HozzászólásSzerző: tibi18 » 2017. december 23., szombat 21:54
A meccs első szakaszában egyébként én úgy láttam, hogy Kovacic még nem fogta szorosan Messit, sőr gyakorlatilag sokszor tkp poszton mozgott, míg Casemiro beállt a két védő közés és onnan mozgott fel. Aztán az első félidő második felére Kovacic és Casemiro helyet is cseréltek - vélhetően edzői utasításra -, aztán a meccset már így hoztuk le. Talán ebben lehet keresni a hibát, ez felesleges volt. (persze ezt csak így utólag mondhatjuk) Ami még problémás volt, hogy Kroos nagyon gyenge napot fogott ki, hozzátéve, hogy éppen Mateo miatt sokkal inkább a vonal mellett dolgozott.
Én a bírót nem venném ma elő abból a szempontból, hogy nem rajta ment el a meccs. Nem azt mondom, hogy hiba nélkül fújt, de az utolsó gólon kívül (szerintem Messi kintről hozta vissza) egyértelműen csak a mi kárunkra nem tévedett.
Ami probléma, hogy oldalról a beadások szinte nem találnak embert, vagy egyáltalán be sem jutnak a 16oson belülre.. Ha bejutnak könnyen kifejelik, becsúszik egy-egy luft, belerúgjuk a kapusba, vagy épp a kapufa ment. Ez szerintem koncentrációs hiba, mind a passzoló, mint a befejező részéről.
Védelemben Varane hozta azt a szintet, ami ehhez a meccshez elfogadható, (illetve Nacho), sajnos ez tény.. Casemiro, Kroos gyenge napot fogott ki, Modric elfáradt, Kovacictól pedig úgy gondolom, hogy nem elvárható, hogy a fél szezont végigülve - kispadon, vagy sérülés miatt a páholyban - ennél jobb szintet hozzon. (egyébként nagyon jó szintet hozot..)
Összességében nem lehet panasz az elmúlt három évünkre, ennyi kupát nem gyűjtöttünk nagyon- nagyon hosszú ideje, illetve ilyen minőségi keretünk sem nagyon volt (mármint ez elmúlt rövid időszakban, mondjuk 20 évre gondolok)! Viszont tiszteletben tartva a múltat, a jelenre is gondolni kell és azt is be kell látni, hogy vannak problémák, amiket ki kell javítani.. Ha máshogy nem, igazolással.
Kétségtelen, hogy ez a bajnokság elment, viszont nagyon széppé lehet tenni egy BL-győzelemmel, amire most fel lehet már tenni mindent! Halkan jegyzem meg, ha netán a BL sem jön, az eddig érdemekből az sem von le semmit..