OFF
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: OFF
Szintén tapasztalat, hogy a(z) -olykor- nyers őszinteség sokat számít.
Én nagyon próbáltam kerülni a sablon interjúhelyzeteket. Azok a hr-esek álmai, ott beforgatnak, bekapnak és kiköpnek, mert nem felelsz meg a sablonnak. Ki kell zökkenteni őket, kicsit személyesebbé tenni, és máris másképpen állnak hozzád és az egészhez, ha személyiséget is raksz a papír mögé, nem csak végzettségeket meg tapasztalatokat.
Én nagyon próbáltam kerülni a sablon interjúhelyzeteket. Azok a hr-esek álmai, ott beforgatnak, bekapnak és kiköpnek, mert nem felelsz meg a sablonnak. Ki kell zökkenteni őket, kicsit személyesebbé tenni, és máris másképpen állnak hozzád és az egészhez, ha személyiséget is raksz a papír mögé, nem csak végzettségeket meg tapasztalatokat.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Köszi. Azért jó az ilyen tapasztalatokat meghallgatni. Ebből is lehet valamit tanulni. De nyilván más átélni.
Kerlonnal meg egyetértek. Néha elmebeteg elvárások vannak kezdőknek is. De pont ez a baj hogy nincs összhangban a "piac" és az iskola, míg nyugaton jobb helyeken évente összehangolják, hogy mi a hasznos tudás mi a felesleges. Ettől jelenleg még sok szak vagy egyetem messze van nagyon. Bár hallom hogy itt-ott azért próbálkoznak változtatni, de hát míg "fentről" megkötik a kezüket úgy elég nehéz.
Szóval megértem azt aki kimegy, mert sok szakma esetén - még egyetemi végzettséggel is - alig marad valami a hó végén mire kifizeted lakhatásod meg eszel valamit. Persze vannak szakmák/munkahelyek ahol itthon is lehet kaszálni.
Kerlonnal meg egyetértek. Néha elmebeteg elvárások vannak kezdőknek is. De pont ez a baj hogy nincs összhangban a "piac" és az iskola, míg nyugaton jobb helyeken évente összehangolják, hogy mi a hasznos tudás mi a felesleges. Ettől jelenleg még sok szak vagy egyetem messze van nagyon. Bár hallom hogy itt-ott azért próbálkoznak változtatni, de hát míg "fentről" megkötik a kezüket úgy elég nehéz.
Szóval megértem azt aki kimegy, mert sok szakma esetén - még egyetemi végzettséggel is - alig marad valami a hó végén mire kifizeted lakhatásod meg eszel valamit. Persze vannak szakmák/munkahelyek ahol itthon is lehet kaszálni.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Beválik, ezért írtam, hogy én agresszív módon kerestem állást. Igaz hitellel a zsebemben, meg gyerekkel az oldalamon másképpen nem is tudtam volna nyugodtan lefeküdni esténként.sentry írta:Ez többségben beválik nem? Ezen agyaltam nem rég, hogy sok balfasz azért kerülhet be ide-oda mert megpróbálja aztán bejön. De nem tudtam ez mennyire állja meg a helyét a gyakorlatban. Ezek szerint igen.Realista24 írta: A másik nagy tanulság, hogy arra pályázz, amelyik tetszik és megfelelsz az elvárások 50-70%-nak. Behívni úgyis befognak, ahol van hajlandóság arra, amit írsz. Ahol meg nincs, oda nem. Veszítenivalód meg nincs.
Fizetésigényre mit szoktál mondani? Átlagot vagy plafont? Gondolom a plafont.
Fizetési igény az fordítottan arányos az álláskereséssel töltött idővel. Minél rövidebb ideje kerestem, annál magasabb volt, a terv az lett volna, hogy elkezdem szépen csökkenteni. De mivel tényleg sok interjúra jártam, és 80%-ban utolsó körökben is ott voltam, ezért láttam, hogy mi a mozgástér egy-egy ilyen pozícióban.
Meg mondhatjuk, hogy hamar találtam állást, szóval nem nagyon kellett kompromisszumot kötnöm szerencsére.
A többi már csak finomítás, de akkor már kellesz a cégnek, szóval féligmeddig nyeregben vagy, persze lásd az előző hszeimben, utolsó utáni pillanatban is kibachatnak veled.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Ez többségben beválik nem? Ezen agyaltam nem rég, hogy sok balfasz azért kerülhet be ide-oda mert megpróbálja aztán bejön. De nem tudtam ez mennyire állja meg a helyét a gyakorlatban. Ezek szerint igen.Realista24 írta: A másik nagy tanulság, hogy arra pályázz, amelyik tetszik és megfelelsz az elvárások 50-70%-nak. Behívni úgyis befognak, ahol van hajlandóság arra, amit írsz. Ahol meg nincs, oda nem. Veszítenivalód meg nincs.
Fizetésigényre mit szoktál mondani? Átlagot vagy plafont? Gondolom a plafont.
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
A Sauflonban volt szerencsém egy normálishoz.
Jellemzo ugymenet.Steve írta: Minden alkalommal amikor a munkáról akartam beszélni a HR-es kiscsajjal elnézést kért, hogy ő ehhez nem ért.
Egy interjú volt fontos az első a főnökömmel, ahol meggyőztük egymást arról, hogy kellünk egymásnak.
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo
Abszolút!istimester írta:A HR a vállalati világ szemete. Borzasztóan felszínes és ostoba áltudományoskodás. Tisztelet a kivételnek.Realista24 írta:
de a HR meg a cég policy-k akkora nagy hulladékok
Főleg, hogy az esetek többségében a HR-es pl. képben sincs magával a munkavégzés tevékenységével.
Jókat röhögtem utólag a jelenlegi munkahelyemnek a HR tevékenységén. 3db!! állásinterjúm+ 4db!!! (beteg) tesztem volt! Pszichológiai, stresszteszt meg valami logikai és egy általános. Minden alkalommal amikor a munkáról akartam beszélni a HR-es kiscsajjal elnézést kért, hogy ő ehhez nem ért.
Egy interjú volt fontos az első a főnökömmel, ahol meggyőztük egymást arról, hogy kellünk egymásnak.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Van kivétel? En meg nem találkoztam vele, pedig a családban van HR vezetőistimester írta:A HR a vállalati világ szemete. Borzasztóan felszínes és ostoba áltudományoskodás. Tisztelet a kivételnek.Realista24 írta:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo
Márpedig szerintem abs olút igaza van Benonek.Chris írta:Ha angol felirat lenne, akkor igen, de magyar felirattal aligha tanulhat az ember meg egy nyelvet, minimálisan segíthet csak. A magyar feliratos film kb. csak a kiejtésben segíthet vagy kedvcsinálónak lehet jó.a skandináv országokban ( norvégia és svéd fix) feliratosan adják a filmeket így nagyon simán megtanulnak angolul.
Én Svédországban élek. Itt valóban feliratosak csak a filmek. Baromi sokat segít.
A gyerekek már kis korban olvassák a svéd szöveget közben a fülük hozzászokik az angolhoz, szívják magukba az angol szavakat, majd amit az iskolában megtanulnak nap mint nap visszaköszön tv nézés közben.
Rengeteget segít ez. Szerintem ez baromi sokat segítene Magyarországon is.Ez nem megy sem a saját nyelv rovására sem pedig nem ad más negatívumot. Az egyedüli amit elveszítesz a degenerált mesterkélt, "várjon most megölöm önt, puff ön meghalt" szerű szinkronok, amik tökre nem passzolnak az eredeti szöveghez. A tegezéses, magázódásos keveredés a szinkronokban meg ad egy extra bájt a dolognak, ezt veszíted csak el.
Mindenesetre szerintem a mi generációnkkal sokkal jobb lett a helyzet és ez csak mégjobb lesz később. Egyre többen beszélnek több nyelvet. A nyelvtudás fontos, hogy megértsd a világot magad körül.. Szerencsére az oroszból átképzett komcsi rendszeres bemagolós precíz nyeltanra törekvős és ezzel a presszionálással a gyereket elbizonytalanítós, elkedvetlenítős baromságok el fognak tűnni remélhetőleg.
Ha valaki igényes az törekedni fog a helyes nyelvtan használatára, de a legfontosabb a beszéd, az hogy merje az ember használni a nyelvet és ezt minél választékosabb szókinccsel. Nem az igeidőkön való filozofálás, okoskodás majd éles helyzetben csak szorongás a lényeg.
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
A HR a vállalati világ szemete. Borzasztóan felszínes és ostoba áltudományoskodás. Tisztelet a kivételnek.Realista24 írta:
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Mondjuk én nagyon agresszív álláskereső voltam, igaz meg is volt az eredménye a heti 3-5 interjúval.
Az már más kérdés, hogy a volt főnököm egyszer úgy keresztbe tett, hogy a már megkapott melómat kezdés előtti napon visszamondták, mert éppen ismerte ott a hr-est és zokonvette, hogy korábban Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!nem dugtam meg (nő volt, mielőtt bárki rosszra gondol). Aztán 3 héttel később ugyanígy jártam egy másik cégnél. Minden fasza, kezdés hétfőn. Pénteken hív a hr-es, hogy valakinek a valakije kezd helyettem. Fasza érzés volt egy hónap alatt kétszer átélni.
Külföldi álláskeresés itthonról, itt is vannak szép tapasztalataim. Pályáztam itthonról uk-ba állásokra. Rám se szartak. Vettem egy angol sim kártyát, meg beírtam barátomék kinti címét lakhelynek, naponta/kétnaponta hívtak Aztán amikor kirepültem állásinterjúra, gyorsan csináltam bankszámlát meg NI numbert. Ott is olajozottan működik a gépezet, ha ismered a kiskapukat. Micsoda mókák voltak Álltam a reptéren a check innél, a főnök meg hívott, mondom keci, csak most ne szólaljon meg a hangosbemondó
Az már más kérdés, hogy a volt főnököm egyszer úgy keresztbe tett, hogy a már megkapott melómat kezdés előtti napon visszamondták, mert éppen ismerte ott a hr-est és zokonvette, hogy korábban Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!nem dugtam meg (nő volt, mielőtt bárki rosszra gondol). Aztán 3 héttel később ugyanígy jártam egy másik cégnél. Minden fasza, kezdés hétfőn. Pénteken hív a hr-es, hogy valakinek a valakije kezd helyettem. Fasza érzés volt egy hónap alatt kétszer átélni.
Külföldi álláskeresés itthonról, itt is vannak szép tapasztalataim. Pályáztam itthonról uk-ba állásokra. Rám se szartak. Vettem egy angol sim kártyát, meg beírtam barátomék kinti címét lakhelynek, naponta/kétnaponta hívtak Aztán amikor kirepültem állásinterjúra, gyorsan csináltam bankszámlát meg NI numbert. Ott is olajozottan működik a gépezet, ha ismered a kiskapukat. Micsoda mókák voltak Álltam a reptéren a check innél, a főnök meg hívott, mondom keci, csak most ne szólaljon meg a hangosbemondó
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Igen, amúgy ez lesz, hogy dobálom mindenhova, max nem vesznek fel.
Lehet valami tanácsadó iroda nyitásán kéne gondolkoznod.
Lehet valami tanácsadó iroda nyitásán kéne gondolkoznod.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
A másik nagy tanulság, hogy arra pályázz, amelyik tetszik és megfelelsz az elvárások 50-70%-nak. Behívni úgyis befognak, ahol van hajlandóság arra, amit írsz. Ahol meg nincs, oda nem. Veszítenivalód meg nincs.Kerlon írta:Biztos vannak ilyenek is, de szerintem egy pályakezdőt még könnyen tudna a saját javára fordítani egy egy cég, de alig van ilyen törekvés. Alig vna olyan hírdetés, ami nem 3-5 év tapasztalattal kezdődik vagy 2 nyelven tudjál beszélni meg ismerd a nem tudom milyen vállalat irányítási rendszert. Mérnökként, egyetemről éppen kilépve.
A történeted meg érdekes, biztos fejenként is jobban jártak, mint te.
Másik érdekes sztori, hogy amikor 1 hónap után is "bajban" voltam, írtam egy sales önéletrajzot és egy hat körös állásinterjún is átmentem Mondtam tényleg jó sales-es lennék, ha így eladtam magam a hr asszisztenstől a country managerig mindenkinek és fel sem tűnt, hogy életemben nem dolgoztam face to face a szakmában.
Amúgy nagyon kemény, hogy 3 hónap alatt mennyi sztorim lett
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Biztos vannak ilyenek is, de szerintem egy pályakezdőt még könnyen tudna a saját javára fordítani egy egy cég, de alig van ilyen törekvés. Alig vna olyan hírdetés, ami nem 3-5 év tapasztalattal kezdődik vagy 2 nyelven tudjál beszélni meg ismerd a nem tudom milyen vállalat irányítási rendszert. Mérnökként, egyetemről éppen kilépve.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Jöhetsz te egyetemről, ha sík hülye vagy. Az előző cégemnél 7 évig könyveltem, multi, ww szinte. Előttem lévő csaj odavissza tudta az összes tankönyvet, ha megkérdezted, hogy 68. oldal 4. sor, elmondta. Aztán ha rákérdeztél, hogy miért úgy van? Akkor csak pislogott, mint hal a szatyorban, hát mert az van odaírvaKerlon írta:De tudjátok mi a poén? Kb. nagyobb tudással fejezzük be az egyetemeket, mint nyugaton és kétszer akkora elvárásokkal 1/6od fizetéssekkel akarnak alkalmazni minket. Vagy inkább azt se. Jelenleg meg úgy vagyok BP-n, ohgy a fizetésem több, mint egy 3ada egy 7 nm-es szobára megy, 10k bérletre, havi egyszer hazautazom 7ezer és a maradékból kezdd el építeni a jövődet. Kimész gyári szerelőnek, szakképzés nélkül, 2200 nettó euróban 8 hónap után, 13., 14. havi fizu, 30 nap szabadság stb......... remélem az összes politikusunk megfullad a pénzében
Szépen el is ment egy bankba, ahol nem kellett gondolkodni, csak betanított diplomás munkát végezni.
Ja igen, ez a másik. Unokatesóm banknál dolgozik, bekerülés feltétele a diploma volt, de MINDEGY, hogy milyen. Rajztanári végzettséggel is mehettél pénzügyi szektorba dolgozni, csak legyen diplomád. Mert az ilyen ugye jobb, mint aki 10 éve a szakmában van Ja, jobban megfelel a vállalati policynak.
Könyvet tudnék írni a három évvel ezelőtti 3 hónapos álláskeresési kalandjaimról. Szép görbe tükör lenne a hr szakmának/multi világnak, ha kiegészíteném az előző multis tapasztalatokkal.
Mert hát az előző cég ahol melóztam is igazi agytröszt volt. Felszámolták a bp-i irodát, kihelyezték egy sc-be Írországba. Mondom nem para, költözés, mehetünk ,mert ugyanúgy magyar könyvelést kellet csinálni, teljeskörűt. Ja, nem kellesz, van kint három ember, aki meg tudja majd csinálni. Mondom, hölgyem, három ember vs egy ember, aki 7 éve csinálja. Mert hát cost saving miatt történt meg a kiköltöztetés. Aztán finoman mondta, hogy engedjem el a témát
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ikarus93
Van egy IT-s ismerősöm aki már Svájcba melózik mint programozó nagyon komoly pénzért, ő mondta azt, hogy itt olyan követelmények vannak már a pályakezdő Informatikusok számára is, amit szinte lehetetlen elérni, főleg azzal a tudással amit kapnak az egyetemekről.Kerlon írta:De tudjátok mi a poén? Kb. nagyobb tudással fejezzük be az egyetemeket, mint nyugaton és kétszer akkora elvárásokkal 1/6od fizetéssekkel akarnak alkalmazni minket. Vagy inkább azt se. Jelenleg meg úgy vagyok BP-n, ohgy a fizetésem több, mint egy 3ada egy 7 nm-es szobára megy, 10k bérletre, havi egyszer hazautazom 7ezer és a maradékból kezdd el építeni a jövődet. Kimész gyári szerelőnek, szakképzés nélkül, 2200 nettó euróban 8 hónap után, 13., 14. havi fizu, 30 nap szabadság stb......... remélem az összes politikusunk megfullad a pénzében
Ő is amint kikerült az egyetemről 1 évig csak tanulta azokat a dolgokat, amik kellenek egy IT-s álláshoz és csak utána tudott elhelyezkedni.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
Puskás Ferenc
De tudjátok mi a poén? Kb. nagyobb tudással fejezzük be az egyetemeket, mint nyugaton és kétszer akkora elvárásokkal 1/6od fizetéssekkel akarnak alkalmazni minket. Vagy inkább azt se. Jelenleg meg úgy vagyok BP-n, ohgy a fizetésem több, mint egy 3ada egy 7 nm-es szobára megy, 10k bérletre, havi egyszer hazautazom 7ezer és a maradékból kezdd el építeni a jövődet. Kimész gyári szerelőnek, szakképzés nélkül, 2200 nettó euróban 8 hónap után, 13., 14. havi fizu, 30 nap szabadság stb......... remélem az összes politikusunk megfullad a pénzében
K
K
- ikarus93
Realista24 írta:
Fehérváron az a helyzet, hogy van úgy 20 multi, de a HR meg a cég policy-k akkora nagy hulladékok, hogy fehérvári létemre eddig soha nem kaptam állást itt
Annyira ragaszkodnak minden egyes papírhoz, hogy fájdalmas leírni Aztán láttam, hogy kb. háromhavonta újrahirdették azt a pozíciót, amire jelentkeztem. Na mindegy, home office mellett pont leszarom, hogy fehérvár vagy budapest az iroda helyszíne, csak amíg Pest és környékén haladó a gondolkodásmód, addig felénk mint a szemellenzős lovak, olyanok vannak döntéshozó pozícióban.
