rashidm írta:
Erről tudnál mesélni? Mármint ezekről a kóklerekről.
Én hallom hogy vannak, de hogy miért kóklerek, az passz.
Én kíváncsi vagyok rá.
Láttam olyan vasalási tervet egy okleveles statikustól tervezői jogosultsággal, hogy azt hittem elsírom magam. A koszorúban a hosszvasakat "futónak" nevezte el.
Meg egyszerűen olyan szarul méretezte az épületet (nem mondom a funkciót mert irreleváns, de nem családi ház) hogy az első tél után majdnem szétdőlt a "tároló" (ez még belefér). Aztán utólagosan kellett - másnak - megerősíteni, és akkor láttam az eredeti terveket. Sírtam. Először a röhögéstől, aztán kb a dühtől, hogy hogy lehet b*szd meg ennek jogosultsága.....
De ez csak egy volt. Tudnak olyan csomópontokat is tervezni acélból, hogy csak nézel, hogy ez így most honnan? hogy? miért? Teljesen látszik, hogy alapvető elmélettel nincsenek tisztában. Csak akkor lehet ilyent elkövetni.
A halál az meg az, mikor a programokon spórolnak. Oké sok mindent meg lehet kézzel is oldani, egyszerűsítésekkel, meg rutinból már pár öreg egy közelítő számítással megold egy rakás épületet. De hallottam már izzadni öregeket és beégni is mert akkora spórolás ment hogy inkább nem vette meg a szoftvert, és hatalmas mákkal nem lett k*rva nagy balhé. (Ezt nem írom le hol meg mi, mert nyoma marad itt, meg privátban sem. Ki tudja kit ismersz
)
ÉS azért ezeknek a többsége láthatóan elméleti hiba, vagy böszme régi, elavult gondolkodások miatt van. Természetesen rengeteg hatalmas tudású "öreg" van, ismerek is jó párat, akik okosak, rugalmasak és nagyon angy tudásuk/gyakorlatuk van.
De talán a legdurvább szori amit a két szememmel láttam, hogy az alvállalkozó alvállalkozója (nem vicc
) olyan brigádból állt ahol a kőműves brigádban egy se volt kőműves.
(Ezt csak a nem kell a papírra írom). És ha hiszed ha nem, úgy rakták a téglát, hogy nem volt kötésben, egymás felett voltak az egész téglák.
Én mikor megláttam, annyira röhögnöm kellett, hogy leültem a földre a röhögéstől, és folytak a könnyeim, hogy b*szd meg ilyen egyszerűen nincs.
Aztán másnap visszabontották a téglát, és felfalazták új brigáddal a falat. Állítólag ennek a csodás kőműves szakmát megújítani akaró brigád főnöke hatalmas ordibálásba kezdett mikor meglátta az eredményt.
Kár hogy nem voltam ott.