Solari írta:Azért matekból valljuk be van elég sok trash rész ami inkább csak terhelésnek jó mintsem haszonnak számítható. Tény hogy programozónak lenni nehezebb de egy rendszergazda se tanul kevesebbet.
Ezzel csak részben értek egyet. A matek remek logikát ad, aminek a felhasználásával sokkal egyszerűbb kódokat tudsz írni, másrészt a rendszereket is könnyebb átlátni, ha bizonyításokkal is találkoztál. Tény, hogyha valakit egyáltalán nem érdekel, annak szenvedés. Én szerettem.
Viszont releváns válasz arra, hogy miért tanul többet a programozó, csak okosan kell felhasználni.
Én 4 analízist végeztem és egyikre sem mondom, hogy hasztalan volt, pedig nem használom közvetlenül egyiket sem.
Solari írta:Ha nem egy óvodában akar valaki megöregedni akkor bizony érdemes mélyen nekifeszülnie több területen is mint linux - windows szerver üzemeltetés. Ezen a területen már kell is a programozói tudás powershell windowson, bash-shell linuxon. komolyabb felhőszolgáltatás esetén is szükséges a script tudás (azure).
Hálózati tudás ahol minimum elvárás CCNA szint. így nagyon röviden.
egyik kedvencem a témában bár láttam már rosszabbat is:
https://i.imgur.com/yQ38oC4.png
Persze, szerencsére vannak minden szférában becsvágyó emberek, akik szeretnének átlag fölött lenni. Én egyetemen ezeknek a felsoroltak jelentős részével találkoztam - akár egy speci keretein belül -, bár hasznát nem veszem jelenleg.
Solari írta:Am milyen nyelven programozol? szereted a helyet ahol dolgozol?
Java nyelven programozom elsősorban annak naprakész technológiáival együtt, de kellett már Angular oldalon is támogatnom fejlesztéseket és több bonyolult lekérdező scripttel is volt már dolgom PL/SQL-ben.
Elég laza helyen dolgozom annak ellenére, hogy multi. Senki sem foglalkozik a munkaidővel percre pontosan, amíg kész a feladat, de több feladatot sosem adnak, mint amit ne lehetne elvégezni. Szóval szeretem, elég rugalmas hely. Mindemellett hasznos munkát végzünk, nem vagyunk naplopók.
A multi magyarországi részén talán mi vagyunk a legeffektívebbek.