Begőzölni? Ugyan Csak olyan furi volt ez a EU pénzes dolog. Egyébként az a poén, hogy ha minden így marad, nekem az sem rossz, csak bosszant, hogy mi lehetne.eReMA írta:Mielőtt teljesen begőzölsz, még véletlenül sem írtam vagy utaltam, hogy Te vagy bárki milyen irányba szavazzon. Szerencsére szuverén jogod véleményt formálni. Hétvégén változtass, adj esélyt, higgy.kiserik írta:Ne legyünk már buták bakker. Stadion projekt rémlik? Közpénzből. Nem EU-s. Sima magyar adóforint. Nézz utána 4 év alatt mennyi folyt el TAO-s pénz címszóval és mikre, aztán nézz meg egy kimutatást, hogy ez a pénz mi másra lett volna elég.
Az még szerintem egy nagy marhaság, hogy eddig is loptak (MSZP, Fidesz) ezután is bárki lesz, lopni fog. Nem kellene megadni esetleg az esélyt? Nem lehet, hogy valaki tényleg dolgozni akar? Ítéljünk el mindenkit helyből? Emellett még nézzük tétlenül, ahogyan tehetségtelen senkik jobban gazdagodnak rajtunk élősködve, a mi pénzünkből, mint a világ legtehetségesebb emberei. És itt nem milliós lopásokról van szó, mint a korábbi kormányok esetén. Itt kérem sok milliárdos lopásokról. Emelkedett a tét, és ebből látszik, itt már nem a személyes meggazdagodás a cél, hanem a mindent elsöprő hatalom megszerzése/megtartása.
A stadion és egyéb projektekről sajnos nem fogok beszélgetni Veled, ahhoz túl sok titoktartásit kellett már aláírnom.
OFF
Re: OFF
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- eReMA
- Kedvenc játékosaid: 4
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Mielőtt teljesen begőzölsz, még véletlenül sem írtam vagy utaltam, hogy Te vagy bárki milyen irányba szavazzon. Szerencsére szuverén jogod véleményt formálni. Hétvégén változtass, adj esélyt, higgy.kiserik írta:Ne legyünk már buták bakker. Stadion projekt rémlik? Közpénzből. Nem EU-s. Sima magyar adóforint. Nézz utána 4 év alatt mennyi folyt el TAO-s pénz címszóval és mikre, aztán nézz meg egy kimutatást, hogy ez a pénz mi másra lett volna elég.
Az még szerintem egy nagy marhaság, hogy eddig is loptak (MSZP, Fidesz) ezután is bárki lesz, lopni fog. Nem kellene megadni esetleg az esélyt? Nem lehet, hogy valaki tényleg dolgozni akar? Ítéljünk el mindenkit helyből? Emellett még nézzük tétlenül, ahogyan tehetségtelen senkik jobban gazdagodnak rajtunk élősködve, a mi pénzünkből, mint a világ legtehetségesebb emberei. És itt nem milliós lopásokról van szó, mint a korábbi kormányok esetén. Itt kérem sok milliárdos lopásokról. Emelkedett a tét, és ebből látszik, itt már nem a személyes meggazdagodás a cél, hanem a mindent elsöprő hatalom megszerzése/megtartása.
A stadion és egyéb projektekről sajnos nem fogok beszélgetni Veled, ahhoz túl sok titoktartásit kellett már aláírnom.
“Játssz nyugodtan!” - Puskás
The time on the clock is etched on our memories, 92:48.
El Real Madrid es el equipo más importante del mundo y lo será hasta que yo lo diga
El Real Madrid es el equipo más importante del mundo y lo será hasta que yo lo diga
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
A mai fiatalokkal egyedül a kádári rendszert visszasíró rétegnek vannak problémái. Ők azok akik a Fidesz táborát is adják, nem véletlenül erősít rá ezzel a kormánymédia karakterábrázolása sem.
Valóban aggasztó, de nem az europid rassz miatt, hanem az emberiség életkörülményei miatt. Több milliárd embernek kellene meghalnia, hogy a Föld eltartóképessége elég legyen, de sajnos exponenciális mértékben növekszik a népesség. Ilyen ütemben pár évtized múlva valami globális katasztrófa fog történni...Ripost írta:Már-már külön sport lett a közös fényképezésből, egy-egy rendezvényen több száz ember akar közös fotót. Szelfizni akarnak a vendéglőben, odajönnek a szomszéd asztaltól, és persze a pincér, de még a szakács néni is kijön a konyhából… Soha senkit nem utasít vissza? És mintha minden fotón szívből mosolyogna…
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
http://mandiner.hu/cikk/20180405_dezso_ ... zmenyeirol
Kicsit szabadulnék a választástól és a magyar politikától, ezt a cikket reggel olvastam, és engem szörnyen lehangol a tény hogy Európa népessége arányaiban már rég nem tétel a környező régiók népességéhez viszonyítva. Nem tudom mi lesz az europid rassz sorsa, de elég borúsan látom a jövőt. Ilyen métékben már nem számít mi történik a kis morzsányi Magyarországon, a 10 milliós lélekszám csepp a tengerben.
Kicsit szabadulnék a választástól és a magyar politikától, ezt a cikket reggel olvastam, és engem szörnyen lehangol a tény hogy Európa népessége arányaiban már rég nem tétel a környező régiók népességéhez viszonyítva. Nem tudom mi lesz az europid rassz sorsa, de elég borúsan látom a jövőt. Ilyen métékben már nem számít mi történik a kis morzsányi Magyarországon, a 10 milliós lélekszám csepp a tengerben.
- eReMA
Marky írta:jelenleg nehéz ezt az országot otthonnak nevezni, ahol képesek lehazaárulózni az utcán egy embert, aki ellenzéki plakátot ragaszt ki.
a kivándorlás nem csak anyagi megfontolásból történhet, de természetesen az a legnagyobb tényezője.
Csak egy gondolat: Puskást üldözték és abban az időben mondhatni igazán xar volt a helyzet az országban. Hazavágyott. Nagyon.
A hazád nem a politikai/gazdasági állapotoktól a hazád.
Lehet, hogy manapság ezt a fiatalok kevésbé értik/érzik, de régebben sok minden más volt erkölcsileg, morálisan stb. Régen a fiatalok tanultak az öregektől, most az életképtelen flanelinges tarisznyarák szeretné tanítani az idősebbet, mellette meg minden élősködő vérnyuggernek elmondja, finoman célozva, hogy üresek a temetők, jó vóna má' menni.
Nekem nem tetszik az irány, de lehet, hogy túl konzervatív vagyok.
Ne legyünk már buták bakker. Stadion projekt rémlik? Közpénzből. Nem EU-s. Sima magyar adóforint. Nézz utána 4 év alatt mennyi folyt el TAO-s pénz címszóval és mikre, aztán nézz meg egy kimutatást, hogy ez a pénz mi másra lett volna elég.eReMA írta:
Az EU-s pénzekhez pedig annyit, hogy ezek nem szabad felhasználásúak, arra kell (kéne) fordítani, amire adják. Tehát hiába xar az egészségügy, ha macskakövezésre adták, arra kell fordítani. Az más kérdés, hogy amit ezekből az összegekből schwarzban ellopnak, azt zsebre teszik és nem rád költik.
