OFF
Re: OFF
De tudjátok mi a poén? Kb. nagyobb tudással fejezzük be az egyetemeket, mint nyugaton és kétszer akkora elvárásokkal 1/6od fizetéssekkel akarnak alkalmazni minket. Vagy inkább azt se. Jelenleg meg úgy vagyok BP-n, ohgy a fizetésem több, mint egy 3ada egy 7 nm-es szobára megy, 10k bérletre, havi egyszer hazautazom 7ezer és a maradékból kezdd el építeni a jövődet. Kimész gyári szerelőnek, szakképzés nélkül, 2200 nettó euróban 8 hónap után, 13., 14. havi fizu, 30 nap szabadság stb......... remélem az összes politikusunk megfullad a pénzében
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- ikarus93
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Realista24 írta:
Fehérváron az a helyzet, hogy van úgy 20 multi, de a HR meg a cég policy-k akkora nagy hulladékok, hogy fehérvári létemre eddig soha nem kaptam állást itt
Annyira ragaszkodnak minden egyes papírhoz, hogy fájdalmas leírni Aztán láttam, hogy kb. háromhavonta újrahirdették azt a pozíciót, amire jelentkeztem. Na mindegy, home office mellett pont leszarom, hogy fehérvár vagy budapest az iroda helyszíne, csak amíg Pest és környékén haladó a gondolkodásmód, addig felénk mint a szemellenzős lovak, olyanok vannak döntéshozó pozícióban.
Ugyan ez a szitu Debrecenbe, csak gondolj bele, hogy ez a vad kelet ide a multik se úgy jönnek, mint Nyugat-Magyarországra.
Egyedül azért éri meg ide települniük a multiknak, mert itt azért a bizonyosért is elvállalja az ember a munkát csak legyen már valami bevétele.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
Puskás Ferenc
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Fehérváron az a helyzet, hogy van úgy 20 multi, de a HR meg a cég policy-k akkora nagy hulladékok, hogy fehérvári létemre eddig soha nem kaptam állást ittikarus93 írta:Kerlon írta:Nyilván az az elsődleges, hogy kézben legyenek a papírok, aztán kivandorlok. Számomra kiszabott nagy csalódás, hogy mennyire nem egyszerű értelmes munkát találni erősáramú villamosmernokkent. És csodálkozik valaki, hogy mindenki nyugatra tart. Szokásos eset, hogy mindenkinek munkaerő kell, de senki se akar palyakezdovel foglalkozni.
Hát igen, van Pest azt cső, csak hát ott meg próbáld kifizetni a brutális albérlet árakat a fizudból ja és éljél is. Itt vidéken(Debrecen) egy egy állást ha meghirdetnek egyből 300-an ugranak rá, míg Pesten azért van választási lehetőség.
Annyira ragaszkodnak minden egyes papírhoz, hogy fájdalmas leírni Aztán láttam, hogy kb. háromhavonta újrahirdették azt a pozíciót, amire jelentkeztem. Na mindegy, home office mellett pont leszarom, hogy fehérvár vagy budapest az iroda helyszíne, csak amíg Pest és környékén haladó a gondolkodásmód, addig felénk mint a szemellenzős lovak, olyanok vannak döntéshozó pozícióban.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ikarus93
Kerlon írta:Nyilván az az elsődleges, hogy kézben legyenek a papírok, aztán kivandorlok. Számomra kiszabott nagy csalódás, hogy mennyire nem egyszerű értelmes munkát találni erősáramú villamosmernokkent. És csodálkozik valaki, hogy mindenki nyugatra tart. Szokásos eset, hogy mindenkinek munkaerő kell, de senki se akar palyakezdovel foglalkozni.
Hát igen, van Pest azt cső, csak hát ott meg próbáld kifizetni a brutális albérlet árakat a fizudból ja és éljél is. Itt vidéken(Debrecen) egy egy állást ha meghirdetnek egyből 300-an ugranak rá, míg Pesten azért van választási lehetőség a munkavállaló számára.
