De nem megy vissza 3. védőnek, hanem érthetetlen módon fellép. Casemiro többnyire el sem kéri, nem is helyezkedik úgy a legtöbb esetben. Gyors labda kihozatalra se alkalmas, mert lassú és körülményes.poronty írta:
Az, hogy visszamegy 3. védőnek, ha a két szélsővédő fellép evidens dolog. Az, hogy Kroos-Lukita vagy sokszor Isco visszalép, hogy felhozzák a labdát nekem inkább tűnik Zizu ötletének, mint annak, hogy Case szarik az egészbe. Nem tudom miért csinálják ezt, annyit Case is tud, hogy elkéri a labdát Ramos-tól és ad egy 10 méteres előre vagy odalpasszt valamelyik játékosunknak. Én is leizzadok sokszor mikor, Case megkapja a labdát és jön a presszing, sokszor el is adja amatőr módra, szerencsére eddig nem nagyon basztunk rá.
Támadásban többnyire nem is csinál semmit se, de mégis magasan helyezkedik (értsd vonalban Toniékkal vagy még előttük is). Ha fellép, akkor sem a megjátszható kategória + szűkterületen zavarba jön, ahogy az előző bekezdésben is írtad. Vagy jobb esetben visszapasszolja annak, aki vele szemben áll. Pont azért kellene visszamardnia, hogy megjátssza a két világklasszis középpályásunkat, akik nem jönnek zavarban a fentebb említett szituációban, de játékszervező képessége se túl sok van, illetve lassú és körülményes. Plusz azért kéne visszamaradnia, hogy a gyors ellentámadásokat megakadályozza (labdaszerzés, tisztázás, falt whatever), de ugye feljebb helyezkedik Krooséknál, ahol meg letámadni kellene, de ahhoz is lassú és darabos.poronty írta:Támadásban nem is kéne semmit csinálnia szerintem. Ha marad a seggén hátul, akkor is ott van a két világklasszis középpályás előtte, a két világklasszis szélsővédő oldalt meg a támadó trió az aranylabdás CR-rel. Ennek a 7 embernek alapesetben meccseket kéne nyernie függetlenül attól, hogy Case segít a támadásban vagy nem. Idén is megvoltak helyzetek dögivel csak kimaradtak.
Na én nem várom el tőle, hogy mindent megakadályozzon, hanem hogy a helyén legyen. Sokszor nincs ott és ez a bosszantó. A másik meg, hogy lendületből elég könnyen megverik, mert darabos. "Kamion".poronty írta:Nekem, ami nem tetszik, hogy mindenki a nyakába varrja, hogy a kontrákat neki kell egyedül megállítania, mert a ő védekező típusú játékosa középpályán. Egyedül senki nem fog minden meccsen kivédekezni minden kontrát, még Kanté sem. Sokan elvárják, hogy szereljen jobb bekkbe meg bal bekkbe meg a középpálya közepén állítsa meg a tempó meg emberfölényben jövő kontrákat. Ha meg nem sikerül akkor jön a "kamionozás" meg a "mi a fasznak van a pályán" kommentek.
poronty írta:Amikor ment a letámadás és jól működött tegnap is, akkor hozzá se tudott szagolni a meccshez a PSG, de ezt nem lehet 90 percig csinálni. A második félidőben kijött, hogy próbáltuk csinálni a letámadást, de kifulladt a csapat, mindenhonnan egy picivel lekéstt és 3-4 passzal átjöttek rajtunk. és ilyenkor szeretné mindenki, hogy Case állítsa meg ezeket...nem tudja sajnos, ahogy nagyjából senki sem. Ha kifullad a csapat visszakéne állni stabil csapatvédekezésre meg jegelni a labdát, aztán, ha van erő újra letámadni.
Ebben egyetértek. Ha visszaállunk és szűkítjük a területet, akkor Casemiro tökéletes ember a védelem elé, mert nem tudják lendületből megverni és odalép keményen és tisztáz. Gyakorlatilag a mostani meccsen is 20 percben tudtuk kamatoztatni a tudását. Ezért mondtam mindig, hogy biztos előny tudatában mindig jöhetne erre a szerepre, de az alaptaktikában nem szabadna nélkülözhetetlenként berakni a középpályára, mert több a hátránya, mint az előnye.
Nem fikázom 2 éve, mert tavaly, amikor a szélső védők és a csapat hozta a meccseket, akkor elbírta a játékát. Idén nem és továbbra is ő és a pozíciója a pályán az, amin lehetne a jelenlegi keretadta lehetőségekkel változtatni.
Ez gyakorlatilag plusz 1 embert jelent.BlancoMark írta:http://www.marca.com/en/football/real-m ... b4581.html
Brutalis, hogy mennyivel megdolt az idei rekord. Na meg Kroos.