ikarus93 írta:pluszegyVanillaSky írta:Így, hogy egyre nyilvánvalóbbá válik a távozása masszív csalódásomnak kell, hogy hangot adjak. Merem remélni, hogy ez nem egy új trend kezdete.
Félreértés ne essék, itt nem maga Neymar a lényeg, hanem az, hogy a világ legszűkebb elitjéhez tartozó játékos az eddig is igen bőkezű megbecsültség és főleg szakmai sikerek ellenére klubot vált. A Barca egy elitklub, közelmúltjuk össze nem hasonlítható a PSG bukdácsolásaival, ennek ellenére a játékos mégis menni akar és ennek csakis a pénz lehet a mozgatórugója. Ez presztízsveszteség a La Ligának is egyben, az eladhatósága is gyengül egy ekkora kaliber "kiesésével". A két-három évvel ezelőtti kínai kór a Csing-Csang-Csüng csapataival és irreális fizetési céduláival még megállt az európai mércével csak jó játékosok szintjénél, különösebb riadalom nélkül, viszont ha Neymar saga világtrend lesz, akkor a Mpabbé féle transzferek is megnehezülnek a tradicionális nagy klubok előtt, a németeknél ugyanez folyik a Red Bullal csak kisebb volumenben.
Merem remélni, hogy Neymar csak a tipikus brazil beteg és ha egy értelmes játékosnak választania kell egy Barca (Real, Bayern...) és a valamivel több pénz, de középszer között, akkor inkább marad ott, ahol lehet is belőle valaki.
sajnos a mai focisták csak úgy mint a mai világ is egyre inkább pénz-központúvá válik, itt már klubhűség se nagyon van, csak a milliók a szemek előtt, tisztelet a kivételnek.
Azért én úgy látom, hogy még mindig bőven több olyan focista van, aki a klub nívóját helyezi előtérbe a pénznél. Neymar már 5 éve is ilyen volt 5 év múlva is ilyen lesz.
Ha csak a saját csapatunkra gondolunk, szinte mindenki eligazolhatott volna már nagyobb lóvéért, de nem tették, Barca ugyanez.
Vannak ilyen selejtes gondolkodásúak mint Neymar, meg Thiago Silva, Di María, de még mindig ők vannak kisebbségben szerintem. Én nem aggódok emiatt.