Cristiano Ronaldo
- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Cristiano Ronaldo
Köszönünk mindent LEGENDA!
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”
valahol messze, mese-szigeten.”
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Igen, szerintem is rendben van így a sztori, kerek lett a vége, és minden adott egy új korszakhoz. De azért kapja be hogy elment.wZoLee7 írta:Itt csak en vagyok pozitiv amugy? Elment, szuper kilenc ev volt, de szerintem a legjobbkor tavozott. Tavaly eladtam volna, de jobb lett ez igy. Meg egy olyan semmi oszt nem birtunk volna ki, foleg nem egy uj edzovel.
Penzugyileg egyertelmuen pozitivan szalltunk ki a CR tortenetbol, szakmailag, igazabol azzal is, a negativ hirek is hirek. Kit erdekel mit irnak Perezrol, o az elnok, mi pedig hamarabb kezdhetunk uj korszakot mint a barca
- wZoLee7
- Kedvenc csapatod: REAL MADRID
Itt csak en vagyok pozitiv amugy? Elment, szuper kilenc ev volt, de szerintem a legjobbkor tavozott. Tavaly eladtam volna, de jobb lett ez igy. Meg egy olyan semmi oszt nem birtunk volna ki, foleg nem egy uj edzovel.
Penzugyileg egyertelmuen pozitivan szalltunk ki a CR tortenetbol, szakmailag, igazabol azzal is, a negativ hirek is hirek. Kit erdekel mit irnak Perezrol, o az elnok, mi pedig hamarabb kezdhetunk uj korszakot mint a barca
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Így látom én is. Csak a Hazard+MBappe pakk lehet megoldás.ziro4vr írta:Van bennem egyfajta bizsergető izgalom is, hogy mi lesz most így utána. Kíváncsian várom az átigazolási szezont, de azért rossz előérzetem is van. A megfelelő pótlás legközelebbi szinonímája egy MBappé-Hazard pakk lenne, ebben egyetértek. Nem is tartom teljesen kizártnak, szerintem a belga meglesz. Magában kevésnek gondolnám, és nem is szeretem annyira, de ha jön mellé a francia, akkor leokézom. Jó edzőnk lett, de azért nyugodtabb lennék, ha ZZ kezében lenne az ostor.
Hiányozni fognak a gólok, az a mindenen átmegyek, legyőzhetetlennek tűnő mentalitás, amit elöl megteremtett. Dehát ez az élet rendje, így is nagyon kimaxoltuk az utóbbi pár évet.
Amire kíváncsi leszek, hogy hat majd ez a többiekre. Lesz aki felszabadul, lesz aki előlép, esetleg aki visszaesik és motiválatlan marad. Azért ha azt látod, hogy egy 33 éves kecske meghal az utolsó hasmenéses edzésen is a csapatért és önmagáért, könnyebben halsz meg te is.
Hazard nem egy gólvágó, így önmagában kevés lenne. MBappe mögé meg csak az Isco+Assensio+LV vonal szintén kevés.
Bale nem tudni mennyit fog játszani,ő sem egy CR. Benzema meg..
Szóval én is csak ezt látom megoldásnak.
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
En ugy gondolom, hogy ezt Perez rontotta el. Hogy miert gondolom igy? Mert ha igaz az, hogy mar januarban volt barmilyen megegyezes, miszerint elmehet bizonyos csapatokba 100 millio euro kornyeken, akkor miert vagott arcokat ha meglatta Perezt? Miert haragudott ra? Ott valami tortent, amire beragott CR, es amiatt ment el. Nem hinnem, hogy feltetlenul le akart lepni, boven lett volna meg dolga itt, jonehany rekordott megdonthetett volna. B terv volt a Juventus, ha mar nem maradhatott. Az olasz bajnoksagban konnyebb dolga lesz 33 evesen, fenntarthatja a statisztikajat, versenyben maradhat minden fronton, de mivel a Real Madrid kerete a legjobbakbol all, itt is elerhette volna ugyanezt, csak nagyobb nyomas alatt. Szerintem Perez miatt ment el. Talan az elnokunk nyiltan elmondta neki, hogy nem akarja meghosszabbitani a szerzodeset, mert mar uj csapatot akar epiteni, talan Neymar hajkuraszasa is szerepet jatszott, nem tudhatjuk, csak talalgatok.
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Van bennem egyfajta bizsergető izgalom is, hogy mi lesz most így utána. Kíváncsian várom az átigazolási szezont, de azért rossz előérzetem is van. A megfelelő pótlás legközelebbi szinonímája egy MBappé-Hazard pakk lenne, ebben egyetértek. Nem is tartom teljesen kizártnak, szerintem a belga meglesz. Magában kevésnek gondolnám, és nem is szeretem annyira, de ha jön mellé a francia, akkor leokézom. Jó edzőnk lett, de azért nyugodtabb lennék, ha ZZ kezében lenne az ostor.
Hiányozni fognak a gólok, az a mindenen átmegyek, legyőzhetetlennek tűnő mentalitás, amit elöl megteremtett. Dehát ez az élet rendje, így is nagyon kimaxoltuk az utóbbi pár évet.
Amire kíváncsi leszek, hogy hat majd ez a többiekre. Lesz aki felszabadul, lesz aki előlép, esetleg aki visszaesik és motiválatlan marad. Azért ha azt látod, hogy egy 33 éves kecske meghal az utolsó hasmenéses edzésen is a csapatért és önmagáért, könnyebben halsz meg te is.
Nem illik.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Ronaldo és a Real Madrid, statisztikák minden mennyiségben http://madridom.hu/?p=121287
Az anyagiak http://madridom.hu/?p=121279
Az anyagiak http://madridom.hu/?p=121279
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Ma feketében is jöttem...teljesen magam alatt vagyok..hala real írta:olyan erzes, mintha meghalt volna valaki
- Mester77
Hihetetlen kettősség van bennem. Egyelőre nem tudom kiírni magamból.
"Sokkal jobban akarom a győzelmet annál, mint amennyire utálok veszíteni. És nagyon utálok veszíteni."
"Egy nap mind meghalunk. De az összes többin viszont nem. "
"Egy nap mind meghalunk. De az összes többin viszont nem. "
- R. Carlos
- Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos
A 11-eseknél valóban hiányozni fog, kötélidegei vannak. Viszont a szabadrúgások hatékonysága már nagyon lecsökkent nála, azt jobb lett volna mellőznie az utóbbi években.Galacticos írta:En is baromi csalodott vagyok, potolhatatlan egyelore.
Es a lesajnalt, mar reg nem letezo bbc-bol basszus pont o tavozik elsokent, na ez az erdekes meg hogy ki fogja loni a 11eseket? Modric?
Nálam Hazard + Mbappé pack jönne mindenképp a helyére. Látva a tegnapi meccset is, brutális lenne.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa
- KAG
- Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Galacticos írta:En is baromi csalodott vagyok, potolhatatlan egyelore.
Es a lesajnalt, mar reg nem letezo bbc-bol basszus pont o tavozik elsokent, na ez az erdekes meg hogy ki fogja loni a 11eseket? Modric?
Ramos
ZIDANE
- Galacticos
En is baromi csalodott vagyok, potolhatatlan egyelore.
- hala real
- Kedvenc játékosaid: casillas, r9, cr7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
olyan erzes, mintha meghalt volna valaki. kb 2005 ota vagyok madridista, szoval lattam a ronaldo elotti korszakot, de megse tudom elkepzelni, hogy milyen lesz nelkule elkezdeni a szezont.
tudtuk, hogy eljon ez az ido, de meg nem most kellett volna...es nem igy.
nagyon szomoru es csalodott vagyok.
tudtuk, hogy eljon ez az ido, de meg nem most kellett volna...es nem igy.
nagyon szomoru es csalodott vagyok.
Annyi a köcsög , hogy megtelik velük a Nou Camp.
"A szívem inkább fehér, mint gránátvörös-kék” – (R9)
"Megvan a véleményem, de tudom, hogy bármit is mondok, úgyis rossz fényben tüntetik fel." - C.Ronaldo
"A szívem inkább fehér, mint gránátvörös-kék” – (R9)
"Megvan a véleményem, de tudom, hogy bármit is mondok, úgyis rossz fényben tüntetik fel." - C.Ronaldo
- Süti
De fura szám nélkül, és legendák között látni.
