G. V.tinho írta:
azért nem. Fantasztikus, és valószínűleg megismételhetetlen csoda lesz, ha triplázunk a Bajnokok Ligájában. de ez nem mentesít ettől a szégyentől, amit a spanyolhonban produkáltunk idén. Megtetézve a karácsonyi ajándékkal.
Már hogyne mentesítene? Ez még mindig nem Playstation.Pont,hogy a barsza a legjobb példa rá,hogy mennyire baszott nehéz mind2 porondon jól teljesíteni. Rengeteg mindennek kell összeállnia egy bl-liga kombóhoz, megfelelő keret,mentalitás,szerencse és még lehetne sorolni reggelig.
Senki nem nézi le a bajnokságot vagy egy bajnoki cím fontosságát, de amióta világ a világ egy bl cím mindent felülír, vagy csak a bl cím közelsége.Az most,hogy a 16 éves barszások kardoskodnak a liga>bl dolgon legyen z ő nyomoruk.
Ott a liverpool, 2 hét alatt már a világ legjobb csapataként emlegetik őket(képzeljük el kit izgatna ez a liverpool csak a premier league alapján),a roma mezszponzort is szerzett magának egy darab jó meccsel.Kis túlzással a bayern(ha kiesnének),psg,city és a barsza szezonja is mehet a kukába egy bl kiesés után. Persze ettől még mind bajnokok,nagy eredmény az is, de a bayern meg a psg pont feldughatja magának a ligagyőzelmet, míg a barsza is igazából akkor örülhet a ligacímnek felhőtlenül ha mi kiestünk a bl-ből.
Ha szezon elején valaki ezt így az orrom elé tolja,hogy a liga bukó, de az utolsó percig esélyünk lesz a bl döntőre (nem a győzelemre, hanem a döntőre) én aláírtam volna.Már csak a triplázás lehetősége is megér egy akár 0 kupás szezont.Láttam már nem egy bajnoki címet bl tavasz nélkül, és láttam már nem 1 bl tavaszt bajnoki cím nélkül.Én mindig utóbbira nyomnék, az meg,hogy tavaly mind2 meglett fantasztikus,korszakos.
Lehet kivetni valónk a spanyol bajnoki címek miatt, de azért becsülettel hoztuk a 90+ pontokat az ideit meg a 2013ast leszámítva(mind2 esetben címvédőként szórakoztuk el, ez nem jó de azért még sem az van,hogy x éve várunk valamire aztán beleszarnak egy nagyot).Ez mellett végigdaráljuk a bl-t lassan 10 éve szerda-szombat ritmusban.A döntőt leszámítva minden szezonban ott vagyunk a végéig az oda-vissza párharcokban míg a barsza az elmúlt 4 évből 3at márciusig tolt csak a bl-ben.És ez nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is rengeteget kivesz egy csapatból, tökmind1,hogy a wolfsburg az ellenfél vagy a bayern.
Azok után,hogy ez a csapat 10ikre lett összerakva, ezzel fogadtuk már Marcelot meg Ramost is amikor még Zizuék nagyban fociztak itt,nem tudom a srácok szemére hányni,hogy így a korszak végéhez közeledve a szerda jobban megmozgatja őket mint a szombat.(meg amúgy is gondolom feltűnt nekik,hogy nagyobb fun bl-t nyerni.Ott kapnak egy nagy kupát lehet belőle enni-inni dobálni, nem az hogy a következő szezon elején átadják nekik a kupát amikor már senkit nem izgat
)
Ha kedden kizúgunk nekem ez akkor is egy jó szezon volt, nem fantasztikus de jó mert amikor kellett odabasztunk a nehéz időszakokban is és a bajnokok ligája utolsó szakaszáig izgulhattam a csapatért.Ha meg továbbmegyünk az brutális el nem cserélném semmire,hogy a csapatomnak lehetősége legyen triplázni a bl-ben.Ha még be is húznánk akkor meg vége, kiakasztottuk a klubfocit a 21ik században is.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams