___Samy___ írta:Ez az otthontanulokmegidegennyelvet a legtöbb esetben azért nem működik, mert nincs meg a kenyszer hozzá, ami egy tanfolyamon vagy kulonoran megvan. Ott azért fizetni kell, te meg nem szeretnéd, hogy odavesszen a semmire a pénzed. Míg otthon nem kell fizetni érte, de cserébe szarsz is rá. Én elkezdtem spanyolul vagy 2 éve, azóta egy könyvet nem bírtam átnézni. Hagytam is a picsaba, mert értelme sincs nálam ennek.
Én kulontanarhoz jártam angol nyelvvizsga előtt, mert olyan szinten fos volt a középsuliba a tanárom, hogy gyakorlatilag az általános iskolás ismeretekkel érettségiztem le. 3 évig kellett kulontanarhoz járnom heti egy órára, hogy normálisan el tudjak menni nyelvvizsgára, ráadásul origo-ra. Meg is lett elsore hála Istennek.
Anyagilag akármennyire húzós a kulontanar, én mai fejjel nem mennek tanfolyamra vagy ilyenekre, itt sokkal koncentráltabb a tanulás. A tanár csak egy veled foglalkozik mikor órán vagy, nagyon sokat számít.
Viszont sztem ha már ennyire a nyelvvizsgahoz kötik a diplomát, akkor kutya kötelességük lenne biztosítani kozepiskolaig a megfelelő színvonalú tanítást is, mert így gyakorlatilag megint az van, hogy akinek van pénze, lesz nyelvvizsgája és diplomája. Ez meg így nem feltétlen jó.
Ráadásul 2018-tól egyetemre csak azok jelentkezhetnek majd akiknek legalább 1 nyelvvizsgájuk van. Ilyen silány középiskolai oktatás mellett nagyon sokan el fognak vérezni már itt.
Ha csak a szülőknek nincsen felesleges pár százezer forintjuk külön tanárhoz vagy nyelviskolához és sajnos nagyon sok családban ezt nem tudják megengedni maguknak, hogy kicsengessenek ennyi lóvét egy nyelvvizsgára vagy akár a jogositványról is beszélhetnénk, annak is egekbe van már az ára.
Nem lennék most középiskolás, se szülő, de hát ez a kapitalizmus...