Értékeld a legutóbbi meccset

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
hala real
Kedvenc játékosaid: casillas, r9, cr7
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: hala real » 2017. február 27., hétfő 21:25

ziro4vr írta:Ha a palmas ellen nem kezd Isco, se Morata, az viszont stratégiai hiba. Kovacicot már nem is mondom, egy ideig ő is nagy ZZ favorit volt, aztán meg ha mindenki egészséges, mindig elfelejti.
rajtuk kivul asensio is el van felejtve, sokszor meg a keretbe se kerul be. azert ot is tobbszor megneznem, legalabb padrol beszallva.
Annyi a köcsög , hogy megtelik velük a Nou Camp.

"A szívem inkább fehér, mint gránátvörös-kék” – (R9)

"Megvan a véleményem, de tudom, hogy bármit is mondok, úgyis rossz fényben tüntetik fel." - C.Ronaldo

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2017. február 27., hétfő 21:20

Sosem csúsztam oda védőnek, nem szerettem ha koszos lesz a mez. Az edzők meg engem nem szerettek. :mrgreen:

Btw én azt várnám a tavaszra, hogy a játékosok menedzselését ZZ megint jól intézze, ezáltal mindenki formája, hozzáállása javulna. Nagy taktikai változások itt nem várhatóak szerintem, bár pl én sem értem, hogy anno rögtön mikor átvette a csapatot, ment a gyorsabb, dinamikus rövid passzos foci, most meg ívelgetünk.

Bale ne legyen már elővéve, persze hogy nem top formában tért vissza ennyi idő után, viszont a gólveszélyes játéka nagyon kellett.

Ha a palmas ellen nem kezd Isco, se Morata, az viszont stratégiai hiba. Kovacicot már nem is mondom, egy ideig ő is nagy ZZ favorit volt, aztán meg ha mindenki egészséges, mindig elfelejti.
Nem illik.

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2017. február 27., hétfő 20:39

Jó ez a fajta védekezés, csak elavult.

Az egész vkp védekezés elavult, de majd pár év múlva ZZ is meghúzza a tutit. :lol: :lol:
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. február 27., hétfő 20:35

Felesleges, bár a szerelései látványosabbak,
Persze, mert csak becsúszva tud sokszor korrigálni, illetve nem labdaügyes, kevésbé fejlett az érzéke ahhoz, hogy a labdát fedezve szerezze meg. A megyében fasza, ha mondjuk ziro oda csúszik a védőnek, de az eleve lassítja a támadásindítást, míg ha "állva" szerzel labdát, rögtön mehet is a passz. Amire meg Casemiro felkel, jó esetben nála marad a labda, vissza lehet támadni/zárni.

Jó ez a fajta védekezés, csak elavult.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2017. február 27., hétfő 20:33

donor írta:Ott a pont, hogy amíg a BBC itt van, addig meg van lőve picit a dolog. Mondjuk én kipróbálnám, hogy milyen, ha visszahúzzuk Bale-t CR és Karim/Mariano mögé, irányítóba szabadon, mögötte meg 3 kp-s, de természetesen ez a poszt Iscoé és Jamesé kellene hogy legyen, csak akkor kiesik valaki elölről. Ezért volt balfasz ZZ, hogy Bale sérülése alatt mindenféle 5 védős meg biszem baszom szélről beadós rendszert próbálgatott, egy jó 4312 helyett. Inkább kitolta szélsőbe James-t egy lassú tkp-t, mint hogy kipróbált volna egy másik rendszert.

Bale vissza volt húzva, illetve lucas.......... amikor a birtoklásnál 4.3.3 /ellenfél birtoklásnál 4.4.2 öt játszottuk, ott a szélen egy visszahúzódott ha az ellenfélnél volt a labda, ez mint láttuk tök jól működött, majd bale kiesett, és ZZ nem tudni miért nekiállt 3/5 védős szisztémát feltenni, amit nem tudom miért gondolt megfelelőnek. Az oké, hogy ha támadunk kell a több ember, de jóreggelt, marcelo vagy/és carvajal mindig is ment fel, tök felesleges volt az, hogy visszaállunk 5 védőre, az ellenfél birtokol, ami régen egy nagy fegyverünk volt, és labdaszerzés után gyorsan letolunk egy ellentámadást, nincsen különbség a létszámban, inkább még statikusabbak lettünk.
A kp-a vicc, de ezt kiveséztük, ilyen emberei senkinek sincsenek mint modric és kroos és mellé nem kell egy vkp. Egyszerűen nem kell. Felesleges, bár a szerelései látványosabbak, mert többet alkalmaz fizikai kényszert, látványosabb odaviccsantást, de pl kroos vagy modric és kova is szerez elég labdát, nem hiszem hogy sokkal kevesebbet, viszont a felfelé játékunk nagyon visszaesett.
Aztán a másik, hogy elmozgó rendszert játszunk CA óta, most hirtelen ne váltsunk pozíciósra....ne már.....győztünk belőle JM után kijönni. A keretünk nem volt rá olyan jó, mint elmozgóra.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2017. február 27., hétfő 20:08

___Samy___ írta:A MARCA szerint ugyanaz lesz a kezdő a Las Palmas ellen, mint a Villarreal ellen....
Otthon soha nem lehet tudni egy LasPalmas ellen. :lol:
Legalább Kázmér jó statisztikával zárhatja a meccset.
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2017. február 27., hétfő 19:42

Azért várjuk már meg a szezon végét, mielőtt elkezdünk hülyézni.
Merci Zizou!

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2017. február 27., hétfő 19:35

Hát nyilván kell valami motiváció, hogy nyerjünk. -2 meg elég jó. :lol: Zidane, ha ezt megmeri tenni, akkor viszont már amondó vagyok, hogy fel is állhat, mert ez nem a hozzá nem értés kérdése, hanem a hülyeségé.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2017. február 27., hétfő 19:31

A MARCA szerint ugyanaz lesz a kezdő a Las Palmas ellen, mint a Villarreal ellen....
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

wxyz

HozzászólásSzerző: wxyz » 2017. február 27., hétfő 18:16

Veidt írta:Isco tudná ellensúlyozni ezt a statikus semmit, de ezt már jópáran kifejtették.
Nem, ezt az edző tudná ellensúlyozni, csak úgy néz ki Zidane alkalmatlan rá.

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: Veidt » 2017. február 27., hétfő 18:04

Modric és Kroos is kiváló százalékkal nyeri a párbajait, a gond csak az, h ebben az előnytelen (CKM) felállásban brutálisan le vannak terhelve. Túl nagyok az emberek közötti távolságok, védekezésben nem kapnak túl sok segítséget, támadást építeni pedig csak úgy tudnak, ha tolnak egy 30 méteres megindulást. Nem csoda, hogy sok hibával játszanak, hiszen lényegében nekik kell megbontani az ellenfél védelmi alakzatát, ami jobb helyeken a támadók dolga. Isco tudná ellensúlyozni ezt a statikus semmit, de ezt már jópáran kifejtették.
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2017. február 27., hétfő 17:44

wZoLee7 írta:Elkell adni CR t is meg Bale t is. Elobbit mert egyszeruen miatta nem tudunk valtozatatni, utobbit meg mert tobbet serult mint nem. Ha nem esne ki hetekre akkor egy Bale-Benzema/Morata csatar kettos mogottuk Iscoval most eleg eros lenne. Egyebkent a dolog jol mukodne a Bale-CR kettossel is, de elkellene fogadniuk h nem kezdhetnek mindig.
Egy Kroos-Kova-Modric kp mogottuk durva lenne, de Casemiro is jatszana eleget. A vedelem meg adott.
A 433 nem mukodik, mert Casemiro elore keves, Kroos es Modric sem az az 1v1 kiraly.
Nincsenek beindulasok, csak beadasok, az meg latva hogy minden kifele jon...
Nem az a baj, hogy Modric vagy Kroos nem tud 1v1-et ez mondjuk szerintem nem így van), hanem hogy C, Benzema vagy Bale. Mindháromuk segge alá oda kell rakni mindent. Első kettő egész évben dupla nulla.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2017. február 27., hétfő 17:01

Elkell adni CR t is meg Bale t is. Elobbit mert egyszeruen miatta nem tudunk valtozatatni, utobbit meg mert tobbet serult mint nem. Ha nem esne ki hetekre akkor egy Bale-Benzema/Morata csatar kettos mogottuk Iscoval most eleg eros lenne. Egyebkent a dolog jol mukodne a Bale-CR kettossel is, de elkellene fogadniuk h nem kezdhetnek mindig.
Egy Kroos-Kova-Modric kp mogottuk durva lenne, de Casemiro is jatszana eleget. A vedelem meg adott.
A 433 nem mukodik, mert Casemiro elore keves, Kroos es Modric sem az az 1v1 kiraly.
Nincsenek beindulasok, csak beadasok, az meg latva hogy minden kifele jon...

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2017. február 27., hétfő 15:58

Én elfogadom hogy máshogy látjátok. Nincs is ezzel baj/bajom. :) Szezon végén okosabbak leszünk. :mrgreen:

szerk: köszi hogy elmondtátok a véleményetek. Mindenki kulturáltan. :salute:

nagyi
Kedvenc játékosaid: Zinédine Zidane

HozzászólásSzerző: nagyi » 2017. február 27., hétfő 15:23

Így hogy behúztuk,és meglépte a cseréket remélem bátrabban mer majd a cserékhez nyúlni vagy a kezdőn variálni..

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2017. február 27., hétfő 15:07

Ott a pont, hogy amíg a BBC itt van, addig meg van lőve picit a dolog. Mondjuk én kipróbálnám, hogy milyen, ha visszahúzzuk Bale-t CR és Karim/Mariano mögé, irányítóba szabadon, mögötte meg 3 kp-s, de természetesen ez a poszt Iscoé és Jamesé kellene hogy legyen, csak akkor kiesik valaki elölről. Ezért volt balfasz ZZ, hogy Bale sérülése alatt mindenféle 5 védős meg biszem baszom szélről beadós rendszert próbálgatott, egy jó 4312 helyett. Inkább kitolta szélsőbe James-t egy lassú tkp-t, mint hogy kipróbált volna egy másik rendszert.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2017. február 27., hétfő 14:41

Mondjuk én próbálok az ő fejével gondolkodni...
Éppen ezért a tegnap esti kezdőért nem tudom hibáztatni. A valencia ellen buktunk és a barca megverte az atmát. Nyernünk kellett, és végre valahára lehetősége volt a tavalyi BL (döntős) csapatot kirakni, úgy hogy elvileg mindenki 100as volt...
Több ponton tudnám védeni, hogy hol mit kellett volna másképp csinálni, kinek kellett volna kezdenie, de nem csodálom, hogy megpróbálta a gála 11-et.

A taktikai része pedig egyértelmű, hogy zöldfülű. Ezt eddig is tudtuk, más kérdés, hogy a értékeljük e azt, hogy akart változtatni tavalyhoz képest (egyértelműen pozitívum, hogy megvan a saját filózófiája) azt pedig, hogy ezek a változtatások nem jöttek be...azt gondolom esélyt kell neki továbbra is adni, hogy jövőre még inkább úgy alakítsa a keretet ahogy ő azt elgondolja, és igen legyen egy olyan projekt amit ő visz végig. Mint ahogy Carlo sem kapta meg a lehetőséget azután, hogy elment a bl győztes kp-ja...kapnia kellett volna még egy évet hogy kijavíthassa a hibáit.

