Ez azért elég sok mindentől függ, hány éves az illető, mik a céljai, hol lakik, milyen vagyona van, mennyit keres, vannak-e gyerekei, rövid v hosszútávon gondolkodik, stb. Az élethelyzetéhez kell igazítani.tubatibi írta:Sziasztok!
Egy kicsit komolyabb kérdésben szeretném kikérni a véleményeteket. Nyilván, ha nem megfelelő a kérdés, akkor nyugodtan töröljétek!
Adott egy személy, ez esetben ez az adott személy örököl pénzt (14-15m forint), mibe érdemes ezt befektetni? Mármint, hogy ne ússzon el ez az adott összeg. Bankba, készpénzbe tárolni? Ingatlan? Arany?
Mi manapság a leghasznosabb módja egy ilyen összeget "védelmezni" és lehetőleg nem elherdálni?
Így “vakon” a delikvens helyében indítanék annyi lakástakarékot, amennyit a család elbír, és előre betolnám az első évet mindegyikre, és a többire is hagynék “tartalékot” ebből a pénzből, aszerint, h mennyit keresnek a családban a személyek.
A fennmaradó összegből lehet jó lakást venni egyetemi városban, kivéve Budapest, bár én személy szerint nem javaslom senkinek, h ma piaci áron vegyen itthon igatlant, nagyon túl van árazva és túlságosan ki van téve az államnak.
Én spec bebukott devizahiteles házat vettem múltkor kb 50%-os áron, és vagy eladom vagy pedig kiadom, ez az összeg már használható erre.
A “rövidtávon kripovalutába” nagyon gyorsan felejtsd el. Kriptovalutát nem veszünk rövid távra.