Disconnect
Az online világ veszélyeire és ezáltal emberi kapcsolatainkra világít rá a film, remekül. Nem korszakalkotó alkotás, de jogosnak érzem azt az imbn 7.5 pontot, nálam megvan egy
8/10 is. Nincs igazán címszereplő, 3 sztorit mesél el a film párhuzamosan, főbb szerepekben Jason Bateman, Alexander Skarsgard.
Vigyázat: eléggé depresszív alkotás. Igényes képi világ jellemzi. Érdemes.
Detachment
Egy újabb dráma az Amerikai história X rendezőjétől, most az oktatás és a fiatalság gondjaira próbál rávilágítani a rasszizmus helyett. Ha a Disconnect-re azt mondtam, hogy eléggé depresszív, akkor erre nem tudom mit mondjak, közvetlenül egymás után néztem meg a kettőt és az életkedvem is elment. A filmkedvelők számára érdekes lehet ez az ugráló,csapkodó, néhol már "művészieskedő" megvalósítás, nekem tetszett, pedig nem mindig vagyok vevő az ilyesmire. Amit még érdemes kiemelni, az Adrien Brody játéka, a tőle megszokott, profi munkát hozza, kifogástalan. A kiszámítható vég és a számomra kicsit fölöslegesnek tűnő
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!AIDS-es kislány szál miatt legyen
7/10, de ezt is nagyon ajánlom, akik unják a szokványos filmeket.
This is the end
Ez meg mi a f.sz volt?
James Franco bulit tart a házában, amikor kitör a bibliai apokalipszis. A színészek magukat alakítják, vannak hatalmas dumák benne, aki viszont nem ismeri Seth Rogen munkásságát az sok poént fog veszíteni. Nagyon bejöttek még a cameo-k is, Michael Cera, Emma Watson
Összességében a film nagyon betalált nálam, nagyon szeretem az efféle humort.
8/10
The Iceman
Nem rossz ez, Michael Shannon már a Boardwalk Empire óta egy állat, de a fő gondom az volt, hogy már tényleg mindent láttunk korábban a klasszikus gengszterfilmekben, ami itt megjelent. Látványosan szét volt vágdosva, úgy érzem nem mélyítettek eléggé karaktereket, még a jégemberét sem, ezen a túl gyors időugrálás sem segített. Korrekt iparos munka, de így nálam nem érhet többet
6/10-nél, mert teljességében nélkülözi az eredetiséget.