Neymarról beszélsz. A center szerepet CR-nek kell elfogadnia.Kerlon írta:A bajnokságot ezzel le is húzhatjuk, remélem legalább a mellőzött emberek kapnak majd több lehetőséget. BL-hez nagy szerencse kell, mert ehhez a taktikához megint egy CR féle tavaszi góldöpping kellene. Nyáron meg támadót kell igazolni, lehetőleg dinamikus, gyors és gólérzékeny játékost a szélre is és centerbe is.
Értékeld a legutóbbi meccset
- R. Carlos
- Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Értékeld a legutóbbi meccset
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Azért azt rohadt idegesítő egy Madridista oldalon olvasni, hogy ocsánatot kell kérnem, ha ezt a gárdát korszakosnak nevezem..
Nekem az és nehogy már itt kelljen ezen nekem vagy másnak szégyenkeznünk??!
Azért nyugodjunk már le!
Oké elúszott a bajnokság valószínűleg. Igen vannak nem igazán koncentráló emberek jelenleg, le kellene cserélni esetleg játékosokat, vagy csak igazolni újakat.
De uennek a gárdának örülhettünk évekig és okoztak nekünk felejthetetlen élményeket. Lehet kritizálni ezért fórum a fórum, de a korábbi eredményeket hirtelen semmibe venni és elsöpörni mindent nem kell.
Pláne nem itt akar az ember olvasni ilyeneket!
Nekem az és nehogy már itt kelljen ezen nekem vagy másnak szégyenkeznünk??!
Azért nyugodjunk már le!
Oké elúszott a bajnokság valószínűleg. Igen vannak nem igazán koncentráló emberek jelenleg, le kellene cserélni esetleg játékosokat, vagy csak igazolni újakat.
De uennek a gárdának örülhettünk évekig és okoztak nekünk felejthetetlen élményeket. Lehet kritizálni ezért fórum a fórum, de a korábbi eredményeket hirtelen semmibe venni és elsöpörni mindent nem kell.
Pláne nem itt akar az ember olvasni ilyeneket!
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Statok a klasszikushoz.
Amit külön kiemelnék:
- A mai volt zsinórban a 22. büntető, amit a Barça meccsein a katalánok javára ítéltek meg - a Barça ellen eközben egyetlen 11-est sem fújtak.
- Karim Benzema többször találta el a kapufát ebben a szezonban (6), mint ahány gólt lőtt (5).
- Az utóbbi tíz évben az El Clásicókon 18 futballista kapott piros lapot: 14 Real- és 4 Barça-játékos (és Pinto a kispadról).
Elég komoly.
Amit külön kiemelnék:
- A mai volt zsinórban a 22. büntető, amit a Barça meccsein a katalánok javára ítéltek meg - a Barça ellen eközben egyetlen 11-est sem fújtak.
- Karim Benzema többször találta el a kapufát ebben a szezonban (6), mint ahány gólt lőtt (5).
- Az utóbbi tíz évben az El Clásicókon 18 futballista kapott piros lapot: 14 Real- és 4 Barça-játékos (és Pinto a kispadról).
Elég komoly.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane
- Kedvenc csapatod: RM.
Sajnos jóllakott a társaság és arc is társult hozzá. nem a kapott gólokkal van a baj, és a játék képével, mert az tavaly azonos időszakban sem volt más. Tavaly több gólt rúgtunk. Akkor ahogy most a barca nyertük a meccseket, de bennünk nincsen mag az a hajtás az utolsó pillanatokban mint ami tavaly jellemző volt.
Ronaldó sajnos lejárt, már kevés, nagyon ingadozik a formája, így már nincs értelme őt kiszolgálni, mint az ezt megelőző években. Benzema is gyenge egy jó ideje és ő is Ronaldo alá játszott az ittléte alatt, neki is jót tenne egy váltás. Ronaldó a csapat segítségével nyert 4 aranylabdát, nem tudom máshol hol sikerült volna neki, de nem várhatja el, hogy továbbra is az ő érdeke legyen a legfontosabb(ezen a meccsen is volt olyan szitu ha passzol, más lehetett volna). Szeretem Ronaldot, de már nem ad annyit a csapatnak, hogy mindkét fél jól járjon.
Zidane feladata a csapat elejét úgy összerakni, hogy a legyen valaki, aki a helyzeteket berúgja, és a védekezést ne madártávlatból nézze. Ehhez sajnos igazolni kell.
A mai meccset amúgy magunknak köszönhetjük, mert ez a barca nem volt jobb nálunk, de nincs aki gólt rúgjon, Bale jó hogy nem sérült meg a kihagyott helyzeténél.
Ronaldó sajnos lejárt, már kevés, nagyon ingadozik a formája, így már nincs értelme őt kiszolgálni, mint az ezt megelőző években. Benzema is gyenge egy jó ideje és ő is Ronaldo alá játszott az ittléte alatt, neki is jót tenne egy váltás. Ronaldó a csapat segítségével nyert 4 aranylabdát, nem tudom máshol hol sikerült volna neki, de nem várhatja el, hogy továbbra is az ő érdeke legyen a legfontosabb(ezen a meccsen is volt olyan szitu ha passzol, más lehetett volna). Szeretem Ronaldot, de már nem ad annyit a csapatnak, hogy mindkét fél jól járjon.
Zidane feladata a csapat elejét úgy összerakni, hogy a legyen valaki, aki a helyzeteket berúgja, és a védekezést ne madártávlatból nézze. Ehhez sajnos igazolni kell.
A mai meccset amúgy magunknak köszönhetjük, mert ez a barca nem volt jobb nálunk, de nincs aki gólt rúgjon, Bale jó hogy nem sérült meg a kihagyott helyzeténél.
Amúgy tényleg vicces itt pár ember. Ez a csapat 4 év alatt 3 BL-t nyert, amire senki más nem volt még képes, de itt szarrá fikázátok őket, amikor egy bajnokságot elkúrtak.
Engem egyedül az bánt, hogy tényleg képtelenek vagyunk már 10 éve a bajnokságban egymás után két évben is dominálni.
Engem egyedül az bánt, hogy tényleg képtelenek vagyunk már 10 éve a bajnokságban egymás után két évben is dominálni.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Menjetek a Barcanak szurkolni a bajnokságban, a BLben meg majd aki tovabbjut
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ___Samy___
Gondolom a Barca akkor is korszakos csapat volt, mikor 7-et kapott a Bayerntol...Nevethetsz nyugodtan, nekem ehhez a mai meccs utan nincs kedvem. De egy korszakos csapat az legyen aki a Bl mellett a bajnoksagban is usse mar a legnagyobb ellenfelet es nem 11 pontos hatranyban kullogjon feltavnal a 4 helyen.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- dzsi91
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Egyébként tök hasonló a szitu 2012-13hoz amikor bajnoki címvédőként elszórakoztuk az őszt,a bl-ben pedig nagy nevű ellenfelet kaptunk a nyolcaddöntőben.Kíváncsi leszek ez a csapat mit hoz ki szinte ugyanabból a helyzetből a José csapathoz képest.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Sőt, a mai vereséggel kiestünk a kupából és a BL-ből is.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Kar erőlködni. Sosem jo semmi. Ez mar nem korszakos csapat, mert csak Európát alázza évek óta, úgy hogy a legjobbakat cumizatta. Nem szamit, mert most kikaptunk. Nem szamit mert nem nyerünk mindig bajnokságot. A Barca bezzeg korszakos mert nyert par BL-t es bajnokságotx év alatt, bár Bl címet nem védett, es közben meg mi is megvertük őket. De ők korszakos az, mi nem.dzsi91 írta:Idén 4ből 2szer ütöttük a barszát, a ligát pedig megnyertük.Az nem elég korszakos? Az meg sose számított,hogy féltávnál ki hanyadik.Vagy szerinted 4ikek leszünk?besteve7 írta: Nevethetsz nyugodtan, nekem ehhez a mai meccs utan nincs kedvem. De egy korszakos csapat az legyen aki a Bl mellett a bajnoksagban is usse mar a legnagyobb ellenfelet es nem 11 pontos hatranyban kullogjon feltavnal a 4 helyen.
Kicsit túl van fújva ez az egész, amikor nem a bíró dönti el nekik akkor valamelyik egyébként World Class játékosunk megy át full kreténbe.Van ez így ,hogy valami nem akar összejönni, szerintem rá is görcsölnek a srácok már erre.Egyszerűen olyan mák sorozatuk van ezeken a bajnoki clasicokon,hogy már fel se tudom magam húzni ezen. Vagy van olyan aki szerint ma a lehengerlő játékuk döntött?
Hát amikor lehoztuk a félidőt 0-0ra úgy,hogy azt se tudták merre vannak háttal,tudtam,hogy itt majd jön valami fatális hiba valakitől, bár én a bíróra tippeltem
Majd jönni fog egy olyan Real amelyik 4-1re üti a barcát megvédi a bajnoki címet és kiesnek a lyon ellen a 16ban minden évben.Majd az akkor jó lesz.
Amúgy 2014 nyarától 4 győzelem 4 vereség és 1 döntetlen a mérleg.
Ezt tudjuk. Anyázni, nimandozni meg nyomorekozni. Aztán ugyanezek várják el a folyamatos győzelmet. Hat ilyenkor örülök hogy nem nyertünk, az ilyenek miatt.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Én amúgy rohadtul nem bíróznék most, mert rohadtul nem is azon múlott.
Első bekapott gól után mindenki szét esett fejben és egy nagy lófasz volt az egész.
Nem egy jobb csapattól kaptunk ki, hanem egy koncentráltabbtól, de egy szavuk sem lehetett volna, ha a félidőben 3-1 ide. Viszont nem volt, mert egész évben ilyenek vagyunk. Marcelo kocog visszafelé, cselezget mutatóban, el van, mint a befőtt. CR, Benzema kihagy mindent, Ramos és Carvajal agresszívan játszik.
Casemiro nálam továbbra is külön téma, mert semmi keresnivalója nem kéne, hogy legyen a csapatban, de ott van. A mai napon viszont Zidane vitte a prímet azzal, hogy ez a 4 középpályás volt együtt. Meccs előtt is írtam, hogy egyik sem tudja igazán a támadó harmadban veszélyeztetni és ez látszott is, hogy mennyire egyedül maradt elől néha CR és Benzema. És volt egy jelenet az első félidőben középcsatár: Casemiro. Az az ember lép fel a pozícióba, aki zavarba jön, ha letámadják, az az ember van ott, aki néha nem tudja átvenni egy érintésből a labdát, az az ember, aki kanyarodik és nem fordul. Miközben ennek az embernek kéne hátul biztosítania. Igen néha szerel szépen, erőszakosan ott van, liheg, fej párbajokat nyer, de ebbe a Real Madridba semennyire sem illik, ha dominálni akarunk. Másodikban elmentek két kontrából, aztán végünk is volt. Nem volt jó formában Isco, de pont kellett volna egy ember, aki néha kilép CR vagy Benzema helyett a szélre vagy összeköti őket a középpályával. Zidane szerintem ezt ma nagyon benézte, még annak ellenére is, hogy az első félidőben jobbak voltunk. Mikor elkezdett dolgozni tökösen belemert nyúlni, de mára teljesen kiszámítható lett és görcsösen ragaszkodik ahhoz, ami nem megy.
A bajnokságot ezzel le is húzhatjuk, remélem legalább a mellőzött emberek kapnak majd több lehetőséget. BL-hez nagy szerencse kell, mert ehhez a taktikához megint egy CR féle tavaszi góldöpping kellene. Nyáron meg támadót kell igazolni, lehetőleg dinamikus, gyors és gólérzékeny játékost a szélre is és centerbe is.
Első bekapott gól után mindenki szét esett fejben és egy nagy lófasz volt az egész.
Nem egy jobb csapattól kaptunk ki, hanem egy koncentráltabbtól, de egy szavuk sem lehetett volna, ha a félidőben 3-1 ide. Viszont nem volt, mert egész évben ilyenek vagyunk. Marcelo kocog visszafelé, cselezget mutatóban, el van, mint a befőtt. CR, Benzema kihagy mindent, Ramos és Carvajal agresszívan játszik.
Casemiro nálam továbbra is külön téma, mert semmi keresnivalója nem kéne, hogy legyen a csapatban, de ott van. A mai napon viszont Zidane vitte a prímet azzal, hogy ez a 4 középpályás volt együtt. Meccs előtt is írtam, hogy egyik sem tudja igazán a támadó harmadban veszélyeztetni és ez látszott is, hogy mennyire egyedül maradt elől néha CR és Benzema. És volt egy jelenet az első félidőben középcsatár: Casemiro. Az az ember lép fel a pozícióba, aki zavarba jön, ha letámadják, az az ember van ott, aki néha nem tudja átvenni egy érintésből a labdát, az az ember, aki kanyarodik és nem fordul. Miközben ennek az embernek kéne hátul biztosítania. Igen néha szerel szépen, erőszakosan ott van, liheg, fej párbajokat nyer, de ebbe a Real Madridba semennyire sem illik, ha dominálni akarunk. Másodikban elmentek két kontrából, aztán végünk is volt. Nem volt jó formában Isco, de pont kellett volna egy ember, aki néha kilép CR vagy Benzema helyett a szélre vagy összeköti őket a középpályával. Zidane szerintem ezt ma nagyon benézte, még annak ellenére is, hogy az első félidőben jobbak voltunk. Mikor elkezdett dolgozni tökösen belemert nyúlni, de mára teljesen kiszámítható lett és görcsösen ragaszkodik ahhoz, ami nem megy.
A bajnokságot ezzel le is húzhatjuk, remélem legalább a mellőzött emberek kapnak majd több lehetőséget. BL-hez nagy szerencse kell, mert ehhez a taktikához megint egy CR féle tavaszi góldöpping kellene. Nyáron meg támadót kell igazolni, lehetőleg dinamikus, gyors és gólérzékeny játékost a szélre is és centerbe is.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- dzsi91
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Idén 4ből 2szer ütöttük a barszát, a ligát pedig megnyertük.Az nem elég korszakos? Az meg sose számított,hogy féltávnál ki hanyadik.Vagy szerinted 4ikek leszünk?besteve7 írta: Nevethetsz nyugodtan, nekem ehhez a mai meccs utan nincs kedvem. De egy korszakos csapat az legyen aki a Bl mellett a bajnoksagban is usse mar a legnagyobb ellenfelet es nem 11 pontos hatranyban kullogjon feltavnal a 4 helyen.
Kicsit túl van fújva ez az egész, amikor nem a bíró dönti el nekik akkor valamelyik egyébként World Class játékosunk megy át full kreténbe.Van ez így ,hogy valami nem akar összejönni, szerintem rá is görcsölnek a srácok már erre.Egyszerűen olyan mák sorozatuk van ezeken a bajnoki clasicokon,hogy már fel se tudom magam húzni ezen. Vagy van olyan aki szerint ma a lehengerlő játékuk döntött?
Hát amikor lehoztuk a félidőt 0-0ra úgy,hogy azt se tudták merre vannak háttal,tudtam,hogy itt majd jön valami fatális hiba valakitől, bár én a bíróra tippeltem
Majd jönni fog egy olyan Real amelyik 4-1re üti a barcát megvédi a bajnoki címet és kiesnek a lyon ellen a 16ban minden évben.Majd az akkor jó lesz.
Amúgy 2014 nyarától 4 győzelem 4 vereség és 1 döntetlen a mérleg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dzsi91 2017. december 23., szombat 17:59-kor.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams
Láttam. Szerencsére a szünetben elaludtam úgyhogy azt már nem kellett végignéznem ahogy a Barca a Bernabéuban megint elrak 3-at a másodikban.lestat írta:cart írta:Zidane nem tudom mit érzett ami miatt pont most jött rá hogy valami teljesen új felállással kell kísérleteznie...
Nézted az első félidőt?
-
- Kedvenc játékosaid: Isco, Marcelo, Pepe
az a baj hogy csak kupákkal kényeztette el de játékkal nem igazán.
A foci pedig nem csak a kupákról szól. számomra legalább is.
Tudom kapjam be, örök pesszimista, divat hater stb, de egyszer éljem már meg hogy nem csak 3 évenként van egy szép szezonunk.
A foci pedig nem csak a kupákról szól. számomra legalább is.
Tudom kapjam be, örök pesszimista, divat hater stb, de egyszer éljem már meg hogy nem csak 3 évenként van egy szép szezonunk.
-
- Kedvenc játékosaid: Edgar Davids
- Kedvenc csapatod: Barcelona
Ha már "beleütottél" a labdába, szándékos. Figyelembe kell venni az ellenféltől való távolságot, a kéz helyzetét, a játékos mozdulatsorát.Realista24 írta: Tehát ha a kezem akadályozza a labda útját, es nem kapja meg a csatár a labdát, akkor az szabályos mert nem szándékosan ütöttem bele. Hiába blokkolok, szabályos. Igy mar eetem hogy Pique miért kezezik majdnem minden
Meccsen a tizenhatoson belül.
Teszem azt, a beadásnál le van szorítva Roberto keze úgy, ahogy ennél az esetnél. Marcelo tőle 5-6-7 méterre, mellkas magasságban száll a labda, de ő "belehajol" és a kezével érinti a labdát. Az szándékos kezetés. De így, hogy felugrott, elfordult és fogalma sem volt arról, hogy merre van a labda ami véletlenül telibeverte, az mikor szándékos? Rakéta detto.
- ateeemadrid
Sokat nem szólnék hozzá már a témához, leírtatok nagyjából mindent. Én ebben az évben kb. leszarom mi lesz, elkényesztette a csapat a szurkolókat az utóbbi években, úgyhogy nem nagyon tudok haragudni a játékosokra.
Szomorú, de a meccs legjobb jelenete számomra az volt, hogy Ramos lekevert egyet annak a patkánynak, a futball szégyene ez a suarezfaszom, nem is értem, hogy egy ekkora klubnál hogy játszhat egy ilyen személyiség. Diego Costa szintű mélységekben van.
Bízzunk egy szebb tavaszban, és persze reméljük, hogy Perez nem kattan el, és hagyja ZZ-t dolgozni, az idei szezontól függetlenül.
Hala.
Szomorú, de a meccs legjobb jelenete számomra az volt, hogy Ramos lekevert egyet annak a patkánynak, a futball szégyene ez a suarezfaszom, nem is értem, hogy egy ekkora klubnál hogy játszhat egy ilyen személyiség. Diego Costa szintű mélységekben van.
Bízzunk egy szebb tavaszban, és persze reméljük, hogy Perez nem kattan el, és hagyja ZZ-t dolgozni, az idei szezontól függetlenül.
Hala.
- lestat
- Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos
cart írta:Zidane nem tudom mit érzett ami miatt pont most jött rá hogy valami teljesen új felállással kell kísérleteznie...
Nézted az első félidőt?
Cristiano Ronaldo ❼
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni
Zinedine Zidane
92:48
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni
Zinedine Zidane
92:48
Zidane nem tudom mit érzett ami miatt pont most jött rá hogy valami teljesen új felállással kell kísérleteznie...
- ___Samy___
Egyszerűen fel nem foghatom, hogy mi történt a félidőben. Lehoztuk az elsőt majdnem tökéletesen, tényleg csak a gól/gólok hiányoztak. A másodikban meg olyan területeket adtunk a katalánoknak, hogy nem csoda, hogy feleledtek. Után emberhátrány, aztán el is dőlt a dolog.
Carvajal, Ramos, Casemiro, Benzema, mind mind egy kalap szar volt. Fejben gyengék, nulla teljesítménnyel. Kroos is csak lötyögöt, labdákat adott el. Nyugodtan be lehetett volna hozni Iscot. Tényleg csak Navast, Modricot meg Kovacicot sajnálom, mert nekik alapjában véve jó meccsük volt.
Évek óta minden meccset 10 emberrel fejezünk be ellenük. Ezen kellene már elgondolkodni.
Carvajal, Ramos, Casemiro, Benzema, mind mind egy kalap szar volt. Fejben gyengék, nulla teljesítménnyel. Kroos is csak lötyögöt, labdákat adott el. Nyugodtan be lehetett volna hozni Iscot. Tényleg csak Navast, Modricot meg Kovacicot sajnálom, mert nekik alapjában véve jó meccsük volt.
Évek óta minden meccset 10 emberrel fejezünk be ellenük. Ezen kellene már elgondolkodni.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas, Falcaó
Nevethetsz nyugodtan, nekem ehhez a mai meccs utan nincs kedvem. De egy korszakos csapat az legyen aki a Bl mellett a bajnoksagban is usse mar a legnagyobb ellenfelet es nem 11 pontos hatranyban kullogjon feltavnal a 4 helyen.dzsi91 írta:üss a szádrabesteve7 írta: Nevezhetjuk a csapatunkat koeszakosnak, de kozel sem az.