autó téma.
mentünk le szombaton pécsre haverokkal, vw passat '98-as, 1,9es tdi, 900ezer km-vel. (csak hogy tudjuk a paramétereket).
felforrt a víz, kigyulladt a műszerfalon a jelecske, mondom oké, félreállunk. jött egy lehajtó, Daruszentmiklós nevű falucska.
felnyitottuk a motorháztetőt, látjuk hogy a henger mellett egy T alakú műanyag alkatrész szét van olvadva, víz ömlik ki...fasza. (nem tudom az alkatrész nevét, víz folyik át rajta keresztül, meg a gomba is arra van kötve, meg a termosztát.)
leintettem egy kocsit, mondom ide valósi? Válasz: az attól függ.
vázoltuk a szitut, mondta ááá ő nem tud segíteni.
2 perc múlva visszajött, mondta talán mégis tud.
két gyerekkel volt, mondja nekik ne szálljatok ki a kocsiból. oké, gyerekek 5 perc múlva kiszállnak, és ez a szöveg hangzott el: "ti mit csináltok? nem meg mondtam hogy maradjatok a kocsiban? Na jól van, hazaérünk jól elverem anyátokat." ekkor kicsit hátrébb álltunk.
Hívott egy szúnyog nevű figurát, csávó mezítláb, félmeztelen megérkezett, kezében az új alkatrésszel, amit gyorsan kivett a 3-as golfjából.
persze nem 1v1ben ugyanaz, de ragasztóval, toldásokkal, bilincsekkel szúnyog megmentett minket, és mehettünk tovább.
magyar falu, én így szeretlek.
gondoltam elmesélem, szakadtunk, és bazi jó élmény volt a haverokkal a 4 órás szopó ellenére is.