Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2017. március 10., péntek 16:22

realistahuni írta:Miki:

A világért nem szeretnék elindítani egy újabb fűvel kapcsolatos vitát, de

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Olvastam az értékelésed, és írtad, hogy a fű váltotta ki az agressziót. Na hát pont nem, szerintem. Combo ahol megtört az a kocsiban lévő jelenet amikor szerelmet vall, ami szerintem a legerősebb a filmben egyébként. Az alfahím ott esett szét teljesen, darabokra. Utána meg jól be akart tépni, hogy túl legyen a sokkon, ez meg is történt. Viszont ez szerintem abból a szempontból nem logikus a rendezőtől, hogy a fű alapvetően nem agresszív hatású drog, mint a pia, vagy mittudomén a speed. Oké, hogy vannak kivételek, de egy füves nem szokott idegből halálra verni valakit.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egyértelmű, hogy az váltotta ki, de a fű hatással van a gondolkodásra. Tehát: ,,Hatással van a központi idegrendszerre, megváltoztatja és károsítja az agysejteket, amelyek kontrollálják a gondolkodást, az érzelmeket, az örömérzetet, a koordinációt, a hangulatot és a memóriát." ez a leírása. Nem közvetlenül okozta ezt a fű, hanem még inkább hatással volt arra, hogy ezt váltsa ki belőle. Mert lehet ha nem füvezik és így hallgatja meg Milky örömódáját, akkor nem így reagálja le. De mivel már elszívott az isten tudja mennyit, nem volt ura a testének és a gondolatainak, illetve a cselekedeteinek. Épp ő is mondta a film végén: Miért tettem ezt? Miért csináltam?- ekkro döbbent rá, hogy mit tett. Amikor elverte, arra az időre, mintha kikapcsolták volna.

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2017. március 10., péntek 16:15

Miki:

A világért nem szeretnék elindítani egy újabb fűvel kapcsolatos vitát, de

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Olvastam az értékelésed, és írtad, hogy a fű váltotta ki az agressziót. Na hát pont nem, szerintem. Combo ahol megtört az a kocsiban lévő jelenet amikor szerelmet vall, ami szerintem a legerősebb a filmben egyébként. Az alfahím ott esett szét teljesen, darabokra. Utána meg jól be akart tépni, hogy túl legyen a sokkon, ez meg is történt. Viszont ez szerintem abból a szempontból nem logikus a rendezőtől, hogy a fű alapvetően nem agresszív hatású drog, mint a pia, vagy mittudomén a speed. Oké, hogy vannak kivételek, de egy füves nem szokott idegből halálra verni valakit.

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2017. március 9., csütörtök 22:49

This is England

No. Örülök, ennek a filmnek. Nem csalódtam benne. Kicsit féltem, amikor bedobtam és nem láttam még, ne m tudtam, hogy mit ajánlok, hiába mondott jókat a Tanárom, aki ajánlotta a filmet. De most már alá tudom támasztani én is, kiváló alkotás. A színészi játékok, a magával ragadó hangulat, a múltidő visszavarázsolása és újraalkotása, teljesen magával ragadja az embert. A történeti szál is, tipikus: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!amikor a gyerekben korán keletkezik egy űr, mert történt egy- két tragédia, és nem tud hova tartozni, csak sínylődik és bekerül egy bandába, átalakulván és más életet folytatván, mint amit eddig élt. Pazar. A sztori egy valóságos életet ábrázol, ez ami lejátszódik, a mai napig megtörténik. A lezüllés, az érzelmi szintek, egy 12 éves gyerek a sötét útra tér, és azt akarja, hogy az apja büszke legyen rá, hogy érte harcol. Combo személye már akkor gyanús volt, mikor megjelent. Éreztem rajta azt a sötétséget, ami később ki is jött ugye Milky-n. De olyan jól fel lett építve a karaktere az emberünknek, hogy ezt a sötétséget egy időre így elfeledtette és azt mutatta, hogy ő milyen egy testvéries és rendes. Aztán csak előjött belőle az az elfojtott düh, ami benne volt, csak elrejtette... és mi hozta ki belőle? Hát a fű, és az a duma, amit Milky elmondott, hogy milyen jó neki, Combo meg nyomott egy gyors összehasonlító gombot és rájött, neki meg milyen szar, a börtönbe került, a csaja lelépett, tébolyog az életben, és ennek a feketének milyen jó már. Durva volt. De ez hatalmas: EGY FÉRFI NEM SÍR!!- amivel egyébként nem értek egyet :mrgreen:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ami sajnálok az Woody, hogy el lett nyomva, nagyon szimpatikus volt az elején, ahogyan oltalma alá vette Shaunt és gondoskodott róla. Ami még a szúrta a szemem, ahogy Realistahuni is írta, hogy ez a románc Schaun és Smell között, na az nem tetszett. Az abszurd szerintem. A csaj úgy nézett ki, mint valami sámán a Salamon Király Kincseiben :lol: :lol: , és ez a szerelemi szál köztük... az nem kellett volna szerintem. Se eleje, se vége.
A legvégén Shaun eldobja az angol zászlót... egy olyan érzelmi hullámvasútra ült fel az apja miatt, hogy bizonyítson neki, és erre a Milky haverját is halálra püfölik. Tetszett a vége, nem lett kimondva a mondanivaló, de ott van benne.

Szumma, nekem bejött a film, nagy sztori, nagy alakítások, kiváló zenék, azok valami fantasztikusak voltak, a karakterek, a régmúlt visszaadása. Jó volt. Nem csalódtam. Köszönöm én is az ajánlást! :mrgreen:

8/10

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2017. március 9., csütörtök 22:27

This is England
nekem ez nagyon bejött, pacsi az ajánlásért (csak most nézem hogy még nem is láttad. hát, mákod van hogy jó film :lol: :mrgreen: )
már az elején elkapott a hangulata. a színészek nagyon jók voltak, főleg a Shaunt alakító kiskölök és Stephen Graham. látom van belőle sorozat is, azt ismeri valaki?
nem vagyok a szavak embere, szóval a pontszám: 8/10. erős nyolcas.
első körnek nemrossz :D
Kép

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2017. március 9., csütörtök 15:59

This is England

Az mindenképp pozitívum, hogy a filmnek nagyon ott volt a hangulata. UK Subs zenét szinte már vártam, hogy benne lesz, aztán fel is csendült a Warhead, van ennek egyébként egy Tankcsapda feldolgozása, a Terrorista vagyok c. szám, ami nagy kedvencem. Másik pozitívum Combo karaktere, a színész konkrétan a legjobb volt a filmben és a karakter kidolgozása is helyén volt. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A végén kijött a várható frusztráltság belőle, ült 3 és fél évet a haverja helyett aki cserbenhagyta, a nő akit szeretett meg kőkeményen lerázta. Valakin ki kellett töltenie a felgyülemlett szart, erre pont tökéletes volt Milky.
Ami negatívum és elég nagy, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!ezt a skinhead vonalat jobban is ki lehetett volna dolgozni, egy-két jelenettel elintézték, pedig nagyobb hangsúlyt lehetett volna rá fektetni, ha már egy adott szubkultúrát akart ábrázolni a film.
Másik komolyabb negatívum pedig Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a Combon kívüli karakterek, teljesen súlytalanok voltak mind, főszereplővel együtt, még Woody úgy ahogy elment, de komoly szerepet nem szántak neki a filmben sajnos. Illetve ez a Shaun és Smell közötti "románc" szerintem elég gagyi volt.

