sokan vannak így, nem sok embernek csöppen ki a szájából egy 80-100 négyzetméteres zuglói ház vagy belvárosi, neadjisten budai lakás, csak hogy elkezdje a kisfia az önálló életét.csababarca írta:korrekt.H.E.H.E. írta:
elmondom hogy vélekedek a tanárokról: vannak munkák, amiket sokkal jobban meg kellene fizetni. a tanár egy köztük. sokra tartom a tanárokat. a jó tanárokat.
de ha tudod jó előre, hogy márpedig nincs és nem is nagyon lesz jól megfizetve a pálya, akkor ne menj tanárnak. (aztán amikor majd elfogynak a tanárok, mint ahogy már most az orvosok is, akkor a kormány kényszerpályára kerül)
ha elhivatott vagy és imádod, amit csinálsz, akkor viszont sztem meg lehet találni a módját, hogy megélj belőle és boldoggá tegyen.
ja nem pályaváltoztatásról, hanem módosításról beszéltem, nyilván nem akarja az ember kibaszni a kukába, amit kemény munkával megszerzett az évek során.
sejtettem előre, hogy ez lesz, bár reménykedtem, hogy mire végzek javul a helyzet, és azért javult is némelyest.
elhivatott vagyok és szeretm csinálni, és nem is érzem úgy, hogy elveszett lenne az életem.
csak ez a fizu kb pont arra elég, hogy otthon éljek. nem tudok mozdulni.
5 évig éltem albérletben, nem akarok újra.
kidobott pénz.
módosítás, hát még olyan opció van, hogy valami oktatási hivatalba, tankerületbe menjek dolgozni. de szeretek tanítani, ezért amíg van bennem motiváció, ezt csinálnám. ha érzem hogy elfogyott, akkor nem maradnék az oktatásban, mert csak több kárt okoznék a motiválatlansággal, mint hasznot a diákoknak.
mindegy, csak érdekelt a vélemény, hogy mihez kezdjek.
sok csoporttársam akikkel együtt végeztünk jó helyzetben volt, még egyetem alatt megkapta a 30 milliós zuglói, vagy 5. kerületi lakást, aztán jóidő.
szüleimnek erre nem telik, még 20 milliósra se valami külkerületben.
egyáltalán nem szégyen az, hogy emiatt sokan kimennek pár évre, mert az is biztos, hogy 5-8-10 év alatt simán összejön a fasza lakásra/házra való, jgy teremteni vagyont külföldről, aztán lehet hazaköltözni.
de ez megint olyan dolog, hogy ez teljesen kormánytól független