HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2017. szeptember 1., péntek 13:10
Továbbra sem kimondottan tartok ettől rövidtávon (szerk.: attól, hogy mindenkit elvisz az olajzseton). Értem én, hogy nem tudom magam beleképzelni a helyzetükbe, mert itt már minden összeg felfoghatatlan egyszerű halandóként, de mindig lesz olyan játékos, akinek a sikerek, a tradíciók többet fognak jelenteni, mint a zseton (olyan pofátlan mennyiségű, amit egyébként Madridban is megkapnak, de ez most más tészta).
Ezek a spílerek élnek-halnak a győzelemért. A Barca focisuliban beszélt cimborám az edzőkkel akik járják a világot, és ez volt az egyik olyan faktor, amiben ég és föld a különbség az itthoni és kinti fiatalok között. Ott már gyerekkorban kialakul bennük a mindent felülíró győzni akarás, ami felnőtt korra teljesedik ki. Mesélte, hogy az edzők az egymás közti lábtenisz meccsen milyen csörtét tudtak rendezni, csak a győzelem az elfogadható.
Ebből visszakanyarodva az eredeti témához, egyelőre a mérce a Real, a Barcelona, a Bayern, a Juventus és 1-2 angol (vagy de jó lenne egy erős Milan...), nem egy City, egy PSG, vagy a felvásárolt brigádok (bár már van bőven ilyen...). Ehhez még sok idő kell azért, hogy olyan nívót képviseljenek ezek a csapatok, hogy versenyre keljenek a tradicionális klubokkal.
Ettől függetlenül nagyon észen kell lenni, de szerintem ezt valamilyen szinten látták előre a vezetőségben, az Asensio, Ceballos, Kovacic, Vallejo, akár Vinícius-féle igazolások nem véletlenek. Egyelőre viszonylag jónak is tűnik a arány, amikor belenyúlunk a jóba, bár fent nevezettek esetén egyelőre annyiról beszélhetünk, hogy az alapok nagyon jók.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)