OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2017. január 3., kedd 18:07

Alap elképzelés:
Heti 2x3óra a kinézett nyelvvizsga felkészítő kurzuson.
A többi napon 1-2 órát talán tudok foglalkozni a nyelvtan/szókincs felhozatalával.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2017. január 3., kedd 18:00

Kerlon írta:
Realista24 írta:Kék dzsoni.

Igy kell egy jo témát elszabi. :-(
eljinxszel bármit, pedig milyen jól indult egy sima nyelvvizsgás kérdéstől.

Ahhoz visszatérva: B1 középfokót ajánlott egy szintfelmérő, március-április környékére szerintetek munka mellett bevállalható a B2?
Hű erre nehéz válaszolni. Attól függ mennyi időd van foglalkozni vele. De szerintem naponta érdemes vele, úgy könnyebb. Még ha csak 1 órát is tudsz vele foglalkozni. De ziro jól megfogalmazta, ez nyelvérzéktől is függ. Egyszer egyetemen az ilyen kötelező műszaki kémia kurzuson a tanár azt mondta hogy 3 hónap alatt nulláról középszintre meg lehet tanulni. :lol: Persze, meg lehet. Csak mondjuk a legjobb nyelvérzékkel és napi 8-12 órában idegen környezetben. :mrgreen:

Amúgy ha jól tudom mindenhol el lehet egyszer halasztani a vizsgát. Nézz utána ennek, hogy amit kinéztél nyelvvizsgát, ott mi a feltétele annak ha esetleg el szeretnéd halasztani.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2017. január 3., kedd 17:53

Realista24 írta:Kék dzsoni.

eljinxszel bármit, pedig milyen jól indult egy sima nyelvvizsgás kérdéstől.

Ahhoz visszatérva: B1 középfokót ajánlott egy szintfelmérő, március-április környékére szerintetek munka mellett bevállalható a B2?
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2017. január 3., kedd 17:50

P. Krisz írta:Ha lagzi lesz belőle, nyugodtan meghívhatsz. :mrgreen:
Azt majd kell érdemelni. :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. január 3., kedd 17:49

Kék dzsoni.

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2017. január 3., kedd 17:49

Ha lagzi lesz belőle, nyugodtan meghívhatsz. :mrgreen:
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2017. január 3., kedd 17:35

Más:

20-50k-s árkategóriában milyen Whisky-t vennétek különleges alkalomra? (alkalom mindegy, lényeg, hogy nem sima iszogatás)
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2017. január 3., kedd 16:50

Jobb nekem, ha távol vagyok az asszonytól. :mrgreen: :lol:

Jó amúgy abban igazad lehet, hogy fogom én azt értékelni majd, de még fiatal és tettrekész vagyok, majd elmúlik gondolom.
Nem illik.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. január 3., kedd 16:18

pl a törzsidőn túl rugalmas a történet.
Ennél már csak az én home office, teljes rugalmas munkaidő párosom jobb :mrgreen:
s szeretne majd idővel előléptetni, viszont az már az a sáv, ahol a fent említett hülye értekezletek, oktatások, továbbképzések, telkók meg egyéb időpazarló történetek vannak, amik annyira nem vonzanak. :mrgreen:
Majd felnősz, aztán rájössz, hogy jó az :coffee:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2017. január 3., kedd 15:58

Csak okosan, anyum is HR-es pozícióban van, mondjuk az közüzemi szektor. :mrgreen: Illetve annyi, hogy ő vezető beosztásban van, ezt csak azért írom, mert az már nem az a pozíció, ahol nagyon helyhez vagy kötve. Ez a része tetszik a munkájának egyébként, ugyanakkor az a bődületes mennyiségű telefonhívás, értekezlet, oktatás, ez-az ami a munkájának szerves része, hát nem csinálnám utána. Gyakorlatilag dolgozni alig tud, annyi kötelező szarságot írnak be a naptárába a fejesek. Ja meg a hr-esek kapcsán rengetegen túldimenzionálják magukat és a jelentőségüket, szerencsére anyámnak megvan hozzá az öniróniája azért.

