Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. május 11., csütörtök 0:56

Santi írta:Üdv!
Frissítettem a táblázatot, a korábbi köröket és minden hiányosságot pótoltam, így mostmár teljes egészében visszalehet nézni a régi ajánlásokat, értékeléseket. A mostani körét is kicsit kipofoztam a korábbi körök képmására így talán valamivel szebben néz ki. A táblázat linkjét gondolom tudjátok.

Magam részéről a visszatérést egyelőre nem tervezem, majd a 14. előtt meglátom hogy fogok ráérni és jelzem ha úgy lesz, mindenkinek további jó filmezést! :)
Hála és köszönet a munkádért, várunk vissza, ha lesz időd! :agree:
A táblázat linkje.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2017. május 9., kedd 18:55

A herceg haladéka
életemben nem halottam róla, úgyhogy köszi az ajánlást. bár fogtam a fejem mikor megláttam hogy egy magyar film :D nem nagyon csípem őket, finoman szólva. tehát nem voltak nagy elvárásaim. a színészek elég viccesek voltak, ezt a Szabó Gabit eddig még sehol nem láttam. hát sok mindent nem tudok elmondani róla, volt végig egy fura hangulata ami miatt nézhető volt szerintem. jó ajánlás, de elég volt a magyar filmekből egy darabig :D 5,5/10

Carandiru
imádom a börtönös a filmeket. ezzel is elvoltam, bár kicsit soknak éreztem a játékidőt. 2 részletben tudtam megnézni, a 2. fele már sokkal jobban bejött. már mindent leírtatok, szerintem én vagyok az utolsó ezzel a filmmel. a tök ismeretlen színészek viszont meglepőek jók voltak. kicsit sok volt a buzulás, azt nehezen veszi be a gyomrom, de amúgy tetszett, köszi az ajánlást. 7/10
Kép

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2017. május 9., kedd 15:58

Üdv!
Frissítettem a táblázatot, a korábbi köröket és minden hiányosságot pótoltam, így mostmár teljes egészében visszalehet nézni a régi ajánlásokat, értékeléseket. A mostani körét is kicsit kipofoztam a korábbi körök képmására így talán valamivel szebben néz ki. A táblázat linkjét gondolom tudjátok.

Magam részéről a visszatérést egyelőre nem tervezem, majd a 14. előtt meglátom hogy fogok ráérni és jelzem ha úgy lesz, mindenkinek további jó filmezést! :)

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2017. május 8., hétfő 14:18

A herceg haladéka

Teljesen egyet kell, hogy értsek az előttem szóló kollegával. Én is előítéletes vagyok a magyar filmekkel, mert sajnos a nagyja amit láttam, kimerült a káromkodás-szex-alpáriság hármasban, ami még nem is lenne olyan nagy baj, ha a képi világ, a színészi játékok és maga a történet levezetése elvonná róla a figyelmet.

Ajánlásnak tehát teljesen jó volt, szerintem néhány színészi teljesítmény egyenesen csapnivaló volt (a főszereplő csajra értem leginkább), a története igazából nem mutatott semmi újat és nem is emelkedett ki, az egészet nem mondanám túl magas színvonalúnak. Sajnos nem ez a film, ami meggyőzött, hogy már pedig igenis érdemes leülnöm magyar mozira (off: a Kincsem például nem volt rossz), de mint mondottam,ajánlásnak jó volt, és tulajdonképpen volt egy hangulata a filmnek, úgyhogy az én pontszámom:

6/10
Nem elfelejteni: mindenkinek lesz 2 lehetősége változtatni egy-egy pontszámon, miután befejezte a turnust.
Na basszus, én azt hittem, hogy mindegyiket lehet. Bocsi mindenkitől :lol:

szerk: a Puszta formalitással is jövök pár napon belül, valahogy most ezt pörgettem le előbb.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. május 8., hétfő 14:11

L.Miki írta:éjnek évadján
? :ozil: :lol:

Születésnapom volt most speciel, udvarolni voltam, kicsit elaludtam, hazajöttem, tudtam előre, hogy ma, holnap semmi dolgom nincs, így lehet aludni délig, belefér egy film így hajnalok-hajnalán... :D
Napi blogbejegyzés megvolt, régen ezért nem szerettek sokan, te kíváncsiskodtál. :mrgreen:

A herceg haladéka (2006)

Életemben nem hallottam a filmről, mint említettem közvetlenül az ajánlása után, roppant kevés magyar filmet nézek, így kizárt, hogy valaha is sort kerítettem volna rá, pacsi az ajánlás miatt.
Sok újat nem tudok mondani róla, pedig csak hárman értékelték előttem, maximálisan egyetértek a leírtakkal.
Ami a történetet illeti, láttam már hasonló filmet, filmeket, többször is déjà vu érzésem volt közben, nagyon gyenge volt a képi világa, a "dolgok" megvalósítása, a színészi teljesítményt sem lehet kiemelni egyáltalán, sőt...az édesapa tetszett a legjobban (Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!bár lehet ő is szerepelt a legkevesebbet az "epizódszereplők"
közül
). :salute:
Negatív dolgokat írtam csak róla, de valahogy beleéltem magamat végig, és agyaltam rajta, hogy mi lesz már a végkifejlett, furcsa hangulatú film volt, egy sima hatost kapna, ha külföldi lenne, de mivel magyar film, és hatott rám így "éjnek évadján"( :mrgreen: ) dobok rá egy plusz fél pontot, és mivel itt a Filmklubban nem sok film érintett meg sajnos ebben a turnusban, lehet dobok rá még egy felet a végén, és akkor egy hetes lesz.
Nem elfelejteni: mindenkinek lesz 2 lehetősége változtatni egy-egy pontszámon, miután befejezte a turnust.

6,5/10.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2017. május 8., hétfő 11:45

Te mi a jó eget csinálsz, hogy éjnek évadján nézel filmet és írsz ide? Álmatlanságban szenvedsz, mint a szemközti szomszédunk? :lol:

Ma már én is hozom a herceg haladékát.

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. május 8., hétfő 1:30

BarçaNorbi írta:
realistahuni írta: No offense, de ez ajánlás szintjén szerintem nem túl jó, ez a film azért eléggé ismert, én legalábbis nagyon rég tudok róla, úgyhogy én ezt figyelembe fogom venni a pontozásnál is.
Az ajánló hsz-em végére odaírtam, hogy ha valakinek van kifogása ellene, az nyugodtan írjon, de senki sem tette. Gabinak pedig kikértem előtte a véleményét, ennél többet csak akkor tehettem volna ha mindenkitől megkérdem privátban. :)
Teljesen rendben volt az ajánlás, a Barcás kollégákon kívül nem sokan láttuk, és sokaknak "életre szóló" filmélményt hoztál, úgyhogy pacsi. :smile:

6,5 pontot dobtam végül a Puszta formalitás c. filmre, saját hibám, hogy nem tudtam normálisan időt szakítani rá, és elhamarkodtam a bepótolását, részletekben néztem meg éjszakánként, sajnálom nagyon, ér annyit, hogy a turnus végéig újrázzam majd, és átgondoljam a dolgokat, így is lesz. :x
Most pedig A herceg haladékát fogom pótolni (nem vagyok fáradt). :mrgreen:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. május 8., hétfő 1:18

realistahuni írta:Puszta formalitás

Tegnap újráztam, valamikor régen láttam, de nekem sajnos még mindig nem jön be, de ennek ellenére elismerem az értékét, minőségi alkotás, csak én kiesek a célközönségből. :D
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Halálra untam magam első és második nézésnél is annyira lassú a film és ez az erősen művészi beütés még unalmasabbá teszi. Végén a csavar benne viszont patent, nem sok ilyen film született a világon az biztos,ez egyedi alkotás. Morricone pedig Morricone itt is helytálltak a zenéi

No offense, de ez ajánlás szintjén szerintem nem túl jó, ez a film azért eléggé ismert, én legalábbis nagyon rég tudok róla, úgyhogy én ezt figyelembe fogom venni a pontozásnál is.

5/10
Hagyd el a fórumot
"And my heart will leave you never."

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2017. május 6., szombat 22:44

Elhavaztam pajtik ne haragudjatok, hogy csak egy filmet hoztam. Jövő hétvégére igyekszem pótolni amit lehet, köztük a saját ajánlásomat amit nem láttam. :mrgreen:

BarçaNorbi
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Henry, Iniesta, Thiago, Neymar
Kedvenc csapatod: Barça

HozzászólásSzerző: BarçaNorbi » 2017. május 6., szombat 10:51

L.Miki írta:Buszon meg filmezni? Én amikor régen buszoztam mindig csak aludtam rajta, ahogy beindult a motor álomba szenderültem... :mrgreen: :lol:
Én nem tudok sajnos buszon aludni, ha pedig zenét hallgatok és nézelődök kifelé, akkor olyan zombiként szállok le, hogy használhatatlan leszek a nap hátralévő részében. Filmezés esetén viszont nálam nincs különbség, mintha otthon nézném, és nem tunyulok be.
realistahuni írta: No offense, de ez ajánlás szintjén szerintem nem túl jó, ez a film azért eléggé ismert, én legalábbis nagyon rég tudok róla, úgyhogy én ezt figyelembe fogom venni a pontozásnál is.
Az ajánló hsz-em végére odaírtam, hogy ha valakinek van kifogása ellene, az nyugodtan írjon, de senki sem tette. Gabinak pedig kikértem előtte a véleményét, ennél többet csak akkor tehettem volna ha mindenkitől megkérdem privátban. :)

Fény az ócean felett

Az elején leszögezem, hogy ez a film is tetszett, de voltak vele problémáim.
Elég lassan indult be a film szerintem, nálam a lényeg a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!csónak megérkezése után kezdődik, addig csak a két főszereplő és a körülmények bemutatása történt.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A baba dilemma számomra van olyan érdekes, és még saját magamat is megosztó kérdés, mint a ami a Lavinában volt.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egy pár, aki nagyon szeretett volna egy gyereket, éppen előtte vesztették el második kisbabájukat,
és a sors a partra vet egy csónakot, benne egy kisbabával. Hasonló helyzetben kinek ne jutna az eszébe megtartani?
A film nagyon jól ábrázolja az anyai ösztönt, ösztönöket. A kislány szerintem zseniális volt, főleg a szétválasztás után. Nem voltak olyan karakterek, akiket ne lehetne megérteni, nem volt "főgonosz", nem is hiányzott.

Most egyelőre kicsit rövidre fogom, főleg azért is mert az értékelés kezdetén 6-ost adtam IMDb-n, 6,5-öst akartam adni itt, de mire elkezdtem gondolkozni a film értékein, gyengeségeire, megváltoztattam.
A film az elején, és a közepén is van, hogy nagyon lassú, de ettől eltekintve nagyon jó darab.

Pontszámom: 7

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2017. május 6., szombat 9:48

Puszta formalitás

Tegnap újráztam, valamikor régen láttam, de nekem sajnos még mindig nem jön be, de ennek ellenére elismerem az értékét, minőségi alkotás, csak én kiesek a célközönségből. :D
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Halálra untam magam első és második nézésnél is annyira lassú a film és ez az erősen művészi beütés még unalmasabbá teszi. Végén a csavar benne viszont patent, nem sok ilyen film született a világon az biztos,ez egyedi alkotás. Morricone pedig Morricone itt is helytálltak a zenéi

No offense, de ez ajánlás szintjén szerintem nem túl jó, ez a film azért eléggé ismert, én legalábbis nagyon rég tudok róla, úgyhogy én ezt figyelembe fogom venni a pontozásnál is.

5/10

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2017. május 4., csütörtök 22:23

BarçaNorbi írta:
L.Miki írta:Ha jól látom ebből nincs magyar szinkron ugye, tehát feliratosan kell leszedni igaz?
Mint ahogy javaslok minden filmet eredeti nyelven nézni, ha kell felirattal, mert a színészi játékhoz hozzátartozik a színész hangja, hanglejtése, akcentusa stb.
Az rossz kifogás, hogy "lusta vagyok olvasni" :)
A filmek és sorozatok többségét felirattal szoktam nézni, viszont akadnak kivételek, amelyeknél zseniálisak a magyar szinkronhangok pl. ilyen volt az így jártam anyátokkal is.

Buszon meg filmezni? Én amikor régen buszoztam mindig csak aludtam rajta, ahogy beindult a motor álomba szenderültem... :mrgreen: :lol:

BarçaNorbi
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Henry, Iniesta, Thiago, Neymar
Kedvenc csapatod: Barça

HozzászólásSzerző: BarçaNorbi » 2017. május 4., csütörtök 21:53

L.Miki írta:Ha jól látom ebből nincs magyar szinkron ugye, tehát feliratosan kell leszedni igaz?
Mint ahogy javaslok minden filmet eredeti nyelven nézni, ha kell felirattal, mert a színészi játékhoz hozzátartozik a színész hangja, hanglejtése, akcentusa stb.
Az rossz kifogás, hogy "lusta vagyok olvasni" :)

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. május 4., csütörtök 15:57

Az értékelők késnek még, de van pontszám:
Carandiru 6
A herceg haladéka 8

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. május 4., csütörtök 15:56

Igaz.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2017. május 4., csütörtök 13:39

Ha jól látom ebből nincs magyar szinkron ugye, tehát feliratosan kell leszedni igaz?

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. május 4., csütörtök 12:44

soadroli írta:Na akkor hozom is az filmemet.

Fény az ócean felett (The Light Between Oceans)
Első ránézésre nagyon szimpatikus film, ami a színészi gárdát, és a kategóriát is illeti, ajánlásnak pedig tökéletes, csúszik is lefelé HD-ban, köszi. :)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. május 4., csütörtök 10:37

Promóztad már régebb is asszem :) Reméljük jó lesz.

Messideco is felkészül, van egy veretes listám.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2017. május 4., csütörtök 10:10

Na akkor hozom is az filmemet.

Fény az ócean felett (The Light Between Oceans)

Én rég láttam ilyen jó filmet, mint ez. Egyből gondoltam utána, hogy ezt én beajánlom, remélem még senkin nem látta. :D Szerintem nem sokat lehetett hallani róla, pedig Fassbenber, Alicia Vikander, Rachel Weisz nem kis név. Aki szereti a minőségi drámákat, remek színészi alakításokkal, gyönyörű képekkel és zenével, az biztos nem fog csalódni.
Én 9-est adtam rá, mostanában nagyon kevés filmre tudok ennyit adni. Jó szórakozást.
Kép

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. május 4., csütörtök 3:39

Ma soadroli jön, jövő héten pedig remélem 50-50%-ban leszek csak ünneprontó a filmemmel, már régóta kíváncsi vagyok több véleményre az oldalról, biztos vagyok benne, hogy megosztó lesz, és nem a győzelem a cél vele.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Vissza: