Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2013. augusztus 15., csütörtök 15:22

The place beyond the pines
Túl a fenyvesen

Az eleje nagyon unalmas volt, motorozgatott a srác fapofával, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!kirabolt pár bankot, és ennyi. Kicsit féltem, hogy erről fog szólni az egész film, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!de aztán szerencsére meghalt. Tetszett, jó fordulat volt, abszolút nem számítottam rá. Ezután meg következett még 2 történet, ezek már 1-2 fokkal jobbak voltak szvsz, de azért a közepesnél egyik sem volt sokkal erősebb, az első meg átlag alatti volt szerintem.

6,5 / 10

A Jagtent megpróbálom minél előbb megnézni, de nem tudom megígérni a ma éjfélt... :/

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. augusztus 15., csütörtök 15:11

Jagten
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nemcsak kutyát, hanem úgy egyébként általánosságban is, ha valaki sírt ás egy filmben akkor az esőnek esnie kell, mert amúgy a száraz földet nehezebb ásni na. :mrgreen:
De egyébként most komolyan aznap este mikor megölték a kutyát nem esett az eső szép tiszta idő volt, de neki muszáj volt megvárni az esős reggelt/hajnalt, mert úgy az igazi... :lol:

Tádám
El Siete
Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2013. augusztus 15., csütörtök 14:58

Santi írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a kutyát ássa elfelé az esőben (kajak minden filmben, kutyát csak esőben lehet elásni, mert úgy nagyobb a drámai hatás? -.-),, de egyébként az összképet nézve nagyonis tetszett, még1x köszönöm!
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hát ezen most hangosan felsírtam, aszondja, hogy kutyát csak esőben lehet elásni :lol: :lol: :lol: De amúgy értem, bár én nem túl sokszor emlékszem hasonló jelenetre, de jó volt. :mrgreen: :mrgreen:
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. augusztus 15., csütörtök 14:30

A vadászat (Jagten) - 2012

A gyermeki ártatlanság és őszinteség fogalma - bár már sok helyen megbukott ez igaz - de higgyétek el még mindig ez az általános nézet az emberek többségénél, ettől nem kell fogni a fejeteket.
Ami a pedofíliát illeti arról meg sokféle mű készült már, de az ezzel ártatlanul megvádolt emberek szemszögéből és emiatti szenvedéseiről én még nem igen láttam hasonlót, mint ez és érdekes volt ilyen szempontból is látni a helyzetet.
Nagyon szépen ábrázolja a csordaeffektust is, amit szintén valaki felrótt hibának, de ez sem a film hibája, az emberek egyszerűen hülyék, télleg ilyenek. Mennek a tömeg után, nem mernek ellent mondani, mert félnek, hogy utána őt is kiközösítik (mint Lucas gyerekét pl.).
Sztem eddig a nyomozó mellett a kör legjobb filmje volt ez, kösz az ajánlást eldzsí. :agree:
Összességében lehetne egy erős nyolcas, de megvannak sajnos a maga hibái, néhányszor hiányérzetem volt, aztán találkozhattunk pár klisével is és egy számomra már kínosan sablonos jelenetet ki is ragadnék, amikor Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a kutyát ássa elfelé az esőben (kajak minden filmben, kutyát csak esőben lehet elásni, mert úgy nagyobb a drámai hatás? -.-),, de egyébként az összképet nézve nagyonis tetszett, még1x köszönöm!

7,5/10

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. augusztus 15., csütörtök 13:54

Jagten

Kettős érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban.
Pozitívum, hogy az eddigi skandináv filmekkel ellentétben ez le tudott kötni, bár vannak érthetetlen húzások benne és sokféleképpen értelmezhető.
Kezdjük az elejéről.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A sztori kényes dolgot feszeget, a pedofíliát. Viszont az már több mint nevetséges, ahogy több ember bedől egy ovis kislánynak. Aki azt állítja, hogy a gyerekek nem hazudnak, annak érdekes gyerekkora lehetett az biztos. :lol:
Nem tudjuk mi történt a bíróságon, nem tudjuk ki ölte meg a kutyát, nem tudjuk ki lőtt az utolsó jelentetnél, túlságosan is relytélyesre sikerült a film.

Nagyrészt adom amit Victor írt, furcsa egy film volt, de legalább nem úntam halálra magam mint oly sok filmnél.

6/10

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2013. augusztus 15., csütörtök 13:49

+ Istvánra, akit lefoglalnak Navracsicsék :coffee:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. augusztus 15., csütörtök 5:36

Még egyszer szeretnék mindenkit figyelmeztetni, hogy ma éjfélkor akinek bármelyik filmje is hiányzik francois ajánlásnál kívül, elbúcsúzunk tőle. Többhetes csúszásban van/volt mindenki, volt egy ajánlás nélküli hét, nem vagyok hajlandó tovább várni senkire. kivéve Sierrára, mert tudom, hogy perpill nincs nete.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2013. augusztus 14., szerda 23:22

Jagten
Na, ez egy pöpec film volt. Nem nagyon láttam még dán filmet, de ezek után jobban oda figyelek rájuk.
A színészek jók voltak, főleg Mads Mikkelsen, már bánom hogy 1 rész után dobtam a Hannibalt. Az egész nagyon nyomasztó volt, nem pörögtek annyira az események, mégis odaragadtam a képernyő elé.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Engem nagyon idegesített, hogy nem tudtuk meg ki ölte meg a kutyát. Lehet, mert én kurvanagy állatbarát vagyok, de ha az én kutyámat ölné meg valaki, én tuti megkeresném és agyonverném(nem mondom hogy megölném, még pszichopatának néznétek :mrgreen: + a végén néztem egy nagyon, hogy ez most mi volt? De aztán rájöttem.
Jó ajánlás, bár már rég tervben volt. 8/10
Kép

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. augusztus 14., szerda 22:20

Jagten

Huhh jó kis film volt ez. Ajánlás szempontjából remek, mert már több hónapja szerettem volna megnézni, de mindig elmaradt, most meg kötelezővé vált.
Minden alkalommal meglepnek a skandinávok, egyszerűen elképesztő, hogy mennyire minőségi filmgyártás folyik ott északon. Mennyiség és minőség arányában szerintem a világ élvonalában vannak az ott készült alkotások. (példát lehetne róluk venni, és lehetne forradalmasítani a magyar filmezést is. Már csak Faustban bízok :mrgreen: )

No, tehát a film remek volt. Minden téren rendkívül erős elemekkel bírt; színészi játék, hangulat teremtés, fényképezés, társadalomkritika.

Az emberek viselkedése hiteles volt, bár néha egy kicsit túlzásba is estek. Viszont dühöt és ellenszenvet kiváltottak 1-1 résznél. Az emberi hülyeség határtalan, a bizalom meg gyorsan tovaszáll...

de azért az Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a kijelentés, hogy a gyerekek nem hazudnak... háát kissé erős volt. Értem én, hogy az ártatlanságot akarták ezzel "reklámozni", de ez erős volt.

jó story, jó felvezetés, jó tálalás. Minden a helyén volt, de hátast mégsem dobtam tőle. Örülök, hogy láttam. 7,5/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2013. augusztus 14., szerda 17:34

Jagten
Nem szoktam hosszú értékeléseket írni, de most muszáj kiírnom magamból a látottakat, hallottakat. Hm, talán én leszek az első, aki nem fog erről a filmről túl sok pozitívumot mondani, és lehet, hogy a Ti szemetekben alul fogom értékelni, előre szólok.
Eleve kis hátrány volt nálam a filmmel kapcsolatban, hogy feliratos, de félretettem ezt a 'kis' apróságot magamban.
Nos az egész filmnek lényegében tetszett a története, az alapsztori elég jó, egy ilyet rendkívül hosszadalmasan, részletesen, izgalmasan be lehet mutatni, ám szerintem ez a film kihagyta a benne rejlő lehetőségeket, lejjebb le is írom, hogy miért:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az elején ugye gyakorlatilag bemutatták nekünk, hogy ki is a főhős (aki nem mellesleg rendkívül jól szerepelt végig, pedig különösebb dolga nem is volt, ha jól emlékszem Őt láthattunk a Hannibalban is, tehát ismerős volt a tag) majd szépen lassan zajlottak az események, majd amikor a kislány szájon puszilta Lucast, ott gyakorlatilag fordulatot vett az egész, legalábbis szerintem ez indíthatta el a kislányban a dolgot, emiatt hazudott az óvóbácsival kapcsolatban, ami ugye hatalmas port kavart.

Elmondhatatlanul felszabott, hogy mindenki egyből a hatéves óvódásnak hitt, senkit nem érdekelt, hogy Lucas kicsoda, hogyan viselkedett eddig, kivel mit tett, kinek volt a barátja vagy alkalmazottja, egyszerűen mindenki elkezdte őt utálni, megvetni.
A másik dolog, hogy mikor kikérdezték a gyereket, addig nyaggatták, míg azt nem mondta, amit hallani akarnak. Pont a múltkor láttam erről egy kisfilmet, hogy amikor egy fiatalt ki kell hallgatni, nem szabad agyon nyaggatni, meg kell várni, míg magától nyit, mert a kölyök valószínűleg minél előbb szabadulni akar (ez esetben ki akart menni játszani) így azt mondja, amit a felnőttek hallani akarnak.
Ezután a kislány is bevallotta, hogy csak hazudott, de az anyja is addig mondogatta neki, hogy 'jaj kislányom, elhiszem, hogy el akarod magadban fojtani ezt, de attól még megtörtént', hogy a kiscsaj erre is rábólintott, ezt megint úgy vették, hogy akkor ez az igazság :roll:

A végéig tetszett a film, nagyjából meg is született bennem az elhatározás a pontozást és az értékelést illetően, ám a befejezés nálam mindent elvágott.
Nekem nem tetszett egyáltalán az sem, hogy azt se tudtuk meg, ki ölte meg a kutyát (ahogy az sem, hogy végig mutatták gyakorlatilag az eltemetését) hogy nem mutatták meg a felek kibékülését, esetleges bocsánatkéréseket, komoly elbeszélgetéseket, hanem máris ugrottunk 1 évet az időben, mikor már mindenki úgy tett, mintha nem taposták volna a föld mélyébe Lucast, a szerencsétlen palit, és együtt ünnepelték a fiának a beavatását :roll:
Amondó vagyok, hogy a képesek részletesen megmutatni egy kutya temetését, akkor arra is lehetett volna erejük, hogy végig mutassák, mi történik a felek összeugrása után.

Ezután jött még egy számomra abszolút homály befejezés, amikor is valaki rálőtt Lucasra, de hogy miért, és ki, arról megint semmit sem tudunk.

Szerintem ebből a filmből, ebből a történetből, ezekkel a szereplőkkel sokkal többet ki lehetett volna hozni.
Köszönöm az ajánlást Lordgabi, nem bántam meg, hogy megnéztem, igazából tetszett is, de a fent említett dolgok nagyon felszabták az agyamat, és túlságosan nagy ellenérzések vannak bennem ahhoz, hogy ezt a filmet a közepén-vége felé érzett igen magas pontszámmal lássam el, így a kutyás történet miatt, az emberi butaság és prűdség miatt, és az egész befejezés miatt az értékelésem:

6/10

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2013. augusztus 14., szerda 15:10

Túl a fenyvesen

jó volt,hasonló hosszúságú,mint a Margaret,csak érdekesebb,végig lekötött.a közepe táján a fordulat nagyon tetszett,hogySpoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!meghalt az addig főszereplő,nem várt csavar volt számomra és nagyon jól sült el :) meg az elején látványos volt az a sok motorozás :D a történettel sem volt gondom,Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a végén például,hogy Luke fia nem ölte meg Avery-t,ez si tetszett,bár várható volt :mrgreen:

8/10

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2013. augusztus 14., szerda 14:49

Én a hozzászólásokat Növekvő sorrendben olvasom 5 éves fórumos karrierem óta, ezért dobhatta ki neked úgy... :x
ejj, ne haragudj, erre nem gondoltam :mrgreen:
már nézem, immáron tizenX perce, csak az a baj, hogy legtöbb helyen Hunt vagy Hunter néven találtam meg, de aztán rájöttem, az ugyanaz, mint a Jagten :)

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. augusztus 14., szerda 14:30

Én a hozzászólásokat Növekvő sorrendben olvasom 5 éves fórumos karrierem óta, ezért dobhatta ki neked úgy... :x
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2013. augusztus 14., szerda 14:19

Én ajánlottam, íme. :)
belinkelted nekem a 28. oldalt, én meg végig nézhettem az egészet, a 4. oldalon volt, de köszönöm.
gyors megnézem, mert fószt bácsi leharapja a nózim

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. augusztus 14., szerda 14:10

Túl a fenyvesen (The Place Beyond the Pines) - 2012

Ha 3 közepes történetet összekapcsolnak és időrendi sorrendben lineárisan letolják, attól az még 3 közepes történet marad, csak egy masszába gyúrva.
Ennyi 8-as meg 9-es után én picit csalódott vagyok. Nem egy közepes filmet vártam.

5/10

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. augusztus 14., szerda 14:03

Victor írta:a jagten ki és hol ajánlotta, mert nem találom?
Én ajánlottam, íme. :)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2013. augusztus 14., szerda 13:12

The Place Beyond the Pines

Ryan Goslingot nem tartottam igazából rossz színésznek, de sose voltam érte igazán oda, de ez a film egyértelműen jobban megszerettette velem a tagot. Egyrészt eleve jó szerepet kapott, másrészt marha hitelesen ( :mrgreen: ) és profin játszott végig.
Az egész filmben végig éreztem a fájdalmat, a drámaiságot (bár néhol kicsit erőltetettnek tűnt ugyan), és nekem, beteg állatnak, ez tetszik :mrgreen:
Bradley Cooper csak a szokásost hozta, szerintem Ő jó színész (ismertem őt már a Másnaposok előtt is), vele nem nagyon láttam még olyan filmet, ami ne tetszett volna.
A középső részen kívül szerintem ez egy nagyon jó kis film, izgalmas, lüktető, ingadozó, egyszerűen lekötötte a figyelmem.
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de szerintem Eva Mendes (aki MELLESLEG nem csúnya) és Ryan Gosling kettőse akár külön filmet is érdemelt volna, azt a szálat még lehetett volna tovább bontani.

Összességében tetszett, bár a középső rész ugyan rontott az összhatáson, mégis köszönöm szépen az ajánlást, eddig talán a legjobb film, amit itt ajánlásra néztem meg.

8,5/10

a jagten ki és hol ajánlotta, mert nem találom?

Eszterke
Kedvenc játékosaid: Mesut Özil, Luis Figo, Sheva, Kaká, Torres, Navas, Reus

HozzászólásSzerző: Eszterke » 2013. augusztus 14., szerda 0:21

The Place Beyond the Pines

Hát fuh. Jelen pillanatban egy perccel a film vége után nem érzem túl összeszedettnek magam, nem lesz valami nagy vélemény, de... :salute:
Elképesztően jó volt. Csak azért nem adok rá tízest, mert kicsit úgy éreztem, belassult a közepén, de ettől függetlenül is remek mozi volt. A zenéje, a színészválasztás, a karakterek, a történetek és az, ahogy összefűzték a szálakat... Olyan mellkasszorító érzést hagyott maga után.
Egyébként is szeretem az ilyen filmeket, a rendezőtől a Blue Valentine is nagy kedvenc, ez meg most szépen beállt a sorba.
A vége meg valami zseniális volt, a maga szentimentálisságában, azzal a zenével, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!ahogy a fiú egy olyan apa útját követi, akit nem is ismert, hátrahagyva azt a nőt, akit szeret - még akkor is, ha ezúttal "csak" anya-fiú kapcsolatról beszélhetünk is.
Köszi az ajánlást Remy, bár egyébként is listás volt.

Ja, a pont le ne maradjon. 9/10
Real Madrid means triumph in victory and triumph in loss. Real Madrid was yesterday, it is today and it will be tomorrow. Real Madrid are words that I still do not know how to express.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2013. augusztus 13., kedd 23:54

Margaret

Előttem már mindent elmondtak,nagyon sok újat nem tudok hozzáfűzni.nagyon untam végig,alig vártam a végét és ráadásul még rohadt hosszú is volt.ennek köszönhetően már alig figyeltem a végén és semmivé lett az egész.

3,5/10

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2013. augusztus 13., kedd 12:16

Margaret

Kérem, ennek nincs értelme. Fogalmazzunk úgy, hogy nehézségeim adódtak a filmmel kapcsolatban. Az nem zavart, hogy Kohn Lisa egy kimondottan idegesitő buta liba, sehol sincs megirva, hogy egy szinésznek csak pozitiv karaktert kell játszania, sokkal inkább a sok fail és megmagyarázhatatlan ugrás a sztoryn belül az, ami zavaró.

Az elején úgy gondoltam, Lisa szellemi leépülését láthatjuk a középpontban, ugyanakkor ez durván elveszett a sok (felesleges) mellékszálban és amikor végre katarzist szeretett volna a rendező, már régen tele volt a tökünk az egésszel.

Három fő failt véltem felfedezni a filmben.

1, Izraeli-arab konfliktus. Nagyon hálás téma lehetne, de kimerült teljesen felesleges egymásra ordibálásban, majd a végén a zsidó szó végett ér véget az anyjának a kapcsolata. Remek.

2, Lisa szerelmi élete - még az elején sejteni lehetett, hogy ebből még valami fontos cselekmény sülhet ki, nos ez is elmaradt. Az elején meglehetősen sokat szerepelt Lisa legjobb barátja, aki teljesen belé volt esve a csajba. Ő az egyik pillanatról a másikra szőrén-szálán eltűnt.
Utána a gyerek, aki elvette a szüzességét. Ő mi? Ki? Hogy? Eleve maga a jelenet is szörnyen nevetséges volt.
Matektanár - ismét, ennek nincs értelme, nincs felépitve honnan és hová halad a kapcsolat, egyszer csak leszopja és a végén a semmiből elárulja neki, hogy ja bocs, tegnap fél négy után két perccel volt egy abortuszom. EZ MÁR MI, de komolyan?

3, A balaeset kitárgyalása - a társadalomkritika kimerült az unalmas jogi halandzsálásban :agree:

Mindez kiemritő 150 perc játékidőben. Nincs bajom a lassú filmekkel, de ez sok volt nekem, főleg a cselekmény tekintetében.

4.5/10

Vissza: