Taktikai háború (Legyél Ancelotti)
- realbeckham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)
Benzinek játszania kell kezdőként. A legutóbbi produkciójára góllal, gólokkal kell felelnie, és biztosra veszem, hogy az Elche ellen erre lesz lehetősége. Ki kell ebből másznia gyorsan.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Akkor inkább vagy DM, vagy Benzema helyett. Szerintpheco írta:Lopez-Carvajal-Pepe-Ramos-Arbeloa??-Illarra-Modric-Jesé-DM-Cé-Benzema kezdő jó lenne. Isco pihent volna hétvégén csak közbe jött Bale sérülése, most itt lenne az alkalom. Bár nem biztos, hogy jó döntés kivenni egy bomba formában lévő játékost. Mindenesetre Jesének nagyon örülnék, ha kezdőben kapna helyet.
- pheco
- Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Lopez-Carvajal-Pepe-Ramos-Arbeloa??-Illarra-Modric-Jesé-DM-Cé-Benzema kezdő jó lenne. Isco pihent volna hétvégén csak közbe jött Bale sérülése, most itt lenne az alkalom. Bár nem biztos, hogy jó döntés kivenni egy bomba formában lévő játékost. Mindenesetre Jesének nagyon örülnék, ha kezdőben kapna helyet.
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
http://www.youtube.com/watch?v=tCJ5uBA3DU4Eszembe jut a 2005-ös isztambuli BL-döntő, Milan-Liverpool, félidőben 3:0. Gerrard nyilatkozta utólag, mit érzett, amikor elvert kutyaként, megalázottan bevánszorogtak az öltözőbe, az egész csapat maga alatt, kint pedig negyvenezer torokból felharsan a You'll never walk alone...ott és akkor tudta, hogy ha bele is pusztulnak, vesztesen el nem hagyják a pályát. A többi történelem. Én pedig nagyon sajnálom, hogy ilyen nálunk elképzelhetetlen.
Hát igen. Ők énekelnek,buzdítanak,hajtják a csapatot. A miénk a szotyit köpködik és fütyülnek,mert nem rúgunk 5-0-nál még kettőt. Legyen bármi az állás,a 80. percben elindulnak haza. Ezért nem járnak a családok meccsre...
Egyébként 2005-ben épp Ancelotti bukta el a BL-t a Milannal. Bár gondolom ezt mindenki tudja.
Ajánlom is! Szívesen olvasgatom az ötleteidet.Örül ha van akinek tetszik. Majd szépen sorba veszem a témáimat,van vagy 20 és mindről irni fogok.
Valamit csúnyán elnézhettélKerlon írta:Látszik, hogy nem veszed a fáradtságot elolvasni a hosszabb írásait, ha ezt leírtad. Max az lenne vele a baj, hogy nem tudná magát moderálni, de ilyen Zombori, Phul stb féle értékeléseket bármelyik értelmes ember is tudná értékelni. RMCF meg még a szakmai tapasztalatot is hozzá tudná tenni.
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
látszik h nem érted a poént, vagy nem nézed azt a szart (mondjuk ez bocsánatos bűn)Kerlon írta:Látszik, hogy nem veszed a fáradtságot elolvasni a hosszabb írásait, ha ezt leírtad. Max az lenne vele a baj, hogy nem tudná magát moderálni, de ilyen Zombori, Phul stb féle értékeléseket bármelyik értelmes ember is tudná értékelni. RMCF meg még a szakmai tapasztalatot is hozzá tudná tenni.ziro4vr írta: R.M.C.F viszont a harmadik félidőben lenne gondban mikor rita felteszi neki a """szakmai""" kérdéseket
Nem illik.
Látszik, hogy nem veszed a fáradtságot elolvasni a hosszabb írásait, ha ezt leírtad. Max az lenne vele a baj, hogy nem tudná magát moderálni, de ilyen Zombori, Phul stb féle értékeléseket bármelyik értelmes ember is tudná értékelni. RMCF meg még a szakmai tapasztalatot is hozzá tudná tenni.ziro4vr írta:R.M.C.F viszont a harmadik félidőben lenne gondban mikor rita felteszi neki a """szakmai""" kérdéseketWertz írta:Azért arra kíváncsi lennék, hogy a Magyaroroszágon dolgozó edzők közül hány tudna egy ilyen leírást írni bármilyen edzésmódszerről. Van egy olyan érzésem, hogy a 2 kezemen megtudnám számolni őket
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- ziro4vr
R.M.C.F viszont a harmadik félidőben lenne gondban mikor rita felteszi neki a """szakmai""" kérdéseketWertz írta:Azért arra kíváncsi lennék, hogy a Magyaroroszágon dolgozó edzők közül hány tudna egy ilyen leírást írni bármilyen edzésmódszerről. Van egy olyan érzésem, hogy a 2 kezemen megtudnám számolni őket
Nem illik.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy a Magyaroroszágon dolgozó edzők közül hány tudna egy ilyen leírást írni bármilyen edzésmódszerről. Van egy olyan érzésem, hogy a 2 kezemen megtudnám számolni őket
- ziro4vr
Bár átfogó képpel nem rendelkezem a témában, de az én tapasztalatom(nem volt olyan rég, persze tegnap se): a pedagógiai része sem fényesebb a dolognak. Megvolt a csapatunkban a cuppantott sztár, akinek ha odaléptél mehettél uzsonnázni, akinek minden egyes lépését figyelemmel kísérték, de a hibajavítás persze nem volt meg. Ellenben ha olyan volt a kedve(gyakran) akkor nem kellett x körrel kezdeni csak x-3-mal és persze mikor ez meccsen kijött más volt a hibás, mert rosszul védte a területet és a sztárnak két lépést kellett tennie hátra. A többiekre kivetített hibajavítás pedig néhány kellemes szitokszó mellett a menny haza volt. A gyerekből persze semmi se lett, ahogy másból se.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a szakmai rész és a pszichológiai is elnagyolt, 3 edzés után csinál az edző magában 3-4 csoportot, mondjuk egy kiemelt, 2 közepes meg egy reménytelen, aztán az úgy marad. Hogy a csoporton belül az egyik egy fürge szélső-potenciál, a másik meg egy fadarab a védelemben, az mindegy ha letolja a 10 kört jólvan fiam, ha nem kuka.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a szakmai rész és a pszichológiai is elnagyolt, 3 edzés után csinál az edző magában 3-4 csoportot, mondjuk egy kiemelt, 2 közepes meg egy reménytelen, aztán az úgy marad. Hogy a csoporton belül az egyik egy fürge szélső-potenciál, a másik meg egy fadarab a védelemben, az mindegy ha letolja a 10 kört jólvan fiam, ha nem kuka.
Nem illik.
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Örül ha van akinek tetszik. Majd szépen sorba veszem a témáimat,van vagy 20 és mindről irni fogok.
Azt hogy pl 25 évesen tudsz-e fejlődni? nyilván,hiszen maga a szó jelentésében is benne van,hogy fejlődni,amit magad jelenlegi kondid mostani helyzetéhez mérsz....ahhoz persze hogy tudsz fejlődni. Azt hogy belőled mit lehetett volna kihozni,ahhoz 12 évesen már oda kellett volna rád figyelni,mert sok olyan technikát,mozdulatot,testrészt lehetett volna tökéletesiteni ami nem a max nálad.
Egy felnőtt is tud bőven fejlődni kondiban,még gyorsaságban is(de mivel fiatalon kimaradtak technikák igy a magad határait nem tudod már teljesen kihasználni),itt is az a fontos hogy megérts mi az amitől egy feladat egy cél eredményt hoz....ez az,hogy a testedet,vagy egy adott területet a megszokottól eltérő(intenzivebb,célirányosabb) feladatra sarkallod. Ezek a gyakorlatok mutassanak a legjobban arra amit mérkőzéseken elvár tőled a játék)Ha gyorsabb akarsz lenni,akkor spec gyorsaságfejlesztő gyakorlattokkal,helyes technikával,jó intenzitással már 3 hónap alatt(heti 2x-i mondjuk 30 perces futóedzéssel) már eredményt fogsz elérni....gyorsabb leszel. Persze emellett szükséges a hagyományos edzés is,mert az a legjobb ha mindennap edzve vagy.
Remélem egy - két év és elkészül,nagyon nincsen rá időm,de majd itt a hülyéskedés helyett inkább ezekről irok,és azt használom majd fel.hehe írta:komolyra fordítva, mikor adsz ki rajzokkal tarkított könyvet erről vagy dvd-t?
lehetne itt egy bejegyzés ezekről,de lehet a "régi" oldal új tulaja copyzná,és felhasználná....holott jogvédettde egy bloggal is szerintem már elég sok sikert érhetne el.
Vannak olyan koordinációs,finommozgású elemek,technikák amiket jól csak nagyon fiatalon tudsz felvenni(illetve a fiatalon kifejlődött érrendszer,vérkeringés is akkor kellett hogy alakitva legyen a célra).....később már nem képes annyira a szervezeted.azt jó lenne még tudni,hogy lehet e fejleszteni még ezt a dolgot kifejlett játékosnál,mondjuk 20 év fölött,vagy gyerekkortól kell,kellene így tanítani a fiatalokat.(Nyilván ez lenne az ideális)
Azt hogy pl 25 évesen tudsz-e fejlődni? nyilván,hiszen maga a szó jelentésében is benne van,hogy fejlődni,amit magad jelenlegi kondid mostani helyzetéhez mérsz....ahhoz persze hogy tudsz fejlődni. Azt hogy belőled mit lehetett volna kihozni,ahhoz 12 évesen már oda kellett volna rád figyelni,mert sok olyan technikát,mozdulatot,testrészt lehetett volna tökéletesiteni ami nem a max nálad.
Egy felnőtt is tud bőven fejlődni kondiban,még gyorsaságban is(de mivel fiatalon kimaradtak technikák igy a magad határait nem tudod már teljesen kihasználni),itt is az a fontos hogy megérts mi az amitől egy feladat egy cél eredményt hoz....ez az,hogy a testedet,vagy egy adott területet a megszokottól eltérő(intenzivebb,célirányosabb) feladatra sarkallod. Ezek a gyakorlatok mutassanak a legjobban arra amit mérkőzéseken elvár tőled a játék)Ha gyorsabb akarsz lenni,akkor spec gyorsaságfejlesztő gyakorlattokkal,helyes technikával,jó intenzitással már 3 hónap alatt(heti 2x-i mondjuk 30 perces futóedzéssel) már eredményt fogsz elérni....gyorsabb leszel. Persze emellett szükséges a hagyományos edzés is,mert az a legjobb ha mindennap edzve vagy.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
Mindenképpen fiatalon kell elkezdeni, mert akkor fogékonyabbak az izmok, akkor fejlődnek, de amire oda kell figyelni, hogy a fiatalok hajlamosak elveszíteni a lelkesedést egy-egy futó edzés után és mindig kell egy kis játék mellé. Sokszor hallottam, hogy az u10 körüliek hol járnak edzésre, hol nem... Illetve a kicsiknél rendszeresen játszatni is kell őket, mert rengeteg olyanról is hallottam, hogy csóri 10-12 éves gyerek az utolsó pár percre ment be időt húzni. Csak ugye még nem érti meg, hogy a csere is fontos, legyen szó bármiről. Én vártam a sorom egy fél évig kb 190 perccel. Aztán tavasszal 3 meccs után egyből volt már 170 percem. Valaki feladta volna előbb is, mondjuk én is megszívtam utána, mert új edző lett, aki meg kimondotta nem szeretett és onnét voltam csak időhúzó. El is igazoltam.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Nagyon érdekes amit RMCF leírt...azt jó lenne még tudni,hogy lehet e fejleszteni még ezt a dolgot kifejlett játékosnál,mondjuk 20 év fölött,vagy gyerekkortól kell,kellene így tanítani a fiatalokat.(Nyilván ez lenne az ideális)
Gondoljunk bele,a dél-amerikai játékosok,akik gyerek koruktól csak a focival foglalkoznak,szinte ahogy megtanulnak járni,esnek-kelnek,nem véletlen ennyire robbanékony,dinamikus a legtöbb...(nem mind,azért ezt is tudjuk)
A másik,azt lehet egy edzőnek a legnehezebb,hogy egyensúlyba hozza a dinamizmust,robbanékonyságot,koordinációs készséget futás közbe,de úgy,hogy a játékos végigbirja fizikálisan azt a 90-olykor 120 percet...
Gondoljunk bele,a dél-amerikai játékosok,akik gyerek koruktól csak a focival foglalkoznak,szinte ahogy megtanulnak járni,esnek-kelnek,nem véletlen ennyire robbanékony,dinamikus a legtöbb...(nem mind,azért ezt is tudjuk)
A másik,azt lehet egy edzőnek a legnehezebb,hogy egyensúlyba hozza a dinamizmust,robbanékonyságot,koordinációs készséget futás közbe,de úgy,hogy a játékos végigbirja fizikálisan azt a 90-olykor 120 percet...
LEGIO PATRIA NOSTRA
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
- oroszisti
- Kedvenc játékosaid: Raúl,
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, EgriFC
Na elolvastam ! Nekem ebben sok újat mondtál , amire én nem figyeltem , soha, de ami a legnagyobb baj hogy a legtöbb edző sem , sőt !R.M.C.F írta: ...
Most az egyetemen egy alapkiképzés van nekünk és itt sokkal inkább jellemző ez az edzés módszer amit te írtál. Rövid távú sprinteket nyomunk , fekvő helyzetből , ülésből , háton fekvésből ... De ami itt sincs az a hiba javítás. Van aki , egy ilyen (direkt nem írom milyen ) egyetemen , ahol fontos a fizikum , nem tud normálisan futni ! De ez ugyan úgy meg van / volt edzéseken . Focista akar lenni , futni nem tud az edző meg vagy szarik rá vagy nem veszi észre. Nem azt mondom ,mert nekem sem tökéletes a futásom Egyik szoba társam amerikai focizott , és ott érdekes megtudják tanítani őket futni , mondjuk náluk amerikai edző volt.
Én is úgy látom , amit írtál , hogy a futó edzések fejlődnek ,de a hiba javítás ami nagyon fontos lenne nincs meg . Ha jó vagy megdicsérnek , ha nem akkor egy b*meg fiam mit csinálsz Ami mondjuk hiba még szerintem hogy 1 edzőnek esetleg 2-nek(kapusedző) , nagyon nehéz 30 játékosra figyelni . Azért kéne szerintem már ifiben is több edző , hogy a hibákat észleljék , javítsák, kisebb csapatokra bontsák a csapatot .
Remélem nem írtam hülyeségeket , mert nincs időm már átnézni
Danilo--Woodgate---Heinze—-Drenthe
-----Gravesen-Gago-Khedira---
Hazard---------------------------Faubert
----------------Jovic------------------
-----Gravesen-Gago-Khedira---
Hazard---------------------------Faubert
----------------Jovic------------------
- h3x0r
Ezek szerint Carlo mar most keszul a barca elleni meccsekre.Realista24 írta:Tegnap olvastam amugy, hogy Bale-nek a futásban dolgoznak éppen. Tuningoljak a gyorsaságát es javítják az allokepesseget. Ebből az fog következni, hogy ha tízen leszünk a pályán sem érezzük meg, mert ez a vadlo haromszor többet fog melozni barkinel. Szerintem.
R.M.C.F irasahoz: en valoszinuleg soha nem fogom hasznalni ezeket a dolgokat, de azert eleg durva belegondolni, hogy csak egy futo edzes milyen bonyolult is tud lenni, mennyi mindenre kell odafigyelni. Ezekrol a dolgokrol tenyleg sehol nem olvastam eddig meg csak roviden se.
- Mike
- Kedvenc játékosaid: Guti, Özil, Ronaldo, Zidane, Varane
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Colts
én a dvd-t támogatom, gyakorlati videókkal, RMCF-el a főszerepbenhehe írta:komolyra fordítva, mikor adsz ki rajzokkal tarkított könyvet erről vagy dvd-t?
"Mesut Ozil is my successor. I have never seen such quality in a player. " -Zidane
Ha nem is könyvet vagy DVD-t, de egy bloggal is szerintem már elég sok sikert érhetne el.hehe írta:pfejj mi ez a szar(lesz aki köpködni fog)
megin ittál, ráadásul keverted a szeszt.
komolyra fordítva, mikor adsz ki rajzokkal tarkított könyvet erről vagy dvd-t?
bár külföldön biztos van ilyen, csak idehaza valóban leszarják. egyértelmű példa erre, hogy akármelyik román hamarabb ért oda mindenre, mint mi.
K
K
-
- Kedvenc játékosaid: iniesta
- Kedvenc csapatod: barcelona
Az ha valaki nem meri kimondani a véleményet nálam mindent elmondd az illetőről!primrose írta:
Én ezt nem így látom. Nekem pont azért szimpatikusak az írásai, mert kimeri mondani azokat a dolgokat a barcelonarol, amiket egyébként sok más madridista is gondol, vagy ami sokakban ott van a "mélyen", de nem tudja megfogalmazni, vagy nem akarja. mindezt teljesen korrekt stílusban, szóval az anyázás nem az ő kenyere és ez így korrekt. megértem, ha ez a barcelonasoknak nem tetszik, de sok igazság van abban amit ír arról a csapatról. nincs felnagyítva, csak sokszor... nagyon nagyon sokszor van leírva... olykor mindig ugyanaz. de ez nem felnagyításként, hanem csak azért, hogy tényleg mindenkihez eljusson és elgondolkozzon rajta.
Írtam is, hogy remek dolgokat lát nálunk is, igazán őszintén mondom!Csak néha pont abba a stílusba esik át amit ő mondd, értem ezalatt a felnagyítások,a speakerek, a média felénk illettve felétek mutatott arca és még sorolhatnám.Szeretem olvasni az írásait, de azért el kell vonatkoztatnom és néha nyelni egy nagyot vagy inkább kettőt!
Valamint -és itt hagyjuk R.M.C.F.-et(bár egy eszmecserére most kihívtam a megfelelő helyen )-, hogy amit nálunk meglát rögtön, azt nálatok nem feltétlen vagy csak egy hasonlatban elejti és elsiklik felette.
De ismétlem, ne kötekedek, élveztem az írást.
-
- Kedvenc játékosaid: Benzema, Coentrao, Varane, Modric
Én ezt nem így látom. Nekem pont azért szimpatikusak az írásai, mert kimeri mondani azokat a dolgokat a barcelonarol, amiket egyébként sok más madridista is gondol, vagy ami sokakban ott van a "mélyen", de nem tudja megfogalmazni, vagy nem akarja. mindezt teljesen korrekt stílusban, szóval az anyázás nem az ő kenyere és ez így korrekt. megértem, ha ez a barcelonasoknak nem tetszik, de sok igazság van abban amit ír arról a csapatról. nincs felnagyítva, csak sokszor... nagyon nagyon sokszor van leírva... olykor mindig ugyanaz. de ez nem felnagyításként, hanem csak azért, hogy tényleg mindenkihez eljusson és elgondolkozzon rajta.Tudtam én, hogy értelmes ember vagy csak a Barcát nem tudod objektíven megítélni(no offense), bár remek dolgokat látsz nálunk is(ebből kiderül a sötét oldalon állok)csak sokszor túlontúl felnagyítva, vagy nálatok lekicsinyítve.fu ez most nagyon hasonlított rád
But he is a good boy...
-
- Kedvenc játékosaid: iniesta
- Kedvenc csapatod: barcelona
Komolyan élvezet volt olvasni R.M.C.F!R.M.C.F írta:...
Ezt mindenkinek el kell olvasnia.
Emlékszem mikor Fabregas a Barcába igazolt és van Persienek olvastam egy nyilatkozatát, hogy Cesc ajánlotta neki csináltasson/fogadjon fel egyéni edzőt/edzéstervet(persze a közös foglalkozások mellett) és meglehet nézni, hogy azóta mennyit sérült.Szinte egyáltalán nem az.
Szóval Respect R.M.C.F!
Tudtam én, hogy értelmes ember vagy csak a Barcát nem tudod objektíven megítélni(no offense), bár remek dolgokat látsz nálunk is(ebből kiderül a sötét oldalon állok)csak sokszor túlontúl felnagyítva, vagy nálatok lekicsinyítve.fu ez most nagyon hasonlított rád
Inkább írj ilyeneket, mert(igaz nem tudom, mennyi közöd van papíron a focihoz, bár a papír nem jelent néha semmit)sok magyar edzőnek ki kéne tenni a falra otthon az ágy felé.