L.Miki írta:
Es ezt Viktorapank nagyon jol kitudja használni, úgy csinál mindent mintha a nép akarta lenne, holott nem más ez mint az egyeni érdek megvalósítása a nép köntösébe bújva.
jah hát nála magyar= az aki a fideszre szavaz.
nekik politizálnak, nekik kommunikálnak.
többi magyar le van ejtve.
nem véletlen kommunikálták úgy a 40%os népszavazást se, hogy a
magyarok megszavazták...nem, a
magyarok egy része elment és megszavazta. nem ugyanaz a kettő.
nehogy már én kevésbé legyek magyar, mert nem megyek el egy álnépszavazásra, vagy nem küldök vissza egy röhejes konzultációt.
álljon már meg a menet, hogy ők határozzák meg ki a magyar ki nem.
a nyugdíjasokat tisztelem, a kormány viszont nem tiszteli őket, csak kihasználja. ez nagy különbség. persze be lehet ezt takargatni mézesmázas köntösökkel, meg lepedőkkel, és meg lehet kajálni, hogy nem érdekből mennek ezek a dolgok.
azzal megint csak nem értek egyet, hogy csak itthon lehet sikeresnek lenni. persze lehet itthon is, egyértelmű, de külföldön is lehet sikeres az ember.
pl én tanár vagyok, és hiába dolgozom, tartom magam sikeresnek, főleg hogy nem a pénzért választottam ezt a hivatást, hanem mert szeretem a gyerekeket, és fontosnak tartom a művelésüket, nevelésüket.
de egy tanár társadalmi megbecsültsége a nullához konvergál, lenézik őket, csak tudnám miért.
teszem azt, ugyanezen feltételek mellett ahogy most élek, de egy olyan országban ahol nem néznek le csak mert tanár vagy, sikeresebbnek érezném magam.
kérdés van e ilyen hely.
politikához visszatérve, sajnos tényleg nincs olyan ellenzéki erő, aki kormányváltásra képes. a tradicionális baloldal vicc, rajtuk az segítene ha felszámolnák a pártot, és többé nem politizálnának. az új pártok meg még épülő fázisban vannak, jelenleg komolytalannak is tűnnek.
marad a jobbik, aki hiába néppártosodik, nem tudja egy csapásra elfelejtetni a múltját az emberekkel.
ehhez jön a fidesz hatékony kommunikációja, és ellenzékellenes okfejtései. itt vissza lehet térni az első bekezdésemre, ez is hozzá tartozik.