Ez is félre van magyarázva, mint minden. Senki nem ítéli el a külföldön élő magyarok szavazati jogát, bár jogosságát már inkább, elvégre aki nem élt egy percet sem itt, az ne dumáljon már bele a dolgainkba (ez is egy vélemény). A külföldről érkező szavazatokkal akkor van probléma, és most ez a helyzet áll fent, ha ezek az emberek, soha nem álltak kapcsolatban Magyarországgal és még csak a nyelvet sem beszélik. Sajnos azzal kell sok helyen szembesülni, hogy igen is a kormánypárt vásárol szavazatokat közpénzen. Több 100000 ember fog úgy szavazni mind párt, mind egyéni listára, hogy gyakorlatilag a szavazó lapon lévő írást sem fogja tudni elolvasni, mert nem tud magyarul. Állampolgárságot megkapta, lakhellyel rendelkezik, eltartást (segély, nyugdíj, TB, stb) a magyar államtól kap, de egy napot sem tölt itt, tehát elkölteni azt külföldön költi.lordgabi írta:Nem fogok írni most bőven, a kárpátaljai magyarság halott lenne a jelenlegi kormány támogatása nélkül, én ennyivel tartozom nekik, magyarországi lakcímmel is rendelkezem, nem tartózkodom ott minden nap, tény, de ismerem napi szinten a falu történéseit, és úgy az egész járással tisztában vagyok. Tudom, hogy sokan elítélik a külföldről érkező szavazatokat, nekem nem fáj, de örülök, hogy valakinek ez a legfőbb problémája, és emiatt akarja a kormányváltást, lényegtelen, hogy mit művelne a többi párt az országgal. Írtam én már régebben problémákról, dolgokról, most kiszállok a témából, teljes ismeretségi köröm határon innen/túl a Fideszre fog szavazni.
Remélem ez sem maradt ki senkinek FGY-től.
Egyértelmű, hogy csökken a Fidesz támogatottsága. Akiknek elég volt 4 éve a rezsicsökkentés, meg a csakafidesz szlogen, azokból jócskán lemorzsolódtak (főként az értelmiségi fiatal és közép korú választók). Megmaradtak az idősek, a kisebbség meg a IQ light kategória, illetve, akiknek javult a saját helyzete, és annyi neki elég. Ezt a hiányt pótolják letelepedési kötvénnyel, meg a határon túli nem magyar emberek állampolgárságának megadásával.
Ez nem csak a Kárpátalján figyelhető meg, hanem vidéken is.Dupla D írta: Nem akartam hozzászólni, csak ha hazaérek munkából, és gép előtt leszek, de erre muszáj.
Kárpátalján csak az M1 jön be?