dzsi91 írta:Nagy bravúr volt, de ez gálának tűnt akíg nem kotorts be a kapuba.Remélem ez jót tett a lelkének mert kétlem h kikerülne a kezdőből akármennyire is szeretnénk.
Én is remélem, hogy ad neki egy löketet ez a védés a végén. De sajnos nincs az egész, ha a meccs elején nem potyázik - az egész meccs onnan vált ilyen borzasztó nehézzé. Én kedvelem a palit, de a Real kapuja leleplező hely: rögtön kiderül, ha nem vagy top. Keylor jó kapus, de konstans jó teljesítményt nem tudott az első fél évét leszámítva nyújtani. Számomra ezért nem elit. De év végéig drukkolok neki - nem tudom elképzelni ismerve a vezetőséget, hogy jövőre is ő legyen a kapusunk.
dzsi91 írta:Egyébként ilyenkor értékelődik fel Iker,csúnyán megfőttek eddig az utódai 1parádés év után jöttek a flopok.Ő meg lenyomott 10+ évet World class szinten.A végére elfáradt az tény.
+1, annyi, hogy én inkább fél évet mondanék. Keylornál is a kezdeti időszak volt kiemelkedő, valamint Diego Lopez is az érkezése utáni fél évben remekelt, második évében (amin osztoztak Ikerrel) számomra már nem volt olyan meggyőző. Pláne, hogy mellette Iker hozta a jobbnál jobb meccseket a kupában és bl-ben (a bl döntős orbitális hibájáig).
Casillas konstans teljesítményét nagyon nehéz lesz itt megközelíteni, és nem csak a tehetség / sportszakmai szempontok miatt: ebben a megváltozott elnöki-vezetői környezetben sokszoros a nyomás, amit el kell viselni a 10-15 évvel ezelőttiekhez képest. Még a fiatal Ikernek sem volt akkora teher a nyakán, mint ma bármely játékosunknak. Kapusposzton, ahol hatványozottan számít a mentális felkészültség, megbízhatóság, ez mégnagyobb terhet jelent.
Ezen át kell esni minden kapusnak: De Gea is gyenge volt az elején a Unitedben, de ha megnézzük, hogy a kapus poszt legjobbjai hány évesen hol tartottak, akkor látjuk, hogy a szűk elit mind fiatalon kezdte a legmagasabb szinten kezdőként (De Gea, Curtois, Neuer) - ehhez a nyomáshoz fiatalon kell hozzászokni, ezért lettek a legmegbízhatóbbak. Korábbi generációval is így volt (Casillas, Buffon, Cech stb.). Szerintem Keylornak ez a szint későn jön a karrierében - és párosul egy nagy bizonyítási kényszerrel.
Szóval nem meglepő, ami Keylorral történik, ez a látványos formahanyatlása nekem törvényszerű volt, inkább meglepett volna, ha tartósan jól tudott volna teljesíteni. Casillast letaszítani a trónról extra motiváció volt - felszabadultan, veszteni való nélkül lehetett ezzel próbálkozni, de ez elmúlt, Casillas nincs - csak a baromi nehéz szerep, mint a világ legnagyobb nyomású klubjának legnagyobb nyomással járó posztját betölteni. Ehhez tényleg a legjobb ember kell - Keylor nem az.