Hàt ez a tegnapi megint kevés volt
Pedig az elsö 15 percben kifejezetten tetszett a játéka. Visszajárt a középpályára, folyton megjátszható volt, kereste az összjátékot, igazi csapatjátákos volt. Gondoltam is magamban, hogy ez mi a manó, illetve, hogy ilyen szerepkörben is hasznos tunda lenni ha elön mások eltennék a szükséges gólokat. Aztán kb a 20. perctöl eltünt, legalábbis már semmi nem jött össze neki. Beállt a leshatárra és végigszenvedte a meccset.
Nem tudom, hogy ez azért van mert próbálja átalakítani a játékát, csak nem megy és szenved, vagy miért. Az látszik, hogy valami nem stimmel vele fejben (sem - ugye fizikailag sincs már messze a toppon). Nem is az akarással van baj, mert próbálkozik, de nem jön össze neki semmi, aztán belefárad és eltünik (jobb esetben, rossz esetben meg hisztizik).
Labdák pattanak el töle, a lövései gyengék, a ziccereinél meg eltöri a labdát. Régen ilyen nem volt valami nem stimmel, mintha elfelejtett volna focizni.
Nem vagyok sportpszihológus, de szerintem (szeretném azt hinni), hogy ez azért van mert érzi, hogy nem a régi és ezt nem tudja feldolgozni. Az is tuti, hogy a térde sem 100% különben nincs az az Isten, hogy pihenjen.
Akik azt mondják, hogy miért játszik: mert a padon ülve nem fogja összeszedni magát. Amíg jöttek az eredmények addig oké volt - most viszont lassan már nem fér bele.
Összegezve: szerintem van még böven helye a csapatban, csak nem a mostani formájában. Ha összeszedi magát, böven hasznos lehet megint, mert azért nem botlábú. Ha legalább azt hozza minden meccsen mint a tegnapi elsö 15 percben akkor az már haladás lesz - egy lépés a jó irányba.
Neki az lesz a legnehezebb, hogy leadja ez egóját és csapatjátékos legyen. Viszont ez szembemegy az egész lényével. Ez a folyamat talán most kezdödött, és ezért ez a gödör, vagy völgy mert már elég régóta tart.
Még a tegnapi meccshez: messze nem csak az ö sara volt, kollektíven volt mindenki kaki. Az egész meccset az jellemezte a legjobban amikor Modric betett egy labdát a védelem mögé Danilonak aki meg csak nézte és el sem indult. Modric arcára ott minden rá volt írva.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.