U.i.: A sokak által hiányolt programok meg ígéretek nekem nem hiányoznak. A legtöbbjük kapálózás, hazugság, kivitelezhetetlen és ezáltal betarthatatlan. Hangzatos kampány szövegek, amik legnagyobb részéből soha, semmi nem lesz. Még egyszer: 36 vagyok, de nem tapasztaltam mást, így szinte figyelembe sem veszem, max azokat, aminek úgy vélem, hogy minimális realitása van/lehet. Ez igen kevés.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
jelenleg nehéz ezt az országot otthonnak nevezni, ahol képesek lehazaárulózni az utcán egy embert, aki ellenzéki plakátot ragaszt ki.eReMA írta:Hidd el, sosem lesznek "otthon", max. majd az unokáik.csababarca írta: sőt barátaim szülei gondolták úgy 40plusszosan, hogy kiköltöznek Németországba, és ott próbálnak szerencsét. bejött.
a kivándorlás nem csak anyagi megfontolásból történhet, de természetesen az a legnagyobb tényezője.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
nem is rád gondoltam, hogy elítéledRealista24 írta:
Ne érts félre, én sem ítélem el. Csak asszonypajti miatt vagyunk mi is Magyarországon. Ő itthon, a család közelében érzi magát rendben. Nagyjából egy nap választott el az angliai munkavállalástól, végül mondta, hogy maradjunk. Pont majdnem felmondtam itthon, a nők tudnak időzíteni
hát azt tudnak...ezen nincs vita.
inkább nekik hiszek ebben.eReMA írta: Hidd el, sosem lesznek "otthon", max. majd az unokáik.
én így 6 év után abban a 2-3 hónapban is otthon érzem magam kint. megítélés kérdése, mit hívunk "otthonnak".
ők jól érzik magukat kint, nem akarnak hazajönni, van egy vállalkozásuk, csinálják, évente 2szer visszajönnek, mert a családi házat még nem sikerült eladniuk Egerben.
engem befogadtak kint, van véleményem a melós dolgokban, ki is kérik, meghallgatnak. jól érzem magam kint, jobban mint itthon, közérzetileg.
ettől függetlenül mondom azt, hogy nem akarok elmenni, pedig lett volna lehetőségem, felajánlották az utóbbi 3 év mindegyikében. nemet mondtam.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Ne érts félre, én sem ítélem el. Csak asszonypajti miatt vagyunk mi is Magyarországon. Ő itthon, a család közelében érzi magát rendben. Nagyjából egy nap választott el az angliai munkavállalástól, végül mondta, hogy maradjunk. Pont majdnem felmondtam itthon, a nők tudnak időzítenicsababarca írta:Ezt értem. De vannak ilyenek?Realista24 írta:
De itt azon volt a hangsúly, már amennyire jól értem, hogy akinek jó szakmája van és itthon is sok a munkája, ergó jól keres vele, minek menne ki segédmunkát végezni?
Keresnék itthon félmillát havi szinten, nem jutna eszembe kimenni. (még ha 3-400ezret se, nettóban)
de sok ilyen van aki ennek ellenére kimegy?
nekem a környezetemben nem nagyon van ilyen, Ny-Mo-ra nem látok rá, ott lehet vannak szép számmal ilyenek.
Akinek jó szakmája van itthon, és jól keres, az maradjon. De ezt neki kell megítélni, hogy elég e neki, vagy másra, többre vágyik. Mindenkinek relatív, mi számít jó keresetnek, én a fentebb zárójelben leírttal bőven kiegyeznék.
egyébként én sem mennék ki (nyarat leszámítva, az a 2 hónap éppen elég), de megértem és nem ítélem el azokat akik igen. sok ilyen ismerősöm van, sőt barátaim szülei gondolták úgy 40plusszosan, hogy kiköltöznek Németországba, és ott próbálnak szerencsét. bejött.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- eReMA
Hidd el, sosem lesznek "otthon", max. majd az unokáik.csababarca írta: sőt barátaim szülei gondolták úgy 40plusszosan, hogy kiköltöznek Németországba, és ott próbálnak szerencsét. bejött.
- csababarca
Ezt értem. De vannak ilyenek?Realista24 írta:
De itt azon volt a hangsúly, már amennyire jól értem, hogy akinek jó szakmája van és itthon is sok a munkája, ergó jól keres vele, minek menne ki segédmunkát végezni?
Keresnék itthon félmillát havi szinten, nem jutna eszembe kimenni. (még ha 3-400ezret se, nettóban)
de sok ilyen van aki ennek ellenére kimegy?
nekem a környezetemben nem nagyon van ilyen, Ny-Mo-ra nem látok rá, ott lehet vannak szép számmal ilyenek.
Akinek jó szakmája van itthon, és jól keres, az maradjon. De ezt neki kell megítélni, hogy elég e neki, vagy másra, többre vágyik. Mindenkinek relatív, mi számít jó keresetnek, én a fentebb zárójelben leírttal bőven kiegyeznék.
egyébként én sem mennék ki (nyarat leszámítva, az a 2 hónap éppen elég), de megértem és nem ítélem el azokat akik igen. sok ilyen ismerősöm van, sőt barátaim szülei gondolták úgy 40plusszosan, hogy kiköltöznek Németországba, és ott próbálnak szerencsét. bejött.
Pedig epp az a taktikai szavazas lényege hogy hiaba veszi be nehezen a gyomrod szavazz a legeselyesebbre. Sajnos amugy a fideszt erosited. Listan meg a szivedre hallgass. En eletemben nem hallottam arról a jeloltrol akire szavaznom kell, megis megteszem.RealAsensio írta:
Nalunk a dk-s Ronaira kene szavazni, csak az a baj vele, hogy rendkivul antipatikus, es nyalgomboc. Nekem a jobbik a legszimpatikusabb, van programjuk, vegre van szakmai hatteruk is, vannak a partban tapasztaltabb rokak, alakul az anyagi hatteruk, tehat eroben kozelitenek a Fideszhez. Akkor is a Jobbik a favorit nalam, ha sok faszsag ovezi oket, illetve Vonanak is vannak faszsagai. Meg igy is ok a #1...
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
A szabad munkavállalás hatása minden EU tagállamot érint, nem kizárólag magyar jelenség. a KK európaiakat jobban érinti, de Nyugat-Európában sem mindenki a hazájában dolgozik. A mi térségünket nyilván a jobb megélhetés motiválja elsősorban. De azt hiszem ez nem pár éves és nem is egy-két évtizedes folyamat eredménye, hogy Nyugat-Európában erősebb államgazdaságok vannak.ha olyan jólét van, miért megy ki minden értelmes ember külföldre?
Személy szerint én csak itthon tudom elképzelni az életem, nem érezném jól magam máshol. Szeretnék pár évet eltölteni külföldön, szakmai tapasztalatszerzés miatt, de már a családalapítás küszöbén ez nem biztos hogy meg fog történni, legalábbis a közeljövőben. Jól boldogulok itthon, nem ügyeskedek, tudok félrerakni és a környezetemben is hasonlóakat tapasztalok... nem mondom hogy egyszerű volt idáig, de én elégedett vagyok, úgy érzem megtérül a befektetett energia. Voltam kórházban is, többször is, jelentem túléltem, épen egészségesen.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nem értelek. Előbb azt írod, hogy minden értelmes ember kimegy. Most azt hogy általánosságban. Majd, hogy aki itthon van értelmes, az nem él meg, de nem is megy ki. Akkor ezek mégsem értelmesek ezt a gondolatmenetet folytatva.Általánosságban mondtam. Nyílván itthon is tele vagyunk értelmes, jó munkát végző emberrel csak nem tudnak megélni abból amit kapnak. Legalábbis gondolom ezért is mennek ki az emberek.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Általánosságban mondtam. Nyílván itthon is tele vagyunk értelmes, jó munkát végző emberrel csak nem tudnak megélni abból amit kapnak. Legalábbis gondolom ezért is mennek ki az emberek.Realista24 írta:Minden értelmes ember külföldre? Inkább csak olvasgatok itt csendben, mert lövésem nincs a politikáról, és nem is akarok többet tudni róla. Teszem a dolgom napi szinten, űzöm-hajtom, hogy a családomnak biztos jövője legyen és közben élvezni is tudjuk az életet. De ezen azért most fennakadt a szemem.rashidm írta:Mint laikus, kérdezem: ha olyan jólét van, miért megy ki minden értelmes ember külföldre? Ne Pestből, meg a többi nagyvárosból induljunk ki. Füst az a tanulmány vagy mi a fene tök jó, csak ki tudja hogy mindenki benne van-e. Ezért jók a statisztikák, mert kb úgy lehet alakítani hogy az nekem jó legyen. Lásd a fidesz hogy nyomatta hogy a magyarok több mint 90 %-a igent mondott arra hogy ne jöjjenek migránsok. Az más kérdés, hogy a résztvevők 90%-a... akik talán a 40%ot elérték (lehet a számok nem stimmelnek, már nem emlékszem pontosan).
Az a baj, ha marad a Fidesz akkor még pofátlanabbul fogja lopni a pénzt, Mészáros nyeri a pályázatokat, stb.
Én mondjuk nem hiszem hogy kimennék külföldre. Egyrészt nem vagyok annyira tökös , nincsenek meg a kapcsolataim, meg hát mégis csak magyar vagyok, itt vannak a barátok, család.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
De itt azon volt a hangsúly, már amennyire jól értem, hogy akinek jó szakmája van és itthon is sok a munkája, ergó jól keres vele, minek menne ki segédmunkát végezni?csababarca írta:és ha erre mennek ki az baj?Yazid írta:Akinek van értelmes szakmája, tök8 hogy asztalos, festő hagy ne soroljam, szorgalmas akar és tud is dolgozni az megél. Hova mennek ki? hamburger húst sütni meg mosogatni?
nekem unokatestvérem ausztriában konyhán van, felesége takarít.
tudják kint fizetni az albérletet elég jó helyen. tudtak venni autót kint, fenn tudják tartani, nevelnek egy gyereket is közben.
már 6 éve kint vannak, félre is tettek csomó pénzt, hogy ha egyszer haza kell jönniük (bár hülyék lennének), tudjanak házat venni, vagy lakást.
le lehet nézni ezeket az embereket, csak inkább azt kéne megnézni miért mennek ki? nem biztos, hogy azért mert nem akarnak dolgozni, meg nem szorgalmasak. kint se arra kapják a pénzt, hogy hevernek a kanapén.
én támogatom aki kimegy, igazuk van, megértem őket. tapasztalják meg, hogy ott milyen, vessék össze az itthonival, aztán majd eldöntik, hogy hosszútávon hol járnak jobban.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- eReMA
Ez a mondat feltűnt. A Fidesz rendezvényein jellemzően sok az idős és nyugdíjas korosztályú résztvevő. Ezt magyarázzák többek között azzal (amit már itt is olvastam), hogy nekik csak az alapcsomagos TV szolgáltatás jut és 24 órában hallgatják a propagandát, ráadásul teljesen tájékozatlanok.Yazid írta: Kollegáim 40-60évesek és mind azt mondja jobban élünk pedig már ôk megéltek pár pártot. Nem úgy mint mi csipások
Nem értek egyet, illetve fenntartásokkal értek csak egyet. Azt gondolom, hogy -kivétel a teljesen elmaradott régióktól, világvégi zsákfaluktól- az idősebb korosztályban is igen sok az értelmiségi, megkockáztatom (ami majd biztos kiveri a biztosítékot), hogy a manapság teljesen feleslegesnek ítélt lexikális tudásuk a mostani generáció átlaga felett van. Ráadásul a környezetemben (ok, főváros meg minden) a nyugdíjas korosztály simán használja az internetet, tisztában van az eseményekkel, ergo tájékozott. Igen, az anyukám is.
A lényege a fentieknek, hogy véleményem szerint a magas idős kori támogatottságban igen nagy szerepet játszik a Yazid által leírt mondat. Ők megélték azt, amiről egy mai korban, mai elvárásokba született fiatalnak fogalma sincs. Mert a fiatal németországgal példálozik, hogy ott aztán kib...ott kolbász a kerítés, az idősebb meg ennyi idősen jegyre vette a tömegben a kenyeret valami szakadt teherautó platójáról. Annyi a különbség, hogy az idős, aki átélte ezeket a korszakokat, annak van összehasonlítási alapja, a fiatalnak pedig fogalma sincs, hogy mennyivel jobban él, mint amilyen állapotok 20-25 éve voltak. Nyilván az idős fog éljenezni a békemenet közepén.
A lopásokhoz nem nagyon lehet mit mondani. Mindig, mindegyik lopott, bizonyítottan. Sajnos a tapasztalat az, hogy az újak mindig elölről kezdték, hisz nekik még üres volt a zsebük. 36 éves vagyok, de nem tapasztaltam mást.
Nevetséges ilyesmiben reménykedni, de érdekelne, hogy van-e egy olyan határ (nincs... ), amikor egy ember képes azt mondani, hogy köszi, nekem (meg az ük-ük-ük unokámnak is) ez már elég, tele vagyok, minek lopjak tovább?
Az EU-s pénzekhez pedig annyit, hogy ezek nem szabad felhasználásúak, arra kell (kéne) fordítani, amire adják. Tehát hiába xar az egészségügy, ha macskakövezésre adták, arra kell fordítani. Az más kérdés, hogy amit ezekből az összegekből schwarzban ellopnak, azt zsebre teszik és nem rád költik.
U.i.: A sokak által hiányolt programok meg ígéretek nekem nem hiányoznak. A legtöbbjük kapálózás, hazugság, kivitelezhetetlen és ezáltal betarthatatlan. Hangzatos kampány szövegek, amik legnagyobb részéből soha, semmi nem lesz. Még egyszer: 36 vagyok, de nem tapasztaltam mást, így szinte figyelembe sem veszem, max azokat, aminek úgy vélem, hogy minimális realitása van/lehet. Ez igen kevés.
- csababarca
és ha erre mennek ki az baj?Yazid írta:Akinek van értelmes szakmája, tök8 hogy asztalos, festő hagy ne soroljam, szorgalmas akar és tud is dolgozni az megél. Hova mennek ki? hamburger húst sütni meg mosogatni?
nekem unokatestvérem ausztriában konyhán van, felesége takarít.
tudják kint fizetni az albérletet elég jó helyen. tudtak venni autót kint, fenn tudják tartani, nevelnek egy gyereket is közben.
már 6 éve kint vannak, félre is tettek csomó pénzt, hogy ha egyszer haza kell jönniük (bár hülyék lennének), tudjanak házat venni, vagy lakást.
le lehet nézni ezeket az embereket, csak inkább azt kéne megnézni miért mennek ki? nem biztos, hogy azért mert nem akarnak dolgozni, meg nem szorgalmasak. kint se arra kapják a pénzt, hogy hevernek a kanapén.
én támogatom aki kimegy, igazuk van, megértem őket. tapasztalják meg, hogy ott milyen, vessék össze az itthonival, aztán majd eldöntik, hogy hosszútávon hol járnak jobban.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nézőpont kérdése. Tegyük fel, 30-40 év közötti szobafestő vagy. Gyerek, asszony. Kimehetsz és kereshetsz 5-10ezer eurót. Havi egyszer haza, asszony közben félrekúr, a gyerek meg a postást hívja apunak, mert többször látja.Kerlon írta:Ilyen szakmával és szorgalommal kimész, akkor gazdag leszel. Itthon meg jól élhetsz, ha szarrá dolgozod magad.Yazid írta:Akinek van értelmes szakmája, tök8 hogy asztalos, festő hagy ne soroljam, szorgalmas akar és tud is dolgozni az megél. Hova mennek ki? hamburger húst sütni meg mosogatni?
Mindezt egy német rendszámos zsír új audiért mondjuk, meg persze, hogy a gyereknek legyen majd egy lakása/háza 18 éves korára.
Kint a 200 nm falfelület ugyanúgy 200 nm, mint itthon. Más az árfekvés nyilván, de bizonyos szempontok mellett óriási áldozatokkal jár.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Érdekesek ezek a dolgok.
Tele a Tecsó? Fasza. Ennek a fele külföldi, a fele meg azért megy oda, mert ott akciós a farhát, vagy meg lehet verekedni egy jó TV-ért (bocs, nem tudtam kihagyni). Huhúúúú! Éljen a párt!
Átlagbérek, munkaerőhiány? Itt a végeken katasztrofális a helyzet. A mezőgazdaság kézimunka igényes része kezd összeomlani. Senki nem jön el dolgozni még tripla pénzért sem, mert a közfoglalkoztatásban megkapja a 80-at arra, hogy otthon, vagy az árokparton ül (itt zárja ki nálam magát amúgy a bal oldal is, akik mindenkinek alap megélhetést adnának). Aztán csodálkozunk, hogy a chili olcsóbb, mint az erős pista, meg a déli gyümölcs olcsóbb, mint a kajszi. Éljen a párt! (utólag még ide illik legjobban: a sok migránsozó okostojástól megkérdezném, szerintük mi a reteknek jönne is bármilyen gazdasági bevándorló, vagy terrorista? 80 ezer Ft a csábító, vagy a 22 ezer munkanélküli? Vagy a 80 éves Terike néni, akit így is úgy is megerőszakolnak egy százasért a "mieink"? Mert ez létező dolog hazánkban attól, hogy a sajtónak meg van tiltva ezek közlése.)
Itthon is lehet találni, meg megélni? Persze! Csak annyira le vagyunk nyomorítva, hogy örülünk, ha lyuk van a seggünkön és szelel. Sógorom diploma osztó után kitaposott külföldre felszolgálni. Azóta A6-ossal jár, nem dolgozza magát halálra, megbecsülik a munkáját, minden éven 2-3-szor eljár nyaralni ahová csak akar a világon és jól él. Ezt itthon a diplomájával (valami logisztikus faszság) sem érte volna el. Éljen a párt!
Annyi előnye van a mostani állapotoknak, hogy megengedik, hogy okosba más is lopjon. Na ne sokat, csak egy kicsit. Így szépen "fejlődik" az ország, vagyis az ügyeskedők rétege. Az viszont hátrány, hogy ezen beruházások nagy része használhatatlan dolog, pl völgyben épült kilátó, vagy 14 kilátó egymás mellé, hogy a példánál maradjak.
Az egészségügy és oktatás dolgaira ki sem térek. Egyszerűen azért kel imádkozni, hogy be ne kerülj a kórházba, mert akkor lehet, hogy nem jössz ki soha. Óriási sorok minden területen. Az egész szociális orvoslás elavult, fenntarthatatlan káosz. Lehet menni magánba, jó pénzért, mellette meg fizetni a TB-t. Dupla haszon, jól van ez így, de hol van ez az út adókhoz képest. Az útjaink híresen szarok. Kátyú, kátyú hátán, de olyan adópénzeket fizetünk az utak karbantartására, hogy ihaj: súlyadó, üzemanyag nagy része, útdíj, autópályadíj, hogy csak párat említsek, erre soha nincs pénz karbantartani az utakat, csak a világ legdrágább autópályáira futja, amik már az alapnál el vannak rontva.
És a kétkedőknek és azoknak, akik nem tudják mit higgyenek, honnan tájékozódjanak egy kis érdekesség a végére: ha minden olyan fasza, akkor miért van szüksége a hatalomnak diktatórikus eszközökre? És mi lesz ennek a vége? A média összeomlott, 1 kézben van, a törvényhozás megbukott, 1 kézben van, az ügyészség korrupt, 1 kézben van, a bíróság irányított, 1 kézben van, a rendőrség tehetetlen, 1 kézben van, a felügyeleti szervek vakok, 1 kézben vannak. A demokrácia hazánkban elbukott, mert minden 1 kézben van. MINDEN! Nincs ma Magyarországon olyan erő, ami kordában tudná tartani, csak a választó polgárok.
Tele a Tecsó? Fasza. Ennek a fele külföldi, a fele meg azért megy oda, mert ott akciós a farhát, vagy meg lehet verekedni egy jó TV-ért (bocs, nem tudtam kihagyni). Huhúúúú! Éljen a párt!
Átlagbérek, munkaerőhiány? Itt a végeken katasztrofális a helyzet. A mezőgazdaság kézimunka igényes része kezd összeomlani. Senki nem jön el dolgozni még tripla pénzért sem, mert a közfoglalkoztatásban megkapja a 80-at arra, hogy otthon, vagy az árokparton ül (itt zárja ki nálam magát amúgy a bal oldal is, akik mindenkinek alap megélhetést adnának). Aztán csodálkozunk, hogy a chili olcsóbb, mint az erős pista, meg a déli gyümölcs olcsóbb, mint a kajszi. Éljen a párt! (utólag még ide illik legjobban: a sok migránsozó okostojástól megkérdezném, szerintük mi a reteknek jönne is bármilyen gazdasági bevándorló, vagy terrorista? 80 ezer Ft a csábító, vagy a 22 ezer munkanélküli? Vagy a 80 éves Terike néni, akit így is úgy is megerőszakolnak egy százasért a "mieink"? Mert ez létező dolog hazánkban attól, hogy a sajtónak meg van tiltva ezek közlése.)
Itthon is lehet találni, meg megélni? Persze! Csak annyira le vagyunk nyomorítva, hogy örülünk, ha lyuk van a seggünkön és szelel. Sógorom diploma osztó után kitaposott külföldre felszolgálni. Azóta A6-ossal jár, nem dolgozza magát halálra, megbecsülik a munkáját, minden éven 2-3-szor eljár nyaralni ahová csak akar a világon és jól él. Ezt itthon a diplomájával (valami logisztikus faszság) sem érte volna el. Éljen a párt!
Annyi előnye van a mostani állapotoknak, hogy megengedik, hogy okosba más is lopjon. Na ne sokat, csak egy kicsit. Így szépen "fejlődik" az ország, vagyis az ügyeskedők rétege. Az viszont hátrány, hogy ezen beruházások nagy része használhatatlan dolog, pl völgyben épült kilátó, vagy 14 kilátó egymás mellé, hogy a példánál maradjak.
Az egészségügy és oktatás dolgaira ki sem térek. Egyszerűen azért kel imádkozni, hogy be ne kerülj a kórházba, mert akkor lehet, hogy nem jössz ki soha. Óriási sorok minden területen. Az egész szociális orvoslás elavult, fenntarthatatlan káosz. Lehet menni magánba, jó pénzért, mellette meg fizetni a TB-t. Dupla haszon, jól van ez így, de hol van ez az út adókhoz képest. Az útjaink híresen szarok. Kátyú, kátyú hátán, de olyan adópénzeket fizetünk az utak karbantartására, hogy ihaj: súlyadó, üzemanyag nagy része, útdíj, autópályadíj, hogy csak párat említsek, erre soha nincs pénz karbantartani az utakat, csak a világ legdrágább autópályáira futja, amik már az alapnál el vannak rontva.
És a kétkedőknek és azoknak, akik nem tudják mit higgyenek, honnan tájékozódjanak egy kis érdekesség a végére: ha minden olyan fasza, akkor miért van szüksége a hatalomnak diktatórikus eszközökre? És mi lesz ennek a vége? A média összeomlott, 1 kézben van, a törvényhozás megbukott, 1 kézben van, az ügyészség korrupt, 1 kézben van, a bíróság irányított, 1 kézben van, a rendőrség tehetetlen, 1 kézben van, a felügyeleti szervek vakok, 1 kézben vannak. A demokrácia hazánkban elbukott, mert minden 1 kézben van. MINDEN! Nincs ma Magyarországon olyan erő, ami kordában tudná tartani, csak a választó polgárok.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???