Ha megengeded hogy válaszoljak, ez azért van így, mert rendszerint az hallatja a hangját aki elégedetlen. Aki elégedett az inkább csendben van, hisz nincs miért panaszkodnia. Ezért nem is hallod a csendes többség hangját
"a csendes többség", még a választásokon sincs meg a többség, nemhogy a teljes magyar társadalomban. Egyébként ezt komolyan így gondolod, vagy csak ennyire cinikus vagy? Mondjuk nem tudom, melyik a jobb.
Nekem viszonylag logikusabb válaszom van. Feltételezem BlancoMark a huszas évei elején, max közepén járhat. Fidesz szavazó meg negyven év alatt alig van. Feltételezem hogy egy 20 körüli srác főként a saját korosztályával érintkezik, hacsak nem fidelitas, fidesz vagy kdnp tag.
És ha nem idősek otthonába meg orbánbeszédekre jársz ismerkedni szingli nagymamákkal - márpedig feltételezem hogy nem oda jársz szabadidődben - akkor nem is fogsz túl sok Fidesz szavazóval találkozni. Az a két millió körüli megrögzött vallási fanatikus orbanista 98 óta megvan, oda újak elvétve jönnek de ők stabilan megmaradnak már életük végéig - vagy amíg Orbán el nem húz végre a búsba. De amíg ők élnek, addig megmarad Orbán stabil támogatása, ez ellen csak nagyon durva titkok feltárásával lehetne tenni, de azokat évtizedekre titkosították a hazafi honatyák.
Szerintem inkább ez a válasz, és nem az, hogy hogy mindenki olyan borzasztó elégedett ebben az országban. A tízmillió fős országban, ahol milliók éheznek. Ahol százezrek dolgoznak a mindenkit megmentő közmunkaprobramban méltánytalan éhbérért. Ahol a nyugdíjasok szerencsétlenebbik részébe tartozók télen választhatnak hogy ebben a hónapban halálra fagynak vagy inkább éhen halnak. Nem akartam belefolyni a témába de ez a szánalmas cinizmus ez még Lázár Jánostól is erős lett volna, nem hogy a Madridom fórumon.