Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. május 3., szerda 16:26

Meg van mindkét film, holnap értékelő: a magyarról hosszabban, a brazilrol kissé rovidebben fogok írni :)
"And my heart will leave you never."

bbelthazor
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Modric, Kroos, Bale, Casemiro,
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: bbelthazor » 2017. május 3., szerda 11:11

BarçaNorbi írta:bbelthazor és realistahuni ti például nem írtatok értékelőt még a saját filmeitekről, pedig feltételezem már láttátok őket!
Írtam csak utólag :D

Süti rutintalan vagy, ilyenkor kell egy tartalék acc. :D

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2017. május 2., kedd 12:56

A herceg haladékára stílusosan én is kérnék egy kis haladékot.
Sok volt a hit'n'runom, úgyhogy kicsit parkolópályára kerültem a nagy nemzeti videótékában, máshonnan kell beszereznem. :mrgreen: :banplz:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2017. május 2., kedd 9:29

lordgabi írta:Biztos velem van a gond, de már háromszor is bealudtam 1 óra leforgása alatt a Puszta formalitás c. film nézése közben...lassan egy hete próbálkozom, de nem bírok vele. :( :ike:
Most is megpróbálkozom vele, ha nem megy, akkor holnap napközben tényleg több időm lesz, és letolom a másik két filmet, ennek pedig majd szintén napközben vágok neki, az elejétől kezdve. :x
Hát nem hajnali háromkor kellene ezt nézni szerintem... :lol: :lol:

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. május 2., kedd 4:49

Mindenkivel tehát tisztában vagyunk, ami az elmaradásukat illeti, Istinek írtam többször is, most egy hete választ sem kaptam már, tőle búcsúzunk, ha esetleg itt jársz, vagy megnéztél valamit, akkor jelezd légyszíves.
Megnéztem végre A puszta formalitást, annyira sajnálom, hogy tönkrement az elalvások miatt ez a filmélményem, már bánom, hogy a maradék 45 percet külön néztem meg, pedig kattogott így is az agyam, hogy mi lesz ebből a végére?! Pontszámot később majd írok, nagyon át kell gondolnom, lehet a végéig adok neki még egy esélyt, de már nem lesz úgy sem az igazi a hatása... :(
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. május 2., kedd 2:48

Biztos velem van a gond, de már háromszor is bealudtam 1 óra leforgása alatt a Puszta formalitás c. film nézése közben...lassan egy hete próbálkozom, de nem bírok vele. :( :ike:
Most is megpróbálkozom vele, ha nem megy, akkor holnap napközben tényleg több időm lesz, és letolom a másik két filmet, ennek pedig majd szintén napközben vágok neki, az elejétől kezdve. :x
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2017. május 1., hétfő 20:47

a héten én is hozom a 2 filmet amivel lógok.
Kép

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2017. május 1., hétfő 19:52

Kis időt kérek és hozom az elmaradást, hétvégéig legalább két filmet beígérek de lehet több lesz, köszi.

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2017. május 1., hétfő 19:12

Puszta formalitás
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Maradjunk a Da Vincinél...

Mindent leírtatok róla, felüdülés 1-1 ilyen filmre ráakadni manapság.

8/10

Circle

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nagyon ki volt hegyezve a társadalmi ellentétekre, az emberi önzésre. Ha valaki szarban volt abban a 2 percben próbálta a másikat még nagyobb szarba hozni, hogy a sajátja a háttérbe szoruljon. Ez így működik a való életben is sajnos. Írtátok, hogy a játékidő lehetett volna több is, szerintem így jó volt, mert épp annyit tudtunk meg az emberekről amennyit ők ott abban a helyzetben megtudtak egymásról. Egyszer nézős, de arra a fél órára kikapcsolt. Ha hosszabb lett volna lehet nyomtam volna közben egy pauset.

5/10

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. május 1., hétfő 19:03

BarçaNorbi írta:Ma remélem senki sem dolgozik sokat, és lesz egy kis ideje filmnézésre, esetleg még az értékelő leírására is! :)
De... Max szerdán hozom a filmeket :) bocsi srácok
"And my heart will leave you never."

BarçaNorbi
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Henry, Iniesta, Thiago, Neymar
Kedvenc csapatod: Barça

HozzászólásSzerző: BarçaNorbi » 2017. május 1., hétfő 14:27

bbelthazor és realistahuni ti például nem írtatok értékelőt még a saját filmeitekről, pedig feltételezem már láttátok őket!

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2017. május 1., hétfő 13:55

Először is elnézést a késésért :mrgreen: A lemaradásokat még a héten pótlom!

Carandiru

Szeretem a börtönös filmeket (no meg a börtönös sorozatokat - Szökés :sziv: ), szóval pozitív előjelekkel ültem neki filmet nézni, noha nem láttam előtte túl sok dél-amerikai filmet, így nem tudtam, mit várhatok tőle.

Hogy őszinte legyek, nem unatkoztam a játékidő alatt, bár egy-egy rész nekem kicsit laposabbra sikerült, ezért kicsit sokalltam a bő két órát. Ami nekem kifejezetten nem tetszett benne, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az az egyoldalúan, túlzóan, kissé bárgyún bemutatott lázadás, már pedig gyakorlatilag ez a film egyik lényege. Lehet én értelmeztem félre, de kicsit mosták kezeiket a raboknak, ésSpoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!szinte csak mellékesen volt megjegyezve, hogy ez amúgy jó lelkű, kedves és/vagy humoros emberke nem mellesleg bűnöző. Mindenesetre ez csak az én meglátásom, lehet, hogy én láttam bele túl sokat :mrgreen:
A karakterek jól ki vannak dolgozva, a kis humor kellett bele és szerintem hatásos is volt, az alap sztori jó (és nálam mindig emel egy film értékén, hogy igaz sztorira épül), tehát összességében nem tudok belekötni az alapokba, de ha elveszem kicsit a részletekben, akkor azért tudok mit kifogásolni.

Egyetértek az előttem szólókkal, nekem is egyszer nézős, de ajánlásnak mindenképp jó volt.

6,5/10

BarçaNorbi

HozzászólásSzerző: BarçaNorbi » 2017. május 1., hétfő 13:37

Ma remélem senki sem dolgozik sokat, és lesz egy kis ideje filmnézésre, esetleg még az értékelő leírására is! :)

BarçaNorbi

HozzászólásSzerző: BarçaNorbi » 2017. április 28., péntek 19:49

A herceg haladéka

Korábban nem hallottam róla, úgyhogy jó kis ajánlás volt, ma utazás során be is nyomtam. :)

Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy vannak jó kis magyar filmek, az ötlet főleg ami tetszett.Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az elején még nem értettem miért akkora előny az egy perc, a másodpercekhez képest, aztán kiderültek a szabályok.
Ötletes, de ugyanakkor felveti a kérdést, hogy milyen ember lehet képes arra, hogy a szeretteit rávegye arra,
hogy átvegye helyettük a halált? Ha tényleg feltétel nélkül szeretsz valakit, pl. a gyereked, szerintem egy egészséges kapcsolat esetén ez bőven megvalósulna, bár nem biztos, hogy egy perces magyarázatok során.
Viszont nagyon sokat elmond a főszereplőről, és azokról akiknél próbálkozott, hogy milyen emberek is.

A megvalósítás szerintem nem sikerült olyan jóra, a színészi játékban volt kivetnivaló, de nem idegesített, a látványtól nem is vártam és nem is kaptam sokat, illetve a rendezés sem volt kiemelkedő. Összességében mégis pozitív élményt váltott ki, teljesen vállalható, sajnos ki kell emelni, hogy a magyar filmek között meg főleg, pedig tényleg képesek vagyunk minőségi filmes ötletekre, megvalósításokra.

Pontszámom: 6

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. április 27., csütörtök 3:52

Én nagyon el voltam havazva az elmúlt hét folyamán, de igyekszem hozni az elmaradásokat, tegyen így mindenki. :|

Az új ajánlás pöpec, életemben nem hallottam róla. :agree:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: Veidt » 2017. április 27., csütörtök 0:25

Itt a csütörtök, hozom az ajánlást.

A herceg haladéka

Igen, jól látjátok, magyar film. Teljesen véletlenül bukkantam rá nagyjából két évvel ezelőtt egy ismerősöm TV-jének videotárában. Biztos vagyok benne, hogy nem ez fogja a legmagasabb pontszámokat kapni (főleg a Puszta formalitás után), de úgy gondolom, hogy a magyar filmekhez képest elég különlegesre sikeredett, főleg a hangulat és egy-két rendezői fogás terén, ennek ellenére nagyon kevesen ismerik, pedig művészfilm létére nem egy nehezen fogyasztható darab. Többet nem írnék a spoilerezés miatt, akit érdekel az alapszitu, az olvassa el a port.hu-s leírást. Jó filmnézést mindenkinek. :)

Az én értékelőm: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A legnagyobb negatívum számomra a kifejezetten gyenge színészi játék, elsősorban a főszereplő nő részéről. Egyáltalán nem éli át a szerepet. Talán a látványból is talán többet ki lehetett volna hozni, bár szvsz a filmnek még jól is áll ez a helyenként előforduló "gagyiság". Az alapötlet nagyon jó szerintem, a megvalósítás már korántsem tökéletes, ezt kár tagadni, éppen ezért arra számítok, hogy eléggé megosztó vélemények születnek majd, viszont nekem eléggé a szívemhez nőtt ez a darab, mert nagyon szeretem az ilyen jellegű (elgondolkodtató, a filmbeli helyzetek átélésére és saját döntések meghozatalára sarkalló) filmeket. Nagyon emlékeztetett amúgy a Mátrix és a szintén magyar Kontroll c. filmekre, legalábbis hangulatban.

7.5/10
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

BarçaNorbi

HozzászólásSzerző: BarçaNorbi » 2017. április 26., szerda 23:55

L.Miki írta:
BarçaNorbi írta:Mi a helyzet az elmaradásokkal? :)
Holnap már ajánlás nem?
Elméletileg igen. Ha jól emlékszem amúgy volt olyan is, aki a saját filmjéről nem hozott értékelést. Azt már jó esetben nem kell megnézni, úgyhogy csak pár sort írjon be ide. :D

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2017. április 26., szerda 20:44

BarçaNorbi írta:Mi a helyzet az elmaradásokkal? :)
Holnap már ajánlás nem?

BarçaNorbi

HozzászólásSzerző: BarçaNorbi » 2017. április 26., szerda 20:11

Mi a helyzet az elmaradásokkal? :)

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2017. április 26., szerda 13:22

A mai nappal hivatalosan is megszüntettem a régi madridom filmklub oldalt, mivel már kb. 2 éve nem frissítettem és közben a szervezést is átvette lg. A táblázatot természetesen a weboldal létezésétől függetlenül továbbra is viszi lg, én úgy gondolom az bőven elegendő.

Vissza: