csak hogy realost mondjak, céronaldoval szerinted ezekben a paraméterekben egyszerűen összehasonlíthatatlan, mert osztálykülönbséggel jobb ?
vagy még lehetne tenni mellé, fejjáték, pontrúgások, lövőtechnika, mentális tulajdonságok, stb.
a robbanékonyság, erő és stabilitás nagyságrendekkel ronaldo felé billenti a mérleget.
fejjátékban cé jobb, de ez nagyon kis szelete a teljes csomagnak. pontrúgások? interes időszakában ronaldo lőtt jópár szabigólt, cé meg összevissza durrogtat általában, pedig az összeset ő lövi.
lövőtechnika? really?
kicsit nézz már utána a dolgoknak
és végül: mentális tulajdonságok: ronaldo 3 nagy térdműtétből állt fel. megnyerte a vébét közvetlenül az egyik után. a legnagyobb európai klubokban bizonyított minden téren.
céronaldonak van elvesztett ebédöntője, szánalmas 2010-es vébéje és egy real madrid, amit csak nem tud a csúcsra vezetni, kell neki a segítség, hoznak is neki bélt.
szép meg jó ez a sok gól, amit lő, de meggyőződésem, hogy ez a manapság 40-50 gól 15 évvel ezelőtt maximum 30 lett volna. ott nem az a világ volt, hogy egy kényszerítővel már ziccered volt....pláne olaszoknál.
morientes írta: A valaha volt legjobbat megnevezni szerintem butaság. Nincs olyan objektív mérőszám, amivel ezt meg lehet tenni. Számomra is például Ronaldo a legjobb, mert őt még láttam játszani. Azt viszont bizton állítom, hogy minden korban volt 1-2 olyan futballista, akik még a legjobbaknál is sokkal magasabb szintet képviseltek. Ilyen volt pl.: Ronaldo, Zidane. Messi és CR még nem ez a kategória. Aki látta Zidanet vagy Ronaldot az tudja, hogy miről beszélek, aki nem... Nos az ezt nem értheti.
Minden korszaknak megvoltak a nagyjai...én magam '78-tól követem a focit(6 éves voltam akkor:-))és akkor mindenki Nyíl Tibi vagy Törő akart lenni...persze akkor is megvoltak a nagy külföldi sztárok,mint Mario Kempes,a Császár,vagy épp Johann C...
Aztán a '80-as években,Paolo Rossi,Rummenige,Zico vagy Maradona...vagy épp Platini ha már a franciák...
Aztán a 90-es évek,ahol volt egy nagyon jó olasz válogatott,de a németek még erősebbek voltak,és ekkor bontogatta a szárnyait Raul,RC,Sedorf,vagy épp Ronaldo,vagy Zidane,aki '98-ban VB címig vezette a válogatottat...
Szal nehéz megmondani,sőt lehetetlen,mindenidők legjobbját,hisz mindenkinek van "szivecsücske"aki örök kedvenc marad,attól független hogy mit csinált/vagy nem csinált...
kérdés: te, aki egy laza 30 éve követed a fotballt, neked aztán pláne érezned és tudnod kell, hogy ebben az időszakban volt maradona, zidane és ronaldo. a többiek kanyarba sincsenek.