Áthoztam ide, mert itt több köze van a dolognak a témához.
Chris írta:Azért azt ne mondjuk, hogy a Barca nagyon megy. Jó elgazoltak a sportingot, de amúgy épp olyan labilisok, mint mi. Annyi, hogy ők kb lepattanora játszanak mi meg ivelesre.
Szerintem a fő különbség az MSN, azon belül is Messi. A védelmük legalább annyira sebezhető mint a mienk, a középpályán pedig kifejezetten rosszabbul állnak nálunk. Viszont elől megvannak az emberek, akik el tudnak döteni meccseket. Nálunk meg egy-egy villanás van a BBC-től meg 80. percben behozott Moraták, Ramos fejesek...
Nekem aztán mindegy, hogy Messi elé visszacsorog egy labda vagy Ramost találjuk fejen egy szögletnél. Kb. ugyanaz a szerencse kell hozzá. Mostanában elég sok meccsüket láttam és szinte ugyanaz a problémájuk, mint itt. Nem hülyeségből nem marad LE sem. Messi sérthetetlen, mint itt C, Suárezt és Neymart is tolni kell és bizonyítottak eleget az elmúlt években, hogy ne bennük keressék a hibát, pedig a középpályájuk már nem bírja azt a játékot, ami lehetővé tette az első 3-ast együtt játszatását. Ehhez jön még hozzá, hogy Messinek kéne jobb oldalon játszani, de CR-hez hasonlóan behúzódik (lötyög a meccsek nagy részén) és Alves sincs már mögötte, aki bejátszotta az egész jobb szélt. Alves=Marcelo, utóbbi, ha nincs formában látjuk, hogy mennyire szar az az oldal is.
Na most LE azt találta ki, hogy:
------------Piqué------------Umtit-----------Alba
Roberto(Rafinha)---Rakitic---------primadonna-----Iniesta-----Neymar
---------------------Messi---
--------------------------------Suárez
Persze ez most így hülyén néz ki, mert Neymar mit kezdene ott? De LE rájött, hogy támadásban Neymar megoldja egyedül is (többnyire), ezért Alba már nem fut fel (múltkor Mathiue játszott ott, de lesérült). Robertonak viszont több támadási lehetősége volt, mivel Piqué biztosít mögötte. Messi meg szépen bemehetett középre és azt csinálhat, amit akar.
Szóval LE már rájött arra, hogy Messit úgysem tudja bezabolázni, ezért próbálja az egész csapatot úgy formálni, amiből ki lehet hozni a legtöbbet. Amúgy szerintem ez nagyon nem hülyeség, de menet közben nekik sincsenek meg mindenhova a megfelelő embereik. Chelsea féle felállással próbálkozhatnának, de akkor Busquetset és Iniestát is be kellene szerintem áldozniuk. Mondjuk egyik sem remekel már, de azért nagy váltás lenne. Meg ugye most kit rakjon oda? Gomest?
Zidane helyében is ilyenen kellene gondolkozni, amennyiben és valószínűleg CR-t nyomatjuk orrba szájba. Tudom, hogy nem jött eddig be nekünk a 3 védős buli, de gyakorlatilag én azt erőltetném vagy 442-t:
-----------Varane---------Ramos----------Nacho
Carvajal-------Modric---------------Kroos--------Marcelo
----------------------------Isco
-----------------Bale------------------Ronaldo
Or
Carvajal------Varane------------Ramos--------Marcelo
Lucas---------Modric------------Kroos----------Bale
--------------------------Isco
-----------------------Ronaldo
És variánsai Benzemával, Morataval, Kovaciccal, Casemiroval.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K