Én is elgondolkodtam diploma után, sőt, bár csak félig-meddig jelentkeztem oda, az egyik legkomolyabb bank szinte már rám akarta tukmálni az állását, amit majdnem el is fogadtam, mert olyan összeget adtak volna, hogy kettéállt a fülem.

De ahogy Ádám esetében is, nekem sem való. A mostani munkámban azt szeretem, hogy hagynak dolgozni, nyugalom van, ugyanakkor pl a törzsidőn túl rugalmas a történet. Viszont, ez egy dilemma is, mert a nagyfőnök alá bekerültem egy mentorprogramba, és szeretne majd idővel előléptetni, viszont az már az a sáv, ahol a fent említett hülye értekezletek, oktatások, továbbképzések, telkók meg egyéb időpazarló történetek vannak, amik annyira nem vonzanak. :mrgreen:
Nem illik.

Tádám
El Siete
Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2017. január 3., kedd 15:18

Mögöttem nincs annyi ilyen tapasztalat, mint Laci mögött (ez nyilván az életkorból adódik :D ), de pl. nálam volt olyan, hogy HR-es munkára jelentkeztem, és szinte csak beszélgettünk az élet nagy dolgairól... Ráadásul fiatal csaj volt, semmi feszesség, semmi kötelező cucc, a vége pedig az lett, hogy azt mondta, szívesen dolgozna velem, ilyesmi arcokat keresnek, csak látja, hogy én igazából nem ezt akarom csinálni, hogy nekem sport területen kéne elhelyezkednem (ami később be is jött), és ő olyan embereket keres, aki teljesen elkötelezett a szakma iránt, és a cég iránt. Utána már én sem nyomtam a jó pofit, megbeszéltük, hogy igaza van, de ha van valami kreatívabb dolog, akkor keres. :)
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. január 3., kedd 15:00

Chris írta:
Szintén tapasztalat, hogy a(z) -olykor- nyers őszinteség sokat számít.
Én nagyon próbáltam kerülni a sablon interjúhelyzeteket. Azok a hr-esek álmai, ott beforgatnak, bekapnak és kiköpnek, mert nem felelsz meg a sablonnak. Ki kell zökkenteni őket, kicsit személyesebbé tenni, és máris másképpen állnak hozzád és az egészhez, ha személyiséget is raksz a papír mögé, nem csak végzettségeket meg tapasztalatokat.
Ez nagyon igaz. Egy-egy személyes kiszólás, poén, emberi megjegyzés vagy csak az őszinteség, karakánság sokat jelenthet. Legalább emlékeznek rád valamiről :). Csak az a vicc, hogy nem ilyeneknek kéne dönteni.
Nem csak ennek, de ennek is. Már, ha a cég nem egy droidot akar. Mondjuk én azért írom ezt, mert amilyen munkakörökbe jelentkeztem, ott az önálló munkavégzés és kreativitás elengedhetetlen, még akkor is, ha ez pénzügyi/kontrolling terület. Önálló gondolatok nélkül nem lehet, arra ott van Gizike, aki 25 éve a nagyszobában könyvel, és minden hónap 11-én és 19-én öregszik 2 évet.

Viszont, akkor is muszáj, ha az előbbi kategóriában keresel, mert a top3 top5 között is döntést kell hozni, és kell valami amivel elütsz a többitől.

Mondjuk utóbbi, sablon Gizikére is van mókás példa. Székesfehérvár, Alcoa, könyvelő állás, matek teszt. Első kör ugye, voltunk vagy 15-en, ötnek sikerült :lol: :lol: Mondom a hr-esnek, hogy én vagyok a hülye vagy ezek is könyvelők akartak volna lenni? De úgy képzeljétek, hogy legalja teszt, 5 almából elveszel kettőt, hány marad és társai. Aztán diploma volt a belépő az interjúra (a többségnek).
Amugy ahol kernek 2-3 ev szakmai tapasztalatot ott szepen hazudni kell. A gyakorlat melle kamuzni kell olyan ceget ami mar fel lett szamolva. Van par hely direkt elmentve hogy ha annak utana tudnak nezni akkor respect. ;D
Ez szép és jó, de szerinted a HR-es nem tudja, hogy kamuzol? Dehogynem. Odamész 22-23 évesen, iskolából kiesve, majd beírsz egy három éves szakmai tapasztalatot valami noname cégnél, majd aztán bekérik a tb könyvet és megkérdezik, hogy hol van az a cég, ahol három évig marketingszakember voltál? Elkezdesz habogni, hogy izé, nem voltam bejelentve? Hazugságot hazugsággal fedezel, szép belépő egy céghez.

