Tehat akkor ki van zarva, hogy nem tortent se csalas, se tevedes? Minden halalpontosan ugy tortent ahogy meg van irva a nagykonyvekben? Hagyjuk mar. Buzlik az egesz, ha csalas nem is tortent, tevedesek es pontatlansagok igen, szep szammal.
Mivel ember alkotta és emberek üzemeltetik, így nem meglepetés, hogy vannak hibák, problémák. Én egy elég komoly cégnél vagyok, nem kevés pénz van beletolva a rendszerekbe, üzemeltetésbe, és igencsak meg tud halni néha, teli van hibával, és csodálkozom, hogy nem omlott még ránk az egész.
Amúgy a töketlen ellenék kapcsán: én nehezen tudom elképzelni, hogy nulláról hogy tudna felépülni egy olyan társulat, akire rá lehetne mondani széles körben, hogy valós alternatívát nyújt. Aki 30 fölötti, és akar foglalkozni a politikával, jó eséllyel már megfordult 1-2 párt körül, vagy most is ott van., Azalattiakra meg rá lehet mondani, hogy "taknyosok" akikre nem lehet bízni egy ország vezetését. Nem egy, hanem sok hiteles arcot, akik országos szinten ismertek lehetnek, nem igazán lehet előkapni a fiók mélyéről. És emellett úgy felépíteni az egészet, hogy az elején állami pénzügyi támogatás még nyilván nincs. Kilépni a nyilvánosságra főleg radikális lépésekkel lehet, onnan meg a néppártosodás felé nehezebb megmozdulni. Ha történik némi siker, népszerűség növelés, akkor egyből rádszáll az állami propaganda, meg az ellenzéki, akik féltik a seggüket.
Szóval nem könnyű felépíteni egy új pártot. Ráadásul mivel az utóbbi években már próbálkoztak párral, így pláne csak legyinthet az újabbakra az ember.
Az meg nekem külön kérdéses, hogy milyen egy jó ellenzék? Hogy tud egy ellenzék jó lenni?