A taktikailag erős edzőkhöz pedig annyit, hogy nem tudom ki mit szólna hozzá, hogy ha egy conte típusú edzőt kapnánk (azért írom őt, mert jelenleg ő a legsikeresebb olyan edző, aki ebben a tekintetben top és erre helyezi a hangsúlyt nem a játékosok egyéni kvalitásaira). Mert ez az utópia, hogy egy conte típusú edző idejön és akkor ehhez a kerethez igazítja a tudását...lófaxt, gyanítom még Casemironak még párt is keresne a védelem elé. Mint ahogy mourinho is a saját elképzelései alapján állította össze a csapatot, amibe ilyen tekintetben tökéletesen illet khedira, csak közben elfelejtette a címert megnézni, meg hogy így ki szorul a padra.
Azért Zidane hülyeségeit folyamatosan követem és észreveszem de én bízok az ő fejlődésében és ezt nem szimpátia alapján teszem. Hiba lenne szubjektívan megitélni az edzőkérdést...neki folytatnia kell még a hibái ellenére is.

Egyébként ha már pozitív-negatív.
Egyetértek az Isco-Kova kettőssel (bár előbbinek igazából most indul felfele a szekere, ősszel kimondottan csőd volt). Mellettük muszáj kiemelni Carvajalt és Marcelot, akik ugyan ki vannak facsarva most és nem épp csúcsformában vannak, de idén is egyértelműsítik azt, hogy óriási hatással vannak a játékunkra és hogy posztjaik legjobbaik. Az sajnálatos hogy épp az ő alternatíváik a legnagyobb keret hulladékok. Az pedig már nem az ő hibájuk, hogy be kell ívelniük a bogyót. (egyrészt utasítás, másrészt a középpálya nem érkezik melléjük-mögéjük támadás során, hogy elkérjék és lehetőség nyíljon összjátékra...arról nem beszélve, hogy Cr és Bale/Lucas sprintel befele a 16oson belülre, ahelyett, hogy elkérjék a labdát. Átalakult a szerepük)
Egyébként Marcelo eddig is Top1 volt posztján, de mostmár azt hiszem Carvajal sem kérdőjelezhető meg, világ legjobbja a posztján, és hál istennek mentálisan is brutál erős, igazi vezérkutya ő is.

Egyébként tényleg elvárható lenne, hogy nagyobb legyen az előnyünk a lehetőségeket figyelembe véve a bajnokságban, de nem nevezném óriási problémának, hogy folyamatosan versenyben vagyunk a bajnoki címért (első helyről folyamatosan) illetve a BL-ben is hozzuk a kötelezőt eddig...

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2017. február 27., hétfő 14:40

Nálam az év pozitívuma a csapat,1-2 játékost leszámítva mindenki hozzá adja a magáét, nem egyy meccset hoztak vissza a sírból.

Az év csalódása Zidane, egyrészt mert az a rengeteg sírból visszahozott meccs miatta alakúlt úgy ahogy,másrészt a bukott meccseinknél sem az volt az érzésem,hogy itt most jól fel lett készítve a brigád csak szerencsénk nem volt,vagy szimplán elbénázták a srácok a helyzeteket...

Ott van pl a depor elleni meccs, semmi nem indokolta azt a pihentetést amit ott lenyomott ZZ aztán A végéig kellett izgulni.Ami jó,hogy az ilyen győzelmek összekovácsolják a brigádot de biztosak lehetünk,hogy ez nem tudatos.Néhány kiskedvenc folyamatos erőltetése valamint a nemlétező átigazolásaink nálam iszonyatosan minuszolják Zizut.

Gyakorlatilag semmit nem tudunk róla, nem igazolt senkit,meccseink 90%at a játékosaink klasszisa hozza,botlásaink 90%at pedig Zizu agymenései.A ligát már rég 9-10 pontokkal kéne vezessük és ezt nemazért írom mert siránkozok,nem szoktam.Tisztában vagyok vele,hogy emberekről van szó de majdnem minden botlásunk valamilyen edzői baklövés eredménye,győzelmeinkben meg inkább a csapatot érzem mint az edzőt.

De én nem küldenén el,meggyőződésem,hogy nekünk inkább van szükségünk valakire akire felnéz a csapat mint Egy taktikai zsenire.A baj csak az,hogy vilt itt egy ember aki mindkettőben erős és gyakorlatilag mindenben ő volt a perfekt edző számunkra.Elzavartuk és most Munchenben van.

Bízok benne,hogy Zidane képes fejlődni,fiatal még a sikerek meg jöttek eddig és jöhetnek is.Ugyanúgy mellékszereplőnek érzem mint a túloldalt Le-t.

De jelenleg az az érzésem,hogy bár a keretünk bivaly bármikor felsülhetünk a bl-ben Zizuval,mert az ilyen baklövéseket amiket Zizu csinál még a kókler Guardiola is megeszi reggelire.

A csapat magja meg korszakos, ez a Ramos,Marcelo,Modric,Kroos,bale Cé tenely képes akár izomból is címet védeni és ligát nyerni,remélem meg is teszik és időkozben ZZ is visszatalál a helyes útra,mert azon indult el tavaly.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. február 27., hétfő 14:25

Ő sosem lesz taktikai zseni, ő játékos volt, máshogy gondolkodik. Sosem lesz az. Carlo is nagy játékos volt, őt sem azért igazolják le a legjobb csapatok, mert taktikailag top. A személyisége miatt.

Hozhatsz ide Sampaolit és társait, akik lehet, hogy keci jól nyúlnak bele a meccsbe, de tiszteletet nem fognak kapni, legalábbis nem olyan szintűt, hogy egy emberként odaálljanak mögé. Ahhoz túl erős személyiségek vannak és lesznek a keretben.

Egyelőre eredménykényszerben van, és hatalmas nyomás a régen megnyert liga miatt. Meg kell nyerni, hogy a görcsösség odébbálljon, ahogy a BL esetében is. A Tizedik óta teljesen más felfogásban játszik a csapat a BL-ben. Nagyon fontos lenne egy liga győzelem.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2017. február 27., hétfő 14:23

Ez nagyjából biztos, csak akkor nem ezt az ökör 4-3-3-at játszotta a csapat, itt is működőképes lehetne Casemiro, ha a BBC-ből leveszel valakit, beteszed Iscót, Kovacicot, néha Jamest, hogy tartsa az árát. Elől meg mehetne a forgolódás, csak aztán Pérez felemeli a telefonját és rákoppintanak az aktuális edző fejére.

Ennek akkor lesz létjogosultsága, ha CR és vagy Karim kifutott és nem érkezik a helyükre 100 millióért valaki. Ezért is lett volna jó középre egy 100 milliós Pogba, akkor talán alakult volna a taktika.
:zoldsalas:

Pedig a fent vázoltak mellett 2 legyet lehetne ütni egy csapásra, egyrészt lenne értelmes, sok mozgással párosult, rövid passzos játék, illetve a játékosaink egyéni kvalitásai is ki lennének aknázva, miközben az ellenfél védelmének több felé kellene koncentrálnia és több helyünk lehetne.

Most lényegében annyi a játékunk, hogy valamelyik szélen megindulunk, megy 1-2 passz, aztán egy gyors oldalváltás után ha marad helye Marcelonak vagy Carvajalnak (akik elől a szélsőink indulnak is befelé, tuti, hogy tudatos dolog ez), akkor jön egy beadás. Mindebből 300 db meccsenként...Eléggé elkeserítő.

Tudom, hogy egyelöre nem taktikai zseni, nem mindig látszik az elképzelés, de ez most tanulópénz. Ha jövöre sem lesz javulás akkor mehet, de a klub legendája megérdemli a bizalmat még egy évre az alapján amit már letett itt.

Ebben is van valami, és annak ellenére, hogy én sem válnék meg tőle, legalább azt látnám, hogy élvezetes focit akar építeni, és a keret adottságaihoz igazítaná a taktikát. Ha ebben a folyamatban becsúsznak gyenge meccsek, az OK. Jelenleg azonban az irány sem ad okot bizakodásra.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Vissza: