BlancoMark írta:Egyetertek Galaval, lehet jatekoskeretileg erosodik ezekkel az igazolasokkal a Bayern, viszont hosszu tavon eleg sok negativ hatasa van ennek a politikanak. Megszerzik az uldozocsapatok huzoemberit, csokken a szinvonal, csokken az erdeklodes igy, kevesebb penz, kevesebb embert erdekel a bajnoksag. A kis nivo miatt nem hogy a sztarok, de meg a masodvonalas jatekosok se hajlandoak a Bayernen kivul (neha oda sem) mas nemet csapatba igazolni. Es igazuk van, ki akarna odamenni ilyen egyenlotlen eroviszonyok koze. Raadasul marketing szempontbol is jelentos a Bundesliga lenaradasa a PL, PD duohoz kepest, de szerintem meg a Seria is elottuk jar. Arrol nem is beszelve, hogy milyen hatasa van ennek a Bayern BL reszvetelere amit irt Gala is.
Plusz szurkolo szempontbol is: tegyek a Munchen szurkolok a szivukre a kezuket. Milyen ugy leulni meccset nezni, hogy tudjak hogy 100%osan a Dortmundon kivul gyakorlatilag barkit alaznak es dominalnak? Nem hinnem hogy jo.
Én meg ezzel abszolút nem értek egyet.
Ez a "lerabolják a ligát" duma inkább az ellendrukkerek beakadt dumája. Soha nem értettem ezt a lerablást. Azért ez üzlet, a Bayernnek kell egy játékos, aki erősítést jelent neki és leigazolja. Honnan igazolnának ha nem a ligán belülről, ahol nagyobb garancia van arra, hogy az adott játékos ismeri már a nyelvet, a kultúrát, ergo könnyebben betud illeszkedni, s még klasszis is. Akik Münchenbe érkeztek a Bundesligából azok túlnyomó többsége klublegenda lett Münchenben (Ze Roberto, Ballack, Lucio, Neuer, Brazzo stb...) Ez nem a középkor, hogy odamegyek az ellenfélhez és zsákba teszem a játékost majd elhozom... Miért nem adja el az adott csapat külföldre a Bayern kiszemeltjét???? Mint ahogy megtörtént ez Vidal, Sane vagy éppen De Bruyne esetében is. Őket is szerette volna a Bayern még sem Münchenben kötöttek ki. Ilyen egyszerű az egész, ha nem akarod a riválist erősíteni, akkor add el külföldre az adott játékost. De most tényleg szerintetek erről a Bayern tehet, hogy ott van Süle pl aki most épp a Chelseat utasította vissza a Bayernnért. Vagy a Bayern tehet arról, hogy Lewandowski aki szabadúszó volt gyakorlatilag, s a fél világ akarta, a Bayernt választotta. Mit kellene ilyenkor tenniük? Leigazolni inkább Cavanit 60-70 millióért, Lewandowskit meg elengedni külföldre,csak azért, hogy a bohóc károgók megnyugodjanak?
De ugyanúgy megemlíthetem Götzet is, aikt szintén akart jó pár európai csapat, fix 37 millió eurós kivásárlási árával oda mehetett volna ahova akar, még is a Bayernt választotta.
Az hogy kevés embert érdekelne a bajnokság, megint buta feltételezés. Évről vére nőnek a közvetítési díjak, csak míg a spanyoloknál a két nagy "lerabolja a ligát" addig a Bundeslgiaban a szolidaritás jegyében egyenlően osztják el. Na igen ez már sokkal nagyobb lerablás. A Bayern esetében benne van a pakliban, hogy igazol valakit az adott riválistól, viszont a spanyol gigászok garantáltan minden évben 100 millió eurós fölénnyel kezdik meg a többi csapattal szemben a versenyt. 2015ös odat (nem a legfrissebb, de első blikkre ezt dobta ki a google, s nem akartam most keresgetni )
http://juventus.blog.hu/2015/06/30/a_to ... titesekbol
A lényeg, hogy az arányok nem változtak azóta se.
Szerintem naiv dolog azt, hinni, hogy a spanyol pontvadászat olyan hatalmas érdeklődésű lenne. Barcat és a Realt kiveszed akkor szerinted mi történne? Ki nézi a Levante-Gijon meccset a TV-ben? Ezt mondjuk nem tudom, lehet sokan... De hogy a helyszínen kong az ürességtől a stadion azt én is láthatom. Ezzel szemben nézz meg egy HSV-Freiburg találkozót ahol kimegy 50 ezer ember és szurkol, költi a pénzét a stadionban, issza a sört literszámra, veszi a kaját stb... De a Bundesligaban akármelyik csapatot kiemelheted ebből a szempontból. Azért nem kevés bevételt jelent a csapatoknak ez sem...
Az meg, hogy a Bundesliga csapatok a koefficiensek alapján a spanyolok mögött a második helyen helyezkednek el, jelent valamit... Még pedig azt, hogy az Európai kupaporondon CSAK 1 bajnokság gyűjt náluk több pontot.
Arról, hogy kik jönnek a ligába, milyen játékosok, illetve miért nem tudnak erősödni a Bayern körülvevő csapatok, nem a Bayern tehet, hanem a szabályozás, aminek hála a világ legstabilabb ligája a Bundesliga. Azért nem kellene a szezont a fazonnal keverni.
(
http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdar ... ga-2570941)