Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Mr. Bidé
Kedvenc játékosaid: Maradona,Messi Jancsika Károly
Kedvenc csapatod: F.C.B. F.T.C.

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: Mr. Bidé » 2013. augusztus 12., hétfő 15:45

Géci írta:[
Miért lehet ugyan úgy!? Baromira nem mind1, hogy most játszol 1 Chelsea ellen vagy megye hármas Nádudvar ellen...Most csak mondtam 1 példát :D
Tartok tőle hogy ez nem ilyen könnyen megválaszolható. :D Ha ilyen egyszerű lenne a tökéletes recept ( minél erősebb csapatokkal játssz felkészülési meccset) gondolom minden csapat ezt csinálná és a Barca sem lenne akkora marha hogy 4-5 pénzes meccsért feláldozza a 2013-14-es szezonját. A te véleményed alapján ezek szerint ebben a szezonban a Madrid minden szinten eredményesebb lesz mint a Barca!?

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2013. augusztus 12., hétfő 14:09

Wertz írta:
wZoLee7 írta:Ez a mostani felkészülés nagyon jó volt.
Ilyet azért ne beszéljünk már. Nem attól lesz jó egy felkészülési szezon, hogy jók az ellenfelek. Gyenge ellenfelek ellen is jól fellehet készülni a szezonra
wZoLee7 írta:sajnos jövőre a mi csapatunk is megy ázsiai túrára...aminek kb semmi értelme, ott lehet kellemes sérüléseket össze szedni
Már hogyne lenne értelme. Eleve szép kis hasznot hoz a klubnak és ott is ugyanúgy fellehet készülni, mint az európai országokban
nem csak az ellenfelekre gondoltam, egyszerűen jól sikerül...nem kaptunk ki, stabil volt a játék és nem sérült le 3-4 játékos, ez szerintem nagyon is jó

persze gyenge csapatoknak rugdoshatnak 7-8 gólt aztán majd jön egy Betis és megáll a tudomány vagy mi? az hogy egy-két taktikával szétvernek egy ázsiai csapatot, nem jelenti azt, hogy majd azt egy spanyol első osztályban is használni lehet

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Géci » 2013. augusztus 12., hétfő 13:56

Wertz írta:Nem attól lesz jó egy felkészülési szezon, hogy jók az ellenfelek. Gyenge ellenfelek ellen is jól fellehet készülni a szezonra
Miért lehet ugyan úgy!? Baromira nem mind1, hogy most játszol 1 Chelsea ellen vagy megye hármas Nádudvar ellen...Most csak mondtam 1 példát :D

Wertz

HozzászólásSzerző: Wertz » 2013. augusztus 12., hétfő 13:44

wZoLee7 írta:Ez a mostani felkészülés nagyon jó volt.
Ilyet azért ne beszéljünk már. Nem attól lesz jó egy felkészülési szezon, hogy jók az ellenfelek. Gyenge ellenfelek ellen is jól fellehet készülni a szezonra
wZoLee7 írta:sajnos jövőre a mi csapatunk is megy ázsiai túrára...aminek kb semmi értelme, ott lehet kellemes sérüléseket össze szedni
Már hogyne lenne értelme. Eleve szép kis hasznot hoz a klubnak és ott is ugyanúgy fellehet készülni, mint az európai országokban

Géci

HozzászólásSzerző: Géci » 2013. augusztus 12., hétfő 11:55

Realista24 írta:
sajnos jövőre a mi csapatunk is megy ázsiai túrára...aminek kb semmi értelme,
Nem a hol, hanem a kivel a lényeg.
Ott is össze lehet hozni egy normális tornát, ha akarják.
Kb ennyi lenne a lényeg és én ezt nem értettem a barca felkészülésében... Amennyire emlékszem erre az ázsia tùrás hétre, nekem ez ùgy rémlik, hogy oda is megyünk meg amcsi földre is... Gondolom Göteburg vagy, hol voltunk most helyet megyünk Ázsiába onnan meg az amcsikhoz... Hogyan utazzuk körbe a vilägot 7 nap alatt című sorozatot fogjuk forgatni... :D

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. augusztus 12., hétfő 11:47

sajnos jövőre a mi csapatunk is megy ázsiai túrára...aminek kb semmi értelme,
Nem a hol, hanem a kivel a lényeg.
Ott is össze lehet hozni egy normális tornát, ha akarják.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2013. augusztus 12., hétfő 11:45

Géci írta:Én ezt vágom mire akarsz kilyukadni RMFC, de most az sem mind1, hogy 1 megye hármas csapat ellen csinálsz taktikai beedződéseket, vagy értelmes csapat ellen aki képes odalépni vagy akár értelmesen letámadni... Én speciel nagyon meg vagyok elégedve a mostani amcsi tùrával, mert jobb volt nézni 1 Chelsea, PSG, Inter, Everton, Lyon ellen a csapat fejlődését mintha valami gagyi csapatoknak vertünk volna hetet. Jó volt látni a Lyon elleni meccs után a folyamatos fejlődést főleg ùgy, hogy még mindíg van 3 játékos aki meghatározó lehet és még be se voltak vetve... Persze, emlékszem, hogy nekünk is voltak ilyen repi meccseink, de többe nézek 1 ilyen felkészülést és bizakodva várom az éles meccseket így, hogy láttam milyen fejlődésen ment keresztűl a csapat!
sajnos jövőre a mi csapatunk is megy ázsiai túrára...aminek kb semmi értelme, ott lehet kellemes sérüléseket össze szedni ...Ez a mostani felkészülés nagyon jó volt. Majd meglássuk mire lesz elég, de én nagyon bizakodok

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2013. augusztus 12., hétfő 11:27

Gabo írta:De hiszen David Luiz is saját nevelés.
Még nem. Még csak egy sima brazil, aki a favágó Chelseabe focizik. Majd ha Barcelonaba igazol, akkor lesz csak saját nevelés :D
Merci Zizou!

Gabo
Kedvenc játékosaid: Beckham

HozzászólásSzerző: Gabo » 2013. augusztus 12., hétfő 11:25

Géci írta:
Realista24 írta:Állítólag David Luiz közölte a Chelseavel, hogy el akar igazolni, 35 millió körül írnak.
Akkor ez volna az a hír ami ma lehozott az AS :)...
Nagyon jó választás lesz, mert szépeket szokott betlizni, szabadot meg ùgy is Messi rùgja.... Ennyi pénzt meg kiadni mikor ott a sok saját nevelés... Én ezt nem értem. :D
De hiszen David Luiz is saját nevelés.

Géci

HozzászólásSzerző: Géci » 2013. augusztus 12., hétfő 10:04

Realista24 írta:Állítólag David Luiz közölte a Chelseavel, hogy el akar igazolni, 35 millió körül írnak.
Akkor ez volna az a hír ami ma lehozott az AS :)...
Nagyon jó választás lesz, mert szépeket szokott betlizni, szabadot meg ùgy is Messi rùgja.... Ennyi pénzt meg kiadni mikor ott a sok saját nevelés... Én ezt nem értem. :D

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. augusztus 12., hétfő 9:34

Állítólag David Luiz közölte a Chelseavel, hogy el akar igazolni, 35 millió körül írnak.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. augusztus 11., vasárnap 23:42

az előszezonunk teljesen kuka.

nem elég, hogy ilyen bemutató meccseket játszunk normális csapatok elleni felkészülés helyett, de ennek tetejében volt egy kishíján last minute edzőváltás, illetőleg a konföderációs kupa, ahol ugye részt vett jó pár kulcsjátékosunk, az új sztárigazolással együtt, így késve csatlakozott a fél keret.

én valahol ott kerestem volna az arany középutat, hogy inkább erős, európai középcsapatokkal (schalke,marseille,psv,stb.) mérkőzni, mint ilyen thailand meg malaysia vegyes ellen.
most is, a malájok elleni meccsen... :lol:
nem elég, hogy a talaj olyan volt, mint egy csóróbb nb3-as csapatnál, de még a két csapat meze sem ütött el annyira, amennyire kéne.
tehát még a körülmények sem voltak jók, nem hogy az ellenfél.
biztos kaptunk egy bőrönd pénzt, meg neymar 1 nap alatt 35.000 új fészbuk lájkot, de sportszakmailag katasztrófa.

szóval amiben bízom (és ezt írta tarsi is) hogy a rajtot ettől függetlenül jól kapjuk el, aztán már nem lesz ebből gond.
a sérüléseknél persze kijöhet, ha nem volt rendes az alapozás.

Géci

HozzászólásSzerző: Géci » 2013. augusztus 11., vasárnap 23:15

Én ezt vágom mire akarsz kilyukadni RMFC, de most az sem mind1, hogy 1 megye hármas csapat ellen csinálsz taktikai beedződéseket, vagy értelmes csapat ellen aki képes odalépni vagy akár értelmesen letámadni... Én speciel nagyon meg vagyok elégedve a mostani amcsi tùrával, mert jobb volt nézni 1 Chelsea, PSG, Inter, Everton, Lyon ellen a csapat fejlődését mintha valami gagyi csapatoknak vertünk volna hetet. Jó volt látni a Lyon elleni meccs után a folyamatos fejlődést főleg ùgy, hogy még mindíg van 3 játékos aki meghatározó lehet és még be se voltak vetve... Persze, emlékszem, hogy nekünk is voltak ilyen repi meccseink, de többe nézek 1 ilyen felkészülést és bizakodva várom az éles meccseket így, hogy láttam milyen fejlődésen ment keresztűl a csapat!

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. augusztus 11., vasárnap 22:28

Mr. Bidé írta:
Remy írta:Kérdezném az itteni barca drukkereket, hogy mi a véleményük az iszonyat kemény felkészülési időszakukról? Ilyen Thaiföld, Malaysian XI stb színvonalas csapatok ellen készülni, hát nem tudom :D Arra biztos jó, hogy Messi meg Neymart gól szerezzen, de semmi másra.
Másra is jó! Népszerűsíteni a csapatot és sok pénzt keresnek vele. A szakmai része viszont megkérdőjelezhető. Én mint laikus bízom az edzőben és a szakmai stábunkban. Lassan jönnek a meccsek és kiderül melyik csapat választotta a helyes utat. Ezt a kérdést "mi a véleményük az iszonyat kemény felkészülési időszakukról? :D " tovább dobnám R.M.C.F.-nek mert ahogy olvasgattam a hozzászólásait az jött le hogy ért a focihoz maga is űzte ezért érdekelne a véleménye.Amikor ő játszott neki melyik felkészülési mód jött be inkább és melyik volt az eredményesebb a csapat számára.

Nem tudom, :hmmm: inkább afelé mennék el hogy a felkészülés legyen megfelelő időtartamú,vagyis meglehessen valósítani a teljes tervet-fázisokat,a ráhangolódást,a terhelést,a taktikát és a frissítést a kezdésre.
Ami nem tetszik,az hogy nekünk egy jónak mondható felkészülés volt(az eredményeket nézve) és erre muszáj elmenni a válogatottal játszani,nálunk is mint a barcában mindenki válogatott,míg az első csapat akivel játszanak alig ad válogatottat...már ha adnak 1-2 nél többet.
Pont a végén abban a fázisban vannak a csapatok,amikor mehetne a taktikai részek és mellette a frissítő edzés a szezonkezdetre.
Tavaly is cumi volt......idén meg ki tudja mi lesz ebből?
Az ellenfelek azért nem számítanak annyira talán ,mert alapvetően nem győzni játszanak a csapatok,inkább taktikai célok lehetnek....valamint mivel a szembe kerülő csapatok a felkészülés különböző fázisaiban találkoznak,így nem lehet mérvadó az eredmény sem.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Thiago11
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Thiago, Rivaldo
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: Thiago11 » 2013. augusztus 11., vasárnap 11:38

Tarsi88 írta:
Remy írta:Kérdezném az itteni barca drukkereket, hogy mi a véleményük az iszonyat kemény felkészülési időszakukról? Ilyen Thaiföld, Malaysian XI stb színvonalas csapatok ellen készülni, hát nem tudom :D Arra biztos jó, hogy Messi meg Neymart gól szerezzen, de semmi másra.
A szezon elején nyilván nehezebb lesz emiatt elkapni a fonalat (nem csodálkoznék, ha a szuperkupa madridba kerülne), viszont annyira gyenge ez a spanyol bajnokság, hogy még így is hoznunk kell a meccseket. A szezon igazán fontos döntő részére, pedig már nem lehet kihatással.

Én is szívesebben néztem volna a csapatot nevesebb ellenfelek ellen (így nem is néztem egy meccset se :D), de a csapat gerince végre hosszú pihenőidőt kapott, így 4-5 közös edzés után nem lett volna értelme Interekkel meg Chelsea-kkel találkozni.

Különben is el kellett adni azt a sok s-es méretű Neymar mezt :D
Aggódom, hogy nem játszunk ténylegesen komoly csapatok ellen. Viszont ennek több összetevője van. A Gamper kupát így is-úgy is le kell játszani, általában még gyengébb csapatok szoktak érkezni. Mondjuk azt nem gondoltam volna, hogy a Santos ekkora dupla 0 lesz. A távol-keleti torna, nyilván a bevétel illetve a reklám miatt volt. Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy gyakorlatilag az egész kezdőcsapat (+ a pad egy része) csak július végére futott be, illetve Tito betegsége miatt egy hirtelen edzőváltás is történt. Ha belegondolunk az új taktikai elemeket és a játékosok/csapat megismerését, hibafaktorokat egy Chelsae/MU/PSG vagy hasonló gárdák ellen ilyen kezdeti időszakban, nehezebb lett volna felmérni, továbbá a fiatalokat is játszatni kellett. Nektek ilyen szempontból szerencsétek volt. A játékosok túlnyomó része már korábban együtt volt, Ancelotti is időben érkezett (és tudni is lehetett) + ez a torna jó lehetőség volt. Azt azért nem hiszem, hogy sikerült volna egyenként lekötni ilyen meccseket. Ezt nem tudom ki szervezte le, de nagyon jól csinálta.
Szóval én nem vagyok nyugodt, szerintem meglesz a böjtje, főleg úgy, hogy már jönnek a sérülések és még jön válogatott meccs is.

Tarsi88
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Tarsi88 » 2013. augusztus 11., vasárnap 10:03

A szezon elején nyilván nehezebb lesz emiatt elkapni a fonalat (nem csodálkoznék, ha a szuperkupa madridba kerülne), viszont annyira gyenge ez a spanyol bajnokság, hogy még így is hoznunk kell a meccseket. A szezon igazán fontos döntő részére, pedig már nem lehet kihatással.

Én is szívesebben néztem volna a csapatot nevesebb ellenfelek ellen (így nem is néztem egy meccset se :D), de a csapat gerince végre hosszú pihenőidőt kapott, így 4-5 közös edzés után nem lett volna értelme Interekkel meg Chelsea-kkel találkozni.

Különben is el kellett adni azt a sok s-es méretű Neymar mezt :D
Impossible is not a fact. It's an opinion. Impossible is not a declaration. It's a dare. Impossible is potential. Impossible is temporary. Impossible is nothing.

Mike
Kedvenc játékosaid: Guti, Özil, Ronaldo, Zidane, Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Colts

HozzászólásSzerző: Mike » 2013. augusztus 11., vasárnap 9:53

Mr. Bidé írta:Ezt a kérdést "mi a véleményük az iszonyat kemény felkészülési időszakukról? :D " tovább dobnám R.M.C.F.-nek mert ahogy olvasgattam a hozzászólásait az jött le hogy ért a focihoz maga is űzte ezért érdekelne a véleménye.Amikor ő játszott neki melyik felkészülési mód jött be inkább és melyik volt az eredményesebb a csapat számára.
nem kell ehhez RMCF, egyértelmű h az erősebb csapatok elleni felkészülés a hasznosabb. Hogyan gyakorlod be a taktikai dolgokat, hogy veszed fel a ritmust egy olyan csapat ellen akiknek a labdakezelés is gondot jelent? Egy egyszerű letámadás hatásos ellenük, azt hiszi az edző h minden szép és jó, aztán mikor szembekerülnek egy komolyabb csapattal rájön h hoppá itt gondok vannak, nem úgy mozog a csapat ahogy kéne. A védelem és úgy az egész védekezés nincs tesztelve, nem jönnek ki a hibák.

Ha jól tudom ezek még csak nem is rendes csapatok hanem vmi összeválogatott "gálacsapat". Nem elég h egyénileg gyengék, de még összeszokott csapatjátékról sem lehet beszélni. Az egyetlen valamire való ellenfél a Bayern volt, de ott meg a fél csapat nem is játszott, így szinte felesleges volt az egész. A Santos is egy vicc kategória volt. Én nem lennék vmi magabiztos barca szurkolóként így a szezonkezdet előtt.
"Mesut Ozil is my successor. I have never seen such quality in a player. " -Zidane

Mr. Bidé
Kedvenc játékosaid: Maradona,Messi Jancsika Károly
Kedvenc csapatod: F.C.B. F.T.C.

HozzászólásSzerző: Mr. Bidé » 2013. augusztus 11., vasárnap 9:44

Másra is jó! Népszerűsíteni a csapatot és sok pénzt keresnek vele. A szakmai része viszont megkérdőjelezhető. Én mint laikus bízom az edzőben és a szakmai stábunkban. Lassan jönnek a meccsek és kiderül melyik csapat választotta a helyes utat. Ezt a kérdést "mi a véleményük az iszonyat kemény felkészülési időszakukról? :D " tovább dobnám R.M.C.F.-nek mert ahogy olvasgattam a hozzászólásait az jött le hogy ért a focihoz maga is űzte ezért érdekelne a véleménye.Amikor ő játszott neki melyik felkészülési mód jött be inkább és melyik volt az eredményesebb a csapat számára.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. augusztus 10., szombat 23:06

Kérdezném az itteni barca drukkereket, hogy mi a véleményük az iszonyat kemény felkészülési időszakukról? Ilyen Thaiföld, Malaysian XI stb színvonalas csapatok ellen készülni, hát nem tudom :D Arra biztos jó, hogy Messi meg Neymart gól szerezzen, de semmi másra.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Hawer
Kedvenc játékosaid: Raúl, Benzema, Jesé
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Hawer » 2013. augusztus 10., szombat 19:55

Ezt a bogyó témát kár firtatni. Nincs élsport ezek nélkül és pont, szomorú de ez van.
Csak hát van aki jobbat tol. :shifty: :mrgreen:

Vissza: