OFF
- Csabi
- Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: OFF
throwback friday. emlékeztek a madridistáról a fickóra, akinek macikás avatarja volt, és elmondta, hogy ha kirúgják az adott edzőt (del boszkét? capellót? nem emlékszem), akkor többet nem jön? kirúgták az edzőt és spoiler alert: többet nem jött. most jutott eszembe, nem tudommiért de kurva viccesnek találom.
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Emlékszem, emlékszem. De mivel nem lett 7-0 így azt hottem, hogy megúsztam a dolgot.sebydani írta:Mész te a... Ezt még én sem gondoltam volna. Vendéged vagyok ezért egy jó helyi sörre ott nálatokA múltkori meccs alatti beszélgetésünk. A repjegyet megúsztadHa 7-0 lesz fizetem a repjegyedet is..
Viccet félretéve köszi a választ, nagyon értékelem. Nekem a pénzügyesebb/menedzsmentesebb oldal lenne a fontosabb de dobok majd egy pü-t valószínűleg holnap napközben aztán leírom mire gondoltam pontosabban. A végén te is vendégem leszel egy sörre
- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Mész te a... Ezt még én sem gondoltam volna. Vendéged vagyok ezért egy jó helyi sörre ott nálatok
A múltkori meccs alatti beszélgetésünk. A repjegyet megúsztadHa 7-0 lesz fizetem a repjegyedet is..
Viccet félretéve köszi a választ, nagyon értékelem. Nekem a pénzügyesebb/menedzsmentesebb oldal lenne a fontosabb de dobok majd egy pü-t valószínűleg holnap napközben aztán leírom mire gondoltam pontosabban. A végén te is vendégem leszel egy sörre
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Haha. Na nem tudom, hogy lettem ide keverve hogy meghívok bárkit is bármire, Hehenek is csak azért ajánlottam fel, hogy a hajókázáson fél úton a tengerbe dobjam a sok éves bosszúságért amiket okozott.sebydani írta:Srácok, valaki/ismerőse foglalkozik a gyakorlatban lean menedzsmettel és ahhoz hasonló japán módszerekkel? Nem elviccelni a kérdést, szakdolgozatomhoz lenne szükséges! Ha igen, az dobjon már nekem egy üzenetet légyszi. Steve őket is meghívja akkor finom sörökre északról, nem csak engem
Mindenesetre mi lean szerint dolgozunk story points és hasonló dolgok használásával.De én csak egy egyszerű programozó vagyok, csak erről a részéről tudnék mesélni, nem tudom az segítség-e. Ha igen írj pü-t.
Két pelenka csere között és napi x óra túlóra után igyekezni fogok válaszolni.
- sebydani
Srácok, valaki/ismerőse foglalkozik a gyakorlatban lean menedzsmettel és ahhoz hasonló japán módszerekkel? Nem elviccelni a kérdést, szakdolgozatomhoz lenne szükséges! Ha igen, az dobjon már nekem egy üzenetet légyszi. Steve őket is meghívja akkor finom sörökre északról, nem csak engem
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
Van valaki aki vett közületek bitcoint? Mit érdemes tudni róla?
- sebydani
Ha rajtam múlna mennétek a zárkába mind a babával együtt és jól érezhetnétek magatokat közösen
- H.E.H.E.
- Kedvenc játékosaid: R9
- Kedvenc csapatod: mi
kicsit nyálas az tény, sok puszikát kapott lefekvéskor a kis geci.
taking currency fluctuation into account, the most expensive player in history would be Ronaldo Nazário at €433m
patotomadrid2019jan
"a jutuboskodás 1 szakma, a városvezetés meg 1 másik szakma"
patotomadrid2019jan
- Mickey
- Kedvenc játékosaid: bappe
- Kedvenc csapatod: párizs saint germain
hagyd már
az a ronaldo szobor azóta már inkább hasonlít valamelyik figurára, az uborkából
#riphehestatue
az a ronaldo szobor azóta már inkább hasonlít valamelyik figurára, az uborkából
#riphehestatue
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
- H.E.H.E.
az a ronaldo szobor az idei év legepikusabb művészeti alkotása.
te szemétláda.
te szemétláda.
taking currency fluctuation into account, the most expensive player in history would be Ronaldo Nazário at €433m
patotomadrid2019jan
patotomadrid2019jan
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Hehe, fél óra után biztos a téma fáj? Nem az a ronaldo szobor?H.E.H.E. írta:programozóként ha nem kapsz azonnal munkát vhol, ha küldesz napi 3-4 helyre cv-t, akkor ott elég nagy bibi van.
sztem.
parlamenti közvetítéseket sztem kurvajó nézni amúgy, azok a kifinomult és kevésbé kifinomult alázások, jobb, mint egy stand-up comedy, olyan finoman küldik el egymást a kurvaanyjukba. nyilván a tartalomra nem kell figyelni, mert fél óra után öngyilkos lesz az ember, annyira fájnak a témák...
Nem illik.
- L.Miki
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Isten Őrizzen!H.E.H.E. írta:sztem ne nézd le a gyereket, inkább legyetek érdekhaverok, sose lehet tudni, lehet 20 év múlva neki megy majd az ütemes taps május 1-jén a hősök terén
(és nyilván ezért a tippért én is csengetek majd nála és nálad is, amiatt ne aggódjál bazmeg.)
- H.E.H.E.
sztem ne nézd le a gyereket, inkább legyetek érdekhaverok, sose lehet tudni, lehet 20 év múlva neki megy majd az ütemes taps május 1-jén a hősök terén
(és nyilván ezért a tippért én is csengetek majd nála és nálad is, amiatt ne aggódjál bazmeg.)
patotomadrid2019jan
patotomadrid2019jan
- L.Miki
Hazudnek ha azt írnám hogy en soha nem nézek igaz csak részleteket pont azokat amelyiken vagy sírsz a nevetestol, vagy sírsz a fájdalomtól amit okoznak a butasagukkal. Tavalyi téma volt amikor az volt a téma a parlamentben hogy ki a paraszt gyerekek?H.E.H.E. írta:programozóként ha nem kapsz azonnal munkát vhol, ha küldesz napi 3-4 helyre cv-t, akkor ott elég nagy bibi van.
sztem.
parlamenti közvetítéseket sztem kurvajó nézni amúgy, azok a kifinomult és kevésbé kifinomult alázások, jobb, mint egy stand-up comedy, olyan finoman küldik el egymást a kurvaanyjukba. nyilván a tartalomra nem kell figyelni, mert fél óra után öngyilkos lesz az ember, annyira fájnak a témák...
De az amit a haver művel hogy fanatikusan hallgatni.... háááát.
- H.E.H.E.
programozóként ha nem kapsz azonnal munkát vhol, ha küldesz napi 3-4 helyre cv-t, akkor ott elég nagy bibi van.
sztem.
sztem.
patotomadrid2019jan
patotomadrid2019jan
- L.Miki
És ez bizony integrációs probléma. Aki a közmunkán helyezkedik el, azok vagy olyanok, akik álláskeresők, és nem találnak, de addig valahonnan kell a pénz, vagy olyanok, akiknek tökéletesen megfelel az, hogy a polgármesterrel bratyiznak, és, hogy helyben vannak, nem kell a bejárást a munkahelyre fizetni, eléldegélnek ők 50 ezerből is, mellé meg maszekba elmennek hébe- hóba... és ez a többség. Ez a többség az, aki minden mindegy, csak legyen sörre való. Akik nem akarnak a munkától megszakadni, kevést fizetést kapnak ugyan, de cserébe 9-kor reggelizhetnek, 11-kor ebédelhetnek, 13-kor meg már mehetnek is vissza a telepre aláírásra 15-kor meg a kocsmában, jobb esetben otthon ül, vagy ha olyan jó haver a polgármester vagy a kft. vezető, akkor van vagy 50 nap szabija plusz 20 nap csúzstatás, . Bár én sok olyat is ismerek, akik rögtön utána mennek maszekba valakihez kubikolni. A közmunka programmal nem lenne gond, ha a minőségre törekednének és nem a mennyiségre, ha az önkormányzatok polgármesterei nem arra használnák, hogy több szavazót vegyenek maguknak. Ezek az emberek azt mondják, hogy oké, tök jó, helyben vagyok, eltudom a gyereket vinni az iskolába és haza is tudom hozni, nem kell költeni bérletre havi 20-40 ezret (igaz ha elmennének egyes gyárakba ingyenes buszokkal utaznának... de abban meg az nem tetszik nekik, hogy a munakidő előtt 2 órával már menni kell), és nem kell megszakadnom a munkától. És tevődik fel a kérdés, hogy ki a felelős ezért? A kormány, hogy ezt hagyja, vagy az emberek, akik nem akarnak többre törekedni?donor írta:Ez mind szép és jó, de pont leírod a lényegét is. Az, hogy az Önkormányzatok mindenféle községi teendőket a közmunkásokkal végeztetnek egy dicséretes dolog, de semmi köze a közmunka programhoz. Ezt előtte is így csinálták. Sőt, még az előző tanács rendszerben is (ugye ez volt a gamesz). A probléma ott kezdődik, hogy míg korábban egy munkát elvégzett 5 ember, azt ma, ebben a rendszerben, 15 végzi, ugyan olyan hatékonysággal, mert az államnak az a lényeg, hogy ne legyen munkanélküli, az önkormányzatnak, meg hogy csináljanak valamit. És most azokról beszélünk ugye, akik dolgozni is akarnak, márpedig egyre kevesebben lesznek ilyenek, mert azt látják, hogy aki egész nap az árok parton ül, az is azt a kis pénzt kapja, mint aki tisztítja az árkot. A nagyobb probléma viszont ott van, hogy egyes szektorok (építőipar, mezőgazdaság, stb) egyszerűen olyan szintű munkaerő hiányban szenved, hogy sorra mennek tönkre a vállalkozások. A kétkezi munkás hülye lesz elmenni a vállalkozóhoz dolgozni, mert ott bizony keményen nyomni kell, még akkor sem, ha 2-szer annyi pénzt kínálnak neki, sőt. Így brutálmód emelkednek a segédmunkás fizetések, amit nem kis adóteher súlyt, de viszi magával a szakmunkás fizetést is, ami meg a következő lépcsőt, és így tovább. A gond ott kezdődik, mikor a vállalkozás egyszerűen nem tudja megtermelni a fizetéseket, hogy a profitról már ne is beszéljünk. Bezárnak a boltok, abbahagyják a mezőgazdasági termelők, mert nincs munkaerő, vagy megfizethetetlen. Esetenként külföldről lehet behozni olcsóbb munkaerőt, ami megint nem a helyes irány. Hosszú, összetett, bonyolult téma ez, de elhiheted, hogy a mostani rendszer Magyarország egyik legnagyobb rákfenéje.L.Miki írta:...
Ismerek olyat, aki kitört a közmunkából, igaz nem messzire, hanem egy gyárba, de bekerült a versenyszférába. A többség egyáltalán nem akar bekerülni. Miért? Mert lusták és tudatlanok. Mert amikor jön az, hogy lejár a közmunka programban lévő szerződése és a munkaügyis felkínálja, hogy lesz targonca képzés ingyenesen, vagy egyéb OKJ képzés, hogy eltudjon a barma helyezkedni a versenyszférában, azt mondja: MICSODA? 35 éves vagyok és tanuljak?? vagy. 50 évesen én már nem tanulok semmit, nem érdekel.
Alapjaiban ezekkel van a gond, de miért? azért mert nincsenek rákényszerülve... mert most ugyan lejárt a szerződésük nem lettek megújítva, de tudják, hogyy tavasszal megint jönnek a GINOP-os pályázatok a munkaügyi k9zpont megint kiküld egy létszámot, hogy ennyit fel kell venni, különben elesik a falu a támogatástól... a pali ezt titkon tudja, jóban marad a polgival, a telet kihúzza maszekolással, aztán kezdődik előlről. Ha nincs nagy igényed, tökéletes az egész. És rengeteg egyszerű falusi embernek nincsenek nagy igényei. Legyen ház, egy kevéske pénz, amiből fát lehet venni a télire, legyen egy kis költőpénz, a többit az asszony hozza, mert van 5 gyerekünk. Társadalmi problémákról beszélünk, amit a kormány engedett szabadjára. Mert mi van most? ,,demokrácia" jogom van beállni a szociális segélyért, de jogom van nem beállni a sorba a munkáért.
Halkan jegyzem meg azt rebesgetik, hogy a 2018-as tavaszi választás felkavarja az állóvizet önkormányzatostul, és ezek az emberek, akik eddig a polgármesterből éltek, lesz jaj nekik. Kíváncsian várom.