Olvasatlan hozzászólásSzerző: 'shutterisland Dátum: Ma, , 15:47
abidal elküldése összetett dolog.
Nyilván a barcelona nem járt el rosszul(nem járhat el rosszul),hiszen a klub maga pont arról szól,hogy mindig,minden korrekt és mindig minden rendben van,mindenki jó,minden emberi.....stb. Ezt sajnos szinte mindenki meg is kajálta az elmúlt cirka 6-7 évben,és ette a barca nokedlit,ahogy a szájába belefért. Ha lassan is,de kinyíltak a szemek és páran elkezdték meglátni azt amiről ugattam már 5 évvel ezelőtt is,de kiröhögtek vele....
Abidal elküldése hogy korrekt volt -e vagy sem,mi innen nem tudjuk,mert nem tudjuk a pontos részleteket,egyet tudunk....már aki nézett barca meccseket,hogy puyolon kívül,más jobb védő nem volt az elmúlt 10 évben barcelonában mint abidal. Aki mást mond,az egész egyszerűen nem ért hozzá.
A csapatvédekezés az oké, de szerintem fontos lenne, hogy ne egy fél Puyol, vagy Bartra, vagy éppen egy (adott esetben) eszét vesztett Piqué várja a CR-Isco-DM-Özil-Benz, vagy Mandukic-Ribery-Robben-Thiago-Götze rohamokat. Mert ha a saját térfélen történik labdavesztés, akkor bizony nagy problémák adódhatnak. Messi és Neymar ezekben az esetekben nem igazán fog segíteni szerintem, illetve Xavi sem fog tudni annyit futni, mint 2-3 évvel ezelőtt.
A legfőbb hiba szerintem,de majd aki jobban tudja az kijavít,hogy sokan azt hitték,a barcelona egyenlő azzal amit láttak 2006-2011 között......nem az,de ezt remélem nem én tudatom veletek. Ez egy különleges korszak volt,szerintem ez csak volt,de ez nem biztos,mert bár xavi kifut már,de iniesta és messi még szakít ketten is(nem.....xavit nem tudja pótolni se fabregas se más),igaz a csapat a rotor(xavi) nélkül fogatlan oroszlán.....NEM AZ SZÁMíT hogy xavi 96%ot passzol...egy fenét,ez parasztvakítás....ez a majomeledel amit bedobálsz a ketrecbe de nem ettől lakik jól,ettől csak a sok tudatlan lakik jól......az a fontos,ahogy a játékuk sebességét szabályozza,az ahogy eldönti hogy a játék oldalra(lassítás- mert nincs megfelelő induló pozició)vagy előre mélységi passz(mert tud indulni a támadó ......ez amit ez a manusz a tökélyre fejlesztett....ez tette naggyá,ez tette a csapata egyik hanem a legfontosabb tagjává.
A másik iniesta.....az aki ha felállt a védelem és túl masszív volt,ha a védelem jól védte a területét,akkor megtudta csinálni önállóan az emberelőnyös szitukat....és ha egy ember elment a lecsóba,mert balról behúzta mint a lengyel piacon a kofa titeket a frotil törülközővel, akkor a védelem alap felállása és poziciója egyből borult...és ott egy szabad rés és ember keletkezett.......ja,vagyis mehetett a passz a kapu veszélyzónája felé.
A harmadik a király.........róla többet nem is mondok,mint a neve...messi. A jelenkor egyik legjobbja,az elmúlt évek legjobbja.....ha a VB-n is húzza a csapatát mint az igásló,és maga viszi be őket a VB döntőbe,akkor nyugodtan nevezhetjük a történelem legjobbjai közé.......
A másik a csapat együttes mozgása,ami jelenleg nem működik megfelelően,ez hogy mitől lehet,azt a fene sem tudja,sok oka lehet......egy biztos nem az ,hogy a srácok ezt elfelejtették......talán xavi kikopása,talán a bírók nem annyira engedelmessége,talán az ellenfelek bátrabb játéka(ugye a kezdő sipszóra feladta a legtöbb csapat)...ki tudja....
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.