Bocs, de te felsoroltál egy darab részt az adózásból ami a gazdaságpolitika alig szemmel látható részlete. Az adókulcsukból te meg tudod mondani, hogy jó egy ország(párt) gazdaságpolitikája? Már önmagában munkaadókon belül sem jelent önmagában sokat, hogy az szja egykulcsos vagy progresszív, mert a többi adóval, járulékkal is tudod módosítani az munkát terhelő adók és járulékok összmértékét, onnantól kezdve meg olymindegy is lehetne az szja. De még a vezető közgazdászok között is bőven van vita arról, hogy melyik a jó megoldás.Csoki, mi abban a nem érthető számodra, hogy valaki képes lenne a megélhetéséből x százalékot arra áldozni, hogy esetleg kifizesse a megszorításokat, vagy neadjisten gazdagként egy többkulcsos adót azért mert arra számít hogy ez jövőben megtérül egy normális politikai garnítúra mellett, és nem csak azt nézi, hogy jelenleg mennyit kaszál? És nem TUDJA, hogy jobb lesz majd mindenkinek, hanem REMÉLI. Miért véthetőbb ezzel szemben ha valaki csakis tisztán a számokat nézi a bankkártyáján a hó végén?
És újra, ez csak egy apró dolog, tudtommal nem az szja mértékéről tartják a választást, hanem pártokról, csomagban az összes gazdaságot érintő terveikről.Meg ugye minden másról, ami nem a gazdasághoz kötődik.
De mint írtam, szerintem minden választási döntés védhető, hiszen szerintem senki sincs a nagy tudás birtokában, senki nem tudhatja, hogy igazából mi is lesz jó az országnak. Innentől meg az is sokkal érthetőbb, ha az egyszeri ember megnézi azt, amit még fel is tud fogni, azaz hogy a közeljövőben ő és családja hogy járna az adott választásával. És én nem szeretem, ha valaki azt hiszi, hogy ő tudja a tutit. Annál már az is tisztább, ha az ember az alapján dönt, amiről valamennyire képben is van.
Amúgy a progresszív adózást támogatom.
Megértem.Az viszont kérdés számomra, hogy az mennyivel felelősebb viselkedés részemről, ha tájékozatlanul szavazok, mintha el sem megyek. Végül kicsit a 22-es csapdájának érzem a helyzetet.