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, CR7, Kaká, Casillas, Raul, Ramos, Modric, Kroos
Re: Cristiano Ronaldo - 7
Nagyon nem örülök a távozásának és haragszom, neheztelek is CR-re.
Tiszában vagyok az előzményekkel, mindennel. Szerintem a új motiváció keresése kamu duma, ezt a búcsúlevelet sem önszántából írta, hogyan lehet otthagyni egy klubbot akivel ennyi mindent elért All time legend, neve egybeolvadt a klubbal, itt hagyott minket szurkolókat. Hihetetlen.
Haragszom Perezre amit művel, ahogy műveli, mert ki tudja mi folyt a háttérben valójában. Akárkit is fog hozni már nem lesz ugyan az. CR-nek innen kellett volna visszavonulni....
Ennek a sebnek idő kell míg beforr. Tudom, egy játékos se nőhet a klub föle de ez akkor sincs így jól.
Tiszában vagyok az előzményekkel, mindennel. Szerintem a új motiváció keresése kamu duma, ezt a búcsúlevelet sem önszántából írta, hogyan lehet otthagyni egy klubbot akivel ennyi mindent elért All time legend, neve egybeolvadt a klubbal, itt hagyott minket szurkolókat. Hihetetlen.
Haragszom Perezre amit művel, ahogy műveli, mert ki tudja mi folyt a háttérben valójában. Akárkit is fog hozni már nem lesz ugyan az. CR-nek innen kellett volna visszavonulni....
Ennek a sebnek idő kell míg beforr. Tudom, egy játékos se nőhet a klub föle de ez akkor sincs így jól.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Mától itt a helye.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- dzsi91
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Én az évek során írtam róla eleget, nincs is igazán erőm elbúcsúztatni de a lényeges még mindig,hogy az ember megtestesítette mind azt aminek én gondolom a Real Madrid-ot, jót és rosszat egyaránt.
És ez a búcsú pont azért lett olyan amilyen mert ő is hasonlóan működik mint a klub.Új motiváció,új impulzusok, új kihívások. 33 évesen ötszörös aranylabdás játékosként vagy 13szoros bl győztes klubként rögtön a sikerek közepette váltani, nyomni egy resetet és nekifutni megint. Ezt tényleg csak a legprofibbak és a legnagyobbak merik meglépni a kiérdemelt kényelem helyett.. és amikor két ilyen hidegvérű profi találkozik mint Cristiano és a Real Madrid ott azért várható volt ez akkor is ha sokan köztük jómagam is a romantikusak közé tartozunk és inkább néztük volna végig a lassú halálát csak,hogy nézhessük még.
Ha meg kéne nevezzek 3 embert akikkel jellemezni lehetne imádott csapatomat kétkézzel mutogatnék Cristiano-ra,Ramos-ra és Zidane-ra. Különböző egyéniségek mégis tökéletesen belesimulnak a klub történelmébe.
Ebből 2 most lépett le egy hónapon belül szóval nehéz jókedvűnek maradni és pozitívan a jövőbe tekinteni de hasonló volt az űr Zz visszavonulásánál is.Bár a címer örök de Idő kell mindig amíg egy brigád belopja magát a szívembe.Hát ennek a generációnak sikerült elérnie,hogy felnőtt fejjel nagyobb volt a rajongás mint gyerekként a galaktikusok iránt,pedig az sem volt akármi.
Sablon szöveg már lassan de ez volt a tökéletes időpont. Mi ráérünk de Cristiano-t sürgeti az idő, szóval remélem gyorsan veszi az akadályokat torinóban és véghezviszi ott is amit eltervezett.
Epic érzés volt 6 vagy 7 gólos győzelmek utolsó perceiben is szurkolni még1 CR gólért,aztán ha sikerült még1ért a hosszabbításban.Figyelni minden fos rekordot és vele együtt idegeskedni ha nem jött a gól.Talán ez fog hiányozni a legjobban.Talán ez az egyetlen ami nem lesz pótolva hosszú ideig,hogy nem csak klub trófeákért szorítottunk hanem egyéni sikerekért is, ami talán még több kötődést hozott magával.
Ha a következő 7esünk csak a felét lebassza az asztalra elégedett leszek.
https://www.youtube.com/watch?v=IaLOgDM5GKY
És ez a búcsú pont azért lett olyan amilyen mert ő is hasonlóan működik mint a klub.Új motiváció,új impulzusok, új kihívások. 33 évesen ötszörös aranylabdás játékosként vagy 13szoros bl győztes klubként rögtön a sikerek közepette váltani, nyomni egy resetet és nekifutni megint. Ezt tényleg csak a legprofibbak és a legnagyobbak merik meglépni a kiérdemelt kényelem helyett.. és amikor két ilyen hidegvérű profi találkozik mint Cristiano és a Real Madrid ott azért várható volt ez akkor is ha sokan köztük jómagam is a romantikusak közé tartozunk és inkább néztük volna végig a lassú halálát csak,hogy nézhessük még.
Ha meg kéne nevezzek 3 embert akikkel jellemezni lehetne imádott csapatomat kétkézzel mutogatnék Cristiano-ra,Ramos-ra és Zidane-ra. Különböző egyéniségek mégis tökéletesen belesimulnak a klub történelmébe.
Ebből 2 most lépett le egy hónapon belül szóval nehéz jókedvűnek maradni és pozitívan a jövőbe tekinteni de hasonló volt az űr Zz visszavonulásánál is.Bár a címer örök de Idő kell mindig amíg egy brigád belopja magát a szívembe.Hát ennek a generációnak sikerült elérnie,hogy felnőtt fejjel nagyobb volt a rajongás mint gyerekként a galaktikusok iránt,pedig az sem volt akármi.
Sablon szöveg már lassan de ez volt a tökéletes időpont. Mi ráérünk de Cristiano-t sürgeti az idő, szóval remélem gyorsan veszi az akadályokat torinóban és véghezviszi ott is amit eltervezett.
Epic érzés volt 6 vagy 7 gólos győzelmek utolsó perceiben is szurkolni még1 CR gólért,aztán ha sikerült még1ért a hosszabbításban.Figyelni minden fos rekordot és vele együtt idegeskedni ha nem jött a gól.Talán ez fog hiányozni a legjobban.Talán ez az egyetlen ami nem lesz pótolva hosszú ideig,hogy nem csak klub trófeákért szorítottunk hanem egyéni sikerekért is, ami talán még több kötődést hozott magával.
Ha a következő 7esünk csak a felét lebassza az asztalra elégedett leszek.
https://www.youtube.com/watch?v=IaLOgDM5GKY
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams
- Realfan9
- Kedvenc játékosaid: Modric, Ramos, R9, CR, ZZ
Inkább leírom, mielőtt kárt tesz ez a sok szó bennem.
Volt egy érzés mindenkiben a BL döntő után, hogy ennek itt lehet a vége. De leírni, vagy kimondani azt, hogy a klub élő legendája, aki egyben a 21. századi Real Madridra játékosként a legnagyobb hatással bírt, elmegy. A hátsó ajtón. Még egy legenda elment. Szürreális, felfoghatatlan, még úgyis, hogy számítottunk rá és készültünk erre. De azért fáj. Nagyon-nagyon fáj. Persze a fórumon gyakran előjött, hogy 2021-ig nem rúgja itt a bőrt a portugál (2020 Miami, Levezetés Lisszabonban csak hogy két gyakran előkerülő dolgot említsek), de sokakban nem tudatosul (szerencsére a fórumon nem ez a helyzet), mekkora játékos is CR. A legjobb 9 évét pedig nálunk töltötte el és láthattuk, ahogy egy 24 éves aranylabdás cselgépből egy végtelenül céltudatos, mindent megnyerő VEZÉRRÉ vált. Az érkezése előtt az európai porondon közröhejnek örvendő, nyolcaddöntőben bukdácsoló, játékos- és edzőtemető klub az Ő vezetésével (nem elfeledkezve a társakról) példa nélküli sikereket ért el, és a Madrid abban a fényében tündököl, amit mindig is megérdemelt.
Fájó, de a lehető legjobbkor távozik és nem kell azt már látnunk, ahogy fokozatosan elkezdi ledönteni a szobrát, és válik terhére a csapatnak. Bernabéu, teltház, Decimotercera és 80 ezer ember üvölti hogy SIIIIIIUUUUU. Aztán együtt kérleli a nézősereg, hogy maradjon. Kétség ne legyen afelől, akkor ő már tudta, hogy menni fog.
Utolsó kegyes hazugság: "jövőre találkozunk". Sajnos így eléggé méltatlanra sikerült a búcsú, de ez jutott sajnos.
Sok madridistának megkönnyebbülés a távozása, még többnek fájdalmas, de ami biztos, hogy a Madridizmus elvesztette az egyik ikonját: a gólfelelősét aki miatt minden meccs gyakorlatilag 1-0 állásból indult. Az ikont, aki egy személyként testesítette meg a Real Madridot az elmúlt 9 évben.
Csak nagyvonalakban, mi az a néhány dolog, amit soha nem felejtek el neki:
CdR döntő fejes; a klub 4000. gólja a Levante ellen; 100 pontos bajnoki cím; 17,16,15 gólos BL-szezonok, CALMA a Camp Nouban; Guardiola Bayernjének totális megsemmisítése; A BBC első évben felül a BL-trónra; Újjáéledés a Wolfsburg ellen mesterhármassal; Zsebre rakott Bayern-Atleti-Juve hármas 2017-ben; Bajnoki+BL dupla ami nem sikerült a Di Stéfano-korszak óta; A zseniális gólja az utolsó szezonban a Barca ellen a szuperkupában; Az ollózós gólja a Juve ellen, és a visszavágón a 97. percben elrakott hidegvérű büntetője; 3 BL-cím zsinórban; A 2012-13-as BL szezon óta mindig a BL legeredményesebb játékosa.
Naphosszat tudjuk sorolni mi minden történt az elmúlt 9 évben, de Ronaldo neve megkerülhetetlen lesz ha valaki erről a korszakról, vagy a Real Madrid legnagyobb játékosairól szeretne beszélni. Ami a Barcelona sikerkorszakának indult, az végül Real Madrid dominanciával zárult. Ahogy Tomás Roncero is írta: az az éra, mely Messinek rendeltetett, végül Cristianóé lett.
CR egyéni szinten, mint azt már mondtátok is, pótolhatatlan. Az érában két játékos képes 50 gólos szezonokra és a másik rohadtul esélytelen hogy nálunk játsszon. Emiatt pedig nem is lehet utódlásról beszélni, hanem ujjáépítésről amelynek az érdemi része most kezdődik meg. A célunk, mint azt az ő távozása is jelzi, hogy átadjuk a Ronaldo fémjelezte korszakot a múltnak és folytatódjon az a tudatos építkezés, amelyet az elmúlt néhány szezonban kezdtünk el és amivel továbbra is abban az elitben maradhatunk, ahova a Madridnak mindig is tartoznia kell. Ez az építkezés pedig együtt fog járni jó néhány szeretett játékosunk pár éven belüli búcsúztatásával, amely remélhetőleg szebb lesz annál, mint ahogyan ez sikerült.
A teljesség igénye nélkül néhány kulcsadat:
451 Gól
438 Meccs
34 Mesterhármas a La Ligában
18 Gól a Barca ellen
18 Gól az Atléti ellen
17 Gól egy BL-szezonban (2013-14)
6 BL-gólkirályi cím
4 Bajnokok Ligája
4 Aranylabda
3 Világkupa
3 Aranycipő
3 Pichichi
2 LaLiga
2 Spanyol Kupa
2 Spanyol Szuperkupa
1 Új emotikon a fórumon
Ezzel pedig a Real történelmének szinte minden gólrekordját megdöntötte. https://www.instagram.com/p/BlD5zZtHBF3/
2001-ben kezdtem el a Realnak drukkolni, akkor 6 éves voltam. 2009-ben éppen hetedikes osztálykiránduláson voltam Debrecenben, amikor bejelentették az átigazolását. Fater küldte az SMS-t. Akkor nem hittem azt, hogy pont Ő lesz a legnagyobb játékos valaha, aki habfehérben játszott, sőt, Kaká érkezése jobban lázba hozott abban az évben. CR érkezése előtt 3 évvel akasztotta szögre a stoplist Zidane. Láttam a Fenomént játszani, ott volt nekünk Raúl, Hierro, Roberto Carlos, Casillas. Ott volt velük szemben CR a látványos, de gyakran öncélű játékával. 9 év sok idő, én pedig a Real Madridnak szentelt 17 évemből 9-et az Ő vezérletével láttam. Emberünk pedig soha nem látott sikereket hozott, én pedig szájbarúgnám a 14 éves énemet, hogy kételkedett CR-ben. Raúl 700+ meccsen szerzett gólrekordját átadta a múltnak, nyert annyi trófeát a csapattal, ami miatt új vitrint kellett csináltatni, miközben a pályán és a pályán kívül is példakép vált belőle akire fiatalok milliói, a futballvilág, de legfőképp a Madridizmus felnézhet. Én pedig soha többé nem mondok CR-ről semmi rosszat, és talán még abba a színtelen, szagtalan Serie A-ba is belenézek majd csak miatta.
Emberként jött, és kecskeként távozott.
Sok sikert Öreg! Nem kérdés, hogy a Legendák topikban van a helyed.
De a legfontosabb lemaradt:
Hala Madrid!
Volt egy érzés mindenkiben a BL döntő után, hogy ennek itt lehet a vége. De leírni, vagy kimondani azt, hogy a klub élő legendája, aki egyben a 21. századi Real Madridra játékosként a legnagyobb hatással bírt, elmegy. A hátsó ajtón. Még egy legenda elment. Szürreális, felfoghatatlan, még úgyis, hogy számítottunk rá és készültünk erre. De azért fáj. Nagyon-nagyon fáj. Persze a fórumon gyakran előjött, hogy 2021-ig nem rúgja itt a bőrt a portugál (2020 Miami, Levezetés Lisszabonban csak hogy két gyakran előkerülő dolgot említsek), de sokakban nem tudatosul (szerencsére a fórumon nem ez a helyzet), mekkora játékos is CR. A legjobb 9 évét pedig nálunk töltötte el és láthattuk, ahogy egy 24 éves aranylabdás cselgépből egy végtelenül céltudatos, mindent megnyerő VEZÉRRÉ vált. Az érkezése előtt az európai porondon közröhejnek örvendő, nyolcaddöntőben bukdácsoló, játékos- és edzőtemető klub az Ő vezetésével (nem elfeledkezve a társakról) példa nélküli sikereket ért el, és a Madrid abban a fényében tündököl, amit mindig is megérdemelt.
Fájó, de a lehető legjobbkor távozik és nem kell azt már látnunk, ahogy fokozatosan elkezdi ledönteni a szobrát, és válik terhére a csapatnak. Bernabéu, teltház, Decimotercera és 80 ezer ember üvölti hogy SIIIIIIUUUUU. Aztán együtt kérleli a nézősereg, hogy maradjon. Kétség ne legyen afelől, akkor ő már tudta, hogy menni fog.
Utolsó kegyes hazugság: "jövőre találkozunk". Sajnos így eléggé méltatlanra sikerült a búcsú, de ez jutott sajnos.
Sok madridistának megkönnyebbülés a távozása, még többnek fájdalmas, de ami biztos, hogy a Madridizmus elvesztette az egyik ikonját: a gólfelelősét aki miatt minden meccs gyakorlatilag 1-0 állásból indult. Az ikont, aki egy személyként testesítette meg a Real Madridot az elmúlt 9 évben.
Csak nagyvonalakban, mi az a néhány dolog, amit soha nem felejtek el neki:
CdR döntő fejes; a klub 4000. gólja a Levante ellen; 100 pontos bajnoki cím; 17,16,15 gólos BL-szezonok, CALMA a Camp Nouban; Guardiola Bayernjének totális megsemmisítése; A BBC első évben felül a BL-trónra; Újjáéledés a Wolfsburg ellen mesterhármassal; Zsebre rakott Bayern-Atleti-Juve hármas 2017-ben; Bajnoki+BL dupla ami nem sikerült a Di Stéfano-korszak óta; A zseniális gólja az utolsó szezonban a Barca ellen a szuperkupában; Az ollózós gólja a Juve ellen, és a visszavágón a 97. percben elrakott hidegvérű büntetője; 3 BL-cím zsinórban; A 2012-13-as BL szezon óta mindig a BL legeredményesebb játékosa.
Naphosszat tudjuk sorolni mi minden történt az elmúlt 9 évben, de Ronaldo neve megkerülhetetlen lesz ha valaki erről a korszakról, vagy a Real Madrid legnagyobb játékosairól szeretne beszélni. Ami a Barcelona sikerkorszakának indult, az végül Real Madrid dominanciával zárult. Ahogy Tomás Roncero is írta: az az éra, mely Messinek rendeltetett, végül Cristianóé lett.
CR egyéni szinten, mint azt már mondtátok is, pótolhatatlan. Az érában két játékos képes 50 gólos szezonokra és a másik rohadtul esélytelen hogy nálunk játsszon. Emiatt pedig nem is lehet utódlásról beszélni, hanem ujjáépítésről amelynek az érdemi része most kezdődik meg. A célunk, mint azt az ő távozása is jelzi, hogy átadjuk a Ronaldo fémjelezte korszakot a múltnak és folytatódjon az a tudatos építkezés, amelyet az elmúlt néhány szezonban kezdtünk el és amivel továbbra is abban az elitben maradhatunk, ahova a Madridnak mindig is tartoznia kell. Ez az építkezés pedig együtt fog járni jó néhány szeretett játékosunk pár éven belüli búcsúztatásával, amely remélhetőleg szebb lesz annál, mint ahogyan ez sikerült.
A teljesség igénye nélkül néhány kulcsadat:
451 Gól
438 Meccs
34 Mesterhármas a La Ligában
18 Gól a Barca ellen
18 Gól az Atléti ellen
17 Gól egy BL-szezonban (2013-14)
6 BL-gólkirályi cím
4 Bajnokok Ligája
4 Aranylabda
3 Világkupa
3 Aranycipő
3 Pichichi
2 LaLiga
2 Spanyol Kupa
2 Spanyol Szuperkupa
1 Új emotikon a fórumon
Ezzel pedig a Real történelmének szinte minden gólrekordját megdöntötte. https://www.instagram.com/p/BlD5zZtHBF3/
2001-ben kezdtem el a Realnak drukkolni, akkor 6 éves voltam. 2009-ben éppen hetedikes osztálykiránduláson voltam Debrecenben, amikor bejelentették az átigazolását. Fater küldte az SMS-t. Akkor nem hittem azt, hogy pont Ő lesz a legnagyobb játékos valaha, aki habfehérben játszott, sőt, Kaká érkezése jobban lázba hozott abban az évben. CR érkezése előtt 3 évvel akasztotta szögre a stoplist Zidane. Láttam a Fenomént játszani, ott volt nekünk Raúl, Hierro, Roberto Carlos, Casillas. Ott volt velük szemben CR a látványos, de gyakran öncélű játékával. 9 év sok idő, én pedig a Real Madridnak szentelt 17 évemből 9-et az Ő vezérletével láttam. Emberünk pedig soha nem látott sikereket hozott, én pedig szájbarúgnám a 14 éves énemet, hogy kételkedett CR-ben. Raúl 700+ meccsen szerzett gólrekordját átadta a múltnak, nyert annyi trófeát a csapattal, ami miatt új vitrint kellett csináltatni, miközben a pályán és a pályán kívül is példakép vált belőle akire fiatalok milliói, a futballvilág, de legfőképp a Madridizmus felnézhet. Én pedig soha többé nem mondok CR-ről semmi rosszat, és talán még abba a színtelen, szagtalan Serie A-ba is belenézek majd csak miatta.
Emberként jött, és kecskeként távozott.
Sok sikert Öreg! Nem kérdés, hogy a Legendák topikban van a helyed.
De a legfontosabb lemaradt:
Hala Madrid!
-
- Kedvenc játékosaid: Zizou, R9, Ramos, Marcelo, Raúl, Modric, Kroos, Valverde
Mostanra esett le... nagyjából ez olyan szar érzés, mint amikor Zizou vonult vissza anno.
Valószínűleg hozzá kell szoknunk, hogy 5-10? évig nem lesz még egy ilyen játékosunk. Azért meg külön hálát adok, hogy Ronaldo, Zizou és CR játékát is az elejétől, a végéig láthattam. Most meg jöhet egy újabb űr...
Azért egy búcsú beleférhetett volna, hogy lehessen egy kicsit könnyezni is. Na majd Ramosnál