Vidéken nagyon kevés a lehetőség sajnos és a fizetés is fele de inkább a harmada, a Budapestihez képest.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ikarus93 2017. január 3., kedd 10:19-kor.
Puskás Ferenc
Puskás Ferenc
Funy, mert pont Győrbe terveznék menni.istimester írta:Hozzánk - Bősre az erőműbe - pont ilyen embert kerestünk és az lett a vége, hogy nem jelentkezett senki... (kiemelkedő bérezés mellett). Pedig kimondottan under 35-ös villamosmérnököt próbáltunk szerezni. Erősáram, gyengeáram, mindegy volt, csak villamos szakirány legyen. Hosszú és eredménytelen próbálkozás után egy középiskolásnak adtunk esélyt.Kerlon írta:Nyilván az az elsődleges, hogy kézben legyenek a papírok, aztán kivandorlok. Számomra kiszabott nagy csalódás, hogy mennyire nem egyszerű értelmes munkát találni erősáramú villamosmernokkent. És csodálkozik valaki, hogy mindenki nyugatra tart. Szokásos eset, hogy mindenkinek munkaerő kell, de senki se akar palyakezdovel foglalkozni.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- Chris
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Zidane
Amúgy a nyelvtanítás az egyik legjobban fejlődő dolog(nak kén legyen) az iskolákban. Csak azért kéne, mert természetesen nem mindenkire vonatkozik. Viszont egy angoltanárnak viszonylag könnyű dolga van lépést tartani a trendekkel, mivel eleve a legjobb oxfordos, cambridges könyvekből taníthat.
Emlékszem, hogy amikor középiskolás voltam a Headway milyen modernnek tűnt akkor a többi tankönyveinkhez képest. Nagy pénz és lehetőség is van az angol nyelvkönyvekben, rengeteg plusz anyagból dolgozhat egy nyelvtanár, a net is tele van velük. Míg mondjuk egy matek vagy töritanárnak ehhez képest sokkal jobban meg van kötve a keze. Arról nem beszélve, hogy a nyelvtanárok mivel idegen nyelvet beszélnek általában nyitottabbak is a világra. Ezt tapasztalatból mondom.
Szerintem attól, hogy bonyolult a nyelvünk nem azt jelenti, hogy nyelvtani rendszereket jobban átlátunk általában. De még ha így lenne, akkor is valóban nem kis könnyebbség, hogy úgy kezdesz tanulni, hogy a szavak felét legalább értegeted. Én a németbe fogtam bele pár éve, de a legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy az angol alig nyújt segítséget a szavakban, pedig egy nyelvcsalád de én a nyelvtani rendszerben sem érzem a segítséget . Míg egy olasz vagy spanyol szövegben a latin tövek miatt lejön pár dolog azonnal.
Emlékszem, hogy amikor középiskolás voltam a Headway milyen modernnek tűnt akkor a többi tankönyveinkhez képest. Nagy pénz és lehetőség is van az angol nyelvkönyvekben, rengeteg plusz anyagból dolgozhat egy nyelvtanár, a net is tele van velük. Míg mondjuk egy matek vagy töritanárnak ehhez képest sokkal jobban meg van kötve a keze. Arról nem beszélve, hogy a nyelvtanárok mivel idegen nyelvet beszélnek általában nyitottabbak is a világra. Ezt tapasztalatból mondom.
Szerintem attól, hogy bonyolult a nyelvünk nem azt jelenti, hogy nyelvtani rendszereket jobban átlátunk általában. De még ha így lenne, akkor is valóban nem kis könnyebbség, hogy úgy kezdesz tanulni, hogy a szavak felét legalább értegeted. Én a németbe fogtam bele pár éve, de a legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy az angol alig nyújt segítséget a szavakban, pedig egy nyelvcsalád de én a nyelvtani rendszerben sem érzem a segítséget . Míg egy olasz vagy spanyol szövegben a latin tövek miatt lejön pár dolog azonnal.
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
Ezt konkrétan simán nem hiszem elikarus93 írta: Ezt a linket meg mindenkinek tudom ajánlani:
EU-n belül 25-64 év közöttiek hány százaléka beszél legalább 1 idegen nyelvet
http://puu.sh/t5Dzi/e868fb3e8e.jpg
A szlovákok bemondták a csehet, ami 70 százalékban ugyanaz a nyelv + az ottani 450 000 magyar, aztán ki is jött a 85 százalék.
Skandinávia rendben van, ott tényleg megérteted magad, de az angol nyelv terén nekem pl. MO-n jobbak a tapasztalataim, mint SVK-n. A franciákról ne is beszéljünk, a turistaközpontokban tökéletesen beszélnek - franciául Olaszok szintén zenész, bár a franciákat így is körökkel előzik.
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
Hozzánk - Bősre az erőműbe - pont ilyen embert kerestünk és az lett a vége, hogy nem jelentkezett senki... (kiemelkedő bérezés mellett). Pedig kimondottan under 35-ös villamosmérnököt próbáltunk szerezni. Erősáram, gyengeáram, mindegy volt, csak villamos szakirány legyen. Hosszú és eredménytelen próbálkozás után egy középiskolásnak adtunk esélyt.Kerlon írta:Nyilván az az elsődleges, hogy kézben legyenek a papírok, aztán kivandorlok. Számomra kiszabott nagy csalódás, hogy mennyire nem egyszerű értelmes munkát találni erősáramú villamosmernokkent. És csodálkozik valaki, hogy mindenki nyugatra tart. Szokásos eset, hogy mindenkinek munkaerő kell, de senki se akar palyakezdovel foglalkozni.
Ha jól tudom a Királyi eredeti nyelven sugározza a HoC-ot. HajráBBeno írta:én sok éve azon gondolkozom hogy a legtöbbet akkor fejlődne kiskortól kezdve az ember ha rá van kényszerülve hogy más nyelvet halljon. itt arra gondolok hogy a magyar imád tévézni. a skandináv országokban ( norvégia és svéd fix) feliratosan adják a filmeket így nagyon simán megtanulnak angolul. persze első nép a magyar aki kijátszaná a rendszert és átállítaná a nyelvet mivel manapság set top box, iptv stb lehetővé teszi de a skandinávoknál ez több mint 20 éve tutira így megy és akkoriban még nem volt lehetőség nyelvet állítani és úgynézki bejött nekik mert fiataltól az idősig szinte bárki megtud szólalni angolul.
Nyilván az az elsődleges, hogy kézben legyenek a papírok, aztán kivandorlok. Számomra kiszabott nagy csalódás, hogy mennyire nem egyszerű értelmes munkát találni erősáramú villamosmernokkent. És csodálkozik valaki, hogy mindenki nyugatra tart. Szokásos eset, hogy mindenkinek munkaerő kell, de senki se akar palyakezdovel foglalkozni.
K
K
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
Az egy dolog hogy hogy nekünk nehéz a nyelvtanunk, másnak meg könnyű, de ez nem váltja ki azt, hogy pl a spanyol-olasz-francia-román-portugál egy írásos szöveg 30-40%-át simán megérti csak azért, mert ért a saját anyanyelvén, vagy az oroszokat a szlávok, vagy a skandinávok egymást 80%-ban. Óriási segítség ez nekik és szerintem is nehezebb dolgunk van picit.
Bbeno, dánoknál is így van és nálunk is így kéne, tényleg hasznos lenne a tv-t átállítani, vagy legalább főműsoridőben 1-1 filmet eredeti nyelven leadni. Amúgy szerintem is hasznos az eredeti hang+ magyar felirat kombó, anno én is így kezdtem és innen álltam át eredeti feliratra. Persze emberfüggő is biztos, de én pl nem tudnék úgy filmet nézni hogy a felét nem értem.
Amúgy ezt megint Ikrausnak, nekem általános- és középiskolában szerintem 5-nél több értelmes tanárom nem volt, abból kettő pont nyelvtanár volt, szóval azért sok összetevős dolog ez.
Bbeno, dánoknál is így van és nálunk is így kéne, tényleg hasznos lenne a tv-t átállítani, vagy legalább főműsoridőben 1-1 filmet eredeti nyelven leadni. Amúgy szerintem is hasznos az eredeti hang+ magyar felirat kombó, anno én is így kezdtem és innen álltam át eredeti feliratra. Persze emberfüggő is biztos, de én pl nem tudnék úgy filmet nézni hogy a felét nem értem.
Amúgy ezt megint Ikrausnak, nekem általános- és középiskolában szerintem 5-nél több értelmes tanárom nem volt, abból kettő pont nyelvtanár volt, szóval azért sok összetevős dolog ez.
- ikarus93
Chris
Mondjuk én ezt pont ellenkezőleg gondolom. A magyar bármilyen nyelvet meg tud tanulni viszonylag gyorsan, csak elhatározottság kell. Nagyon sokan akik kint élnek magyarok, többségük nagyon is jól beszéli az adott nyelvet. Mert hogy nekünk amugy is bitang nehéz a nyelvtanunk ezáltal egy angol nyelvtan sokkal érthetőbb és egyszerűbb a számunkra.
Mondjuk én ezt pont ellenkezőleg gondolom. A magyar bármilyen nyelvet meg tud tanulni viszonylag gyorsan, csak elhatározottság kell. Nagyon sokan akik kint élnek magyarok, többségük nagyon is jól beszéli az adott nyelvet. Mert hogy nekünk amugy is bitang nehéz a nyelvtanunk ezáltal egy angol nyelvtan sokkal érthetőbb és egyszerűbb a számunkra.
Puskás Ferenc
Puskás Ferenc
- Chris
Nekem az olaszokról vannak elég vicces tapasztalataim, az is spanyol szint. A fiatalok persze mindenhol jóbal jobbak. Azért annyi mentségünk legyen, hogy kategóriákkal nehezebb nekünk elsajátítani egy tök más nyelvcsaládhoz tartozó nyelvet, mint kb. bárki másnak Európában. A szlávok mág hagyján, de a románok, olaszok, spanyolok annyi latin eredetű kötődéssel rendelkeznek pl. az angol szókincs felé, hogy jóval könnyebb dolguk van, mint nekünk. Ez a 20 % akkor is nagyon kevés persze.ikarus93 írta:Itt meg a Angolul beszélők aránya Európában.
Csak a Törököket előzzük meg.
http://m.imgur.com/0qaf2
- ikarus93
Itt meg a Angolul beszélők aránya Európában.
Nyelvtanuláshoz zárásként meg
Just do it.
Nyelvtanuláshoz zárásként meg
Just do it.
Puskás Ferenc
Puskás Ferenc
- Chris
Magamból kiindulva nekem az angol hang + magyar felirat alig adott valamit, sokszor örül az ember, ha el tudja gyorsan olvasni a feliratot, nem is figyeli a hangot. Nálam az angol hang + angol felirat volt az áttörés, az valóban jó. Évek óta mindent így nézek. Legtöbbször nem kéne már a felirat, de a szlenges részeknél kell így mindig beteszem alá, legfeljebb nem nézem.Chris: szerintem ha több évig folyamatosan angol nyelven nézheted a filmet a saját feliratoddal egy idő után már a feliratra rá sem nézel mert annyira sokszor hallottál egy-egy szóösszetételt és a végén azon kapod magad hogy felirat nélkül simán érted miről megy a téma
na itt is megerősítik amit a spanyolokról gondoltamikarus93 írta:Chris ide kell az extra a tanártól mert nem tudom miért de a magyar ember nem is akar más nyelven beszélni.Tisztelet a kivételnek. Kicsit olyan a felfogásunk mint a franciáknak hogy a saját nyelvemen beszélek és nem érdekel más nyelv, annyi a különbség, hogy a franciák többsége beszél 1 idegen nyelvet mig itt nem nagyon beszélnek az emberek.
Ezt a linket meg mindenkinek tudom ajánlani:
Chris: szerintem ha több évig folyamatosan angol nyelven nézheted a filmet a saját feliratoddal egy idő után már a feliratra rá sem nézel mert annyira sokszor hallottál egy-egy szóösszetételt és a végén azon kapod magad hogy felirat nélkül simán érted miről megy a téma
szerintem.
én mondjuk örültem volna ha csak így ment volna a film a tévében anno. tuti gördülékenyebben ment volna az angol oktatás a suliban is.
- hala real
- Kedvenc játékosaid: casillas, r9, cr7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
nekem jobban bevalik, ha magyarul nezem angol felirattal. szerintem igy sokkal hatekonyabb.Chris írta:Ha angol felirat lenne, akkor igen, de magyar felirattal aligha tanulhat az ember meg egy nyelvet, minimálisan segíthet csak. A magyar feliratos film kb. csak a kiejtésben segíthet vagy kedvcsinálónak lehet jó.
mondjuk inkabb az angolok ilyenek...nekik ugye eleg a sajat nyelvuket beszelni, bar neha ez is nehezukre esik...ikarus93 írta:Kicsit olyan a felfogásunk mint a franciáknak hogy a saját nyelvemen beszélek és nem érdekel más nyelv
Annyi a köcsög , hogy megtelik velük a Nou Camp.
"A szívem inkább fehér, mint gránátvörös-kék” – (R9)
"Megvan a véleményem, de tudom, hogy bármit is mondok, úgyis rossz fényben tüntetik fel." - C.Ronaldo
"A szívem inkább fehér, mint gránátvörös-kék” – (R9)
"Megvan a véleményem, de tudom, hogy bármit is mondok, úgyis rossz fényben tüntetik fel." - C.Ronaldo
- ikarus93
Chris ide kell az extra a tanártól mert nem tudom miért de a magyar ember nem is akar más nyelven beszélni.Tisztelet a kivételnek. Kicsit olyan a felfogásunk mint a franciáknak hogy a saját nyelvemen beszélek és nem érdekel más nyelv, annyi a különbség, hogy a franciák többsége beszél 1 idegen nyelvet mig itt nem nagyon beszélnek az emberek.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára ikarus93 2017. január 3., kedd 0:06-kor.
Puskás Ferenc
Puskás Ferenc
- Chris
Ha angol felirat lenne, akkor igen, de magyar felirattal aligha tanulhat az ember meg egy nyelvet, minimálisan segíthet csak. A magyar feliratos film kb. csak a kiejtésben segíthet vagy kedvcsinálónak lehet jó.a skandináv országokban ( norvégia és svéd fix) feliratosan adják a filmeket így nagyon simán megtanulnak angolul.
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Pont te jutottál eszembe, konkrétan az üzleti nyelvvizsgámnak a felét az FM-nek köszönhetem, fele szókincs onnan köszönt vissza.BBeno írta: én sok éve azon gondolkozom hogy a legtöbbet akkor fejlődne kiskortól kezdve az ember ha rá van kényszerülve hogy más nyelvet halljon. itt arra gondolok hogy a magyar imád tévézni. a skandináv országokban ( norvégia és svéd fix) feliratosan adják a filmeket így nagyon simán megtanulnak angolul. persze első nép a magyar aki kijátszaná a rendszert és átállítaná a nyelvet mivel manapság set top box, iptv stb lehetővé teszi de a skandinávoknál ez több mint 20 éve tutira így megy és akkoriban még nem volt lehetőség nyelvet állítani és úgynézki bejött nekik mert fiataltól az idősig szinte bárki megtud szólalni angolul.
Nem illik.