Ez működött még úgy 10 éve, de most már a hr-es székben azok ülnek, akik így jutottak álláshoz anno.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Norbii
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Coentrao, Isco, Benzema, Modric, Jesé

HozzászólásSzerző: Norbii » 2017. január 3., kedd 14:54

Amugy ahol kernek 2-3 ev szakmai tapasztalatot ott szepen hazudni kell. A gyakorlat melle kamuzni kell olyan ceget ami mar fel lett szamolva. Van par hely direkt elmentve hogy ha annak utana tudnak nezni akkor respect. ;D

Egy tapasztaltabb logisztikai mernok adta meg az otletet mikor az auchan ekereskedelmi reszlegen csinaltam semmit.

Chris
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Zidane

HozzászólásSzerző: Chris » 2017. január 3., kedd 14:41

Én nagyon próbáltam kerülni a sablon interjúhelyzeteket. Azok a hr-esek álmai, ott beforgatnak, bekapnak és kiköpnek, mert nem felelsz meg a sablonnak. Ki kell zökkenteni őket, kicsit személyesebbé tenni, és máris másképpen állnak hozzád és az egészhez, ha személyiséget is raksz a papír mögé, nem csak végzettségeket meg tapasztalatokat.
Ez nagyon igaz. Egy-egy személyes kiszólás, poén, emberi megjegyzés vagy csak az őszinteség, karakánság sokat jelenthet. Legalább emlékeznek rád valamiről :). Csak az a vicc, hogy nem ilyeneknek kéne dönteni.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. január 3., kedd 14:40

sentry írta:
Realista24 írta:Szintén tapasztalat, hogy a(z) -olykor- nyers őszinteség sokat számít.
Valószínűleg szakmám miatt nem fogok HR-essel találkozni, vagy ha igen, akkor megfogadom ezt a tanácsot. :)
Sőt van pár ötletem hogy önéletrajzot is hogy dobjam fel, hogy ne tucat legyen. De köszi a tanácsokat! :)
Ja hát igen, a másik a cv. Rövid legyen, hosszú? Mennyire igaz? Mit írj bele, milyen formában? Én megszereztem ezt a csomagot még az előző cégnél:
https://www.gerillaoneletrajz.hu/
Fogalmam sincs hol van már sajnos, de valahol biztos megvan itthon. Voltak benne épületes nagy baromságok, mint a nyári átigazolási szezonban, de volt pár sablon, amire én is csak csettintettem, hogy ez nekem miért nem jutott eszembe.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Chris
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Zidane

HozzászólásSzerző: Chris » 2017. január 3., kedd 14:36

Ja igen, ez a másik. Unokatesóm banknál dolgozik, bekerülés feltétele a diploma volt, de MINDEGY, hogy milyen. Rajztanári végzettséggel is mehettél pénzügyi szektorba dolgozni, csak legyen diplomád. Mert az ilyen ugye jobb, mint aki 10 éve a szakmában van :lol: Ja, jobban megfelel a vállalati policynak.
Ebben gondolom az lenne a logika, hogy aki átküzdötte magát bármilyen felsőfokú intézményben az már komolyan vehető. Úgy látom még megvannak ezek a sablonok, csak erősen kérdéses, hogy ez segíti vagy hátráltatja a megfelelő munkaerő kiválasztását. Szerintem inkább utóbbi.

Nálam pl. ezek a sablonok véletlen sem működnek, ezer munkáról maradhattam le emiatt. Humán/társadalomtudomány területen diplomáztam, de IT-s területen helyezkedtem el, már középiskola végén infóból érettségiztem. És nem tudnak ezzel mit kezdeni. Hogy akkor most én valami tarisznyás elvont, magánakvaló bölcsész vagyok, vagy geek vagy mi a fene? A helyett, hogy érdemi teszt/elbeszélgetés bármi lenne a HR-s pi... kisasszony inkább választja a szakközépből épp kijött Bélát, mint engem. Az barátaim/ismerőseim nagy része olyan melót csinál, amihez olyan kompetenciák kellenek, amit még véletlen sem egy diploma mond el egy emberről.

Ezek az előítéletek szerintem komolyan hátráltatják egy cég fejlődését. Érthetetlen, hogy ez az egész HR miért ekkora trágya, amikor ez kéne, hogy legyen az egyik legjobban működő terület. Miért nem lehet normális teszteket csinálni? Lehetne online is szűrni, egyszerűbb olcsóbb, objektívebb lenne. Egy alap adaptív IQ tesztből vagy nyelvi tesztből kiderülne egy csomó minden. Erre a HR-s libák hívogatják az embert, meg jönnek a miért adtam be a jelentkezésem, mi motivál? kérdések. Röhej az egész.

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2017. január 3., kedd 14:34

Realista24 írta:Szintén tapasztalat, hogy a(z) -olykor- nyers őszinteség sokat számít.
Valószínűleg szakmám miatt nem fogok HR-essel találkozni, vagy ha igen, akkor megfogadom ezt a tanácsot. :)
Sőt van pár ötletem hogy önéletrajzot is hogy dobjam fel, hogy ne tucat legyen. De köszi a tanácsokat! :)

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. január 3., kedd 14:29

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2017. január 3., kedd 14:24

Köszi. Azért jó az ilyen tapasztalatokat meghallgatni. Ebből is lehet valamit tanulni. De nyilván más átélni.

Kerlonnal meg egyetértek. Néha elmebeteg elvárások vannak kezdőknek is. De pont ez a baj hogy nincs összhangban a "piac" és az iskola, míg nyugaton jobb helyeken évente összehangolják, hogy mi a hasznos tudás mi a felesleges. Ettől jelenleg még sok szak vagy egyetem messze van nagyon. Bár hallom hogy itt-ott azért próbálkoznak változtatni, de hát míg "fentről" megkötik a kezüket úgy elég nehéz.

Szóval megértem azt aki kimegy, mert sok szakma esetén - még egyetemi végzettséggel is - alig marad valami a hó végén mire kifizeted lakhatásod meg eszel valamit. Persze vannak szakmák/munkahelyek ahol itthon is lehet kaszálni.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. január 3., kedd 14:09

sentry írta:
Realista24 írta: A másik nagy tanulság, hogy arra pályázz, amelyik tetszik és megfelelsz az elvárások 50-70%-nak. Behívni úgyis befognak, ahol van hajlandóság arra, amit írsz. Ahol meg nincs, oda nem. Veszítenivalód meg nincs.
Ez többségben beválik nem? Ezen agyaltam nem rég, hogy sok balfasz azért kerülhet be ide-oda mert megpróbálja aztán bejön. De nem tudtam ez mennyire állja meg a helyét a gyakorlatban. Ezek szerint igen.

Fizetésigényre mit szoktál mondani? Átlagot vagy plafont? Gondolom a plafont. :mrgreen:
Beválik, ezért írtam, hogy én agresszív módon kerestem állást. Igaz hitellel a zsebemben, meg gyerekkel az oldalamon másképpen nem is tudtam volna nyugodtan lefeküdni esténként.

Fizetési igény az fordítottan arányos az álláskereséssel töltött idővel. Minél rövidebb ideje kerestem, annál magasabb volt, a terv az lett volna, hogy elkezdem szépen csökkenteni. De mivel tényleg sok interjúra jártam, és 80%-ban utolsó körökben is ott voltam, ezért láttam, hogy mi a mozgástér egy-egy ilyen pozícióban.
Meg mondhatjuk, hogy hamar találtam állást, szóval nem nagyon kellett kompromisszumot kötnöm szerencsére.

A többi már csak finomítás, de akkor már kellesz a cégnek, szóval féligmeddig nyeregben vagy, persze lásd az előző hszeimben, utolsó utáni pillanatban is kibachatnak veled.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: