Real Madrid vs. Barcelona
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Real Madrid vs. Barcelona
Rossz hsz-t idéztem amúgy be, a Ramosos agymenést akartam. Bár igazából bármelyik gyönyörűséget lehetett volna az utóbbi “Realfan83” közül.
Fő az optimizmus és a tisztelet a játékosaink irányába.
Nekem fasza karácsonyom volt amúgy.
Fő az optimizmus és a tisztelet a játékosaink irányába.
Nekem fasza karácsonyom volt amúgy.
- dzsi91
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Én mint nem valódi hanem divatszurkoló aki nem vágott eret egy ilyen vereség miatt 5 kupával a zsákban boldogan töltöttem a karácsonyt stresszmentesen . Amúgy ez ilyen tipikus fudeszarazélet és mindenki kapja be ha nemlátja hogy mennyireszar hsz. Közük nem volt az első félidőben, a másodikban meg elcsesztük.Ha szerinted ez valami megalázó lefocizás volt 10 ember ellen egy tizivel meg egy szabálytalan góllal akkor az a te dolgot.Bocs hogy van aki nem dől a kardjába karácsonykor egy ilyen vereségnél,a klub történelmének legsikeresebb éve után.Realfan83 írta:Sziasztok!
Real szurkolóként mondom, hogy egyesek itt eléggé el vannak tévedve a clásico kapcsán.
Olvasok itt olyanokat hogy :
"Az első félidőben nyomozta a Barca a labdát"
51-49% volt a labdabirtoklás az első félidőben. Az nagyjából egyenlő, ennyit arról, hogy nyomozták a labdát.
"Az első félidőben lefociztuk őket....."
Ez miben nyílvánult meg? Volt két teljesen tiszta ziccerük amiket Navas bravúrral védett, nekünk meg volt nagyjából 3 helyzetünk. Persze lehet úgy nézni, hogy akár 3:0 is lehetett volna ide, persze ha mindent berúgunk ők meg semmit, de reálisan nézve egy gólnál több nem volt több a két csapat között az első félidőben sem, sajnos az az egy gól különbség bennünk is maradt.
"A semmiből jött a góljuk"
Miért is? A második félidőben az első perctől kezdve dominálták. A térfelünk passzolgattak, cicáztak, csak nyomoztuk a labdát, ha pedig a Barca ezt tudja játszani az ellenfél térfelén akkor az 90%-ban eredményre is vezet, mivel ez a játékuk. Utána meg már közünk sem volt a meccshez.
"Megszokhattuk volna már, hogy a Barca-nak könnyebben fújják be az ilyen tiziket"
Ez a hsz erre a meccsre levetítve meg kb. az év vicce. Az megvan, hogy már az első félidőben kaphattak volna egy tizit amikor Piquet kaszálta el Carvajal (vagy Ramos?)? És az, hogy Carvajal pirosa és a tizi az 1000%-ig jogos volt? Szándékosan, kapus mozdulattal védte ki a labdát. Másik oldalon is volt kezezés gyanús eset, ahol a test mellett, mögött volt a kéz és úgy találta el a labda, nem a feje felett védő mozdulattal védett valaki Carvajal módra.
Ez a meccs tipikus példája volt annak amikor Zidane-t megeszi reggelire az ellenfél edzője. Az első félidőben picit puhatolóztak, "hagyták", hogy jöjjünk előre hátha tudnak kontrázni, amiből persze lett is pár helyzetünk és ha berúgjuk akkor mi vagyunk a császárok, de nem rúgtuk. A második félidőben pedig az első perctől a saját játékukat tudták játszani amihez mi csak asszisztáltunk már teljes létszámban is. Tökéletesen kitalálta Valverde, hogy ha Messi-t "kiveszi" a játékból akkor azzal Kovacic-et is kiveszi és az -1 ember lesz a középpályán amivel szépen élni is tudtak. A kiállítás után meg már nem volt kérdés de ott már kevesebben is voltunk így az nem annyira mérvadó.
Én így láttam ezt a meccset, simán kikaptunk a Bernabeu-ban, a Barca-tól, karácsony elött egy nappal, ez azért nagyon gáz és a valódi (nem divat) szurkolóknak eléggé elcseszte a karácsonyát.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo
Nem tudom meddig leszel még itt köztünk a fórumon, de ez a hsz valami fantasztikusra sikeredett..Realfan83 írta:Csapatként nagyon erős az idei Barca. A szuperkupa meccsek nem voltak mérvadóak, ott még új edzővel és Neymar távozása után egy szétesett csapattal játszottunk. Mostanra viszont Valverde összekapta őket, a játékuk nem olyan látványos, mint korábban, nem is tudnak egész meccseken át dominálni, mint pl. Guardiola idejében de mentálisan nagyon erősek és eddig nem tudták őket megtörni, pedig voltak már hátrányba többször is. Umtiti visszatérésével és Dembele beépítésével még erősebbek lesznek. A bajnokság innentől sansztalan, a BL-ben lehetne esélyünk, meglátjuk a PSG ellen mire megyünk.
Az, hogy a Barca-val mi lesz Messi és Iniesta után az jó kérdés. De nekünk nem ezzel kell foglalkozni, bőven van probléma házon belül is, CR erősen kifelé megy, Benzema nulla már jó ideje, Bale meg többet sérült, mint egészséges, de amikor egészséges akkor is kevés ide, és ez csak a támadósor. Szóval nekünk is lesznek gondjaink bőven.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
En azon gondolkodok, hogy milyen lenne aggyal, ha agy nelkul is Aranylabdás eve volt a tavalyi.primrose írta:Pedig top védő lehetne ha lenne agya.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Ami tavaly nekünk volt mák, az most nálatok jön elő elég sokszor...tudjuk h barcás vagy, ne is tagadd. Ennyi a különbség. Amikor nálunk kapufáról befele pattant, az most nálatok. Ehhez még hozzájön az hogy elől hulladékok vagyunk.Realfan83 írta:Csapatként nagyon erős az idei Barca. A szuperkupa meccsek nem voltak mérvadóak, ott még új edzővel és Neymar távozása után egy szétesett csapattal játszottunk. Mostanra viszont Valverde összekapta őket, a játékuk nem olyan látványos, mint korábban, nem is tudnak egész meccseken át dominálni, mint pl. Guardiola idejében de mentálisan nagyon erősek és eddig nem tudták őket megtörni, pedig voltak már hátrányba többször is. Umtiti visszatérésével és Dembele beépítésével még erősebbek lesznek. A bajnokság innentől sansztalan, a BL-ben lehetne esélyünk, meglátjuk a PSG ellen mire megyünk.
Az, hogy a Barca-val mi lesz Messi és Iniesta után az jó kérdés. De nekünk nem ezzel kell foglalkozni, bőven van probléma házon belül is, CR erősen kifelé megy, Benzema nulla már jó ideje, Bale meg többet sérült, mint egészséges, de amikor egészséges akkor is kevés ide, és ez csak a támadósor. Szóval nekünk is lesznek gondjaink bőven.
"De nekünk nem ezzel kell foglalkozni, bőven van probléma házon belül is, CR erősen kifelé megy, Benzema nulla már jó ideje, Bale meg többet sérült, mint egészséges, de amikor egészséges akkor is kevés ide, és ez csak a támadósor. "
Mert a többivel mi gond van? Azon kívül hogy szélsővédők szar formában vannak és nincs helyettesük. Állítom szidjátok az összes Real játékost, de Cr-en meg Benzema-n kívül bárkit elfogadnátok. Gondolok itt Modric-Kroos-Isco vonulatra pl.
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio Ramos
Értem én, hogy van abban valami vad, földöntúli izgalom, mikor valaki barcásként beregisztrál ide és előadja hogy reálos, de nem unjátok még? Mindig van itt valami barcásjamesbondtitkosügynök. Nektek ez valami misszió, hogy meggyőzetek minket?Realfan83 írta:Csapatként nagyon erős az idei Barca. A szuperkupa meccsek nem voltak mérvadóak, ott még új edzővel és Neymar távozása után egy szétesett csapattal játszottunk. Mostanra viszont Valverde összekapta őket, a játékuk nem olyan látványos, mint korábban, nem is tudnak egész meccseken át dominálni, mint pl. Guardiola idejében de mentálisan nagyon erősek és eddig nem tudták őket megtörni, pedig voltak már hátrányba többször is. Umtiti visszatérésével és Dembele beépítésével még erősebbek lesznek. A bajnokság innentől sansztalan, a BL-ben lehetne esélyünk, meglátjuk a PSG ellen mire megyünk.
Van egy buddhista mondás, nagyon találó, ajánlom figyelmedbe:
“Nem az vagyok, akinek hiszel; Te vagy az, akinek engem hiszel!”
További kellemes jamesbondkodást!
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Reagálni sem érdemes az ilyenre.Süti írta:Szóval Ramos nem top védő. Pár top védőt írhatnál akkor, kíváncsi vagyok ki számít annak, ha Ramos nem.Realfan83 írta: És akkor Ramos elmaradt pirosát még meg sem említettem. Komolyan, ennyire idióta, fegyelmezetlen védő nem sok rohangál a pályákon. Pedig top védő lehetne ha lenne agya.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Süti
Szóval Ramos nem top védő. Pár top védőt írhatnál akkor, kíváncsi vagyok ki számít annak, ha Ramos nem.Realfan83 írta: És akkor Ramos elmaradt pirosát még meg sem említettem. Komolyan, ennyire idióta, fegyelmezetlen védő nem sok rohangál a pályákon. Pedig top védő lehetne ha lenne agya.
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Csapatként nagyon erős az idei Barca. A szuperkupa meccsek nem voltak mérvadóak, ott még új edzővel és Neymar távozása után egy szétesett csapattal játszottunk. Mostanra viszont Valverde összekapta őket, a játékuk nem olyan látványos, mint korábban, nem is tudnak egész meccseken át dominálni, mint pl. Guardiola idejében de mentálisan nagyon erősek és eddig nem tudták őket megtörni, pedig voltak már hátrányba többször is. Umtiti visszatérésével és Dembele beépítésével még erősebbek lesznek. A bajnokság innentől sansztalan, a BL-ben lehetne esélyünk, meglátjuk a PSG ellen mire megyünk.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
Na es te miert gondolod ugy hogy jol iteled meg a merkozest? Persze lehet igazad van... Szerintem meg elsosorban mentalis okok vannak sot egyenesen "fobiank" van a barcatol es Messitol. Nem is tudom hogy hany edzo iranyitasa alatt lattam mar klasszikusokat es legtobszor meg lett varialva az alapjatekunk ilyen-olyan okokbol kifolyolag. Jottek a varatlan huzasok felallasok taktikak amik legtobbszor csodot mondtak. Igen volt jo par ev mikor mondjuk ki minosegibb, erosebb volt a barca kerete es talan indokoltak voltak ezek a huzasok. 1-2 eve ez nem mondhato el es meg is mi taktikazunk es egyszeruen nem tudjuk behuzni a meccseket. Olyan ez mint volt sokaig a matracosoknak velunk szemben. Ami duhito szamomra hogy kupadontokon meg szerencsere meg tudjuk verni oket de a bajnokik azok botranyosak.Realfan83 írta:Sziasztok!
Real szurkolóként mondom, hogy egyesek itt eléggé el vannak tévedve a clásico kapcsán.
51-49% volt a labdabirtoklás az első félidőben. Az nagyjából egyenlő, ennyit arról, hogy nyomozták a labdát.
Ez miben nyílvánult meg? Volt két teljesen tiszta ziccerük amiket Navas bravúrral védett, nekünk meg volt nagyjából 3 helyzetünk. Persze lehet úgy nézni, hogy akár 3:0 is lehetett volna ide, persze ha mindent berúgunk ők meg semmit, de reálisan nézve egy gólnál több nem volt több a két csapat között az első félidőben sem, sajnos az az egy gól különbség bennünk is maradt.
Miért is? A második félidőben az első perctől kezdve dominálták. A térfelünk passzolgattak, cicáztak, csak nyomoztuk a labdát, ha pedig a Barca ezt tudja játszani az ellenfél térfelén akkor az 90%-ban eredményre is vezet, mivel ez a játékuk. Utána meg már közünk sem volt a meccshez.
"Megszokhattuk volna már, hogy a Barca-nak könnyebben fújják be az ilyen tiziket"
Ez a hsz erre a meccsre levetítve meg kb. az év vicce. Az megvan, hogy már az első félidőben kaphattak volna egy tizit amikor Piquet kaszálta el Carvajal (vagy Ramos?)? És az, hogy Carvajal pirosa és a tizi az 1000%-ig jogos volt? Szándékosan, kapus mozdulattal védte ki a labdát. Másik oldalon is volt kezezés gyanús eset, ahol a test mellett, mögött volt a kéz és úgy találta el a labda, nem a feje felett védő mozdulattal védett valaki Carvajal módra.
Ez a meccs tipikus példája volt annak amikor Zidane-t megeszi reggelire az ellenfél edzője. Az első félidőben picit puhatolóztak, "hagyták", hogy jöjjünk előre hátha tudnak kontrázni, amiből persze lett is pár helyzetünk és ha berúgjuk akkor mi vagyunk a császárok, de nem rúgtuk. A második félidőben pedig az első perctől a saját játékukat tudták játszani amihez mi csak asszisztáltunk már teljes létszámban is. Tökéletesen kitalálta Valverde, hogy ha Messi-t "kiveszi" a játékból akkor azzal Kovacic-et is kiveszi és az -1 ember lesz a középpályán amivel szépen élni is tudtak. A kiállítás után meg már nem volt kérdés de ott már kevesebben is voltunk így az nem annyira mérvadó.
Én így láttam ezt a meccset, simán kikaptunk a Bernabeu-ban, a Barca-tól, karácsony elött egy nappal, ez azért nagyon gáz és a valódi (nem divat) szurkolóknak eléggé elcseszte a karácsonyát.
Amugy meg megbeszeltem a legjobb haverommal a meccset aki korrekt barca drukker es o mondta hogy meg 2 evuk van amikor igazan jok lesznek es a jovot eleg felemasan latja. Nincs elszalva ettol a gyozelemtol, o is azt mondja hogy evek ota nem volt ilyen gyenge a barca. Ebben igazat adok neki kimegy Iniesta es Messi es nem nagyon tudjak majd potolni oket hozzjuk hasonlo klasszis jatekosokkal ebben biztos vagyok mert egyszeruen nem nagyon van kivel. Ezert faj nekik Neymar elvesztese. Xavi kivalasat meg eleg jol megoldottk Rakiticel de az mas poszt. Ugy hogy nezzuk a jo oldalat. Jobban allunk a keret minosegevel mar csak a Bale fele mellenyulasokat kellene elkerulni. A nagy kerdes hogy kinek sikerul a vezerbikakat jobban helyetesiteni. Mi egy eselyt mar ellottunk Mbapeval de na remenykedjunk hogy nem Kaneben meg Dybalaban gondolkodunk.
És akkor Ramos elmaradt pirosát még meg sem említettem. Komolyan, ennyire idióta, fegyelmezetlen védő nem sok rohangál a pályákon. Pedig top védő lehetne ha lenne agya.Realfan83 írta:
Sziasztok!
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nem akarok belefolyni a magasröptű diskurzusba, de nagyon rossz helyen vagytok ezzel a témával.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- RaúlCF
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde
lehet akkor én is csak nézem a meccseket és nem érek fel hozzád de azért játszuk ezt mert Bale sérült. amíg volt mindig 4-3-3 ment BBCvel elől. ő kidőlt és Isco jött be ezért lett ez a taktika. a két szélső védő meg tavaly meg kb mindig is megoldotta a szélek bejátszását mert a BBC korban is mindig bementek előlük középre főleg Ronaldo.
az hogy mennyire ízlik ez a játékosoknak azt láttuk hogy ez a 4kp-s rendszer felhúzta európát meg a ligát tehát eléggé ízlett nekik. a tavalyi 4-3-3 a cserepad taktikája volt mert nekik meg az feküdt. Lucas-Asensio szélekkel.
ez a 4kp-s rendszer is tökéletes lenne a keretnek ha odatennék magukat rendesen mint tavaly.
az hogy mennyire ízlik ez a játékosoknak azt láttuk hogy ez a 4kp-s rendszer felhúzta európát meg a ligát tehát eléggé ízlett nekik. a tavalyi 4-3-3 a cserepad taktikája volt mert nekik meg az feküdt. Lucas-Asensio szélekkel.
ez a 4kp-s rendszer is tökéletes lenne a keretnek ha odatennék magukat rendesen mint tavaly.
Isco inkább a padra menjen Asensio mellé, ne középre. Ceballos mozgékonyabb, agilisebb, tehetségesebb náluk. Neki kellene lehetőséget adni az ő kárukra.
Modric, Kroos alap, melléjük Kovacic pont megfelel a sebességével és a munkabírásával. Cr és Ceballos mellé kellene egy Dembele-Mbappe szerű gyors, feltörekvő, ígéretes támadó.
De úgysem lesz belőle semmi. Ceballos értelemetlen pénzkidobás lesz, Kovacic mellett a padon megrekedve a fejlődésben. Marad Benzema és érkezik a flopnak kinéző Vinicius.
Modric, Kroos alap, melléjük Kovacic pont megfelel a sebességével és a munkabírásával. Cr és Ceballos mellé kellene egy Dembele-Mbappe szerű gyors, feltörekvő, ígéretes támadó.
De úgysem lesz belőle semmi. Ceballos értelemetlen pénzkidobás lesz, Kovacic mellett a padon megrekedve a fejlődésben. Marad Benzema és érkezik a flopnak kinéző Vinicius.
Én nem akarok bele szólni a nagyon dolgába, de 433-at ki az atya úristennel játszatnál a keretből? 1 db szélen használható emberünk van, Lucas Vázquez. Ennyi. Pont. Oda meg kellene alapból mondjuk.... 2. Vagy a Asensio-Benzema-LV támadó trió szerinted olyan hűde megbaszós lenne? Csak kérdezem.numberone1 írta:Akkor elmagyarazom neked, mert te is csak nezed a meccseket.Anthony írta:Igen, CR a legnagyobb problémánk, lol, pff
Szerinted miert jatszuk ezt a 4-kps 2 csataros jatekot? Es ha figyelned a meccseket akkor lathatnad, h ez mennyire izlik sok jatekosnak. Kezzuk hatul, a 2 szelso hatvednek kell megoldaniuk a szel bejatszasat es levedekezeset. Ha meg egy Robi Carlos Cafu(Maicon) kettos lenne, akkor meg megoldhato lehetne. De a mieink fizikalisan kevesek hozza, h ezt megoldjak. Carvajal is amire oda kerul mar nincs ereje beadni v megverni az vedot 1 vs 1-ben. A 4 kozeppalyas egymas elol veszik el a levegot, nem tudnak futtatni senkit, mert nincs ritmus valtas ezert csak korbe adogatnak teljesen statikussa valik a jatekunk. Naluk is elakad a tudomany, elkezdenek ivelgetni, mert nincs mas lehetoseguk. Isconak kell kimenni szelre, mert amire Marci feler mar seggen veszi a levegot. Isco kozepen sokkal golerosebb lehetne, ott kicsiben sokkal hasznosabb a csapat szamara.
Tavaly tavasszal 2 formacioban tolta a csapat es zongorazni lehetett volna a kulonbseget a 4-3-3 javara.
Ha nem igy van/volt akkor elnezest kerek toled.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- numberone1
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros
Akkor elmagyarazom neked, mert te is csak nezed a meccseket.Anthony írta:Igen, CR a legnagyobb problémánk, lol, pff
Szerinted miert jatszuk ezt a 4-kps 2 csataros jatekot? Es ha figyelned a meccseket akkor lathatnad, h ez mennyire izlik sok jatekosnak. Kezzuk hatul, a 2 szelso hatvednek kell megoldaniuk a szel bejatszasat es levedekezeset. Ha meg egy Robi Carlos Cafu(Maicon) kettos lenne, akkor meg megoldhato lehetne. De a mieink fizikalisan kevesek hozza, h ezt megoldjak. Carvajal is amire oda kerul mar nincs ereje beadni v megverni az vedot 1 vs 1-ben. A 4 kozeppalyas egymas elol veszik el a levegot, nem tudnak futtatni senkit, mert nincs ritmus valtas ezert csak korbe adogatnak teljesen statikussa valik a jatekunk. Naluk is elakad a tudomany, elkezdenek ivelgetni, mert nincs mas lehetoseguk. Isconak kell kimenni szelre, mert amire Marci feler mar seggen veszi a levegot. Isco kozepen sokkal golerosebb lehetne, ott kicsiben sokkal hasznosabb a csapat szamara.
Tavaly tavasszal 2 formacioban tolta a csapat es zongorazni lehetett volna a kulonbseget a 4-3-3 javara.
Ha nem igy van/volt akkor elnezest kerek toled.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane
34. Liga, 13. BL
Merci Zizou KAK
34. Liga, 13. BL
Merci Zizou KAK
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Igen, CR a legnagyobb problémánk, lol, pff
- H.E.H.E.
- Kedvenc játékosaid: R9
- Kedvenc csapatod: mi
ha kane idejön, elhagyom a csapatot meg a fórumot.
ennyire nem lehetünk balfaszok újra és újra és újra és újra.
nem látok problémát.
azért raulhoz hasonlitani... raul olyan lassú és gyenge volt már, rossz volt nézni.
céronaldo 40 évesen is jobb állapotban lesz.
ennyire nem lehetünk balfaszok újra és újra és újra és újra.
barca ellen balról megindulva csinálta meg az összeset.Nem mellesleg CR miatt jatszuk ezt a 4 kp es 2 csataros jatekot, ami a legtobb jatekosnak nem izlik. Szelen mar keves fizikalisan teljesen lerottyant, kozepen meg magaban szinten nem lehet jatszatni....mint anno Raul utolso eveiben...
nem látok problémát.
azért raulhoz hasonlitani... raul olyan lassú és gyenge volt már, rossz volt nézni.
céronaldo 40 évesen is jobb állapotban lesz.
taking currency fluctuation into account, the most expensive player in history would be Ronaldo Nazário at €433m
patotomadrid2019jan
"a jutuboskodás 1 szakma, a városvezetés meg 1 másik szakma"
patotomadrid2019jan
"a jutuboskodás 1 szakma, a városvezetés meg 1 másik szakma"