Könyvek
Re: Könyvek
Ismer valaki egy, a vikingek történelmével/mitológiájával foglalkozó, tényszerű, de nem száraz, tankönyvszerű könyvet?
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
https://444.hu/2018/11/03/trump-egy-psz ... ve-alapjan
érdekes olvasmány lehet ez a lipsi hazugság-tenger.
érdekes olvasmány lehet ez a lipsi hazugság-tenger.
- Mickey
- Kedvenc játékosaid: bappe
- Kedvenc csapatod: párizs saint germain
tény hogy nem egyszerű, és nem is éppen rövid , de cserébe nem mindennapi élményben van része az embernek.
mondjuk mostanság Victor Hugora vagyok ráállva.
mondjuk mostanság Victor Hugora vagyok ráállva.
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
- portillo
- Kedvenc játékosaid: Javier Portillo, Robinho, Varane, Fede
- Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
- Kapcsolat:
+1Mickey írta: Ken Follett Évszázad - trilógiája .
Pillangó.
Ken Folett nálam amúgy is nagy kedvenc. Bár van pár egyszerűbb, rövidebb könyve, de az évszázad trilógia, vagy a Kingsbride trilógia (igaz itt még a harmadik nekem hiányzik) nagyon össze van rakva.
Szégyen a kukás, de hasznos.
- Mickey
- Kedvenc játékosaid: bappe
- Kedvenc csapatod: párizs saint germain
Mostanság olvastam, van amit újra :Ha valaki tud valamilyen klasszikus regényt, amit mindenképp érdmes elolvasni, akkor megkérem írjon pár művet, elsősorban világirodalomra gondolok
A nyomorultak .
Ken Follett Évszázad - trilógiája .
Monte Cristo grófja.
Az öreg halász és a tenger.
Pillangó.
Don Quijote ( nem a kurtított verzió ) .
Mark Twain : Huckleberry Finn és Tom Sawyer könyvek.
Fantasy könyveket is tudok mondani, ha érdekel pár darab.
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
-
- Kedvenc csapatod: Arsenal
Ha valaki tud valamilyen klasszikus regényt, amit mindenképp érdmes elolvasni, akkor megkérem írjon pár művet, elsősorban világirodalomra gondolok
"And my heart will leave you never."
- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
GoT fanoknak egy kis hir: "George R. R. Martin arról beszélt, hogy a Targaryen-ek történetével foglalkozó Fire and Blood fog megjelenni idén tőle, melyben szereplő anyagok egy része korábban már olvasható volt, de arról egy szót nem mondott, hogy érkezik-e az új kötet, a Winds of Winter, szóval feltételezhetjük, hogy nem 2018-ban lesz kapható."
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Pető Péter: Leshatár
Minden embernek ajánlom, aki valaha felidegesítette magát futballbírói tevékenységen. Főleg megyei szinten! Rendkívül szórakoztató könyv!
Minden embernek ajánlom, aki valaha felidegesítette magát futballbírói tevékenységen. Főleg megyei szinten! Rendkívül szórakoztató könyv!
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
-
- Kedvenc csapatod: Arsenal
Nekem is tetszett, ma fejeztem be. Joggal állíthatom, hogy életem egyik meghatározó olvasmányélménye lett Ami a legjobb, hogy megvettem a kötetet, szóval így a polcomon sajátomnak tudhatom. Ezt az elektronika nem fogja überelni az biztos.kelemen.istvan írta:A gyertyák csonkig égnek
Elképesztően nehéz könyv, nincs 200 oldal, de viszonylag hosszú ideig tartott nekem elolvasni. Komoly témát pedzeget Márai. Tetszett, szeretem azt a kort, amiben játszódik.
Utánaolvasok pár elemzésnek még a napokban szerintem.
"And my heart will leave you never."
- Marci77
- Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
- Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots
Ibra oneletrajzi konyve nagyon jo. Ancelottinak mindket 2 konyve meg an ami mostanaban jelent meg az egyiket elkezdtem az nem rossz. De most meg nem mondom melyik. Nadalos konyvem akarom befejezni. Mar vagy 2 eve (Sajnos utobbi idoben keveset olvasok)kapor_89 írta:Valaki olvasta Ancelotti és Ibra (egó diadala) könyvét? Megéri elolvasni?
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!
-
- Kedvenc csapatod: Találd ki
Valaki olvasta Ancelotti és Ibra (egó diadala) könyvét? Megéri elolvasni?
- ikelemen5
Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény
Nagyon nagyon jó könyv, felfelé ívelő történettel, ahol minden karakter szerethető. Magával ragadó a stílus, érzelmekkel teli, ahogy az írónő megírta, fordították. Írott történelmünk egyik borzasztó korszakáról szól, ami szerintem idehaza nem annyira közismert, mármint, hogy a szovjetek hogy deportálták a balti államokat. Könnyen eltudja képzelni az ember, hogy mennyi szörnyűségen mentek át emberek milliói. Tragédia. A végét picit összecsapottnak éreztem, de nem rontott az összképen. Rettentően jó könyv! 5/5
Ruta Sepetys: Tengerbe veszett könnyek
Az előző könyvhöz hasonlóan, ez is a második világháborúban játszódik, szintén testközelből láthatja az olvasó, hogy a hétköznapi emberek hogy élhették át ezt a szörnyű időszakot.. Több karakter szempontjából leírva, amit nagyon jó ötletnek tartottam. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az olvasó a regény elejétől kezdve tudja, hogy hova fog kifutni a történet, és csak reménykedik, hogy azért páran túlélik. Szintén egy kevésbé ismert tragédia Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!(Wilhelm Gustloff hajószerencsétlenség) mentén csúcsosodik ki a cselekmény. Szívfájdítóan részletesen leírva. 5/5
E két könyv után az egyik kedvenc íróm lett a hölgy.
Fredrik Backman: A hazavezető út minden reggel egyre hosszabb
A kedvenc íróm legújabb könyve a napokban jelent meg, nem túl hosszú, mindössze 87 oldal, de minden lapja aranyat ér. Csodálatos történet az elmúlásról, nem szükséges több száz oldal ahhoz, hogy egy történetet magával ragadja az embert. Vigyázat! Erősen érzelmekre ható cselekmény! 5/5
Nagyon nagyon jó könyv, felfelé ívelő történettel, ahol minden karakter szerethető. Magával ragadó a stílus, érzelmekkel teli, ahogy az írónő megírta, fordították. Írott történelmünk egyik borzasztó korszakáról szól, ami szerintem idehaza nem annyira közismert, mármint, hogy a szovjetek hogy deportálták a balti államokat. Könnyen eltudja képzelni az ember, hogy mennyi szörnyűségen mentek át emberek milliói. Tragédia. A végét picit összecsapottnak éreztem, de nem rontott az összképen. Rettentően jó könyv! 5/5
Ruta Sepetys: Tengerbe veszett könnyek
Az előző könyvhöz hasonlóan, ez is a második világháborúban játszódik, szintén testközelből láthatja az olvasó, hogy a hétköznapi emberek hogy élhették át ezt a szörnyű időszakot.. Több karakter szempontjából leírva, amit nagyon jó ötletnek tartottam. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az olvasó a regény elejétől kezdve tudja, hogy hova fog kifutni a történet, és csak reménykedik, hogy azért páran túlélik. Szintén egy kevésbé ismert tragédia Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!(Wilhelm Gustloff hajószerencsétlenség) mentén csúcsosodik ki a cselekmény. Szívfájdítóan részletesen leírva. 5/5
E két könyv után az egyik kedvenc íróm lett a hölgy.
Fredrik Backman: A hazavezető út minden reggel egyre hosszabb
A kedvenc íróm legújabb könyve a napokban jelent meg, nem túl hosszú, mindössze 87 oldal, de minden lapja aranyat ér. Csodálatos történet az elmúlásról, nem szükséges több száz oldal ahhoz, hogy egy történetet magával ragadja az embert. Vigyázat! Erősen érzelmekre ható cselekmény! 5/5
- ikelemen5
A gyertyák csonkig égnek
Elképesztően nehéz könyv, nincs 200 oldal, de viszonylag hosszú ideig tartott nekem elolvasni. Komoly témát pedzeget Márai. Tetszett, szeretem azt a kort, amiben játszódik.
Ha már nehéz könyvekbe kezdtem, megvásároltam Nádas Péter új könyvét, a Világló részleteket. Ugyan még csak százvalahány oldalt olvastam, kijelenthető, hogy mind tömegre, mind tartalomra nehéz könyv.
Ha már nehéz könyvekbe kezdtem, megvásároltam Nádas Péter új könyvét, a Világló részleteket. Ugyan még csak százvalahány oldalt olvastam, kijelenthető, hogy mind tömegre, mind tartalomra nehéz könyv.
- ikelemen5
Pár könyv, amiket mostanában "lapozgattam":
Bill Bryson: Majdnem minden rövid története:
Harmadszorra olvastam, elképesztően sok információt, tudást tartalmaz a könyv, olykor remek humorral. Kötelező könyvvé tenném a középiskolában. Mindenkinek el kellene olvasnia, többször. 5/5
Bill Bryson: Az otthon rövid története:
Kevésbé élvezetes könyv, mint a fentebbi. Számomra túl sok felesleges információt tartalmaz, gondolok itt a rengeteg rövid életútra, melyeket olykor túl részletesnek találtam. Ezeket a szakaszokat leszámítva végig lekötött, gondolkodásra késztetett, ami fontos az ilyen típusú könyvnél. 5/4
M. R. Carey: Kiéhezettek:
Átlag zombi könyv, nagy élményt nem adott az olvasása, egynek jó volt, érdekes lezárással. (A filmet is láttam, olvasni jobb volt.) 5/3
Kosztolányi Dezső: Esti Kornél :
Másodjára olvastam, most sokkal jobban tetszett, mint mikor kötelező volt az iskolában. Mindenkinek ajánlom, azoknak is, akik korábban már olvasták. Tetszett. 5/4
Markus Zusak: A könyvtolvaj :
Nagyon jó történet, testközelből mutatja be a történelem egyik legsötétebb korszakát. Csodálatos olvasmány. 5/5
Kurt Vonnegut: Kékszakáll : Furcsa olvasmány, az írót kedvelem, humoros és érdekes szemszögből látja a dolgokat. 5/4
William Wharton: Éjfélre kitisztul: Lehet, hogy itt már értékeltem, a háború borzasztó! 5/3
Weöres Sándor: A teljesség felé: A magyar korai Coelho.. nem tetsztett. Biztos velem van a baj, de humbug az egész. 5/1
John Steinbeck: Egerek és emberek: Nagyon nagyon emberi történet. Rövid és jó, ezért bárkinek ajánlom. 5/4
Sánta Ferenc: Az ötödik pecsét: "Vannak jó könyvek, amikről oldalakat lehet írni, hosszan elemezni, boncolgatni őket. És vannak olyan könyvek, amik után inkább csendben marad az ember." 5/5. Kiváló könyv. Elgondolkodtató.
Bohumil Hrabal: Őfelsége pincére voltam : Valószínűleg túl nagy elvárásokkal ültem neki a könyvnek, sok jót hallottam róla, ennek ellenére nekem annyira nem tetszett. 5/3.
Erlend Loe Egyedi stílus, kiváló humor és gondolatok. Egyik kedvenc "könnyed" íróm.
Doppler: 5/5
Naív. szuper: 5/5
Vegyesbolti csendes napok: 5/4
Bartis Attila pedig a legjobb kortárs magyar író.
Bill Bryson: Majdnem minden rövid története:
Harmadszorra olvastam, elképesztően sok információt, tudást tartalmaz a könyv, olykor remek humorral. Kötelező könyvvé tenném a középiskolában. Mindenkinek el kellene olvasnia, többször. 5/5
Bill Bryson: Az otthon rövid története:
Kevésbé élvezetes könyv, mint a fentebbi. Számomra túl sok felesleges információt tartalmaz, gondolok itt a rengeteg rövid életútra, melyeket olykor túl részletesnek találtam. Ezeket a szakaszokat leszámítva végig lekötött, gondolkodásra késztetett, ami fontos az ilyen típusú könyvnél. 5/4
M. R. Carey: Kiéhezettek:
Átlag zombi könyv, nagy élményt nem adott az olvasása, egynek jó volt, érdekes lezárással. (A filmet is láttam, olvasni jobb volt.) 5/3
Kosztolányi Dezső: Esti Kornél :
Másodjára olvastam, most sokkal jobban tetszett, mint mikor kötelező volt az iskolában. Mindenkinek ajánlom, azoknak is, akik korábban már olvasták. Tetszett. 5/4
Markus Zusak: A könyvtolvaj :
Nagyon jó történet, testközelből mutatja be a történelem egyik legsötétebb korszakát. Csodálatos olvasmány. 5/5
Kurt Vonnegut: Kékszakáll : Furcsa olvasmány, az írót kedvelem, humoros és érdekes szemszögből látja a dolgokat. 5/4
William Wharton: Éjfélre kitisztul: Lehet, hogy itt már értékeltem, a háború borzasztó! 5/3
Weöres Sándor: A teljesség felé: A magyar korai Coelho.. nem tetsztett. Biztos velem van a baj, de humbug az egész. 5/1
John Steinbeck: Egerek és emberek: Nagyon nagyon emberi történet. Rövid és jó, ezért bárkinek ajánlom. 5/4
Sánta Ferenc: Az ötödik pecsét: "Vannak jó könyvek, amikről oldalakat lehet írni, hosszan elemezni, boncolgatni őket. És vannak olyan könyvek, amik után inkább csendben marad az ember." 5/5. Kiváló könyv. Elgondolkodtató.
Bohumil Hrabal: Őfelsége pincére voltam : Valószínűleg túl nagy elvárásokkal ültem neki a könyvnek, sok jót hallottam róla, ennek ellenére nekem annyira nem tetszett. 5/3.
Erlend Loe Egyedi stílus, kiváló humor és gondolatok. Egyik kedvenc "könnyed" íróm.
Doppler: 5/5
Naív. szuper: 5/5
Vegyesbolti csendes napok: 5/4
Bartis Attila pedig a legjobb kortárs magyar író.
Hello, a Fociologia könyv valakinek nincs meg véletlenül elektronikus formában? Köszi
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Nem Vénnek való vidék.
Ha valaki szereti az igényes thrillert akkor... Szuper.
Ha valaki szereti az igényes thrillert akkor... Szuper.
LEGIO PATRIA NOSTRA
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
Akkor FM-ezes közben lehet nyomatni?ziro4vr írta:SAF- Vezetés című könyvét olvasom most, ajánlom mindenkinek. Nyilván sok benne a mu-s példa, de egyáltalán nem az a lényege. Ronaldoról is van benne pár anekdota, plusz kijön belőle az a tudás, ami az öreget jellemezte mindig is. Manager-szemléletűeknek különösen ajánlott.
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
SAF- Vezetés című könyvét olvasom most, ajánlom mindenkinek. Nyilván sok benne a mu-s példa, de egyáltalán nem az a lényege. Ronaldoról is van benne pár anekdota, plusz kijön belőle az a tudás, ami az öreget jellemezte mindig is. Manager-szemléletűeknek különösen ajánlott.
Nem illik.