Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. április 6., csütörtök 15:03

Jó lesz az :) Nagy kedvenc nálam, én is reklámozom agyba-főbe. Újra fogom nézni mindenképpen.
"And my heart will leave you never."

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2017. április 6., csütörtök 14:18

BarçaNorbi írta:Puszta formalitás (Una pura formalità)
ez egy baromi jó film, már kétszer láttam annó, de akkor itt az ideje harmadjára is :D
Kép

BarçaNorbi
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Henry, Iniesta, Thiago, Neymar
Kedvenc csapatod: Barça

HozzászólásSzerző: BarçaNorbi » 2017. április 6., csütörtök 14:12

Gyerekek tessék pótolni a filmértékelés(eke)t!

Eljött az én köröm. A korábbi ajánlós keveredések tapasztalata miatt, pár hete rákérdeztem lordgabinál, hogy megfelelő-e szerinte ez a film ajánlásnak, ő rábólintott, de ha valakinek van kifogása az még most jelezzen, hogy gyorsan tudjak másik filmet keresni.
Puszta formalitás (Una pura formalità) 1994

Viszonylag későn fedeztem fel magamnak ezt a filmet, de amióta láttam nálam alapmű, sok embernek ajánlottam már elsők között. Kevés helyszínen játszódik, a játékidő jelentős része csupán egyen, de ez nem válik hátrányára a filmnek, mert két akkora alakítást láthatunk (szerintem), két nagyszerű színésztől, akiket talán senkinek sem kell bemutatni. A filmben közreműködött még egy zseni, szerintem nagyon jól eltalálta a zenét Ennio Morricone, amivel még egy kicsit emel nálam a film színvonalán.

Remélem kevesen láttátok eddig, jó szórakozást! :)

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2017. április 6., csütörtök 8:25

Hosszú hsz. Word. Jegyzettomb. Másolás. Beillesztes.
Tudom-tudom, de nem szoktam hozzá, hogy hosszú hsz-t írok itt :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. április 6., csütörtök 7:06

Victor írta:Circle

Végre írtam volna egy hosszabb értékelőt, de az egyik itteni kollegához hasonlóan nekem is odaveszett (elment a net, és nem jött vissza a hozzászólás tartalma) :vivo: amint lesz újra kis időm és energiám, leírom az értékelésem is, addig pontozok:

6,5/10
Hosszú hsz. Word. Jegyzettomb. Másolás. Beillesztes.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: Veidt » 2017. április 6., csütörtök 0:52

Carandiru

Szeretem a börtönös filmeket, de erről még sosem hallottam, úgyhogy tökéletes ajánlás volt.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Úgy érzem, hogy tudatosan próbálták meg kerülni a kegyetlen realizmust. A drogos rabokat leszámítva jobban is be lehetett volna mutatni az emberekben uralkodó bezártságérzetet, magányt, kétségbeesettséget. Itt egyet kell értenem Norbival, hogy előnyösebb lett volna kevesebb karaktert, de jobban bemutatni. Igaz (és kemény) történetet mesél el, de mégsem dokumentumfilm hatása van. Például egyetlen igazán pszichopata bűnözőt sem nyomtak az arcunkba, pedig biztosan volt jó néhány a börtönben. Ez persze főként az utolsó fél óra vérengzését előkészítő jelenetekre vonatkozik, mert ott aztán nem az alkotók sem finomkodtak, mondjuk nem is lehetett. Őszintén szólva én nem így csináltam volna meg a filmet (talán sokkal unalmasabb is lett volna a végeredmény), de ha nem ilyen szemüvegen keresztül nézem, akkor igazából megtette a hatását. A karakterek jók voltak, a belecsempészett humor és a feszültségkeltés működött. Szórakoztatott.

Mikihez hasonlóan én is úgy látom, hogy a lázadás közvetlenül előzménye eléggé össze lett csapva, sőt... Ez egy nagy negatívum, mert a játékidőbe bőven belefért volna a megfelelő felvezetés.

Igazából tetszett, de végig azt éreztem, hogy valami hiányzik a filmből, hogy igazán nagyot üssön, pedig az alapanyag adott volt hozzá.

7/10
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2017. április 4., kedd 11:33

Circle

Végre írtam volna egy hosszabb értékelőt, de az egyik itteni kollegához hasonlóan nekem is odaveszett (elment a net, és nem jött vissza a hozzászólás tartalma) :vivo: amint lesz újra kis időm és energiám, leírom az értékelésem is, addig pontozok:

6,5/10

bbelthazor
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Modric, Kroos, Bale, Casemiro,

HozzászólásSzerző: bbelthazor » 2017. április 4., kedd 9:42

messideco írta:Mondtátok a hasonlatot a 12 dühös emberrel kapcsolatban. Kb. az annyiban merül ki mint a fecske és a gólya: ugyanolyan, csak teljesen más :lol:
:salute: :lol: kb.

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. április 4., kedd 6:24

Mindenki nyugodt akkor? :/

Circle
Igértem hosszabb beszámolót, íme :)

Mondtátok a hasonlatot a 12 dühös emberrel kapcsolatban. Kb. az annyiban merül ki mint a fecske és a gólya: ugyanolyan, csak teljesen más :lol:

Nagyon bírom a kamaradrámákat, meg az hogy ez kapott egy sci-fis, utópisztikus hatást is, nagyon rá dobott. Végig pörög a film, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a két perces rendszer nagyon jól működik szvsz, nem hordoz plusz információkat, flashbackeket, narrációt stb,Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!pontosan annyit tud a néző, mint a filmben levő szereplők. Ezzel gyakorlatilag interaktívvá teszi a filmet: én kire szavaznék, mit tudhat a másik, mi lenne ha én következnék?

A felvetett embertípusok vagy rasszok nagyon érdekesen voltak tálalva: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a feka srác egyből faji kérdést csinál a dologból pl., nem tudom emlékeztek-e, de volt egy muszlim nő burkában, na őt se szó se beszéd kiszavazták, ez a társadalmi helyzetüket is bizonyítja.

Nolan nem hiába papol a szeretetről a filmjeiben, mint hatalmas erőfaktor, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!itt is majdnem az utolsó percekig dominál, már amennyire egy ilyen helyzetben lehet. Oké, a humanizmus azt diktálja, hogy a két (három) legvétlenebb ember maradjon élve, de a dzsungel törvénye ellenük szól, egy elpusztult világban elsőként esnének el szvsz.

Onnantól vált zavarossá, talán nem éjjel kettőkor kellett volna néznem, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!amikor két táborra szakadt a csapat. Talán mindkét alfahím észrevette, hogy befolyásolhatóak a tagok. Talán a másik csávónak is ugyanaz volt a célja.

A színészek, hát nem tettek ki magukért, hogy finoman fogalmazzak :D Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!emberek halnak meg egyesével körülötted, legtöbbjük csak egyet szisszent maximum, azért kissé több érzelmet belevihettek volna.

Az imdb-t nézegetve beugrott még egy hasonló film, a Human race, aki gondolja megnézheti.
Tényleg hatalmas pozitívum, hogy nincs üresjárat a filmben, nagyon kell figyelni, ha esetleg elemezni akarod a karaktert, a pszichológiai hátterét, világnézetét stb. Még megnézetik párszor szvsz.

7/10

Pár haverral még megnézetem, az tuti :)

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. április 4., kedd 1:57

bbelthazor írta:Már ne is haragudj, de ez milyen vélemény hogy a 12 dühös ember témájára dobta ki az imdb mert te még nem hallottál róla? Kicsit degradáló ez a kijelentésed számomra, de grat. hozzá :agree: :agree:
Mi ebben a degradáló? Megnézek egy adatlapot IMDb-n, 2 oldal (6 db) hasonló témájú filmet dob ki alapból, azt hittem, hogy így találkoztál vele te is, mert volt a kettő között hasonlóság, te pedig korábban azt akartad bedobni ide. :lol:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2017. április 3., hétfő 9:22

pénteken megnéztem én is a Circle-t.
végig lekötött, így kell kevés pénzből jó filmet csinálni. amúgy is szeretem az ilyen 1 helyszínen játszódó filmeket, úgyhogy örültem az ajánlásnak.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!írjátok hogy nincsenek kibontva a karakterek. szerintem ez nem baj, így te is pont annyit tudsz mint az ott lévők. valaki felismerte Dexter csaját(a sorozatból)? ő volt a szőke "feleség" :D
egynek bőven jó volt, nálam egy 7-es.
Kép

bbelthazor

HozzászólásSzerző: bbelthazor » 2017. április 3., hétfő 7:09

Lavina

Skandináv filmek nekem alapvetően jobban szoktak tetszeni, szóval hál' istennek ezzel se leszek másképp.
Viszont mivel munka miatt nagy elmaradásom volt rövidre fogom

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Svéd mentalitású családi dráma, a nő nekem picit ellenszenves volt, de azért a férj is lehetett volna kicsit erősebb mentalitású nem pedig átmenni gyerekbe. Azért elfutni ezzel hátrahagyva a családod a lavina elől, egyből feltűnt hogy milyen karaktert is akartak filmre vinni ezzel. Viszont leégetni mások előtt a férjem, tipikus feszkó van a kapcsolatban így vezetem le jelenet volt. Amit követ a megbeszélés békülés stb. kezdődik előröl.

A személyes párbeszédek jók voltak bár néha túl lett tolva szerintem ami így kitöltötte a 2órát, plusz ez az álló kamerás dolog is nagyon bejött, értem ezalatt azt hogy rögzített szituációk voltak. (Lehet most hülyén fogalmaztam.)

Az az ismerkedős csaj a vége fele.... :D Maga a helyzet basszus, égő.... :D

Komolyan vártam hogy mikor fog 'bőgni' a minta apuka és lám-lám a végére megkaptuk ezt a csodálatos jelenetet, amikor rájön az ember hogy mindig van lejjebb.

A vége nekem álságos volt, szerintem a csaj direkt hozta így össze a dolgokat, a férj újra férj lett ezzel a tettével. De valószínű inkább csak átmenetileg.

Nálam ez 10/8

bbelthazor

HozzászólásSzerző: bbelthazor » 2017. április 3., hétfő 6:37

lordgabi írta:Én semmilyen témával kapcsolatban nem néztem még át oda, nem hiszem, hogy a jelenlegi csoport fele ott tengődik/tengődött volna. Bocsi, ha nyers volt kicsit a válaszom. :shutup:
Veidt írta:A magzatos jelenettel kapcsolatban olvastam egy érdekességet a neten.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ugyebár arról van szó, hogy miért érzékelte a végén külön életnek a magzatot. Az egyik stábtag azt válaszolta állítólag erre egy AMA során, hogy a piros érzékelők csak a rajtuk álló életjeleket érzékelik, tehát nem számított két embernek az anya + a magzat, csupán annyi történt, hogy a magzat túlélte a lövést, és a nő úgy halt meg, hogy a hasa (benne a gyerekkel) egy másik érzékelőre esett rá, ezért vette úgy, mintha még állt volna ott valaki. Ez csak azért érdekes, mert a film végén láttuk hogy több terhes nő is megmenekült. Ezzel kapcsolatban olvastam hogy sokakban felmerült a kérdés, hogy akkor a játék végén meg kellett-e ölniük a saját gyereküket a szabaduláshoz, de a stábtag magyarázata egyértelműen azt mondja ki, hogy nem. Jó szarul írtam le, de remélem azért érthető.
Ez meg milyen bevezető már? Fél órája néztem a filmet, csak el kellett mennem fuvarba egy 35 perc erejéig, fellépek ide, mert beidézett egy értesítés, és ez fogad...jó páran még nem is láttuk a filmet, de te leírod egy fő jelenetét. :fpalm: :-@

5/10 nálam amúgy, 3 napja, hogy megnéztem már, csak kicsit vártam vele, hogy leülepedjen kicsit a dolog, elolvastam az összes véleményt, és semmi nem változott meg bennem, ami felfelé húzná. Ajánlásnak jó volt, bár sokadik próbálkozásra sikerült ugye bedobni, de mint film, nem volt kiemelkedő. A 12 dühös ember témájára adhatta ki az IMDb vagy valamelyik oldal, gondolom, én még semmit nem hallottam róla korábban.
Hasonlított a Kocka c. filmekre, az Exam is beugrott párszor, ötletes film mindegyik, de ez most valahogy nem érintett meg. Elnézést az össze-vissza értékelésért, aznap ha nem jön közbe ez a spoiler, akkor lehet én is kifejtettem volna bőven dolgokat, de már nem megy. :/
Már ne is haragudj, de ez milyen vélemény hogy a 12 dühös ember témájára dobta ki az imdb mert te még nem hallottál róla? Kicsit degradáló ez a kijelentésed számomra, de grat. hozzá :agree: :agree:

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: Veidt » 2017. április 3., hétfő 2:22

lordgabi írta: Ez meg milyen bevezető már? Fél órája néztem a filmet, csak el kellett mennem fuvarba egy 35 perc erejéig, fellépek ide, mert beidézett egy értesítés, és ez fogad...jó páran még nem is láttuk a filmet, de te leírod egy fő jelenetét. :fpalm: :-@
Jogos, ezer bocsi mindenkitől, legközelebb jobban figyelek a spoilerezésre.
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. április 3., hétfő 1:54

Én is nyersen fogalmaztam kicsit, nem votl célom a megbántás. Esetleg ha előfordul hasonó eset, csipogok majd :)

Circle
Nem akarom, hogy elmaradás legyen, ezért pontozok így hirtelen, majd írok hosszabb terjedelemben is természetesen.

7/10

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. április 3., hétfő 1:12

Én semmilyen témával kapcsolatban nem néztem még át oda, nem hiszem, hogy a jelenlegi csoport fele ott tengődik/tengődött volna. Bocsi, ha nyers volt kicsit a válaszom. :shutup:
Veidt írta:A magzatos jelenettel kapcsolatban olvastam egy érdekességet a neten.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ugyebár arról van szó, hogy miért érzékelte a végén külön életnek a magzatot. Az egyik stábtag azt válaszolta állítólag erre egy AMA során, hogy a piros érzékelők csak a rajtuk álló életjeleket érzékelik, tehát nem számított két embernek az anya + a magzat, csupán annyi történt, hogy a magzat túlélte a lövést, és a nő úgy halt meg, hogy a hasa (benne a gyerekkel) egy másik érzékelőre esett rá, ezért vette úgy, mintha még állt volna ott valaki. Ez csak azért érdekes, mert a film végén láttuk hogy több terhes nő is megmenekült. Ezzel kapcsolatban olvastam hogy sokakban felmerült a kérdés, hogy akkor a játék végén meg kellett-e ölniük a saját gyereküket a szabaduláshoz, de a stábtag magyarázata egyértelműen azt mondja ki, hogy nem. Jó szarul írtam le, de remélem azért érthető.
Ez meg milyen bevezető már? Fél órája néztem a filmet, csak el kellett mennem fuvarba egy 35 perc erejéig, fellépek ide, mert beidézett egy értesítés, és ez fogad...jó páran még nem is láttuk a filmet, de te leírod egy fő jelenetét. :fpalm: :-@

5/10 nálam amúgy, 3 napja, hogy megnéztem már, csak kicsit vártam vele, hogy leülepedjen kicsit a dolog, elolvastam az összes véleményt, és semmi nem változott meg bennem, ami felfelé húzná. Ajánlásnak jó volt, bár sokadik próbálkozásra sikerült ugye bedobni, de mint film, nem volt kiemelkedő. A 12 dühös ember témájára adhatta ki az IMDb vagy valamelyik oldal, gondolom, én még semmit nem hallottam róla korábban.
Hasonlított a Kocka c. filmekre, az Exam is beugrott párszor, ötletes film mindegyik, de ez most valahogy nem érintett meg. Elnézést az össze-vissza értékelésért, aznap ha nem jön közbe ez a spoiler, akkor lehet én is kifejtettem volna bőven dolgokat, de már nem megy. :/
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

BarçaNorbi

HozzászólásSzerző: BarçaNorbi » 2017. április 2., vasárnap 21:25

messideco írta:
lordgabi írta:Nem számít mi volt az EB Filmklubban.
Ha fele a tagoknak tag volt ott is, akkor már tényező, szerintem.
Hányan voltatok?

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. április 2., vasárnap 21:12

lordgabi írta:Nem számít mi volt az EB Filmklubban.
Ha fele a tagoknak tag volt ott is, akkor már tényező, szerintem.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2017. április 2., vasárnap 13:14

BarçaNorbi írta:
Mikiére reagálva:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Lázadás: eleve az egy olyan feszültség lehetett, hogy a börtön befogadóképességének többszöröse lakott egy helyen. A film nem mutatta be sajnos ennek kialakulását, de szerintem a valóságban eszméletlenül parázs hangulat lehetett akkoriban. Nagy számok törvénye alapján több ember, több lehetőség a balhéra, de így, hogy több ember, kis helyen, elkerülhetetlen volt a lázadás.
Nem néztem utána, de szerintem a valóságban is hasonlóképpen lehetett, csak nem ilyen összecsapottan (mert szerintem ez a jelent is az volt), ahogy megadták magukat. Ezzel azt akarták érzékeltetni a film készítői, még ha sok időt nem is szenteltek rá, hogy ők már rég letették a fegyvereket, megadták magukat, és utána hatoltak be a kommandósok. Utána mészároltak le könyörtelenül ennyi embert.

Zicunak egyértelműen a crack tett be, illetve fájt neki az igazság is. A függőség miatt folyton képzelődött, régi barátja állandóan az orrára dörgölte, hogy mennyire lecsúszott, és ő rájött, hogy tényleg így van. Illetve a nyílt napon, régi szerelme (mert szerintem az volt, csak ez sem volt eléggé felépítve) is megerősítette öccse szavait.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Igen, ahogy írtad is, kicsit összecsapott lett a lázadás. Konkrétan lázadásról szó sem volt csak 2 percben, mert a többi az a két bandatag bunyója, meg akik beszálltak, aztán jött maga a lázadás, hogy kidobálnak mindent és gyújtogatás, aztán megint átcsapunk egy másik témába, amikor már a lázadás meggondolta magát megadják magukat és a rendőrök meg elkeznek gyilkolászni... továbbra is érthetetlen,
maga a film is, hogy így elkapkodták meg maga a valóság is, hogy ezt miért csinálták a rendőrök? Úgyis gaztevők, mindegy, hogy megadták magukat, öljük megfele őket. Persze voltak kivételek: ugye az egyik rendőr azért nem ölte meg az egyik rabot, mert hasonlított a fiára. Viszont volt ennél kegyetlenebb is,
aki betört a szobába egy túlélte és mondta neki te megúszod, mondd el mindenkinek mi történt elment majy 10 sec után vissza és meggondolva magát szitává lőtte... elképesztő.
Meg eleve ezt a lázadást nem a rabok idézték elő, hanem a hatóság vagy a vezetés, akik úgy döntöttek,
hogy bezsúfolnak ennyi embert egy börtönbe, és túl lépik a kapacitást... ez tény és tudhatták volna, hogy előbb- utóbb lesz valami balhé, amikor ennyi ember egy helyen nyomorog és megy ott is a bűnözés... aztán lehet ez volt a céljuk, hogy ürügyet találjanak ezek meggyilkolására, akik a társadalomra csak kárt hoznak és púp a társadalomra... szóval besűrítettek ennyi embert várva, hogy mikor robban ki egy kisebb fajta lázadás és akkor megtudják őket ölni ezzel az ürüggyel, mert csak úgy nem tehették meg. Én ezt is eltudom képzelni.

BarçaNorbi

HozzászólásSzerző: BarçaNorbi » 2017. április 2., vasárnap 12:50

L.Miki írta: Úgy tűnik, hogy megint én kezdem meg az értékelők sorát... mi van gyerekek? :D Nagyon le vagytok lassulva. :mrgreen:
Én már megnéztem pénteken a filmet, csak nem akartam addig hozni az értékelésemet, amíg a többiek még a Circle-t sem hozták, hogy ne keveredjen össze. Ha már elkezdted akkor viszont nincs visszaút! Carandiru

Lassan úgy tűnik elmenthetném egy Word doksiba az ajánlást köszönő és dicsérő két soromat, hiszen ismét egy számomra teljesen ismeretlen filmet sikerült hozni, amely elé szívesen ültem le.

Az igaz történeteken alapuló filmekkel mindig vegyes érzelmeim vannak, hiszen alaposan utána kéne járni egy-egy eseménynek, hogy megtudjuk mi a mese, és mi a ténylegesen megtörtént része a filmnek. Nyilván ha valaki egy őszintébb megközelítést akar, az nézzen dokumentum filmet (persze vannak kivételek), ahhoz, hogy nézőket ültessenek a moziba ki kell színezni a történetet.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Voltak problémáim a filmmel. Nagyon sok volt a karakter, amelyek nagy részéről mind-mind láttunk pár perces jeleneteket az előéletükről. Nekem egy kicsit kusza volt, kevesebb szereplőt mutattam volna be, de egy picit részletesebben, néhol olyan érzésem volt, hogy pár karakter története összecsapottra sikeredett.

Szívesen megnéztem volna néhány szereplő hogyan jutott el a rangjáig a börtönben, de erre nem volt idő.

Mikiére reagálva:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Lázadás: eleve az egy olyan feszültség lehetett, hogy a börtön befogadóképességének többszöröse lakott egy helyen. A film nem mutatta be sajnos ennek kialakulását, de szerintem a valóságban eszméletlenül parázs hangulat lehetett akkoriban. Nagy számok törvénye alapján több ember, több lehetőség a balhéra, de így, hogy több ember, kis helyen, elkerülhetetlen volt a lázadás.
Nem néztem utána, de szerintem a valóságban is hasonlóképpen lehetett, csak nem ilyen összecsapottan (mert szerintem ez a jelent is az volt), ahogy megadták magukat. Ezzel azt akarták érzékeltetni a film készítői, még ha sok időt nem is szenteltek rá, hogy ők már rég letették a fegyvereket, megadták magukat, és utána hatoltak be a kommandósok. Utána mészároltak le könyörtelenül ennyi embert.

Zicunak egyértelműen a crack tett be, illetve fájt neki az igazság is. A függőség miatt folyton képzelődött, régi barátja állandóan az orrára dörgölte, hogy mennyire lecsúszott, és ő rájött, hogy tényleg így van. Illetve a nyílt napon, régi szerelme (mert szerintem az volt, csak ez sem volt eléggé felépítve) is megerősítette öccse szavait.

Nekem tetszett a film, jók voltak a karakterek, volt hozzá egy nagyon erős, és sajnos igaz történet, de szerintem a rendezők nem hozták ki messze azt, amit ebből ki lehetett volna hozni.

Szörnyű belegondolni, hogy akkoriban, és még ma is Dél-Amerika egyes részein minden napos dolog a nyomorúság, az AIDS és hasonlóan komoly betegségek, az emberölések, a kábítószerek. Ebben nőttek, nőnek fel generációk, mi innen Mo-ról fel sem tudjuk fogni ép ésszel, hogy mennyire mások a hétköznapjaik, gondjaik, mint nekünk. Sajnos a kitörési lehetőségeik sem túlságosan nagyok.

6/10

Vissza: