d.gergo írta:De szerencsére tudunk mást is nézni azért, nekem se tart senki pisztolyt a fejemhez hogy nézzem a harisnyásokat, nem is nézem sűrűn, van ellátmány azért ezeken kívül is bőven. Persze bosszant engem is a tendencia, de na, ízlések és pofonok
Persze, az ínyencebb alkotásokat is meg lehet találni, ha keresi az ember. Azonban a probléma az, hogy tökmindegy, hogy Te, vagy én mondjuk a Toni Erdmannra ülünk be a moziba, addig 200 másik pedig az éppen aktuális Marvel/DC "alkotásra", mert ezt nyomatják, a minél könnyebben, széles rétegnek emészthető popcorn filmeket. Ráadásul erre tökéletesen rárepültek az indexes, origós "kritikusok" is, hiszen ha ilyen filmekről írnak kritikákat, rakják ki csúcsidőben FB-re a cikket, az sokkal több látogatást generál, mintha egy művészibb alkotást elemeznének. Megéri a producereknek is ezeknek a filmeknek a gyártása, megéri a belőlük élő újságíróknak is, megéri az átlagembernek is.
Nekem csupán annyival van bajom, hogy egyrészről már sokkal nehezebb egyedibb alkotásokat találni, mint volt 10, de akár 5 éve is, illetve az, hogy a moziban ez meg szinte lehetetlen feladatokba ütközik, persze a művészmozik kivételével, de oda meg nagy ritkán járok, köszönhetően annak, hogy a szűk baráti rétegemből mindössze egy olyan ember van, aki inkább beülne egy art moviera, mintsem egy blockbusterre.
Valamiféle egyensúlyba kéne kerüljön ez a helyzet, mert az egy dolog, hogy a mozi piac nagy részét ezek uralják, de hogy már a sorozatok piacán is ez áll fenn, az nagyon vészjósló.