Nem szép dolog kihagyni részleteket, csak azért, hogy valakit rossz színben tűntess fel. Azzal fejeztem be a mondandóm, hogy annyi a lényeg, hogy megcserélném a 2 játékos szerepét. Nem azt írtam, hogy használhatatlan Casemiro és soha nem játszatnám.poronty írta: Van olyan is, aki még a brusztos Bilbao ellen se rakta volna be. A legtöbben itt padon látnák inkább 20 percekre beállva vagy a kezdők tehermentesítésére.
Értékeld a legutóbbi meccset
- M1Ö
- Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Értékeld a legutóbbi meccset
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
- RealMadridFanatic
Ennyit nem olvasom a fórumot, de elhiszem, hogy vannak ilyen hangok is. Ezekkel én sem értek egyet, sokszor hasznos és kell, csak nem minden áron.
Hogy melyik meccseken szükséges és melyiken jobb alternatíva Kovacic, azt meg mérlegelje a szakmai stáb. A problémám az, hogy a kényszerhelyzetek kivételével ez fel sem merül, nincs min rágódni, mehet a gálakezdő Casemiroval, ha indokolt, ha nem - holott pl. a szuperkupán Kovacic nem kicsit rakta oda a csontot, az szerintem klasszis teljesítmény volt. Ettől nem kell neki lennie a betonkezdőnek, de ne is induljon hátrányból.
Hogy melyik meccseken szükséges és melyiken jobb alternatíva Kovacic, azt meg mérlegelje a szakmai stáb. A problémám az, hogy a kényszerhelyzetek kivételével ez fel sem merül, nincs min rágódni, mehet a gálakezdő Casemiroval, ha indokolt, ha nem - holott pl. a szuperkupán Kovacic nem kicsit rakta oda a csontot, az szerintem klasszis teljesítmény volt. Ettől nem kell neki lennie a betonkezdőnek, de ne is induljon hátrányból.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)
-
- Kedvenc játékosaid: M. Laudrup, Modric, Kroos, Courtois
Azon megy a vita mindig, hogy Casemirot milyen csapatok ellen kéne játszatni és a legtöbben azon a véleményen vannak, hogy a kiscsapatok ellen fölösleges, mert úgyis nyerünk a nagycsapatok ellen inkább ne játsszon, mert ott az ellenfelek tudnak focizni meg pressingelni így a labdát nem fogja tudni kihozni, mert ügyetlen plusz a kiállítás szélén van minden ilyen meccsen. Van olyan is, aki még a brusztos Bilbao ellen se rakta volna be. A legtöbben itt padon látnák inkább 20 percekre beállva vagy a kezdők tehermentesítésére.Ilyet sem olvastam sehol. Azt sem, hogy tök felesleges. Védekezésben nagyon hasznos, ez nem tűnik vitásnak, támadásban meg sokszor akkora fék, hogy nem biztos, hogy pozitív irányba billen a mérleg nyelve.
--------------Körte
Hakimi--Saliba--Gvardiol-Davies
------Fede------------Emery
Foden----Bellingham-----Musiala
-------------Haaland
https://www.youtube.com/watch?v=kRzMmt_MFko
-------------Haaland
- RealMadridFanatic
De amíg sokan úgy gondolják, hogy jelenleg 10 meccsből 9-en tök fölösleges, azzal nem tudok egyetéteni.
Ilyet sem olvastam sehol. Azt sem, hogy tök felesleges. Védekezésben nagyon hasznos, ez nem tűnik vitásnak, támadásban meg sokszor akkora fék, hogy nem biztos, hogy pozitív irányba billen a mérleg nyelve.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)
-
Én azt tudom, hogy rengeteg technikai hibával játszik Case és nem egy labdazsonglőr, de azért az se realitás, hogy sokan úgy kezelik itt, mintha Gravesen vagy Fellaini DNS-ét hordozná magában. Azért idén is összerúgott már 6 gólt (tudom valamelyik pontrúgásból volt, tavaly is volt neki kb ennyi és abból is volt nekünk az évek alatt nem 1 meg 2 gólunk, hogy miután fellépett egy visszatámadása utáni labdaszerzéséből rúgtunk gólt. És bizony amíg 4312-t játszunk ls Isco többet van szélen plusz Kroos inkább mélyebben játszik, Case kénytelen mélységből megindulni néha napján.Én értem, amit mondasz és én sem garantálom, hogy ebből több gól lesz, viszont a helyzetek számát/veszélyes szituációk számát biztos emelné, amiből következhetne a gól (vagy a több kihagyott helyzet). Pont azért, mert képesek lennénk gyorsabban építkezni vagy nem Casemiro "kevergetne" 10 es poszton. Vagy szimplán nem oda passzolna egyből, ahonnét kapta a labdát.
Én továbbra is úgy vagyok vele, hogy amíg a CR-Benz-Marcelo trió játszik az élből -3 ember védekezésben és kell Casemiro, mert a helyzetek bőségesen megvannak vele is, viszont védekezésben legalább a pálya közepén stabilabb a csapat. Amint ezek a játékosok kiforognak és lesz minden posztra olyan játékosunk, akik rendesen belerakják a melót támadásban és védekezésben, és kiegyensúlyozottba lesz a csapat összeségében én nem fogom verni az asztalt Case miatt az biztos. De amíg sokan úgy gondolják, hogy jelenleg 10 meccsből 9-en tök fölösleges, azzal nem tudok egyetéteni.
--------------Körte
-------------Haaland
-------------Haaland
Én értem, amit mondasz és én sem garantálom, hogy ebből több gól lesz, viszont a helyzetek számát/veszélyes szituációk számát biztos emelné, amiből következhetne a gól (vagy a több kihagyott helyzet). Pont azért, mert képesek lennénk gyorsabban építkezni vagy nem Casemiro "kevergetne" 10 es poszton. Vagy szimplán nem oda passzolna egyből, ahonnét kapta a labdát.poronty írta:A gördülékeny játékot aláírom, de attól, hogy Kovacic játszik Casemiro meg nem, abból nem következik az, hogy több gólt fogunk rúgni. Bilbao ellen se, azért nem nyertünk, mert nem volt gördülékeny a játék vagy Kova nem volt ott, hanem, mert CR meg Benzema minden kihagytak. Tegnap se azért verte be CR 18-ról, meg rúgtunk összeségében 3 gólt, mert Kovacic ott volt. Remélem érted mire gondolok.Ebbe mi a butaság már ne haragudj? vagy melyik szót nem érted?
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
-
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Ennyi. Amikor beáll az ellen védekezni, Case tök feleslegesen van a pályán. Hazai pályán és többször kezdetném Kova-t, mint Case-t. Atma ellen mehetne nyugodt szívvel a brazil (bár lehet hogy Kova dinamikus játéka jobb lenne), a Barca ellen viszont kész életveszély lenne. Amikor 1-2 fokozattal feljebb kapcsol az ellen akkor jönnek az elkésett belépők, lemarad az emberről, stb.RealMadridFanatic írta:Mondjuk megint 147000. alkalommal beszélünk el egymás mellett kollektíven.
Nem láttam olyat, hogy valaki el akarná adni, elzavarni, összeverni... Egyszerűen nem kell ennyit játszatni, mert csapaton belül is van olyan opció, amivel sok meccsen előnyt kovácsolhatnánk. Máskor meg a brazil kell.
Ehhez képest a meccsek 80%-án ott van, ész nélkül, ha kell, ha nem.
-
A gördülékeny játékot aláírom, de attól, hogy Kovacic játszik Casemiro meg nem, abból nem következik az, hogy több gólt fogunk rúgni. Bilbao ellen se, azért nem nyertünk, mert nem volt gördülékeny a játék vagy Kova nem volt ott, hanem, mert CR meg Benzema minden kihagytak. Tegnap se azért verte be CR 18-ról, meg rúgtunk összeségében 3 gólt, mert Kovacic ott volt. Remélem érted mire gondolok.Ebbe mi a butaság már ne haragudj? vagy melyik szót nem érted?
--------------Körte
-------------Haaland
-------------Haaland
Ebbe mi a butaság már ne haragudj? vagy melyik szót nem érted?poronty írta:Mondjuk, amikor ilyet butaságot írsz, akkor milyen vitát szeretnél már ne haragudj.Vagy, ha nincs, akkor gördülékenyebb a játék és rúgunk nélkül 3mal többet.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
-
Mondjuk, amikor ilyet butaságot írsz, akkor milyen vitát szeretnél már ne haragudj.Vagy, ha nincs, akkor gördülékenyebb a játék és rúgunk nélkül 3mal többet.
--------------Körte
-------------Haaland
-------------Haaland
Aha, mert elől, ahol szűk terület van, ott megint sok sót tud megenni. Na ezért -1 ember, ha nálunk labda.kelemen.istvan írta:Szerintem azért van sokszor olyan, hogy a Kroos-Modric-Casemiro trióból a brazil van legelőrébb, mert ő nem tud labdát kihozni, és így ez a feladata, hogy menjen előre, mert így nem zavarja a zseniket. Persze szituáció függő, de más értelmes érvet nem látok.
K
K
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Szerintem azért van sokszor olyan, hogy a Kroos-Modric-Casemiro trióból a brazil van legelőrébb, mert ő nem tud labdát kihozni, és így ez a feladata, hogy menjen előre, mert így nem zavarja a zseniket. Persze szituáció függő, de más értelmes érvet nem látok.
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
- Mickey
- Kedvenc játékosaid: bappe
- Kedvenc csapatod: párizs saint germain
A ráció már rég odaveszettna ezért nem érdemes érdemi vitába belemenni
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
na ezért nem érdemes érdemi vitába belemenniMickey írta:Sőt a nagymuternek még az aranyere is visszahúzódott volna, ha nem kerül be a kezdőbe.Vagy, ha nincs, akkor gördülékenyebb a játék és rúgunk nélkül 3mal többet.
K
K
- RealMadridFanatic
Mondjuk megint 147000. alkalommal beszélünk el egymás mellett kollektíven.
Nem láttam olyat, hogy valaki el akarná adni, elzavarni, összeverni... Egyszerűen nem kell ennyit játszatni, mert csapaton belül is van olyan opció, amivel sok meccsen előnyt kovácsolhatnánk. Máskor meg a brazil kell.
A legtöbben látják a hasznát, labda nélkül kiválóan helyezkedik, zárja a passzsávokat, jól segíti ki a társakat és fejjel is erős. Még a játékba is jól lép be, sokszor megjátszható, csak amikor hozzá kerül a labda, kezdődik a baj.
Kovacic meg bár fizikailag nem olyan erős, de igazi kullancs, rettentő gyors, magas a játékintelligenciája és ennek köszönhetően szintén sok labdát le tud fülelni, előre játékban pedig zongorázni lehet a különbséget.
Nem azt mondom, hogy mindig a horvát a hasznosabb, de jóval több lehetőséget kellene kapnia, sokszor kezdőként is a brazil kárára. Majd meglátjuk a szezon többi részében mi fog történni, de az eddigiek alapján a szerelem töretlen Zidane és Casemiro között.
Persze a mestert nem veszem elő továbbra sem, akkor sem, ha idén nem nyerünk semmit. Eddig minden Őt igazolta (nyilván volt benne mák is) és annyit nyert a rövidke ittléte alatt, hogy nekem befogta a számat. Így csak a véleményemet írom le, igyekszem visszafogottan, mert hibák azért vannak dögivel, amin elsősorban Ő lenne képes javítani.
A legtöbben látják a hasznát, labda nélkül kiválóan helyezkedik, zárja a passzsávokat, jól segíti ki a társakat és fejjel is erős. Még a játékba is jól lép be, sokszor megjátszható, csak amikor hozzá kerül a labda, kezdődik a baj.
Kovacic meg bár fizikailag nem olyan erős, de igazi kullancs, rettentő gyors, magas a játékintelligenciája és ennek köszönhetően szintén sok labdát le tud fülelni, előre játékban pedig zongorázni lehet a különbséget.
Nem azt mondom, hogy mindig a horvát a hasznosabb, de jóval több lehetőséget kellene kapnia, sokszor kezdőként is a brazil kárára. Majd meglátjuk a szezon többi részében mi fog történni, de az eddigiek alapján a szerelem töretlen Zidane és Casemiro között.
Persze a mestert nem veszem elő továbbra sem, akkor sem, ha idén nem nyerünk semmit. Eddig minden Őt igazolta (nyilván volt benne mák is) és annyit nyert a rövidke ittléte alatt, hogy nekem befogta a számat. Így csak a véleményemet írom le, igyekszem visszafogottan, mert hibák azért vannak dögivel, amin elsősorban Ő lenne képes javítani.
- Mickey
- Kedvenc játékosaid: bappe
- Kedvenc csapatod: párizs saint germain
Sőt a nagymuternek még az aranyere is visszahúzódott volna, ha nem kerül be a kezdőbe.Vagy, ha nincs, akkor gördülékenyebb a játék és rúgunk nélkül 3mal többet.
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
En sem beszeltem eladasrol. Inkabb a letjogosultsagarol irtam, es hogy, egyszer mar beleestunk abba a hibaba, hogy nem lattuk at, mennyire fontos a szerepe a csapatban egy-egy jatekosnak.Kerlon írta:Senki nem beszélt eladásról. Amúgy meg a szuperkupán sem volt létjogosultsága a kezdőben, a második meccsre már be sem került. Egyszerűen nem ad annyival többet védekezésben Kovacicnál, hogy leküzdje a hátrányát a támadásépítésben/játékszervezésben.RealAsensio írta:... vagy megint ugyanabba a hibaba esunk, hogy nem latjuk at a szerepet, nem becsuljuk meg ot, mint anno Makelelet. Akkor senki nem gondolta volna, hogy az eladasa olyan szinten taccsra teszi a csapatot. En sem vagyok azon a velemenyen, hogy ilyen mertekben kell jatszatni, raadasul ellenfelektol fuggetlenul, de rohej, mennyire nincs megbecsulve. A sikereink alapjat adja, o a szurke vizhordo fiu. A legfontosabb meccseken ott a helye, es van letjogosultsaga a csapatban. Nem csak muzsikusok es karmesterek kellenek a csapatba, hanem olyan figurak is, mint o. Vegzi a piszkos munkat es egy szot sem szol.
Ui: termeszetesen az alapkezdoben nalam is Kovacic van, de Casemiro is kell a sikerekhez, ez vitathatatlan. Hany BL-t is nyertunk vele?
Senki nem beszélt eladásról. Amúgy meg a szuperkupán sem volt létjogosultsága a kezdőben, a második meccsre már be sem került. Egyszerűen nem ad annyival többet védekezésben Kovacicnál, hogy leküzdje a hátrányát a támadásépítésben/játékszervezésben.RealAsensio írta:... vagy megint ugyanabba a hibaba esunk, hogy nem latjuk at a szerepet, nem becsuljuk meg ot, mint anno Makelelet. Akkor senki nem gondolta volna, hogy az eladasa olyan szinten taccsra teszi a csapatot. En sem vagyok azon a velemenyen, hogy ilyen mertekben kell jatszatni, raadasul ellenfelektol fuggetlenul, de rohej, mennyire nincs megbecsulve. A sikereink alapjat adja, o a szurke vizhordo fiu. A legfontosabb meccseken ott a helye, es van letjogosultsaga a csapatban. Nem csak muzsikusok es karmesterek kellenek a csapatba, hanem olyan figurak is, mint o. Vegzi a piszkos munkat es egy szot sem szol.
Ui: termeszetesen az alapkezdoben nalam is Kovacic van, de Casemiro is kell a sikerekhez, ez vitathatatlan. Hany BL-t is nyertunk vele?
K
K
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
... vagy megint ugyanabba a hibaba esunk, hogy nem latjuk at a szerepet, nem becsuljuk meg ot, mint anno Makelelet. Akkor senki nem gondolta volna, hogy az eladasa olyan szinten taccsra teszi a csapatot. En sem vagyok azon a velemenyen, hogy ilyen mertekben kell jatszatni, raadasul ellenfelektol fuggetlenul, de rohej, mennyire nincs megbecsulve. A sikereink alapjat adja, o a szurke vizhordo fiu. A legfontosabb meccseken ott a helye, es van letjogosultsaga a csapatban. Nem csak muzsikusok es karmesterek kellenek a csapatba, hanem olyan figurak is, mint o. Vegzi a piszkos munkat es egy szot sem szol.
Vagy, ha nincs, akkor gördülékenyebb a játék és rúgunk nélkül 3mal többet.Mickey írta:Meg volt olyan, hogy a 16-os előtt kb. fél percen belül két Dortmundihoz ért oda és tett nekik keresztbe, aztán HA az nincs kitudja mi lett volna...Tegnap is volt egy kontra, mehettünk volna kb 4-4-ben HA Case gyorsabb és pontosabb passzt ad a jobb szélre (LV vagy Nachonak most nem rémlik). Alig vánszorgott el a labda hozzá, ráadásul 3-4 m-rel mögé ment a passz. Azt hittem lerúgom a laptopot. Védekezni tud, de már az ilyen típusú játékosok mennek ki. Olyan sítlusú játékosoké a jövő, mint Kovacic, Modric, még talán Isco stílusú játékosokban van jövő. Mármint a középpályán. A csak szélső/vpk-s játékosokban véleményem szerint már nincs.
Egyébként sanszos hogy ZZ vel akár ő is lelécelhet a csapattól, vagy legalábbis ki a stabil kezdőből.
Mert az biztos, hogy nem minden edző ragaszkodna a szerepéhez a pályán, annyira mint Zidane.
K
K