Összességében nálam 6,5/10

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. március 9., csütörtök 15:29

Ajánlók:

Kód:

1. L.Miki
2. Faust
3. bbelthazor
4. realistahuni
5. BarcaNorbi
6. Veidt
7. soadroli
8. lordgabi
9. messideco
10. Süti
Csak értékelők:

Kód:

11. Victor
12. istimester
13. kodo
Szépen összejött a társaság. B-)
Santi írta:Csak vedd ki a kukából a táblázatot, mert nálam azt írja, hogy hamarosan törlésre kerülhet.
Már lementettem a gépre. Amúgy nmate tulajdona a táblázat, ha jól tudom, remélem még használja a fiókját, és aktiválni tudja nekünk.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2017. március 9., csütörtök 12:19

istimester írta:Sziasztok.

Nézőként beszállnék én is.

Üdv.
I.
+1, próbára teszem magam.

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2017. március 9., csütörtök 10:16

Sziasztok.

Nézőként beszállnék én is.

Üdv.
I.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2017. március 9., csütörtök 8:36

Csak vedd ki a kukából a táblázatot, mert nálam azt írja, hogy hamarosan törlésre kerülhet.
Egyébként figyelem majd a topicot, de valószínűleg 10 turnus zsinórban részvétel után ezt az egyet most kihagyom, nem érzem az erőt most ehhez, meg őszintén szólva kevesen is vagyunk, hiányzik pár régi arc, nem olyan már a feelingje, mint régen. És ne vegyék magukra a jelenlegi tagok, már az utóbbi 2-3 turnusnál is ezt éreztem. Nyögvenyelősen ment, hiányoztak a hasznos eszmecserék, nemcsak a többiek, hanem saját magam részéről is nehezen ment, sokszor lógtam filmekkel majd bedobtam valami pársorost, pedig korábban nem ez volt rám jellemző. Ennek most nem látom sok értelmét így részemről, de nektek sok sikert kívánok, idén 6 éves lesz már a Filmklub! :salute:

Néha azért majd benézek. :)

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. március 9., csütörtök 1:50

Közben feljebb epic fail, XIII. Madridom Filmklub, persze. :lol:

Majd javítsa ki légyszíves valamelyik moderátor, ha olvas minket, mert csúnyán bezavar majd a keresőbe, ha idővel valaki böngészni akarja a topikot, lehet simán 13-ra is átírni, köszi. :fpalm:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. március 9., csütörtök 1:44

Faust írta:Köszi, majd szerdán azért írjatok rám fb-n, nehogy elfelejtsem. :lol:
Meglesz, de azért nézz be ritkán ide is. :mrgreen:

Az ajánlás tökéletes számomra, soha nem hallottam még róla, pacsi!
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2017. március 9., csütörtök 1:39

Köszi, majd szerdán azért írjatok rám fb-n, nehogy elfelejtsem. :lol:

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. március 9., csütörtök 1:37

XIII. Madridom Filmklub

A régi hivatalos honlap eredményekkel + benne a kimaradt első pár kör értékelése is.
A jelenlegi, majd frissítem a napokban, hozzáadom a 13. kört, és tervezem befejezni Santi munkáját is.
A szabályzat nagyjából mindenkinek tiszta (gondolom én), 1 hét/1 ajánlás, csütörtökön érkezik az ajánlás, 10 nap van rá megnézni, ha esetleg nagyon közbejön valami, akkor jó lenne egyből beírni, hogy ne legyenek folyamatos elmaradások, kérdések, próbálok rugalmas lenni, remélem kevés piros név lesz a táblázatban, sokkal kevesebb mint korábban volt. Lemegy a 10 ajánlás, a három legjobb átlaggal rendelkező film ajánlója bedob még 1-1-1 filmet, így 13 ajánlás lesz összesen. 1-10 pont között pontozunk, fél pontok is lehetnek természetesen, ha van egy kis plusz vagy egy kis mínusz hiányérzet az adott filmmel kapcsolatban. Bármi kérdés felmerül, lehet írni ide, vagy PÜ-ben.
Az ajánlók sorrendje a következő:

Kód:

1. L.Miki
2. Faust
3. bbelthazor
4. realistahuni
5. BarcaNorbi
6. Veidt
7. soadroli
8. lordgabi
9. messideco
10. Süti
Kellemes filmezést mindenkinek, lehet cserélni menet közben, ha valaki esetleg nem talál filmet a dátumáig. :agree: :salute:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2017. március 8., szerda 23:54

L.Miki írta:
Istenem ekkora bakit :lol: :lol: Erről is a Barca tehet, teljesen magamon kívűl vagyok... :lol:
"Idegállapotba' vótam" :lol:

Jó filmnek tűnik, hétvégén neki is ülök. B-)
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2017. március 8., szerda 23:41

Sierra írta:
L.Miki írta:A film: This is Anglia (Ez itt Anglia) 2006
Nagy film. :)

Deee This Is England. :D Nem This is Anglia. :mrgreen:
Istenem ekkora bakit :lol: :lol: Erről is a Barca tehet, teljesen magamon kívűl vagyok... :lol:

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2017. március 8., szerda 23:38

L.Miki írta:A film: This is Anglia (Ez itt Anglia) 2006
Nagy film. :)

Deee This Is England. :D Nem This is Anglia. :mrgreen:

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2017. március 8., szerda 23:31

No akkor bekezdek.

Egy olyan filmet szeretnék ajánlani, amit nekem is ajánlottak, de még én sem néztem meg, így két legyet egy csapásra alapon gondoltam, megosztom veletek is.

A film: This is Anglia (Ez itt Anglia) 2006

Sokat nem tudok róla írni, mindjárt bemásolom a leírást róla. Csak annyit szeretnék, hogy szinkron nélküli, magyar felirattal kell nézni. Bár aki ajánlotta nekem, azt mondta, hogy nem kell szinkron hozzá, az eredeti nyelven tökéletes. Mag-on fent van, HD-ben is, és hozzá a felirat is, de szerintem a Google-ról is le lehet tölteni. Bízom benne, hogy azért Ti sem ismeritek annyira. A történet állitólag iszonyatosan jó, és a színészi alakítások is, a zenék, és a történet is brutális.

Leírás:
1983-ban járunk: a falklandi háború, Margaret Thatcher, az aerobic, a Blockbusters kvízshow és a bőrfejűek Nagy-Britanniájában. Ahogy a tanév véget ér, hosszú, unalmas hetek várnak a 12 éves Shaunra, aki egy tengerparti kisvárosban él elfoglalt édesanyjával. Apja a Falkland-szigeteken esett el, Shaun azóta hordja a nadrágot, amit tőle kapott - közvetve ez a nadrág hívja fel rá a skinhead-vezér Woody figyelmét, és ettől kezdve a kisfiú körül felgyorsulnak a lomha nyári napok. A bőrfejűek bandája két szempontból is hiánypótlóvá válik életében: egyrészt barátságot, másrészt apamodellt kínál számára. Shaun a csapat benjáminjaként lépésről lépésre kivívja társai tiszteletét, miközben felfedezi az eszelős bulik és az első csók mámorát. Egy nap azután feltűnik a színen Combo, aki frissen szabadult a börtönből, és irányítása alatt a banda célba veszi a helyi kisebbségeket - Shaun számára véget ér az ártatlanság kora és belép a való világba.

IMDb

Szerintem ennyi. Kíváncsian várom én is a filmet, remélem nem sokatok ismeri, de ha túl sokan ismerik, akkor kicserélhetem, régen volt már filmklub, nem tudom ki mennyire járatos. Filmre fel!

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. március 8., szerda 22:57

Istenem, csúnyán nem voltam gépközelben, éjfél után érek haza, hozom a teljes sorsolást, és tolhatjuk, bocsánatot kérek, máskor írjátok nyugodtan. :-@

L. Miki jött ki elsőnek, ez tuti, úgyhogy betolhatod akár most is. Hazaérek és hozom a többit és a szabályzatot is, hogy képben legyenek az újoncok is.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2017. március 8., szerda 22:34

A faszomat, toljuk.

Kód:

1.L.Miki
2.messideco
3.BarcaNorbi
4.Süti
5.Veidt