Én nem érzem azt,hogy nálunk Ronaldo nagyon osztogatná az észt,sőt,ahogy nap nap után leírjuk,talán ma a legjobban tud azonosulni a klubbal,de ami meg a legnagyobb igazság,kva nagy szarba lennénk ha nem vinné a hátán a csapatot,mostanában..
Talán félreérthető voltam, de nem úgy értettem, hogy Ronaldo osztja az észt a pályán. Véleményem szerint nálunk sincs Messi-nek akkora hatalma mint ahogy azt a sajtó szeretné beállítani, de az ő játékuk és az, hogy mindkét csapat játéka rájuk van kihegyezve hosszútávon nem jó. Meg kell találni a megfelelő egyensúlyt.
Nálunk Eto'o óta képtelen bárki is beilleszkedni normálisan. Pedig van egy klasszis Villa-nk, de hiába, mikor balszélsőt akarunk belőle csinálni. 1x lehet rosszul igazolni, talán 2x is, de mi folyamatosan használjuk el a támadókat évről-évre.
Pedro egy jó példa. Első évében nem volt ennyire a vonalhoz kötve, vagdosta is a gólokat rendesen. Lőtt mindenhonnan. Most meg se próbálja eltalálni a kaput. Vagy Messi-nek adja vagy megy a visszapassz Alves-nek. Formahanyatlás? Lehet. De akkor a válogatottban miért játszik sokkal jobban?
Ősszel Cesc szórta a gólokat, mert feltoltuk Messi mellé. Aztán ez januárra vmiért eltűnt és Fabre is beleszürkült a mezőnybe. A hülye is látja, hogy Ini és Xavi mellé nem illik. Ők 3-an egyszerre nem lehetnek a pályán és Fabre nem balszélső meg hátravont középpályás, hanem szervező. De ha oda tesszük ahová való, akkor Messi hamis kilences posztja mögött lesz 2 méterre ami megint nem jó. Ezek a játékosok most már helyzetbe is hiába kerülnek, amatőr módon kihagynak szinte mindent.
Nálatok ugyanezt érzem. Persze más az alapszitu, mert a rendszer is más, de Cé a mindenható, sokat is vállal és Benzema vmint Higuain már szinte törpének érzi magát mellette. Mindkét csatár évről-évre esik vissza. Ugyanaz a folyamat mint nálunk.
Aztán ha Cét és Leot kiveszik a játékból, akkor megy a tanácstalanság.