Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Gabo
Kedvenc játékosaid: Beckham
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: Gabo » 2013. szeptember 1., vasárnap 19:52

+ Insidious, Rec 2, Mirrors 1, Sinister

Tervezem az Utolsó ördögűzőt, a Devil Inside-ot is, és még van pár hasonló démon/ördög témájú film, nagyon rákattantam ezekre.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. szeptember 1., vasárnap 19:44

Filmklub topicban feljött a horror téma... vajon van-e jó horror -->

Alien 1-2-3
Rémálom az Elm utcában (1-6), igaz az első 3 rész, ami nagyon jó, de ha elkap a Freddy láz, akkor úgyis letolod a többit, ha nem, akkor meg úgyis lényegtelen.
Péntek 13 Itt is ugyan az a helyzet, mint a Rémálomnál, bár itt jobb megvárni a 2. és 3. rész, mielőtt elkaszálnánk, mert Jason vagy hatással lesz rád vagy nem.
Freddy vs. Jason
Ragyogás
Ördögűző
Fűrész 1-2
Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya
Más világ
Átok
Kör
Frankenstein + Frankenstein menyasszonya
Drakula (Lugosi)
Nosferatu
Légy
Ördöggerinc
A cápa
Gonosz halott (2013)
A rettegés háza (eredeti + remake)
Holtak hajnala + 28 nappal később
A dolog
Sikoly 1-2-3
A barlang
Texasi láncfűrészes mészárlás (eredeti + 2003 + 2006)
Penge 1-2-3
Halloween 1 (+ szerintem az első remake se rossz)
Tükrök
Gyilkos kilátások
Kampókéz
A múmia (Boris Karloff)
Egy amerikai farkasember Londonban
Démonok között
Rec
Cannibal Holocaust
Hellraiser
Gyerekjáték

+ még a futottak kategória: Köpök a sírodra, A köd, Kaptár, Silent Hill 1, Mama, Sinister, Agyrém, Gothika, Ház az erdő mélyén, Végső állomás, Henry - Egy sorozatgyilkos portréja, Halálos kitérő, Pandorum
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Anis
Kedvenc játékosaid: Drogba, Essien, CR, Di Maria
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Chelsea, Inter

HozzászólásSzerző: Anis » 2013. szeptember 1., vasárnap 17:12

Elyseum - Zárt világ

Még csütörtökön láttam moziban Szhelyen.
Most voltam ott először, jó picike terem volt. Soproni ahhoz képest legalább 2x akkora.

Filmről röviden: tényleg megérte moziban megnézni. kellemes csalódás volt. Picit emlékeztet "A Sziget" című filmre, ahol szintén vannak emberek gazdagságban és szegénységben; ott is el vannak szigetelve egymástól. Az a film nagy kedvencem, ez is valószínűleg ott lesz az éves top10 listámban. Matt-nek nem sok filmjét láttam eleddig, a tetkók valódiak voltak, vagy csak a film kedvéért?

8/10
FERRARI - MSchumi - Alonso - Kimi - Federer - Kobe - LeBron

London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2013. szeptember 1., vasárnap 11:16

Szemfényvesztők

Tegnap néztem meg moziban, haverom már régóta csesztetett vele, beadtam a derekam. Arra számítottam, hogy nem fog tetszeni és részben így is lett, de volt amikor teljesen lekötött. Klisékkel van teli, de ezt már megszokhattuk manapság. Pár jó jelenet, Woody Harrelson jó, mint mindig + Isla Fisher nagyon kis aranyos csaj :) Itthon lehet bealszom a filmen, moziban így egyszer nézhető volt.

6,5/10

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. szeptember 1., vasárnap 7:52

A 42-es
Nem rossz film, de nem is kiemelkedő. A storyrol fölösleges írnom, mert mindenki tudja miről szól. Ami tetszett az az, ahogyan bemutatja a négerek helyzetet a háború utáni Amerikában, persze tömören es leegyszerűsítve, de ez alapján el lehet képzelni.
7/10
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 31., szombat 17:00

American Psycho (2000)
Bale zseniális benne, amúgy a film maga nem sokat ér. Néha mondjuk kajak poénos is volt :mrgreen: 6/10

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2013. augusztus 31., szombat 0:46

Metallica - Through the Never
Fuckyeah :rock: Remélem adják a hazai mozik, csak Antal Nimród, meg csak Metallica :D
Kép

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 30., péntek 16:02

The Great Gatsby 2013
Szép, látványos, a 21. századi diszkózene belekeverése viszont szánalmas. Az egész meg olyan semmilyen, nem történik semmi a filmben. Egészében elég rossz szerintem, pedig a szemnek elég nagy blowjob volt. 4/10

TéOeM
Kedvenc játékosaid: Zidane, Roberto Carlos, Modric, Varane, Essien, Ibrahimovic, Yaya Toure, Kroos

HozzászólásSzerző: TéOeM » 2013. augusztus 29., csütörtök 17:26

Tudom, hogy nem sok mindenkit érdekel ,de James Spader lesz Ultron a Bosszúállók 2-ben. Nem ismerem a fickót, mit várhatunk tőle? Milyen színész?

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 29., csütörtök 17:17

Star Wars trilógiák a legjobbak, nem kérdés :mrgreen:

Texasi láncfűrészes mészárlás(1974)
Újabb klasszikus letudva. Nem vagyok horror rajongó, de ez fasza volt, az elején ahogy mondják a híreket meg felvázolják az alapsztorit, az nagyon nyomasztó már, aztán Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a vége, amikor a csaj megszökik, onnantól nagyon beteg, de a jó értelemben :D A közepe a filmnek ami kevésbé jött be, sajnos ott untam magam picit. 6.5 megy rá.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. augusztus 29., csütörtök 16:58

messideco írta: A negyedik rész állítólag a leggyengébb, arra is sor kerül.
Az Indiana Jones trilógiából áll, a 4. rész, illetve majd érkező 5. is csak bőrlehúzás. Erre a franchise 3 részig tökéletes, a többi felesleges. Nálam 10/10 az első 3.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. augusztus 29., csütörtök 16:19

Indiana Jones és az utolsó keresztes lovag
A sorozat harmadik része jobban tetszett, mint a második (Végzet temploma), ismét a nácik voltak a főgonoszok, illetve egy kis Indie-történelem is belevegyült, jó volt az. A negyedik rész állítólag a leggyengébb, arra is sor kerül.

John Carpenter's Cigarette burns
Érdekes volt, nem tudom mi volt a célja az epizóddal, valamiféle tanulságot leszűrtem a végén, de nem osztom meg, lehet, hogy hülyeség lenne. Elolvasom a filmklubos értékeléseket, jó ajánlás volt francios!

Pár filmet még néztem, de jegeltem félúton: Oblivion, Love actually, Sweet november. Nem volt egyikhez se hangulatom és/vagy túl unalmasnak találtam...
"And my heart will leave you never."

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. augusztus 29., csütörtök 14:37

Santi írta:Senki ne küldön neki egy forintot se, könyörgöm már. :mrgreen:

Végre a "nagyoknak" is megjött már az eszük és nem tömik a zsebét többé, így márcsak rajtunk múlik, hogy megakadályozzuk mégtöbb emberiség elleni büntett elkövetésében. :lol:
Viccesen hangzik, de a Postal pont, hogy egy jó filmje :D aki ismeri a játékot, annak szerintem bejöhet, mert ugyan az az agyatlan, ökörködés.

Lassan írnom is kéne egy kritikát róla, hogy kiverjem a biztosítékot néhány embernél indexen :lol:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. augusztus 29., csütörtök 14:33

Senki ne küldön neki egy forintot se, könyörgöm már. :mrgreen:

Végre a "nagyoknak" is megjött már az eszük és nem tömik a zsebét többé, így márcsak rajtunk múlik, hogy megakadályozzuk mégtöbb emberiség elleni büntett elkövetésében. :lol:

Anis
Kedvenc játékosaid: Drogba, Essien, CR, Di Maria
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Chelsea, Inter

HozzászólásSzerző: Anis » 2013. augusztus 29., csütörtök 14:28

The Host (A burok) 2013
Anno láttam a bemutatóját, az alapján sokkal jobbat vártam volna, de ez elég nagy katyvasz volt. Story nem volt rossz, de a kivitelezés és a színészek egy nagy nulla lett. imdb-n is 5,7 nálam megy rá egy sima ötös.

Jack the Giant Slayer (Az óriásölő) 2013
Ez már sokkal jobb lett. Varázsbab és a paszuly története modern, fantasys köntösbe. Ewan McGregor alakítása nagyon tetszett benne, jól lehozta amit kellett. A fiatal főszereplősrácot nem ismertem eddig (bár X-men Elsőkben láttam) és a Warm Bodies is megnézésre vár az ő főszereplésével. Abszolút nézhető film lett végül. A hatalmas csatajelenet a végén pedig nagyon jól sikerült. 6,5/10
FERRARI - MSchumi - Alonso - Kimi - Federer - Kobe - LeBron

London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. augusztus 29., csütörtök 11:18

nmate írta:de a vége mindenért kárpótol, meg Tuco karaktere is. Nálam: 9 - 9.5 - 10
Tuco 2015-ben lesz 100 éves :D Jól bírja az öreg.

Ha valaki vígjátékot szeretne --->

Jöttünk láttunk, visszamennénk

A francia filmgyártás volt, van, és lesz. Dicséretre méltó, hogy mindig képesek olyan filmet adni a nézőknek, amiről naphosszat lehet beszélni, illetve nem fog rajta az idő vasfoga. 1993-ban is egy olyan film látta meg a napvilágot, melyre a mai napig örömmel emlékeznek vissza az emberek, és mely a vígjátékok között is előkelő helyet foglal el.

Comte Godefroy de Montmirail, középkori lovag a hű fegyverhordozójával, Jacquouille-el egy problémát szeretnének megoldani, amit csak úgy tudnak, ha visszamennek az időben egy pár órát. A szenilis varázsló készít is nekik egy varázsfőzetet, mellyel az időben tudnak utazni, de a főzet hiányos lesz és nem a múltba, hanem 1000 évvel későbbre repíti őket. A két középkori meglepődve tapasztalja, hogy nem ott vannak, ahol kéne, hogy legyenek, így minden erővel azon fáradoznak, hogy visszatérjenek a saját korukba…

Óriási, egyszerűen fenomenális az alapstory, amit Jean-Marie Poiré a csúcsrajáratott. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi humorforrása lehet egy olyan történetnek, amiben keverednek a középkori és a modern emberek. Különböző nyelvjárás, szokások, öltözködés, stb. Poirénak nem kellett mást csinálnia, mint belegondolni, hogy vajon miként viselkednének a múltból jövő emberek, hogyan reagálnának a XX. századi kütyükre, majd írni Christian Clavier társával egy egyszerű forgatókönyvet, amiben a kaland és a felfedezés játszik főszerepet. Ha ezt megcsinálják, akkor a többi már jön magától.

Mondanom sem kell a francia humor segítségével a Jean Reno és Christian Clavier kettős úgy ontották magukból a poénokat, hogy levegőhöz alig engedték jutni a nézőket. Nem telt el úgy perc a játékidőből, hogy ne csináltak volna valami oltári nagy ökörséget, de hát ez is lenne a lényege egy vígjátéknak. Pontosabban az, hogy a poénok ne mesterkéltek legyenek, hanem zsigerből jöjjenek elő, mert azok ütnek igazán.

A jöttünk, láttunk, visszamennénk tehát a vígjátékok között kiemelkedő, és a hét bármely napján neki lehet ülni, mert sosem fog csalódni benne az ember. Elképesztően jó dialógusokkal és poénokkal fűszerezett filmről van, amit mindenkinek látnia kell. 8/10

...és ha valaki horrort --->

Freddy vs Jason

Az új évezred legjobb slasher filmje a 2003-as esztendőben látta meg a napvilágot, ugyanis Ronny Yu olyan produkciót hozott össze, amiben a horrorfilmek két legnagyobb alakja, Freddy Krueger és Jason Voorhees csapnak össze. Önmagukban is halálosak, de egy crossoverben, együtt annyi vért folyatnak el, amennyi az egész bolygón nincs.

Freddy Kruegert kezdik elfelejteni az emberek Springwoodban, így a gonosznak ki kell találnia valamit, hogy újra rettegjenek tőle a város lakói. Az ördögi ötlet nem más, mint a hokimaszkos gyilkos, Jason feltámasztása és Springwoodba küldése volt, ám Jason olyannyira belejön a gyilkolásba, hogy Freddy hírnevét kezdte elcsorbítani. A rémálmok mestere ezért kénytelen felvenni a kesztyűt a machetés gyilkossal…

Maga a story nem áll másból, mint a hentelésből, és a két kultfigura versengéséből. De talán ez nem is baj, hiszen mind a ketten ehhez értenek. Velük nem lehet drámázni, nem lehet vígjátékot csinálni, velük csak aprítani lehet. Bár a film néhol átesik a paródiába, de összességében nem veszi át az uralmat a film felett. Maga a történet lendületesen halad, és egy percig nem próbál lassítani, sőt egyre többet akar zúdítani a nyakunkba, ami odáig vezet, hogy a film vége felé a fröcskölő, bugyogó vérfolyam csak úgy ömlik a képernyőre, sok esetben a trash-horrorokat is megszégyenítő módon.

A Freddy vs Jason nem akar több lenni, mint egy egyszerű, nem túlbonyolított slasher horror, amiben tényleg ömlik a vér, és hullnak az emberek. Freddy és Jason jelenléte olyan szintű zsenialitást nyújt, amire tényleg csak kultikus alakok képesek. No, persze nem árt, ha jól is keltik életre őket, gondolok itt Robert Englundra, mint Kruegerre. Nélküle a karakter nem lenne az, aki, így célszerű volt visszahívni az öreget, hogy játssza el ismét az égett képű, kalapos sorozatgyilkost. Jason meg… ő mindig is silent-killerként működött, és az arca előtt ott volt a hokimaszk, úgyhogy Ken Kirzinger sem okozott csalódást.

Yuéknak csak rájuk kellett koncentrálni, mert az emberi karaktereket felesleges lett volna tökélyre fejleszteni, hiszen úgyis elesnek, kibelezik őket, stb. Itt a lényeg a két óriás volt, és hogy minél többet szerepeljenek a képernyőn.

Úgy érzem, hogy a Freddy vs Jason a rengeteg sablon, és hibája ellenére és egy rettentően szórakoztató mű, és élményszámba megy a két ikon epikus csatája. Egyszerű, de nagyszerű, és pont emiatt lesz időtálló film. 9/10
messideco írta:Melyik a kedvenc filmes franchisetek (több filmből álló filmes sorozat)?
Vissza a jövőbe, Star Wars, Indiana Jones, Rocky, Rambo, Die Hard, Terminator (bár ezt csak 2 részig imádom) Alien, Batman, Rémálom az Elm utcában, Péntek 13, Halálos iramban, Harry Potter,

igen.. ennyi :D
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. augusztus 29., csütörtök 11:12

Most, hogy szóba került a Dollár-trilógia:

Melyik a kedvenc filmes franchisetek (több filmből álló filmes sorozat)?

Nekem: Star Wars (régi-új), Indiana Jones, Batman (Nolan). Nagyon nagy lemaradásom van amúgy egyes franchisekkel, pl. Terminator, Die Hard, Star Trek, stb, de majd lassan pótolom.
"And my heart will leave you never."

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 29., csütörtök 7:33

Faust írta:(annak ellenére, hogy már volt 1-2 film a háta mögött)
Szó szerint 1-2, de abból állítólag az amit teljesen ő maga rendezett, az szörnyű :mrgreen:

Szerintem szép sorban egyre jobbak, "Jórossz" tényleg nyújtottabb, de a vége mindenért kárpótol, meg Tuco karaktere is. Nálam: 9 - 9.5 - 10

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. augusztus 29., csütörtök 7:06

Nya. Dollár trilógiát bepótoltam én is végre, valahára. :mrgreen:

Csak egyben, röviden: az első lerakta az alapokat, bár érződik rajta, hogy Leone bácsi még csak próbálgatta a dolgokat, bontogatta a szárnyait (annak ellenére, hogy már volt 1-2 film a háta mögött). Hosszban ez a legrövidebb, összeségében pedig a legkidolgozatlanabb rész, de határozottan szórakoztató, piszokjó kísérőzenével. Eastwood zseniálisan morcos. 7/10.

A második azt kell hogy mondjam, hatalmas film, ez tetszett a legjobban. Az olasz direktor tökélyre csiszolta a technikáját, ez a legéletszerűbb darab a trilógiában. Vér, kosz, mocsok, undorító szereplők, kegyetlen főgonosz. Még jobb zene, rengeteg pöpec, izgalmas beállítás, atom közeliek, két zseniális főszereplő (Eastwood mellett Lee van Cleef is óriási), jó sztori, COOL, így, nagybetűvel. 8/10.

És a harmadik...amiben csalódtam. A legrespektáltabb részről van szó, sőt, talán a leghíresebb westernről, a műfaj legkiemelkedőbb darabjáról. Nos...nem tudom. Összetettebb darab, mint az első kettő, viszont valahogy nem ragadott úgy meg, mint a Pár dollárral többért. Nem jellemző rá az a jó értelemben vett sallangmentesség, ami jellemezte az előzményeket. A polgárháború bevonása csak a játékidőn emelt, a történeten nem, sőt, számomra kissé elvesztette a "világtalan" feelingjét az egész. Más világ az egész, és nekem annyira nem jött be, eléggé untam sok helyen. Ismét két zseniális főszereplő van, Eastwood mellett Eliach-ot (és szinkronját, az imádnivaló Rajhonát) emelném ki, Lee van Cleef eléggé háttérbe szorul. Lehet kissé túlzottak voltak vele szemben az elvárásaim, de mellément kicsit, bár nem mondanám, hogy néhol nem élveztem - az utolsó negyedóra pl. valami eszméletlen jó. De ez csak 7/10.

Nem véletlenül hanyagoltam eddig a trilógiát, hiszen ha van műfaj, amit tényleg zsigerből gyűlölök, az a western - még akkor is, ha Leone spagettiwesternjei távolról sem az idealizált amerikai változatot követik. De azt kaptam, amit vártam, piszkosul jól szórakoztam, főleg az első kettőn. Viszont egyik sem übereli a Volt egyszer egy vadnyugatot, az tényleg leírhatatlanul zseniális. Leonét nagyon megkedveltem, idővel rákukkantok a filmográfiája maradékára - a három legnehezebben immáron túlvagyok. :mrgreen:

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. augusztus 29., csütörtök 0:45

Persze mielőtt valaki azt hinné ilyen jó lesz ez nem a filmből van. :D

Vissza: