HozzászólásSzerző: csababarca » 2018. április 11., szerda 9:47
Messi érdekes, de ez továbbra is csapatjáték. Senkinek nem volt megtiltva, hogy küzdjön és focizzon tegnap. Szégyen volt, hogy ezt megcsináltuk, úgy estünk ki 4-1ről, hogy esélyünk sem volt igazából, és örülhetünk hogy csak ennyi lett.
Én Messi helyében kiszakadnék ebből a közegből, lehet kellene neki egy új impulzus, vagy valami. De így ebben a formában ez nem működik.
Mi volt a taktika egész évben? Stabilitás, elől meg majd Messi megoldja. Ez volt a nagy terv. Egyébként én már ősszel is írtam, hogy nem vagyunk annyira jók, mint amit az eredmények mutatnak.
A védelmünk gyengeségeit is szóvá tettem, persze be lettem oltva, hogy csak ennyi gólt kaptunk, úgyhogy kuss.
Én abban látom a problémát, hogy ez a 442 egy nagyon rossz felállás nekünk. Ehhez kéne két jó szélső, akik ezt tudják játszani, hogy robotolnak fel alá, és támadni is tudnak. Nekünk ilyen max Dembele lehetne, de ő ebben a párharcban is 5 percet töltött a pályán. Gratulálok.
Még mindig a csapat magja egy fajta játékot tud, a 433-at. Nem mondom, hogy ezzel BLt nyertünk volna, de talán nem esünk ki szégyenszemre egy Romától.
Messi is a szezonban akkor érezte jól magát a pályán (ezt úgy értem, hogy akkor játszott jól), amikor nem csak Lajos volt egyedül mellette, hanem Dembelé, vagy Coutinho a támadósorban kapott helyet. Lásd Chelsea ellen pl.
Amikor fikázzuk Messit tegyük hozzá, hogy ha ő nem lenne, ebben a szezonban már a Chelsea kicsapott volna minket, és a bajnokságban se így állnánk.
Ebben a 442ben Messi is távol játszik a kaputól, nincs posztja se benne, messze van Busquetstől, pedig az ő kapcsolatuk kulcs volt mindig is.
Kicsit össze vissza amit írok, de ez nem ilyen fekete-fehér, hogy Messi miatt estünk ki. Lajos tavaly április óta 1 darab gólt tudott összehozni a bl-ben, Messin kívül csak öngólunk volt jóformán idén, nem hiszem, hogy rajta kell elverni a port. Tegnap őszintén, aki nézte a meccset mit tudott volna csinálni? Nem volt játékunk, mert csak ívelgettük előre a labdát. 165 centivel meg nyilván nem fogja lefejelgetni Manolasékat. Meccs folyamán nem egyszer pörölt Piquével hogy a földön próbálják meg kihozni a labdát, de Rakiticnak is szólt, hogy ne vagdossa előre a vakvilágba a bogyeszt.
Sokkal mélyebb problémákat látok itt annál, mint hogy Messi nem lőtt gólokat a Roma ellen.
Helyzetbe se hozták. És itt jegyezném meg, hogy ebben a szezonban kb a góljai felét tök egyedül hozta össze, ő nem kap Lajostól olyan kiszolgálást, mint fordítva, és meg lehet nézni így is a góljaikat.
Én is csak agyalok, de nem egyes személyekben látom a kudarc okát, hanem az elrontott taktikán, vagy min.
És aggódok, hogy az van velünk most, mint veletek volt anno 10 éve, hogy kb bárki kivert titeket a 16/8 között pár szezonon keresztül. Nálunk is ez van, elment a győztes mentalitás, ez egy vesztes csapat, ami nem képes felpörögni. És szerintem már nincs is ebben a magban több nagy siker, ebben a formában. (értem ezalatt a bl győzelmet)
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."