Ugyan ez a szitu Debrecenbe, csak gondolj bele, hogy ez a vad kelet ide a multik se úgy jönnek, mint Nyugat-Magyarországra.
Egyedül azért éri meg ide települniük a multiknak, mert itt azért a bizonyosért is elvállalja az ember a munkát csak legyen már valami bevétele.
Puskás Ferenc
Puskás Ferenc
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Fehérváron az a helyzet, hogy van úgy 20 multi, de a HR meg a cég policy-k akkora nagy hulladékok, hogy fehérvári létemre eddig soha nem kaptam állást ittikarus93 írta:Kerlon írta:Nyilván az az elsődleges, hogy kézben legyenek a papírok, aztán kivandorlok. Számomra kiszabott nagy csalódás, hogy mennyire nem egyszerű értelmes munkát találni erősáramú villamosmernokkent. És csodálkozik valaki, hogy mindenki nyugatra tart. Szokásos eset, hogy mindenkinek munkaerő kell, de senki se akar palyakezdovel foglalkozni.
Hát igen, van Pest azt cső, csak hát ott meg próbáld kifizetni a brutális albérlet árakat a fizudból ja és éljél is. Itt vidéken(Debrecen) egy egy állást ha meghirdetnek egyből 300-an ugranak rá, míg Pesten azért van választási lehetőség.
Annyira ragaszkodnak minden egyes papírhoz, hogy fájdalmas leírni Aztán láttam, hogy kb. háromhavonta újrahirdették azt a pozíciót, amire jelentkeztem. Na mindegy, home office mellett pont leszarom, hogy fehérvár vagy budapest az iroda helyszíne, csak amíg Pest és környékén haladó a gondolkodásmód, addig felénk mint a szemellenzős lovak, olyanok vannak döntéshozó pozícióban.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ikarus93
Kerlon írta:Nyilván az az elsődleges, hogy kézben legyenek a papírok, aztán kivandorlok. Számomra kiszabott nagy csalódás, hogy mennyire nem egyszerű értelmes munkát találni erősáramú villamosmernokkent. És csodálkozik valaki, hogy mindenki nyugatra tart. Szokásos eset, hogy mindenkinek munkaerő kell, de senki se akar palyakezdovel foglalkozni.
Hát igen, van Pest azt cső, csak hát ott meg próbáld kifizetni a brutális albérlet árakat a fizudból ja és éljél is. Itt vidéken(Debrecen) egy egy állást ha meghirdetnek egyből 300-an ugranak rá, míg Pesten azért van választási lehetőség a munkavállaló számára.
Vidéken nagyon kevés a lehetőség sajnos és a fizetés is fele de inkább a harmada, a Budapestihez képest.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ikarus93 2017. január 3., kedd 10:19-kor.
Puskás Ferenc
Puskás Ferenc
Funy, mert pont Győrbe terveznék menni.istimester írta:Hozzánk - Bősre az erőműbe - pont ilyen embert kerestünk és az lett a vége, hogy nem jelentkezett senki... (kiemelkedő bérezés mellett). Pedig kimondottan under 35-ös villamosmérnököt próbáltunk szerezni. Erősáram, gyengeáram, mindegy volt, csak villamos szakirány legyen. Hosszú és eredménytelen próbálkozás után egy középiskolásnak adtunk esélyt.Kerlon írta:Nyilván az az elsődleges, hogy kézben legyenek a papírok, aztán kivandorlok. Számomra kiszabott nagy csalódás, hogy mennyire nem egyszerű értelmes munkát találni erősáramú villamosmernokkent. És csodálkozik valaki, hogy mindenki nyugatra tart. Szokásos eset, hogy mindenkinek munkaerő kell, de senki se akar palyakezdovel foglalkozni.
K
K