De mi a garancia arra, hogy ha olcsóbban veszel játékost, akkor az nem lesz kuka?
Semmi.
Viszont 90 millából 3-4 tehetséget veszel, akkor jó eséllyel 1-2 hasznos lesz, ha nem is világklasszis.
Mint a közelmúltból Casemiro, Vallejo, Asensio (talán még Ödegaard is lehet valaki) vonal.
Előbbinek, bár megvannak a maga korlátai és cserélném egyébként, szerves része lett a csapatnak, Vallejo egyelőre kérdéses, de az előjelek több, mint biztatóak vele kapcsolatban, Asensioról pedig már nyilatkoztam.
Elképzelhető, hogy egyikük sem lesz extraklasszis, Mbappe pedig igen, de itt megjegyzem azért, hogy a Real nem az ideális csapat fiatal "klasszisnövendékek" számára. Annyira extra teljesítmény kell, hosszú időn keresztül egy fiataltól, hogy folyamatosan játsszon, így ne törjön meg a fejlődésének íve, amibe szerintem nagyon-nagyon kevés játékosnak nem törik bele a bicskája.
Ezek miatt már elfogadtam, hogy amikor húzónevet akarunk venni, akkor bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, mert "kénytelenek" vagyunk kivárni, amíg máshol klasszissá érik egy ígéret.