Már évekkel ezelőtt is az volt a fő kiválasztó rendszer hogy azt keresd aki nagyon gyors,és nézd meg hogy meg tudod -e tanítani focizni......nálunk még az megy hogy technikás-e? Ez rossz vonal,ez egy évtizeddel megbukott már.1998-ban a Walesi Nemzeti Iskolai bajnokságon Cardiffban a kicsi Gareth-ről még leesett a rajtszám. Még csak kilenc éves volt, de már a 11 év alattiakkal futotta az 50 méteres távot. Annak ellenére hogy fiatalabb és tíz centivel alacsonyabb volt a többi srácnál, második helyen futott be. Ekkor figyeltek fel rá először, Rod Ruddick a lelátókról figyelte hogy az ifjú labda nélkül is olyan gyors-e, mint labdával.
“Választhatta volna az atlétikát, a rögbit vagy a hokit is, de lehetetlen volt elterelni a figyelmét a labdarúgásról” – emlékezett vissza Gareth gimnáziumi tornatanára. Akkoriban Bale 11.4 másodperc alatt futotta a 100-at.
A robbanékonyság és a kifáradhatatlanság vele született képességek – “Soha egy edzővel sem gyakoroltam a sprintelést, számomra ez egyszerű; egyik lábamat a másik után rakom és olyan gyorsan szaladok amennyire csak tudok”. Ugyan nincs hivatalos mérés arról, hogy jelenleg mennyi idő alatt tenné meg a 100 métert, becslések szerint legalább egy másodperccel jobb eredményt futhat manapság. “Nem tudom mennyi idő alatt futom a 100-at, de biztos hogy gyorsabban mint suliban”.
Hogy Gareth Bale lenne a világ leggyorsabb labdarúgója? Ezt még ő sem hiszi. “Egyáltalán nem. Például ott van a barátom Theo Walcott, aki sokkal fürgébb nálam” – az atlétika sportága elveszített ugyan egy tehetséget Bale személyében, de a labdarúgásban tovább él.
Theo walcott tényleg fürgébb,de max 30 méteren,utána már nem tudja szerintem tartani azt a tempót hiszen elég pici az az ember. Igaz,a foci 30 méteren belül dől el.
Realista24,
attól hogy van egy megállapodás,ez attól még egy eléggé extrém szitu.....simán benne lehet,hiszen világra szóló szenzáció ez.