Kommentáld a híreket

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.

Ki lenne nálad az edző jövőre?

A szavazás Ma, 7:15-kor befejeződött.

Carlo Ancelotti
21
19%
Xabi Alonso
84
76%
Zidane
4
4%
Más, megírom kommentben
1
1%

Szavazatok száma: 110

Wertz
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: Wertz » 2013. augusztus 28., szerda 18:17

CS0ki írta:
Ha jól tudom csak Spanyolországban van a szerződésekben fix kivásárlási ár. De javítsatok ki ha tévedek.
Máshol is lehet, ha beleírják. Csak nem annyira szokás mint "felénk" vagy Dél-Amerikában.
Kivásárlási árat mindenhol lehet belerakni a szerződésekbe. Viszont vannak olyan országok, ahol kötelező. Ilyen például Spanyolország és Portugália

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2013. augusztus 28., szerda 17:23

véleményem szerint ilyen az ideális kispad: kapus, védők (bal,közép, jobb), vkp, kp, tkp, egy szélső aki jobb és bal oldalon is elvan, csatár
mind minőségi játékos legyen, ha meg jön a baj akkor lehet a B csapathoz nyúlni

Iker, arbeola, ramos, pepe, marcelo, xabi, modric, isco, bale, cr, benzema (nem ez lenne a kezdő!)
lopez, carvajal, varane, casemiro, illara, özil, dm, jesé/morata...akit hamarabb elvisznek kölcsönbe az mennyen

ezzel a csapattal nyomulnák, kell egy védő marcelo cseréjének, 3. számú kapus persze kell, adant, coentraot, khedirat, denist elkell adni, ez nem is kérdés, nem értem miért nem lettek elpasszolva nyáron még, kaka rajtunk marad amíg le nem jár a szerződése...nacho meg játsszon még a B csapatban ha meg nagyon kell jöhet

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. augusztus 28., szerda 17:14

A Porto meg a Benfica a nagy mestere a kivásárlási áraknak... :D
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2013. augusztus 28., szerda 17:04

Ha jól tudom csak Spanyolországban van a szerződésekben fix kivásárlási ár. De javítsatok ki ha tévedek.
Máshol is lehet, ha beleírják. Csak nem annyira szokás mint "felénk" vagy Dél-Amerikában.

Monkey
Kedvenc játékosaid: Zidane, Cristiano Ronaldo, Marcelo, Asensio

HozzászólásSzerző: Monkey » 2013. augusztus 28., szerda 16:53

Ugyan ezt kellett volna csinalja Bale is. Beleirjak a szerzodesbe, hogy 150 millio a kivasarlasi ara, hogyha viszont nem jutnak be a BL-be, akkor 70 millioert megszerezheto.
Az meg hogy ki? mit? mikor? és kinek? ígért szerintem nem sokat számít, főleg ha nem tanukkal meg hiteles keretek között történt. Az egész futbal egy kib :cens: üzlet, senkit nem fognak jófejségből elengedni ha úgy látják hogy nekik nem éri meg.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2013. augusztus 28., szerda 16:47

Ilyen nincs, hogy "baratilag" megbeszeljuk, hogy "normalis" aron elenged ha nem jutunk be a BL-be.

Ugy kell, mint ahogy Thiago is csinalta. 90 millio a kivasarlasi ara, hogyha viszont nem jatszik a meccsek x szazalekan vagy y percet, akkor lemegy a kivasarlasi ara 20 vagy hany milliora.
Ugyan ezt kellett volna csinalja Bale is. Beleirjak a szerzodesbe, hogy 150 millio a kivasarlasi ara, hogyha viszont nem jutnak be a BL-be, akkor 70 millioert megszerezheto.

Szep ez a gentleeman agreement, csak a mai vilagban mar nem mukodik. Kulonbseg van a kozott, hogy megbeszelem a fonokkel, hogy ha nem jon ossze a BL, akkor elenged normalis aron vagy kotok egy szerzodest (legyen az irasban, videoban, kozjegyzo jelenleteben, stb.) amiben a pontos reszleteket megbeszeljuk.

Az meg, hogy melyik esetben milyen targyalasi modszer a hatasos, az sok mindentol fugg. Lathattuk Modric eseteben is, hogy hiaba kerte szepen Levy-t, o nem tagitott.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. augusztus 28., szerda 16:39

Azt is érdemes megnézni, hogy az elmúlt évek két kiemelkedő csapata hogy áll a témához. A Barca már-már túlzásba is esett, nagyon szűk kerettel dolgozott, talán ha 20 játékossal, de akik ebből még komolyak is voltak, az kb 14-15, a többi abszolút töltelék.
A Bayernben most éppen 26 ember van felírva, abból 5nek a nevét se halotta még senki szerintem. Van itt 35 éves Pizzaro meg Van Buyten....,Nagyjából 15 olyan játékost lehet mondani, akik tényleg jogosan a kezdőbe valóak, és ebben már Shaquiri is benne van, mert mégiscsak tehetség meg 10 millióba került.
egyébként szerintem a MyStiQ aláírásában lévő keret súlyozása a legmegfelelőbb
létszámban is megvan, vannak benne fiatal tehetségek, tapasztalt öregek, és még olyan nevek is, akik mostanában az elitbe tartoznak, mindez úgy, hogy az egyik kategóra sem megy át túlzásba
valahogy így kellene kinéznie a mostani keretnek
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2013. augusztus 28., szerda 16:32

CS0ki írta:Azt is érdemes megnézni, hogy az elmúlt évek két kiemelkedő csapata hogy áll a témához. A Barca már-már túlzásba is esett, nagyon szűk kerettel dolgozott, talán ha 20 játékossal, de akik ebből még komolyak is voltak, az kb 14-15, a többi abszolút töltelék.
A Bayernben most éppen 26 ember van felírva, abból 5nek a nevét se halotta még senki szerintem. Van itt 35 éves Pizzaro meg Van Buyten....,Nagyjából 15 olyan játékost lehet mondani, akik tényleg jogosan a kezdőbe valóak, és ebben már Shaquiri is benne van, mert mégiscsak tehetség meg 10 millióba került.

Nálunk van kb 15-16 ilyen játékos, abból kettő folyton játszani fog kb, és akkor még nem számoltam Xabit, vagy Jesé, vagy az elmúlt 3 évben gyakrolatilag fix kezdő Khedirát, akit még ha itt nem is tartanak komoly játékosnak, ő nem ezt hiszi magáról a tapasztalatai alapján.
Szerintem a vezetőség és Ancelotti is úgy van ezzel, hogy idén kapjon mindenki lehetőséget, ki kevesebbet, ki többet, majd a szezon végén aki nem marad fent a rostán, elmegy. Ezzel az a baj, hogy azokért a többnyire mellőzött játékosokért jó ha a felét kapjuk, mint amit idén kaptunk volna, ráadásul egy évi bért az összesnek ki kell fizetni majd.
A széthúzásokról, elégedetlenségekről nem is beszélve. Mert ahogy arra CS0ki is rámutatott, Khedira is joggal hiheti magáról, hogy top középpályás, hiszen a Real Madridban és a német válogatottban is alapember... hogy ez hogyan eshetett meg az örök rejtély marad :)
Merci Zizou!

madridronie
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo & Sergio Ramos, Benzema, Modric, Kroos, Marcelo (Ronaldo, Figo, R. Carlos, Beckham, Zidane, Guti, Kaká, Xabi Alonso & Totti)

HozzászólásSzerző: madridronie » 2013. augusztus 28., szerda 16:32

még soha nem volt.
Szerk.: vagy la.is nem most volt!

Bocsánat a dupláért.
bekk: Hakimi&Davies
támadó: Mbappé

Ronaldo ◄ The number one influence ► ★★★★★

Ronaldo Fenomeno vs Cristiano Ronaldo ● The Battle For The Name ● Best Skills

Courtois-Hakimi,E.M.,Alaba,Davies-A.T.,E.C.,J.B.-ViniJr.,Mbappé,Rodrygo

RealMadrid

"Cristiano es un extraordinario Comandante"

madridronie
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo & Sergio Ramos, Benzema, Modric, Kroos, Marcelo (Ronaldo, Figo, R. Carlos, Beckham, Zidane, Guti, Kaká, Xabi Alonso & Totti)

HozzászólásSzerző: madridronie » 2013. augusztus 28., szerda 16:25

Az üzleti életben sokszor a szóbeli megállapodásnak is nagy jelentősége van. Bizonyos kultúrákban (arab) vannak olyan üzletemberek akik kizárólag szóban kötnek üzletet, papíron pedig egyáltalán nem. A szóbeli megállapodást a nyugati országokban sem illik megmásítani.
------------------------------------------------------------
Jogilag nem szerződés
CS0kinál a pont. Egy szóbeli megállapodás nem egyenlő a szóbeli szerződéssel; ahhoz, hogy egy szóbeli megállapodásból szóbeli (szóban kötött) szerződés legyen (mert ilyen viszont van); meg kell felelnie az adott jogrendszerben előírt pontos, nagyon komoly követelményeknek, feltételeknek is! A joghatás kikényszerítése meg megint egy más dolog.
Arról nem is beszélve, hogy mindez pár pletyka alapján lett kihozva, senki nem beszélt hivatalosan arról, hogy mi lett és mi nem megígérve Bale-nek. Én eleve nehezen hiszem, hogy valakinek bemondják azt, hogy persze, majd menj el nyugodtan, ha nem jön össze a BL: És ha mondtak is ilyet, nem pont most lesz eladva, betartva ezzel az ígéret? Vagy már egyenesen az lett beígérve, hogy szarért-hugyért mehetsz majd ahova akarsz?
Ebben is van valami és jogos.
Denis
Szerintem megy kölcsönbe (az apja tegnap nyilatkozta is, hogy a fia a posztján akar játszani és nem bal bekk-ként), ahogy az egyik fiatal (Jesé vagy Morata) is; emellett azon sem csodálkoznék, ha Coentrao esetleges távozásával a portugál helyére már nem érkezne senki, illetve én még Kaká maradásában sem vagyok biztos (még akár télen is simán távozhat)!

Ami pedig a keretet illeti; szerintem is bő és van fölösleg, de az is biztos, hogy ilyen minőségi (főleg tkp. poszton a jelenlegi viszonyokhoz mérten) még soha nem volt.
bekk: Hakimi&Davies
támadó: Mbappé

Ronaldo ◄ The number one influence ► ★★★★★

Ronaldo Fenomeno vs Cristiano Ronaldo ● The Battle For The Name ● Best Skills

Courtois-Hakimi,E.M.,Alaba,Davies-A.T.,E.C.,J.B.-ViniJr.,Mbappé,Rodrygo

RealMadrid

"Cristiano es un extraordinario Comandante"

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2013. augusztus 28., szerda 16:20

Azt is érdemes megnézni, hogy az elmúlt évek két kiemelkedő csapata hogy áll a témához. A Barca már-már túlzásba is esett, nagyon szűk kerettel dolgozott, talán ha 20 játékossal, de akik ebből még komolyak is voltak, az kb 14-15, a többi abszolút töltelék.

Nálunk van kb 15-16 ilyen játékos, abból kettő folyton játszani fog kb, és akkor még nem számoltam Xabit, vagy Jesé, vagy az elmúlt 3 évben gyakrolatilag fix kezdő Khedirát, akit még ha itt nem is tartanak komoly játékosnak, ő nem ezt hiszi magáról a tapasztalatai alapján.
Ha volt Levy és Bale között szóbeli megállapodás, akkor gondolom tanuk is voltak. Nem csak bement hozzá az irodába teázni egyet. Bár kitudja mekkora haverok
Oké, azt visszavonom, hogy szóban nem lehet szerződést kötni, de ilyen jelleggű szerződéseket továbbra sem szóban szókás megkötni, nem véletlenül. Kötve hiszem hogy tanukkal meg ügyvédekkel ment Bale, és összegszerűen megállapodtak egy bizonyos távozásban. Ha volt bármi ígéret(amit én továbbra is kétlek), az valószínűleg egy kvázi "baráti beszélgetés" folyamán történhetett.

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2013. augusztus 28., szerda 16:18

Hát érdekes lesz, az tény... :/ Denis Kaká kettőssel kéne valamit kezdeni, ebből is utóbbival, aki már annyira felesleges, hogy szinte fáj. Adjuk el baszki 2 millióért, aztán szevasz. Annyiért meg talán lesz rá vevő a PSG, Monaco, vagy City hármas. A legfeleslegesebb ember a keretben.

Denis szerintem csont nélkül lelép, ha befut egy ajánlat. Coentrao, Adán dettó. (tényleg, utóbbi után van komolyan vehető érdeklődő?)

Kakát meg szabhatjuk. Nem hogy idén, de jövőre sem fog elmenni. Szépen kitölti a szerződését. :-@

Mondjuk, ha már buldózerrel sem lehet kitolni Madridból, lezavarnám a Castillába, csak hogy érezze a törődést. De Carlo az egykori kedvencével ilyet biztos nem fog csinálni. Kár.

ozil91
Kedvenc játékosaid: Robben, vdV, Torres
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Netherlands, Germany

HozzászólásSzerző: ozil91 » 2013. augusztus 28., szerda 16:06

Tanukkal a szóbeli szerződés is jogilag szerződés. Pontosan nem tudom már hogy van, rég tanultam már a Jogot, de azt tudom, hogy tanukkal szerződés, de mindjárt utána olvasok azért.

Ha volt Levy és Bale között szóbeli megállapodás, akkor gondolom tanuk is voltak. Nem csak bement hozzá az irodába teázni egyet. Bár kitudja mekkora haverok :)
These battle scars don't look like they're fading
Don't look like they're ever going away
They ain't never gonna change
These battle...

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. augusztus 28., szerda 15:59

Akkor meg nem kell játszatni,menjen a B-be,lemarad a vb-ről,ha nem hajlandó csökkenteni az igényein. :D
Kaká a VB-n csak néző vagy szakkommentátor lesz, tudja ezt ő is.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2013. augusztus 28., szerda 15:58

mi a bajod a 25-el? Pont annyi lehet. Minek szabaduljunk akkor még meg emberektől?
Pénzügyileg és sportszakmai szempontból sem tartom ideálisnak. Pénzügyileg azért, mert pengetni kell a fizetéseket, a keveset játszó emberek értéke csökken, nem jön be pénz az eladásukból ebben az évben.

Sportszakmai szempontból meg nem lehet ennyi embert normálisan rotálni. Főleg úgy, hogy lesz egy CR, Bale páros, akik éjjel nappal játszanak majd. A kevés játékperc egyes embereknél balhét is generálhat.
Az üzleti életben sokszor a szóbeli megállapodásnak is nagy jelentősége van. Bizonyos kultúrákban (arab) vannak olyan üzletemberek akik kizárólag szóban kötnek üzletet, papíron pedig egyáltalán nem. A szóbeli megállapodást a nyugati országokban sem illik megmásítani.
Jogilag nem szerződés, az angolok meg nem éppen az arab kultúrába tartoznak tudtommal. Arról nem is beszélve, hogy mindez pár pletyka alapján lett kihozva, senki nem beszélt hivatalosan arról, hogy mi lett és mi nem megígérve Bale-nek. Én eleve nehezen hiszem, hogy valakinek bemondják azt, hogy persze, majd menj el nyugodtan, ha nem jön össze a BL: És ha mondtak is ilyet, nem pont most lesz eladva, betartva ezzel az ígéret? Vagy már egyenesen az lett beígérve, hogy szarért-hugyért mehetsz majd ahova akarsz?

ozil91

HozzászólásSzerző: ozil91 » 2013. augusztus 28., szerda 15:57

Remy írta:Khedira mehetne még...
naaaaaaaaaaaaa, azért vigyázzunk, hogy miket mondunk :-@ :-@ :-@ :(

:mrgreen: :mrgreen:
These battle...

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2013. augusztus 28., szerda 15:57

De miért nem értitek meg, hogy senki nincs, aki megadná Kakának a 10 milliós fizetést, és ő ez alá nem adja? :)
Olvastam egy cikket, hogy már 5 millióért is eladták volna, de nem kell senkinek. Reklámbábúnak drága, hozzátenni meg már nem tud, főleg nem egy PSG-nek. A Milan tárt karokkal várná, ha álljuk a fizetésének a 99%-át.
Akkor meg nem kell játszatni,menjen a B-be,lemarad a vb-ről,ha nem hajlandó csökkenteni az igényein. :D
:goat:

ozil91

HozzászólásSzerző: ozil91 » 2013. augusztus 28., szerda 15:55

értem én hogy miért "sok" a 25, vagyis hogy miért sokalljátok, de ha kölcsönbe adjuk mondjuk Morata-t vagy Jesé-t vagy épp eladunk bárkit, mien lesz a padunk? Évek nem volt és nem is lesz oylan cserepadunk mint amilyen most lesz. Bárki helyére ott lesz egy ember, ha épp nem megy neki, vagy épp sérült, vagy bármi. Inkább üljenek a padon nevek, mint hogy feltöltsük őket Castillas arcokkal. Akik lehetőséget kaptak a szezonvégén pár meccsen, egyik sem üti a szintet.(természetesen nem Casemiro-ra gondolok például) Jobban érzem magam, azért ha van választási lehetőség mint ha nincs.
De persze teljesen értem, hogy sok és aláírom én is, hogy sokan keveset fognak játszani meg minden, de kellenek, szerintem legalábbis. :) :)
These battle...

Simon552
Kedvenc játékosaid: Figo

HozzászólásSzerző: Simon552 » 2013. augusztus 28., szerda 15:51

A szóbeli megállapodás nem szerződés...És én is egyetértek vele, ez a nem megyek edzésre stílus sosem jött be.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. augusztus 28., szerda 15:51

De miért nem értitek meg, hogy senki nincs, aki megadná Kakának a 10 milliós fizetést, és ő ez alá nem adja? :)
Olvastam egy cikket, hogy már 5 millióért is eladták volna, de nem kell senkinek. Reklámbábúnak drága, hozzátenni meg már nem tud, főleg nem egy PSG-nek. A Milan tárt karokkal várná, ha álljuk a fizetésének a 99%-át.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: