Én is imádom Koppenhágát. Szeretem, hogy meg van az északi rendezettség, de van egyfajta déliesebb lazaság is. Szeretem a város nyüzsgését.Pipita írta:Cáfolnám. Mármint ja, nyáron jobban pörög, de szerintem a karácsonyi hangulata is elragadó, mondjuk én elég elfogult vagyok Koppenhágával szemben.
Meg szerencse, hogy tudok velük beszélni. Bár igaz, hogy ők simán értik ha svédül beszélek, viszont nekem baromira koncentrálni kell, de működik.
Karácsony körül nem voltam ott, szívesen mennék majd a családdal, ha kislányom nagyobb lesz.
Fú hát az elég hosszú sztori lenne, persze össze lehet foglalni röviden.BlancoMark írta:Egyebkent ha mar temanal vagyunk, en nagyon szivesen olvasnek toled egy kis reszletesebb beszamolot hogy milyen ott sved foldon az elet, a skandinav kultura mindig is erdekelt, mennyire voltak befogadoak veled stb stb. Meg hogy hogy kotottel ott ki, hogy ment az elejen ilyesmi. Egy kis osszehasonlitas is mehet Pesttel meg hasonlo nagy varosokkal.Steve írta:.
Persze csak ha raersz.
Viszont nem igazán szeretném, hogy itt rólam szóljon a fórum, én csak egy vagyok sokunk közül, másnak is lenne itt biztosan érdekes története. Mindenesetre köszönöm, hogy érdekelne az életem!
![Egyetértés :agree:](./images/smilies/handshake.gif)
Meg megmondom őszintén én igyekszek nem összehasonlítgatni semmit és úgy eleve nem ügyet csinálni abból, hogy hol él az ember és hol nem.Mondjuk elő jön az emberből az összehasonlítgatás akaratlanul is.
Két okból nem szeretek erről beszélni:
1. Nem szeretem azokat az embereket akik elhagyják Magyarországot és szart beszélnek az országról, felvágnak az “új” életükkel, lenézve másokat. Irritáló. Ráadásul az ilyenek egy részének, kb. van egy szar élete Londonban, de Magyarországon játssza a kiskirályt.
2. Vannak emberek akik nem bírnak értelmesen állni kérdésekhez és ha Te külföldön élsz szemét hazaáruló leszel, minden rossz amit mondasz és kb. remélik/ keresik, hogy rosszul menjen neked..
Mindkettőbe futottam bele, többe is. Persze nyilván ezekkel nem kell foglalkozni, a normális emberek a fontosak és azért itt a fórumon elég jó közösségünk van szerencsére.
Én nagyon szeretem Magyarországot és Svédországot is. Két teljesen különböző ország és boldog vagyok, hogy az életembe és a személyiségemhez kialakulásához mindkettő hozzájárult, ezért szerencsésnek érzem magam.
Főleg Stockholm. A korábbi általános jó lét is kezd megszűnni. Szerencsére már a segélyekből sem lehet megélni. Nem is volt az egészséges, hogy emberek munka nélkül eltengenek-lengenek és bevándorlók eltartatják magukat a többi adójából. Dolgozni kell, különben Stockholm drága már nagyon.istimester írta:Semmi döbbenetes. Skandinávia sokba kerül. Ha valaki kiköltozésben gondolkozik, a fizuk mellett az árakat is csekkolja, dönteni csak utána.