Értékeld a legutóbbi meccset

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: istimester » 2017. november 2., csütörtök 13:57

Csabi írta:Az a baj, hogy a kumma sok sérülés miatt még variálni se lehet. Én azt nagyon jól értem, hogy mindenki álmodozik, meg bízik a tavaszi robbanékony formára...de...mi van ha nem lesz és akkor is csak szenvedünk? Ebbe nem sokan gondolnak bele. Ez a rohadt sok sérülés meg szimplán irritáló. Carvajal, Varane, Vallejo, Keylor, Kovacic, Bale. Ez rohadt sok. Meg amik még voltak is. Na mindegy én ha ZZ helyében lennék kicsit variálnék már, és elgondolkodnék, hogy kiben lehet bízni meg kiben nem. De nyilván ő nem fog, és kövi meccsen mehet fel a szokásos kezdő.

Én ilyesmivel próbálkoznék: https://imgur.com/a/ADfgD

Nyilván messze a tökéletestől. Meg hát itt is vannak jelenleg sérült emberek szóval lófasz, de Kovács visszatérhetne már bazdmeg, nem mos sérült meg. Vazkez meg JHV, mert ahhoz a poszthoz elég technikás, fut mint a bolond, Achraf meg nem szint. Carvajalt meg szerintem februárig nem látjuk, és most optimista voltam.
Nem mondom, hogy a lehetőságek tárháza végtelen, de explicite nem jelenteném ki, hogy variálni sem lehet. Egy mélyebb kerettel nyilván egyszerűbb lenne.

Ami messzemenőkig szembetűnő, az a csapat teljes statikussága. Nem emlékszem olyan (sikeres) csapatra, ami tipológiai szempontból ennyire "tögymörgős" irányba lett volna eltolva. Szembe kell nézni a helyzettel: Carvajal felfutásai kiestek, CR öregszik, Benzema a szokásos, a középpályán Isco kivételével egyszerűen nincs lendületes ember. A csapat lassú. Nagyon. Viszont ezen valamennyire tudunk változtatni.

Amíg elől és a szárnyakon is volt elégséges mozgás, elbírtuk a középpálya statikusságát. Modric és Kroos kiváló a labdával, ha lesz kinek továbbítani (és pihennek is néha), velük nem lesz különösebb probléma.

LV nem ügyetlen, elég gyors is, őt én is kipróbálám a jobboson. Formától függetlenül az Asensio/Ceballos kettősből is játszania kell valamelyiknek. Egyszerűen szükségünk van a sebeségükre. Zidane helyében alapból én is a Casemiro-Kroos-Modric sorral kezdenék, ám a játék képétől függően már az 50-55. perc környékén belenyúlnék a meccsbe. Nehéz ezt így kifejezni, valami ilyesmi lenne, nyilván Case,Kroos,Modric,Isco és Ceballos pörgetésével:
https://www.buildlineup.com/shared/59fb ... 25d4d2640f

Ami legfontosabb, hogy a tegnap is látott két csatáros szörnyűséget el kell felejteni. Ha nincs más mód, akkor Ronaldot szolgáljuk ki a végletekig. Vagy hózódjon ki a balosra valamennyire. A mostanitól lényegében bármi jobb lenne.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2017. november 2., csütörtök 13:45

Újabb Kerloni kettős mérce :D Nacho is és Ramos is jócskán hibáztak, de a lényeget lehozták: megakadályozták, hogy a jelen egyik legveszélyesebb csatára gólt lőjön, míg a Spurs ezt 5-6 védővel sem tudta megcsinálni. A bibi, hogy náluk, volt, aki átvette ezt a szerepet, míg nálunk még mindig csak CR az, aki veszélyes a kapura.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2017. november 2., csütörtök 13:34

ericco írta:Idén még nem sikerült megtalálni a titkos fegyvert, amivel győzünk, ha a csapatnak nem megy a játék. Ez a különbség a tavalyi őszhöz képest.
Zidane is felismerhetné végre, hogy már egy Tottenham is 8 emberrel védekezik ellenünk hazai pályán (5-3-2), az esetek többségében Casemiro teljesen feleslegesen van a pályán, mert kontrák megakadályozásában nem jó, ráadásul túlságosan fent helyezkedik el ilyenkor. Helyette egy fürgébb, előrejátékben alkalmasabb játékossal sokkal többre mennénk (Ceballos).
Ezen kívül gödörben van a csapat, de olyan ritkán esik meg, hogy egy szezon során ilyen ne forduljon elő. Egyik csapatnál sem.
Továbbra sem temetek semmit.
Kedvencem az volt tegnap, amikor a védők vonalából próbált beindulni Casemiro a darabos lépteivel. :lol: Bazzeg katasztrófa. Egy ilyen feltolt védelem ellen nem volt, aki értelmesen területbe mozogjon. Mondjuk Kroos, Isco meg Ramos is a habokba ívelt mindent. Fájóan hiányzik előröl a dinamizmus.

Amúgy nem tudom, hogy Zidane mit gondolt a meccs előtt (utólag mindenki okos), de odavágón is 532-t játszották és ott is középen tömörültek. Totál feleslegesen beraktunk 4 belső középpályást, amikor 6 ember tömörült középen 2 sorban. Sokkal célra vezetőbb lehetett volna egy 4231 két szélsővel, mert ott lehetett volna többször is mögéjük kerülni, de rendre Hakimi vagy Marcelo szórakozta el a lehetőségeket.

Tegnap amúgy sajnos láthattuk Nacho korlátait. Rengeteget hibázott, de azért hajtott ezerrel. Elfogadhatót meg talán Ramos meg Isco hozott. A többiektől meg több kell és ez Zidane-ra is érvényes már, mert rohadtul nem elég az, ha felrakja a a gálakezdőt kifoltozva a rendelkezésre állókkal. Ilyen mély kerettel ennyire egysíkúan nem lehet gondolkozni.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: füst » 2017. november 2., csütörtök 13:17

Hát most a Tottenham szépet belénk rúgott... a feladat emberes, de azért meg lehet oldani. Elhibázott nyár volt, ezt így utólag ki lehet jelenteni. A sérülésekkel is hadilábon állunk, és hát érződik az alulmotiváltság, a 30+-os játékosokon meg a +1 év tavalyhoz képest.
Bízok az urakban, ha rá is megy ez az év, Zidane-nak még azért biztosítani kell a lehetőséget, mert a hibái ellenére is illik a csapathoz. Ezért a vezetőség legnagyobb feladata hogy álljon ellen a kísértésnek és ne csapja ki az edzőnket egy rossz év után. Zidane-nak sok mindent újra kell szerveznie, nem szeretném sorolni melyik játékossal mi a gond, szerintem mindenki tisztában van vele. Remélhetőleg képes rá, mert újfajta edzői vénát kell megmutatnia, hiszen búcsút kell majd inteni olyanoknak akikkel idáig hétről hétre lepacsizott. Öregszik a csapat magja, de a kornál nagyobb baj hogy iszonyú nehéz motiválni őket az elmúlt évek után.
Még messze nem kuka ez az év, de meg kell barátkozni a gondolattal hogy szenvedős lesz a folytatás, és a végén üres kézzel zárhatunk.

Abban biztos vagyok benne hogy elkapják a fonalat a játékosaink, azt nem tudom mire lesz elég, milyen esélyeink maradnak, de fel fog javulni a játékunk amint átesünk a holt ponton. Elég nagy pöcében vagyunk, és nem tudom elvárni hogy egyik pillanatról a másikra észhez térjünk, mert nyilván megvan ennek a folyamata... rádöbbenni, lehiggadni, átbeszélni, erőt gyűjteni, megtalálni a helyes utat, végül elindulni rajta. Nem tudom hol tartunk épp, mikor lehet fellélegezni, így egyelőre elég szerény igényeim vannak, ha nem is nyerünk semmit remélem minél kevesebb feszkóval átvészeli a társaság ezt az időszakot, hogy ne kelljen szétrobbantani a csapatot és tűzközelben tudjunk maradni jövőre is.

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2017. november 2., csütörtök 12:55

Idén még nem sikerült megtalálni a titkos fegyvert, amivel győzünk, ha a csapatnak nem megy a játék. Ez a különbség a tavalyi őszhöz képest.
Zidane is felismerhetné végre, hogy már egy Tottenham is 8 emberrel védekezik ellenünk hazai pályán (5-3-2), az esetek többségében Casemiro teljesen feleslegesen van a pályán, mert kontrák megakadályozásában nem jó, ráadásul túlságosan fent helyezkedik el ilyenkor. Helyette egy fürgébb, előrejátékben alkalmasabb játékossal sokkal többre mennénk (Ceballos).
Ezen kívül gödörben van a csapat, de olyan ritkán esik meg, hogy egy szezon során ilyen ne forduljon elő. Egyik csapatnál sem.
Továbbra sem temetek semmit.
Merci Zizou!

doncsontos
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Ronaldo, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: doncsontos » 2017. november 2., csütörtök 12:52

mocsok írta:
tegnap a 70. perc környékén kb 3 vagy 4 percig folyamat úgy adogatott a Totthanem, hogy a labda közelébe se kerültünk, jött is az ollézás.
Arra gondolsz amikor a védők a kapust is bevonva passzolgattak hátul, majd amikor rájöttek hogy ez igy uncsi lenne meg 20 percig akkor annyit tudtak csinálni hogy belebasztak egy nagyot a labdába es mar nálunk is volt?
igen erre, és akkor ez 3-0-as állásnál elfogadott, vagy micsoda? :) és mint ahogy te is írtad, miután megunták belebasztak egyet, de akár még 20percig csinálhatták volna, annyira volt hajtás a fiainkban...
Luis Figo 10
Ronaldo Nazárió 9
Zinedine Zidane 5

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2017. november 2., csütörtök 12:51

Irta vki, hogy akkor hozni is kéne Allit és Kane-t.
Hát én csak egy játékost látnék itt szívesen tőlük, az pedig Lloris, félelmetesen jól védett, mindkét meccsen.
Régen sem volt rossz, de sztem simán szintet lépett, top5ben benne van.

mocsok

HozzászólásSzerző: mocsok » 2017. november 2., csütörtök 12:47

tegnap a 70. perc környékén kb 3 vagy 4 percig folyamat úgy adogatott a Totthanem, hogy a labda közelébe se kerültünk, jött is az ollézás.
Arra gondolsz amikor a védők a kapust is bevonva passzolgattak hátul, majd amikor rájöttek hogy ez igy uncsi lenne meg 20 percig akkor annyit tudtak csinálni hogy belebasztak egy nagyot a labdába es mar nálunk is volt?

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2017. november 2., csütörtök 12:36

Pofonoktól ég az arcunk.

Ez sajnos Perez és Zidane sara, el lett pazarolva a 2017-es nyár, ezáltal egy egész év megy a kukába. Láttuk, hogy tavaly is CR húzta az egész csapatot, és érezhető volt, hogy ő kb. kiadta a maximumot magából, többet hasonló szezont nem fogunk látni tőle. De nem vele van a gond, hanem a BBC másik két tagjával, tőlük meg kellett volna válni, ezt mindenki látja csak Perezék nem. Benzema mikor rúgott utoljára gólt, februárban? A támadószekcióban (ha Bale éppen egészséges) van egy darab Asensio cserénk? Mayoral és LV csak Zidane Fifa managerében értelmes csere. Zidane edzői munkássága valóban az Ancelotti idéni Müncheni aktivitásához kezd hasonlítani..

Én csak azért vagyok kiakadva, hogy a Barcelona képes évekig a csúcson maradni, a Real pedig 2 jó év után minden szinten el van kényelmesedve, pedig évekig kéne dominálni mind a 3 fronton.
Ezt a vezetőség oltárian elcseszte, és nem látom hogy idén ebből a gödörből hogy fogunk kimászni.

doncsontos
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Ronaldo, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: doncsontos » 2017. november 2., csütörtök 12:18

Remy írta:Ugyanolyan nyugodt vagyok, mint anno 14'-ben a 90+-ban az Atletico ellen, vagy tavaly a Juve elleni döntő előtt.

Ha van csapat, amelyik képes felállni a padlóról, azok mi vagyunk. Pont ebben rejlik az erősségünk, és emiatt jöttünk ki az elmúlt években sokszor a szarból.

Az, hogy mit nyilatkoznak a médiának, kit érdekel. Sablon az egész. Nyilván nem mondhatják ki, hogy válság van, vagy hogy totális káosz uralkodik. Senki nem mond, vagy mondana ilyet.

Higgye csak el az összes csapat, hogy a Real szar. :coffee:
húhh :|

az a baj, hogy nem csak elhiszik, hogy szar a Real, meg is mutatják az egész világnak. :) engem meg érdekel mit nyilatkoznak mert így kommunikálnak a szurkolóval is, nem csak a riporternek ad ezzel választ. Tavaly pont, hogy érezni lehetett a társaságon, hogy van bennük egy rejtett tartalék(nem csak tavasszal), idén ebből semmi sem látszik, jól mutatja az is, hogy tegnap a 70. perc környékén kb 3 vagy 4 percig folyamat úgy adogatott a Totthanem, hogy a labda közelébe se kerültünk, jött is az ollézás. Az asztalra kéne csapni és változtatni, kísérletezni. Lassan a játékosaink is úgy nyilatkoznak mint itt pár szurkoló, reménykednek, hogy majd jó formába lesznek. :lol:
Luis Figo 10
Ronaldo Nazárió 9
Zinedine Zidane 5

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2017. november 2., csütörtök 11:33

Ugyanolyan nyugodt vagyok, mint anno 14'-ben a 90+-ban az Atletico ellen, vagy tavaly a Juve elleni döntő előtt.

Ha van csapat, amelyik képes felállni a padlóról, azok mi vagyunk. Pont ebben rejlik az erősségünk, és emiatt jöttünk ki az elmúlt években sokszor a szarból.

Az, hogy mit nyilatkoznak a médiának, kit érdekel. Sablon az egész. Nyilván nem mondhatják ki, hogy válság van, vagy hogy totális káosz uralkodik. Senki nem mond, vagy mondana ilyet.

Higgye csak el az összes csapat, hogy a Real szar. :coffee:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2017. november 2., csütörtök 11:27

Nem én arra gondoltam,hogy tegnap rendben volt minden.Ha rendben lett volna akkor elrendezik az angolokat.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2017. november 2., csütörtök 11:16

Most baj, hogy őszinte?
Bár vitatható, hogy tegnap rendben volt, de hogy egy Gironától, hogy máshogy kaphatunk ki, minthogy beleszarunk?

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2017. november 2., csütörtök 11:15

p.csabi1 írta:
Hozzáállásbeli gondok? „Nem, nincs erről szó. Talán a Girona ellen hátradőltünk, de ma nem. Nincs miért szemrehányást tenni a csapatra, jó volt a hozzáállásunk.”

Ez mi?
Hát a riporter helyében azonnal vertem volna neki egy nyakast! :ozil:
Miert le kellett volna tagadni? Legalabb oszinte, a vak is latta hogy semmibe vettek a kiscsapatot.

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2017. november 2., csütörtök 11:12

Hozzáállásbeli gondok? „Nem, nincs erről szó. Talán a Girona ellen hátradőltünk, de ma nem. Nincs miért szemrehányást tenni a csapatra, jó volt a hozzáállásunk.”

Ez mi?
Hát a riporter helyében azonnal vertem volna neki egy nyakast! :ozil:
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2017. november 2., csütörtök 10:59

Az a baj, hogy a kumma sok sérülés miatt még variálni se lehet. Én azt nagyon jól értem, hogy mindenki álmodozik, meg bízik a tavaszi robbanékony formára...de...mi van ha nem lesz és akkor is csak szenvedünk? Ebbe nem sokan gondolnak bele. Ez a rohadt sok sérülés meg szimplán irritáló. Carvajal, Varane, Vallejo, Keylor, Kovacic, Bale. Ez rohadt sok. Meg amik még voltak is. Na mindegy én ha ZZ helyében lennék kicsit variálnék már, és elgondolkodnék, hogy kiben lehet bízni meg kiben nem. De nyilván ő nem fog, és kövi meccsen mehet fel a szokásos kezdő.

Én ilyesmivel próbálkoznék: https://imgur.com/a/ADfgD

Nyilván messze a tökéletestől. Meg hát itt is vannak jelenleg sérült emberek szóval lófasz, de Kovács visszatérhetne már bazdmeg, nem mos sérült meg. Vazkez meg JHV, mert ahhoz a poszthoz elég technikás, fut mint a bolond, Achraf meg nem szint. Carvajalt meg szerintem februárig nem látjuk, és most optimista voltam.

H.E.H.E.
Kedvenc játékosaid: R9
Kedvenc csapatod: mi

HozzászólásSzerző: H.E.H.E. » 2017. november 2., csütörtök 10:56

Realista24 írta:Nagyon büszke vagyok a fórumra, sehol egy kitiltás
Az azert van mert mar mindenki beletorodott
:mrgreen:

Szemely szerint en ezert nem anyaztam.
Ilyen emberekkel es jatekkal felesleges tobbet varni.
taking currency fluctuation into account, the most expensive player in history would be Ronaldo Nazário at €433m :sziv:

patotomadrid2019jan
"a jutuboskodás 1 szakma, a városvezetés meg 1 másik szakma"

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2017. november 2., csütörtök 10:47

Hat nem tudom, nagyon kitunt a sok pontatlansag, de itt leginkabb a taktikaval vannak gondok. Kimegyunk es nincs elkepzeles. A mozgasok, a begyakorolt tamadasok sehol sincsenek, mintha mindenki abban bizna hogy majd az egyeni skill eleg lesz es valaki lehozza. A vedekezesunk pocsek, a ket szelso vedonk vedo munkaja egyenlo a nullaval, Achraf nem tud beadni sem. Marcelo sem igazan erzi mit kellene elol csinalni. Egyedul azokban a tamadasokban volt fantazia amikor CR kiment a szelre es o kezdte a tamadasokat. Az ember topicjaban a visszavonulasarol van szo, megis neki kell huznia a csapatot. Benzema teljesen elfogyott, felorolte h nincs szelso es CR is ott tiprodik mellette a kapu elott. Bale visszater es majd harman fognak bent varni egy beadast, amibol meccsenkent van egy vagy ketto jo. Zidane nagyon elvan, ertem h nincs kit berakni, de az sem megoldas hogy akkor nem probalunk meg semmi mast, az ellenfelek siman felkeszulnek arra amit jatszunk.
Tegnap is Llorisrol siman kijottek a labdak sok esetben, megis a vegletekig kiakarunk jatszani mindent ahelyett hogy lonenk a kaput.

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2017. november 2., csütörtök 10:17

Szerintem meg egyszeruen csak nem megy. En Modricnak es CR-nek hiszek, hogy fizikalisan is es mentalisan is rendben vannak, egyszeruen csak a fsz rossz oldalara kerulunk ilyen-olyan okokbol. Szerencsenk sincs, a biroktol nem mi kapunk segitseget hanem az ellenfel. Elobb utobb fordul a kocka. Lehet hogy epp a legjobbkor majd, pl a Barcat otthon meg kell vernunk. Jon a klub vb is, trofeat kell nyerni.
:goat:

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2017. november 2., csütörtök 10:14

Nekem az tűnt fel, hogy mintha fáradtak és tompák lennének, remélem azért mert tavaszra időzíti Pintus a csúcsformát.
Az "nyugtat", hogy szinte kivétel nélkül mindenki formán kívül van, tompa, fásult. Ez nem lehet véletlen, tavaszra megint össze fog állni a történet.
Semmi köze az erőnléthez szerintem. Tavaly csúcsformán kívül is hoztuk a meccseket. A keret mélységének elvesztése és a taktika miatt van a jelenlegi helyzet. De ha mégsem....akkor elég tavasszal focizunk? Ez milyen elvárás?
Azt pedig ne felejtsük el a tavaszi formánkhoz hozzátenni: Tavaly kizúgtunk a kupából, aminek köszönhetően 3 hetünk volt, amikor csak heti 1 meccset játszottunk a bajnokságban, miközben a spanyol és európai vetélytársak is heti 2-t nyomtak. Mi ez idő alatt csináltuk a mini előszezonunkat újra, ami a tavaszi robbanást hozta. Na most jó eséllyel a kupában nem betlizünk idén, és nem is tehetjük, ha a bajnokságban továbbra is hátrányban leszünk. Akkor januártól heti két meccs a BL-ig, ott meg csoportmásodikként idén simán belehúzhatunk egy nagy ellenfélbe. Mármint egy Napolinál nagyobba. Ez nem pesszimizmus a részemről, csak egy felvázolt forgatókönyv. Aztán meglátjuk, hogy bír el vele a csapat :)

Vissza: